Ntinopoulos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 πηγα σε 2 γιατρους, και οι δυο μου ειπαν να παω για επεμβαση,... Μικροδισκετομη ο ενας, δισκεκτομη ("παραδοσιακη") ο αλλος Κεραυνος εν αιθρια, δεν ειμαι ψυχραιμος καθολου, προφανως (δεν ξερω γιατι) θελω να αποφυγω την επέμβαση Και ο δυο οι γιατροι μου λενε οτι ειναι τοσο μεγαλη που δν "μαζευει" με τιποτα Ποναω εδω και δυο μηνες, καποιοες στιγμες, ειναι ανυποφορο
Sofiapas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Μα την κάνεις ο πόνος δε παλεύεται σε νιώθω... Θα λες μετά γιατί δε το έκανα νωρίτερα. 3
κρεβατομενος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 πηγα σε 2 γιατρους, και οι δυο μου ειπαν να παω για επεμβαση,... Μικροδισκετομη ο ενας, δισκεκτομη ("παραδοσιακη") ο αλλος Κεραυνος εν αιθρια, δεν ειμαι ψυχραιμος καθολου, προφανως (δεν ξερω γιατι) θελω να αποφυγω την επέμβαση 01FA54FA.jpg 113,08K 2 downloads 01FA54A4.jpg 125,74K 0 downloads Και ο δυο οι γιατροι μου λενε οτι ειναι τοσο μεγαλη που δν "μαζευει" με τιποτα Ποναω εδω και δυο μηνες, καποιοες στιγμες, ειναι ανυποφορο Φίλε μου σου ευχομε περαστικα και υπομονη εγω πεδευομαι εδω και εννεα μηνες απο δισκοκηλη. Οι γιατροι λεγανε να κανω χειρουργιο. Εγω εμεινα τρεις μηνες στο κρεβατι με φρικτους πονους. Με βοηθησε ενας αθλιατρος με ιατριο κοντα στο Ιπποκρατειο και ενας νευρολογος που κανει κρυο λειζερ στη θεσσαλονικη. Τωρα μπορω και περπαταω αρκετες ωρες την ημερα ελπιζω οτι με αρκετη ακομη υπομονη θα ζω χωρις πονους. Βεβαια ακομη και τωρα η ζωη απο πλευρας πονου εχει βελτιωθει πολυ. Δεν μετανιωσα ποτε ως τωρα που δεν πηγα για χειρουργιο. Σου ευχομε κουραγιο και γρηγορα να γινεις καλα. 1
panos98765 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Ntinopoulos ακόμα και αυτή η κηλη υποστρεφει σε ένα δύο χρόνια... Αν σου δημιουργεί αδυναμία (οχι πονο) στο πόδι η προβληματα ουρισης κτλ σκέψου και το χειρουργείο...
pmaraki Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Καλημέρα σας, θα ήθελε να μου πείτε την γνώμη σας για τον Νευρολόγο Χειμωνιδη Ρωμαίο που βρίσκετε στην Θεσσαλονίκη. Έχω 19 χρόνια πρόβλημα δισκοκήλης στο 3-5 μεσοσπονδυλο και η ζωή μου πλέον έχει πάψει να είναι βιώσιμη αφού βρίσκομαι συνέχεια στο κρεβάτι. Έχω αλουσει σχετικα καλά λόγια για αυτόν το γιατρό. Εσείς τι λέτε? Καλημέρα σας, θα ήθελε να μου πείτε την γνώμη σας για τον Νευρολόγο Χειμωνιδη Ρωμαίο που βρίσκετε στην Θεσσαλονίκη. Έχω 19 χρόνια πρόβλημα δισκοκήλης στο 3-5 μεσοσπονδυλο και η ζωή μου πλέον έχει πάψει να είναι βιώσιμη αφού βρίσκομαι συνέχεια στο κρεβάτι. Έχω αλουσει σχετικα καλά λόγια για αυτόν το γιατρό. Εσείς τι λέτε?
κρεβατομενος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 pmaraki το κρυο λειζερ που κανει αυτος ο νευρολογος εχω την εντυπωση οτι μας βοηθαει. Εγω τον επισκευτικα πεντε φορες και ειδα καποια διαφορα. Κουραγιο
pmaraki Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ, θα κλείσω σύντομα ραντεβού.
