Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα σας. Ενδιαφερον ακουγεται. Πειτε μας παρακαλω αν θελετε τι ακριβως περιλαμβανει η θεραπεια που αναφερετε?  Επισης αυτο που γραφετε για τους κοιλιακους και ραχιαιους ειναι οντως πολυ περιεργο διοτι ολοι οι γιατροι και οι φυσικοθεραπευτες προτεινουν τη συστηματικη εκγυμναση των συγκεκριμενων μυικων ομαδων. Για πιο λογω βλαπτουν? Δηλαδη βλαπτει και η κολυμβηση? Το ξερω οτι σας κουραζω με τις ερωτησεις μου αλλα ειναι σημαντικο για αυτους που υποφερουν να μαθουν κατι που μπορει να βελτιωσει την κατασταση τους. Ευχαριστω!

Καλησπέρα σας,

οταν μου τον πρότειναν μου είπαν πως 'νομίζεις οτι σε κοροιδεύει'. Όντως. Η Θεραπεία κρατάει 2-3 λεπτά και αυτό που κάνει είναι να σε χαϊδεύει με μια βελόνα (!!!).  Σε όλο το παραπάνω η λογική μου είναι 100% ενάντια. Όμως 2 λεπτά μετά την πρώτη θεραπεία, έψαχνα να βρω τον πόνο.

Η περίεργη θεραπεία που εφαρμόζει, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό αποτέλεσμα, έχει γίνει θέμα συζήτησης με όσους τον έχουν επισκεφθεί (και πιο πρόσφατα συνάδελφος από το γραφείο + η αδερφή του). Δε λέω να πάτε να κάνετε θεραπεία, απλά να πάτε να τον δείτε. Με αυτό το σκεπτικό πήγα και εγώ πρώτη φορά, πολύ υποψιασμένος (αλλά και απογοητευμένος γιατί δεν έβρισκα λύση σε κανέναν) και αυτό που έκανε, εκτός από το να μου πάρει το πόνο, ήταν να μου ανατινάξει το κεφάλι με αυτό που έβλεπα. 

Για τους κοιλιακούς και ραχιαίους μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, αλλά τολμούσα να φέρω αντίρρηση στον άνθρωπο που με σήκωσε από το κρεβάτι όταν 7 πριν από αυτόν δεν καταλάβαιναν καν το πρόβλημα μου; Πάντως, για την ιστορία το άκουσα 2η φορά από άλλον γιατρό ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις 'σπάνε' τη μέση και δεν είναι καλές για αυτούς που έχουν πρόβλημα.

Σχετικά με το κολύμπι, όχι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκεί, ίσα ίσα που το προτείνει μαζί με το περπάτημα.

Το πιο σημαντικό να θυμάστε είναι η ηρεμία και η καλή ψυχολογία. 

Εύχομαι περαστικά και περιμένω να ακούσω την ιστορία σας.

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα σας είμαι η Τζίνα,

Στα 23 μου εμφανίστηκε το πρόβλημα δισκοκήλη στα ξαφνικά είχα εναν οξύ πόνο στην μέση....Στην αρχή δεν έδωσα σημασία είπα κάποιο νεύρο θα έχει πιαστεί θα περάσει μόνο του. Μετά απο 2 ημέρες αυτού του ΤΡΟΜΕΡΟΥ πόνου πήγα στο γιατρό κι εκεί έμαθα οτι εχω δισκοκήλη αλλά ήταν πολύ μικρή κι έτσι δεν θα μπορούσα και να ήθελα να κάνω επέμβαση. 

Γυμνάζομαι τακτίκα και κάνω κολύμβηση ακόμα και το χείμωνα....Αυτό το αναφέρω γιατί πολλοί λένε ...αν γυμνάζεσαι είναι καλύτερα τα πράγματα με το θέμα δισκοκήλη.....Κάτι που δεν ισχύει τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση. 

Στα 23 μου έκανα 1 μήνα φυσικοθεραπείες με χάπια τα οποία δεν μου έκαναν τίποτα με ενέσεις που μετά απο λίγο ξανά πόναγα........οι φυσικοθεραπείες με βοήθησαν αρκετά....Τονίζω όμως οτι ήμουν στο αρχικό στάδιο και είχα πολύ μικρή δισκοκήλη. 

Κι έτσι την σκαπούλαρα τότε....Σταδιακά περνούσαν τα χρόνια και είχα αφόρητους πόνους αλλά με ξεκούραση ολα καλά.