GothicCrusader Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Που και σε ποιόν είχες κάνει χειρουργείο? Τι ακριβώς ευνοείς ''ούλη στην τομή που δεν απορροφήθηκε ποτέ." Όταν κάνεις χειρουργείο (οποιοδήποτε χειρουργείο) ο γιατρός αφαιρεί υγιή ιστό για να έχει πρόσβαση στο επιθυμητό σημείο. Ο ιστός αυτός δεν αντικαθίσταται από τον οργανισμό με νέο ποιοτικό υγιή ιστό που έχουμε από τη μάνα μας, αλλά ας πούμε λαϊκά από χειρότερης ποιότητας ιστό (που λέγεται ουλώδης ιστός). Ο ιστός αυτός δεν προκαλεί πόνο όπως δεν προκαλεί πόνο και η κήλη. Ο πόνος προκαλείται από τα νεύρα τα οποία πιέζονται από την κήλη.. Ένα ρίσκο όταν κάνεις χειρουργείο στη μέση είναι ότι υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να παραχθεί από τον οργανισμό νέος ιστός στο σημείο του χειρουργείου και αυτός ο ιστός να ασκεί πίεση στα νευρά οπότε προκαλεί εκ νέου πόνο. Παρόλο που η κήλη στατιστικά απορροφάται, ο ουλώδης ιστός δεν απορροφάται οπότε συνήθως οδηγεί σε δεύτερο ή τρίτο χειρουργείο. Κανονικά μετά το χειρουργείο γίνονται ειδικές φυσικοθεραπείες για να μην δημιουργηθεί τέτοιος ιστός (ασκήσεις ώστε το νεύρο να κινείται και έτσι να μην κολλήσει ιστός πάνω του) αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα συνήθως δεν δίνοιυν καμία οδηγία στον ασθενή. Στο Παπαγεωργίου είχα κάνει... Εσωτερική ουλη μετά την επέμβαση... Εκεί που κόβουν θεωρώ έκανε ουλη σ εμένα. Έτσι μου είπαν δύο νεύρο χειρουργει που έχω πάει ήδη... Και αυτό πρέπει να καθαριστει. Δε θα μικρυνει ποτέ δε θα αφυδατωθει μόνο κακό κάνει Η ουλή καθαυτή είναι «άκακη» αλλά στατιστικά δεν μικραίνει. Ωστόσο σου μειώνει την ποιότητα ζωής επειδή πονάς. Σε πολλούς ανθρώπους δημιουργείται επειδή αμέσως μετά το χειρουργείο παραμένουν για πολύ καιρό αδρανείς (η ακινησία/ξάπλα δεν κάνει καθόλου καλό στη μέση). Σε άλλους πάλι απλά δημιουργείται, υπάρχει δηλαδή γενετική προδιάθεση. Έκανες φυσικοθεραπείες μετά το χειρουργείο; Αν όχι, είναι καλό να κάνεις. Οι φυσικοθεραπείες/ασκήσεις μειώνουν πάρα πολύ την πιθανότητα δημιουργίας τέτοιου ιστού (εκτός φυσικά γενετικής προδιάθεσης που δυστηχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα) Θα κάνω χειρουργείο σε κάνα μήνα. Θα σου πω τότε αν είναι καλός ο δικός μου. Πάντως οι περισσότεροι εδώ μέσα λέτε πως το περπάτημα βοηθάει πολύ. Εγώ κάνω 100 μέτρα το πολύ και με πιάνει έντονα πόνος... Όταν κάθομαι επίσης. Λίγο καλύτερα είμαι ξάπλα αλλά πόσο να μείνεις κι έτσι. Δε την παλεύω άλλο, δε ξέρω τι θα μπορούσε να με ανακουφισει... Αν έχεις ουλώδη ιστό που πιέζει την κήλη το περπάτημα δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Το περπάτημα είναι πρόληψη. Είναι θεραπεία ως προς το ότι τρέφει τους δίσκους και ίσως να βοηθάει στην απορρόφηση της κήλης, αλλά σε περίπτωση που έχεις ουλώδη ιστό το πολύ πιθανό το μόνο που να κάνει είναι να τρίβει τα νεύρα και άρα να σου προκαλεί πόνο. Γενικά πρέπει να περπατάς και για άλλους λόγους, αλλά μην περνάς το όριο του πόνου γιατί ο πόνος θα πει ότι τρίβεις το νεύρο και του προκαλείς φθορά. Νομίζω το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις το χειρουργέιο. Ούτως ή άλλως ό,τι έγινε έγινε. Απλά ψάξε για κάποιο καλό φυσικοθεραπευτή να σου δώσει ασκήσεις μεταχειρουργικές για να μειώσεις την πιθανότητα να ξαναπαραχθεί τέτοιος ιστός. Υπομονή, δύναμη και καλή τύχη! πηγα σε 2 γιατρους, και οι δυο μου ειπαν να παω για επεμβαση,... Μικροδισκετομη ο ενας, δισκεκτομη ("παραδοσιακη") ο αλλος Κεραυνος εν αιθρια, δεν ειμαι ψυχραιμος καθολου, προφανως (δεν ξερω γιατι) θελω να αποφυγω την επέμβαση 01FA54FA.jpg 01FA54A4.jpg Και ο δυο οι γιατροι μου λενε οτι ειναι τοσο μεγαλη που δν "μαζευει" με τιποτα Ποναω εδω και δυο μηνες, καποιοες στιγμες, ειναι ανυποφορο Έχεις μεγάλη κήλη, δηλαδή τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα. Συνοπτικά: α) η κλασική μικροδισκεκτομή έχει δυσκολότερη αποκατάσταση και θέλει περισσότερο χρόνο (safe το δύο μήνες) αλλά έχει μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας (πλήρους αποκατάστασης) β) Η μικροδισκεκτομή έχει γρηγορότερη αποκατάσταση, θέλει πολύ λιγότερο χρόνο (μπορείς να επιστρέψεις σε αθλητισμό μέσα σε 3 εβδομάδες αν πάνε όλα καλά) αλλά έχει ελαφρώς μικρότερο ποσοστό επιτυχίας. Και στις δύο περιπτώσεις τεράστια σημασία έχει ο γιατρός. Καλό είναι να επιλέξεις γιατρό που να σε ενημερώσει σωστά για τα ρίσκα του χειρουργείου αλλά και την μετέπειτα πορεία. Κατά τα άλλα, μιλάω εκ πείρας, εγώ είχα λίγο μικρότερη κήλη από τη δική σου, οι περισσότεροι γιατροί μου λέγανε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να εξαφανιστεί μόνη της, επέλεξα να μην κάνω χειρουργείο και τώρα είμαι μια χαρά. Για να φύγουν τελείως τα συμπτώματα χρειάστηκαν περίπου 2 χρόνια. Επομένως δεν μου αρέσει το γεγονός ότι σου λένε οι γιατροί ότι «δεν μαζεύει με τίποτα» . Αν ψάξεις και στο νετ θα βρεις πολλές ερεύνες που αποδεικνύουν ότι και άνθρωποι με μεγάλες κήλες είναι ασυμπτωματικοί. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση η επιλογή του χειρουργείου είναι δική σου. 1
Sofiapas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δεν είχα κάνει φυσιοθεραπεια τότε, μου είχαν πει δε χρειάζεται. Δεν ήξερα τότε και πολλά πράγματα για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτή τη φορά πρέπει. Το θέμα είναι ποιος είναι ο κατάλληλος για να μου κάνει. Όπως και να χει σ ευχαριστώ για την απάντηση σου. Τότε ναι από φόβο μη κάνω κάτι λάθος παρέμεινα στο κρεβάτι ξάπλα για αρκετό καιρό. Ίσως αυτό να ήταν το λάθος όπως αναφέρεις. Αυτή τη φορά θα ξεκινήσω περπάτημα λίγες μέρες την ανάρρωση.