Στα 32 μου λοιπόν με πιάνει ένας πόνος που άλλος δεν υπήρχε....δεν μπορούσα καν να περπατήσω και να παω 2 βήματα. Το αριστερό μου πόδι εκτός του οτι ήταν μουδιασμένο μέχρι τα δάχτυλα πονάγε ΤΡΕΛΑ. Με πάνε στον γιατρό με τρελούς πόνους. Ο γιατρός μου είπε οτι το νεύρο που περνάει απο το αριστερό πόδι έχει ατροφήσει και οτι απο μια απότομη κίνηση μου θα μπορούσε να σπάσει και να χάσω το αριστερό μου πόδι. Και αυτό γιατί η κήλη είχε μεγαλώσει πάρα πολύ και πίεζε σε αυτό το σημείο το νεύρο του ποδιού.

Κοινώς εγω δεν είχα την επιλογή...αν δεν έκανα το χειρουργείο θα έχανα το αριστερό μου πόδι. Μετά απο 2 ημέρες έκανα το χειρουργείο. Το οποίο είχε επιτυχία. Την ίδια ημέρα μετά απο λίγες ώρες σηκώθηκα και περπάτησα σαν να μην συμβαίνει τίποτα...δεν με πόνουσε καν η τομή.....γιατί όταν έχεις ζήσει πόνο απο δισκοκήλη οι άλλοι πόνοι απλά είναι ασήμαντοι.

Όταν βγήκα απο το χειρουργείο κ με έβαλαν σε ενα δωμάτιο με άλλους 3 έφεραν και άλλον ενα τύπο 1 χρόνο μικρότερο μου με το ίδιο πρόβλημα με εμένα.......με την διαφορά οτι σε αυτόν είχε σπάσει η κήλη κ τον είχαν στο χειρουργείο για 4 ώρες τουλάχιστον.  

Τα έγραψα ολα αυτά για να πω οτι δεν υπάρχει λόγος να πονάμε όταν υπάρχει η λύση....Και το λέω εγω που εχω δοκιμάσει τα πάντα....χάπια, ενέσεις, φυσικοθεραπείες...βελονισμό, γυμναστική κ.α.....ολα όμως κάποια στιγμή θα καταλήξουν στον χειρουργείο. 

Έκανα την επέμβαση και στα 36 που είμαι τώρα δεν με έχει ξανά πονέσει η μέση μου ΠΟΤΕ. Μακάρι να την είχα κάνει νωρίτερα και γι' αυτό μπήκα σήμερα σε αυτό το forum για να γράψω την δική μου εμπειρία και να πω οτι μετά το χειρουργείο αισθάνομαι ΤΕΛΕΙΑ. 

Καλό κουράγιο σε όσουν πονάνε και καλή δύναμη. Καλή επιτυχία σε όσους θα κάνουν την επέμβαση. 

Καλή συνέχεια σε όλους   :-)​ 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

οταν μου τον πρότειναν μου είπαν πως 'νομίζεις οτι σε κοροιδεύει'. Όντως. Η Θεραπεία κρατάει 2-3 λεπτά και αυτό που κάνει είναι να σε χαϊδεύει με μια βελόνα (!!!).  Σε όλο το παραπάνω η λογική μου είναι 100% ενάντια. Όμως 2 λεπτά μετά την πρώτη θεραπεία, έψαχνα να βρω τον πόνο.

Η περίεργη θεραπεία που εφαρμόζει, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό αποτέλεσμα, έχει γίνει θέμα συζήτησης με όσους τον έχουν επισκεφθεί (και πιο πρόσφατα συνάδελφος από το γραφείο + η αδερφή του). Δε λέω να πάτε να κάνετε θεραπεία, απλά να πάτε να τον δείτε. Με αυτό το σκεπτικό πήγα και εγώ πρώτη φορά, πολύ υποψιασμένος (αλλά και απογοητευμένος γιατί δεν έβρισκα λύση σε κανέναν) και αυτό που έκανε, εκτός από το να μου πάρει το πόνο, ήταν να μου ανατινάξει το κεφάλι με αυτό που έβλεπα. 

Για τους κοιλιακούς και ραχιαίους μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, αλλά τολμούσα να φέρω αντίρρηση στον άνθρωπο που με σήκωσε από το κρεβάτι όταν 7 πριν από αυτόν δεν καταλάβαιναν καν το πρόβλημα μου; Πάντως, για την ιστορία το άκουσα 2η φορά από άλλον γιατρό ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις 'σπάνε' τη μέση και δεν είναι καλές για αυτούς που έχουν πρόβλημα.

Σχετικά με το κολύμπι, όχι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκεί, ίσα ίσα που το προτείνει μαζί με το περπάτημα.

Το πιο σημαντικό να θυμάστε είναι η ηρεμία και η καλή ψυχολογία. 

Εύχομαι περαστικά και περιμένω να ακούσω την ιστορία σας.

Γεια σας. Αν ηταν πριν περιεργο αυτο που γραψατε τωρα εγινε 1000 φορες περισσοτερο!

Ειχα κ γω τρεις κηλες, οταν παθαινα κρισεις εμενα   αρκετες εβδομαδες  στο κρεβατι χωρις να μπορω ουτε να σταθω ορθιος, με "διπλωμενο" σωμα απο την πιεση στο νευρο, αφορητους πονους, με ενεσεις και δεκα σακουλες χαπια! Μου ειναι πολυ δυσκολο να πιστεψω οτι λυση σε αυτο το προβλημα και μαλιστα οριστικη μπορει να δωθει σε 2-3 λεπτα με μερικα ελαφρια τσιμηματα χρησιμοποιοντας απλα μια βελονα..... Απιστευτο! Παρολαυτα επειδη προφανως δεν εχετε καποιο οφελος απο αυτο, ουτε πιστευω οτι μπηκατε εδω για να κοροιδεψετε εχω κρατησει το ονομα του γιατρου και σιγουρα θα τον επισκεφτω στο μελλον, ειδκα αν χειροτερεψω!

Οσον αφορα  τους κοιλιακους και ραχιαιους, εγω δεν καταλαβα καλα, νομιζα πως εννοουσατε οτι δεν πρεπει να γυμναζουμε καθολου αυτες της μυικες ομαδες. Και σε μενα απαγορεψαν τους κλασσικους κοιλιακους και ραχιαιους, ειδικα καποιους που γινονται σε παγκους και μηχανηματα, ειναι καταστροφη για εμας που εχουμε προβλημα ή εχουμε χειρουργηθει, αλλα και οχι μονο....

Εχω γραψει λιγα πραγματα για μενα σε προηγουμενη σελιδα. (μηνυμα 474) Ειχα τρεις κηλες απο τα 20 και το παλευα συντηρητρκα για χρονια με συχνες κρισεις (2-3 φορες το χρονο) και μετρια ως κακη ποιοτητα ζωης στα καλυτερα μου χρονια, δυστυχως! Μεχρι που πριν δυο χρονια η κατασταση μου ειχε φτασει στο απροχωρητο, μετα απο μια νεα κριση, βρεθηκε αδυμανια στο δεξι ποδι και δυστυχως δημιουργηθηκαν καποια προβληματα στην ουρηση λογω της πιεσης που προκαλουσε η κηλη στο νευρο. Η κατασταση μου ηταν σοβαρη και δεν μπορουσα να παρατεινω αλλο το χειρουργειο. Εκανα λοιπον μικροδισκεκτομη. Ο γιατρος μου ειχε πει οτι ειχε κανει στο παρελθον πανω απο 1500 χειρουργεια σε μεση κ αυχενα και δεν θυμοταν νευρο να εχει στριμωχτει τοσο πολυ λογω μιας κηλης, πραγμα μου δεν φαινοταν στη μαγνητικη, οσο ηταν στην  πραγματικοτητα. Γεγονος που εκανε την αποθεραπεια μου πολυ αργη. Περασαν περιπου εξι μηνες μεχρι να αισθανθω πραγματικα καλα. Σημερα δυο χρονια μετα το χειρουργειο συνεχιζω να κανω καθημερινα το προγραμμα της αποθεραπειας, (με μερικες προσαρμογες και αλλαγες) μια μιξη διατασεων και λιγων ισομετρικων ασκησεων, συν φυσικα την κολυμβηση, τεσσερης-πεντε φορες την εβδομαδα και ειμαι σε εξαιρετικη κατασταση. Ελπιζω να μεινω για πολλα χρονια ακομα ετσι γιατι εχω ταλαιπωρηθει πολυ. Οι πιθανοτητες καποιας υποτροπης ειναι ελαχιστες. συμφωνα με το γιατρο, αλλα ποτε κανεις δεν ξερει με το θεμα μεση τι του ξημερωνει..... Αυτη ειναι η ιστορια μου. Ελπιζω να μην κουρασα πολυ οποιον εκανε τον κοπο να διαβασει μεχρι εδω! Περαστικα και υπομονη σε οσους ταλαιπωρουνται.