GothicCrusader Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δεν είχα κάνει φυσιοθεραπεια τότε, μου είχαν πει δε χρειάζεται. Δεν ήξερα τότε και πολλά πράγματα για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτή τη φορά πρέπει. Το θέμα είναι ποιος είναι ο κατάλληλος για να μου κάνει. Όπως και να χει σ ευχαριστώ για την απάντηση σου. Τότε ναι από φόβο μη κάνω κάτι λάθος παρέμεινα στο κρεβάτι ξάπλα για αρκετό καιρό. Ίσως αυτό να ήταν το λάθος όπως αναφέρεις. Αυτή τη φορά θα ξεκινήσω περπάτημα λίγες μέρες την ανάρρωση. Ναι, δυστυχώς πολλοί γιατροί λένε ότι είναι χειρουργείο ρουτίνας και ότι δεν χρειάζονται φυσικοθεραπείες και μπλα μπλα μπλα, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Ένα ωραίο αλληγορικό παράδειγμα που μου είχε πει ένας γιατρός (και εκ των υστέρων βλέπω το χρησιμοποιούν πολλοί στο νετ) είναι το εξής: η σπονδυλική στήλη είναι σαν ένα κατάρτι, οι μύες το κρατάνε όρθιο και πάνω σε αυτό στηρίζεται το σώμα μας. Όταν σκάσει μία κήλη το κατάρτι αυτό έχει χτυπηθεί. Το χειρουργείο δεν ενισχύει το κατάρτι, αλλά αφαιρεί ότι περισσεύει. Αλλά αυτό παραμένει χτυπημένο. Από τη στιγμή που αφαιρείς ένα κομμάτι του πρέπει να το ενισχύεις ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στο μέλλον. Από τη στιγμή που έχεις τραυματισμένο δίσκο λοιπόν χρειάζονται ασκήσεις, όχι μόνο για να αποτρέψεις τη περίπτωση ουλώδη ιστού (που δεν είναι και τόσο στο χέρι σου) αλλά και για να αποτρέψεις και άλλα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στη συνέχεια, όπως υποτροπή στον ίδιο δίσκο ή βλάβη σε άλλο. Στο εξωτερικό υπάρχουν κέντρα που τα αναλαμβάνουν όλα «πακέτο», δηλαδή και το χειρουργείο και τη μεταχειρουργική αποκατάσταση. Στην Ελλάδα δυστυχώς οι γιατροί δουλεύουν ανεξάρτητα από τους φυσικοθεραπευτές οπότε ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του. Τώρα, στο θέμα μας, δεν έχω να σου προτείνω κάποιο φυσικοθεραπευτή, αλλά θα σου πρότεινα να διαλέξεις κάποιον που να είναι εξειδικευμένος σε αυτό που κάνει, δηλαδή να γνωρίζει το θέμα και να έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες περιπτώσεις. Επίσης, σημαντικό κατ εμέ, είναι να βρεις φυσικοθεραπευτή που να σε μάθει να κάνεις εσύ ασκήσεις. Όχι παθητική φυσικοθεραπεία (χάσιμο χρόνου). Δηλαδή κάνεις ένα περιορισμένο σετ φυσικοθεραπειών που σε μαθαίνει και σε επιτηρεί ώστε να σε κάνει αυτόνομη και να μπορείς να κάνεις τις ασκήσεις όποτε θες αργότερα στο μέλλον.
tsofras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα παίδες , τόσα χρόνια στο φόρουμ δεν είχα πέσει σε αυτό το τόπικ ποτέ :S Να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους με τα προβλήματα που έχετε, εγώ έχω 2 κήλες στον αυχένα και 2 στη μέση και με έχει σώσει το κολύμπι εδώ και περίπου 4 χρόνια. Ήμουν με ιλλίγους και πονοκεφάλους περίπου τα 3/4 του χρόνου και με μυοχαλαρωτικές ενέσεις και μουδιάσματα στα πόδια το 1/4. Κολυμπάω 4 φορές την εβδομάδα εδώ και 4 χρόνια και κάνω 10 φυσικοθεραπείες συντήρησης ανα εξάμηνο και έχω γίνει άλλος άνθρωπος. Είπα να το μοιραστώ μαζί σας αν θέλετε να το δοκιμάσετε, εμένα μου το έλεγαν καιρό γιατροί αλλά δεν μου άρεσε καθόλου το κολύμπι (ούτε τώρα τρελένομαι) αλλά βλέπω ότι μου κάνει πολύ καλό. Αν θέλετε δώστε του μια ευκαιρία 3