Επεξ/σία από patpatpatpat
Δημοσ.

Έχω έναν συνάδελφο στη δουλειά που μου είπε πως έχει θείο το χειμωνιδη κάπου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκη... Τον έχω ακουστά... Αλλά δε ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει. Μου είπε να μη κάνω το χειρουργείο, να πάω πρώτα σε αυτόν να με δει.

Τρις γιατροί που είδαν τη μαγνητική μου πάντως μου είπαν ως μόνη λύση το νυστερι. Δεν έχω άλλα λεφτά για χάσιμο αλλά αν όντως αξίζει αυτός και μπορώ να γίνω καλά χωρίς χειρουργείο χαλάλι.

Δημοσ.

Σε 15 μερες εκλεισα ραντευου για να κανω δισεκτομη λειζερ..εχει κανει κανενας η ξερει κανενας κατι για αυτη τη μεθοδο;θα την κανω εδω στην γερμανια και εχω ακουσει καλα λογια γενικα

• Like 2
Δημοσ.

Σε 15 μερες εκλεισα ραντευου για να κανω δισεκτομη λειζερ..εχει κανει κανενας η ξερει κανενας κατι για αυτη τη μεθοδο;θα την κανω εδω στην γερμανια και εχω ακουσει καλα λογια γενικα

Καλή επιτυχία εύχομαι, δες τα μηνύματα σου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γειά σας παιδιά με την σειρά μου θα ήθελα και γω να μοιραστώ στα γρήγορα την θλιμμένη πονεμένη πικραμενη ιστορία τις δισκοκήλης μου τονίζω αυτές τις λέξεις γτ σας καταλαβαίνω όλους για τι είδος πόνου ενοχλήσεις μουδιασματα κ καθημερινή ταλαιπωρία μηλατε. .

Πέρσι χειμώνα γυρίζοντας από σεζόν πάνω στην βδομάδα ξεκούρασης αρχίζουν οι πόνοι πιο πολύ τις πρωινές ώρες στο δεξί μου πόδι κ ελαφρώς στην μέση. . κλείνω ραντεβού στο ικα με ορθοπεδικό με εξετάζει μ λέει για μαγνητική κάνω μαγνητική δείχνει δισκοκήλη 11 χιλιοστά 05 Ι1 τελευταίος σπονδυλος με γράφει χάπια αντιφλεγμωνοδεις υμιοχαλαρωτικα λέγοντας για 15 μέρες δεν θα κάνεις τπτ μόνο ξεκούραση και μετά βλέπουμε. . περνάνε οι 10 μέρες κάπως καλύτερα σταμάτησε να με τραβάει στην γάμπα στον γλουτο συνέχιζε ο πόνος. . κάνω επισκεψει δεύτερο γιατρό στην Θεσσαλονίκη σε ιδιώτη βλέποντας τα αποτελέσματα μ λέει είσαι τυχερός που δεν ουρλιαζεις αυτήν την στιγμή από πόνο. . δίνει μια θεραπεία με ελαφρώς κορτιζονουχα χάπια ΓΙ 10 μέρες κ μετά με συνέστησε να ξεκινήσω κολύμπι και να κάνω κάποιες ισομετρικες ασκησεις. . κάπως καλύτερα τα πράματα κατά την διάρκεια τις ημέρας που ασκουμουν δεν είχα προβλήματα με το που πήγαινα σπίτι κ ξαπλωνα μετά από 3 ώρες ξεκινούσε να με πονάει το πόδι τα πρωινά λίγο καλύτερα κάνω μια επίσκεψη άγιο Αθανάσιο σε χειροπρακτικο μου λέει μπες μέσα κ θα δεις. . χειρότερα δεν με έκανε σαν να με καλυτερεψε ο πόνος ελαφρός συνεχιζε να υπάρχει ξανά πήγα άλλες 2 τα ίδια. . περνοντας ο καιρός ήρθε το φετινό καλοκαίρι πήρα ρίσκο κ είπα θα βγάλω την σεζόν ξεκινοντας μέσα Ιουλίου παθαίνω λουμπαγκο ξάπλα στο κρεβάτι για κανα 20 λετπο να μην μπορώ να κουνηθω πηγαίνω στο νοσοκομείο τις ροδου με πάνε στο ιατρείο πόνου όπου ένας γιατρός με έκανε μια θεραπεία με ενέσεις μια φορά για 3 βδομάδες πόνος συνεχιζε να υπάρχει και είχε χειροτερεψει ξυπνοντας πήγαινα κουτσενοντας στο αμάξι δυσκολεύοομουν να πληθω κτλ.. Μέχρι που να ε περνά μεσουλιντ και πήγαιναπήγαινα παραλία για κολύμπι μετά όλα καλά μέχρι το βράδυ που με περίμενε δεύτερο μεσουλιντ για να μπορώ να κοιμηθώ. . αγανακτισμενός ξενερωμενος παίρνω την απόφαση να το λειξω το θέμα αναρωτικη άδεια απ την δουλειά γυρνάω πίσω σαλόνικα βγάζω δεύτερή μαγνητική ψάχνω για καλυτερο χειρουργο τον επισκεφτομαι έτυχε να ναι κ καλώς άνθρωπος γρήγορα τον συμπάθησα κ τον εμπυστευτηκα λέγοντας του το ιστορικό μου μ πρότεινε επέμβαση δισκεκτομης λέγοντάς μου lazer βελονισμοι discogel όλα αυτά είναι επηστιμονικης φαντασίας το δέχομαι.. με χειρουργει σε μια απ τις καλύτερες κλινικές τις σαλόνικα την άλλη μέρα σηκώθηκα παιδιά χωρίς πόνους χωρίς μούδιασματα χωρίς τπτ. . περδίκι λέμε! !! Εκτός τον ελαφρύ πόνο τσ την τομι. . που έπειτα από 15 μέρες ως σήμερα περπατούσα κανονικά σκάλες τα πάντα όλα με την ζωνουλα μου.. έχει 3 μέρες που ξεκινησα ελαφρώς κολύμπι κ όλα πάνε καλά ούτε καν πονάω πλέον στην τομι. . Αυτά από μένα Περαστικά σε όλο τον κόσμο! ! άμα βλέπετε πως πονάτε κ μετά από θεραπεία χαπιών συνεχίζεται κ πονατε μην ταλαιπωριστε κάντε το χειρουργείο δεν είναι τπτ κ δεν καταλαβενεις τπτ πλέον 98 % επιτυχία δίνουν κ τα ραματα αποροφησημΑ υγεία σε όλους! !!!

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε δεν είμαι γιατρός, αλλά γράφεις 11mm δηλδή 1.1cm. Νομίζω καλά σου είπε ο ορθοπεδικός οτι τυχερός είσαι που δεν ουρλιάζεις εδώ αυτή την ώρα.

Εύχομαι να μην ξαναπάθεις τίποτα, αρκετή ταλαιπωρία.

• Like 1
Δημοσ.

και καλά μου το εξήγησε κιόλας πως η κυλη που προεξέχει μες τον θάλαμο υπήρχε λίγο οξυγόνο γιαυτό κ δεν πονουσα κ πολύ όταν ζεσταινοταν ο μυς κτ τέτοιο. . άσε τους τελευταίους μήνες μηλαμε όμως για πολύ πόνο ειδικά τις πρωινές ώρες .. btw το θέμα είναι ότι γίναμε καλά και πιστεύω πως λύσεις υπάρχουν στο 2017 ζούμε. . Ευχαριστώ Billy και συ να σε καλά . ΕΠΙΣΕΙΣ ένα καλό που μ είπε ο γιατρός :ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΣ!!

Και καλά μου το εξήγησε πως η κυλη που προεξέχει μες τον θάλαμο υπήρχε λίγο οξυγόνο γιαυτό κ δεν πονουσα κ πολύ όταν ζεσταινοταν ο μυς κτ τέτοιο. . άσε τους τελευταίους μήνες μηλαμε όμως για πολύ πόνο ειδικά τις πρωινές ώρες .. btw το θέμα είναι ότι γίναμε καλά και πιστεύω πως λύσεις υπάρχουν στο 2017 ζούμε. . Ευχαριστώ Billy και συ να σε καλά . ΕΠΙΣΕΙΣ ένα καλό που μ είπε ο γιατρός :ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΣ!!

• Like 1
Δημοσ.

Καλά λύσεις υπάρχουν για πολλά θέματα, η ουσία είναι αυτό που είπε ο γιατρός, πρόσεχε για να μην ξαναπάθεις κάτι. Γιατί αρκετές φορές τα χειρουργία είναι κάτι επώδυνο, ειδικά για μένα. Πρόσεχε μην σηκώνεις βαριά πράγματα και αντικείμενα.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...