Karxasss1984 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 εχει κανενας προβλημα με το στομαχι η με το εντερο εξαιτιας της κηλης;εγω εχει εδω και 7-8 μηνες εχω προβληματα με τα παντα..και εκειδη εχω κανει ολες τις εξετασεις(γαστροσκοπηση,κολονοσκοπηση και υπερυχο κοιλιας) και ειναι ολες καλες οι περισοτεροι νευρολογοι και ορθοπεδικοι και εχω παει σε πολλους μου λενε οτι ειναι απο την κυλη γιατι εχει στραβωσει το σωμα μου και οι μυς μου πισω στην πλατη εχουν παθει σπασμο απο το πολυ το σφιξιμο και αυτο με την σειρα του κανει προβληματα στο στομαχι και στο εντερο..δηλαδη ακουω καθε μερα ολη μερα τονστομαχι μου να γουργουριζει δυνατα και εχω διαριες και ταση για εμετο συνεχεια..συν οτι καμια φορα το βραδυ που κοιμαμαι μουδιαζουν και τα χερια μου και μυρμηγκιαζουν αε σημειο που γινονται σαν κουτσουρα..ο μυς που εχει σφιξει παρα πολυ ειναι αυτος αριστερα στην πλατη ο μεγαλος..ειχε κανενανς παρομοια προβληματα;
GothicCrusader Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα παίδες , τόσα χρόνια στο φόρουμ δεν είχα πέσει σε αυτό το τόπικ ποτέ :S Να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους με τα προβλήματα που έχετε, εγώ έχω 2 κήλες στον αυχένα και 2 στη μέση και με έχει σώσει το κολύμπι εδώ και περίπου 4 χρόνια. Ήμουν με ιλλίγους και πονοκεφάλους περίπου τα 3/4 του χρόνου και με μυοχαλαρωτικές ενέσεις και μουδιάσματα στα πόδια το 1/4. Κολυμπάω 4 φορές την εβδομάδα εδώ και 4 χρόνια και κάνω 10 φυσικοθεραπείες συντήρησης ανα εξάμηνο και έχω γίνει άλλος άνθρωπος. Είπα να το μοιραστώ μαζί σας αν θέλετε να το δοκιμάσετε, εμένα μου το έλεγαν καιρό γιατροί αλλά δεν μου άρεσε καθόλου το κολύμπι (ούτε τώρα τρελένομαι) αλλά βλέπω ότι μου κάνει πολύ καλό. Αν θέλετε δώστε του μια ευκαιρία Πράγματι το κολύμπι θεωρείται από τα καλύτερες επιλογές. Είσαι στην Αθήνα; Εγώ το είχα δοκιμάσει, αν είχα κολυμβητήριο κοντά σίγουρα θα το συνέχιζα! εχει κανενας προβλημα με το στομαχι η με το εντερο εξαιτιας της κηλης;εγω εχει εδω και 7-8 μηνες εχω προβληματα με τα παντα..και εκειδη εχω κανει ολες τις εξετασεις(γαστροσκοπηση,κολονοσκοπηση και υπερυχο κοιλιας) και ειναι ολες καλες οι περισοτεροι νευρολογοι και ορθοπεδικοι και εχω παει σε πολλους μου λενε οτι ειναι απο την κυλη γιατι εχει στραβωσει το σωμα μου και οι μυς μου πισω στην πλατη εχουν παθει σπασμο απο το πολυ το σφιξιμο και αυτο με την σειρα του κανει προβληματα στο στομαχι και στο εντερο..δηλαδη ακουω καθε μερα ολη μερα τονστομαχι μου να γουργουριζει δυνατα και εχω διαριες και ταση για εμετο συνεχεια..συν οτι καμια φορα το βραδυ που κοιμαμαι μουδιαζουν και τα χερια μου και μυρμηγκιαζουν αε σημειο που γινονται σαν κουτσουρα..ο μυς που εχει σφιξει παρα πολυ ειναι αυτος αριστερα στην πλατη ο μεγαλος..ειχε κανενανς παρομοια προβληματα; Δεν κολλάνε όλα αυτά για μόνο Ο4Ο5. Αν θες ανέβασε τη μαγνητική σου. Κάτι άλλο παίζει, πρόσεξε τη διατροφή σου, τις παρενέργειες από τα φάρμακα που παίρνεις (και τις ενέσεις) και ενημέρωσε όποιο γιατρό σου γράφει φάρμακα. Αν, η παραμικρή πιθανότητα, η διάρροια οφείλεται στην κήλη ή αν έχεις το παραμικρό σύμπτωμα στο κατούρημα τότε πρέπει να κάνεις χειρουργείο προχτες. Υποθέτω για να σε έχουν δει τόσοι γιατροί για να έχεις κάνει τόσες εξετάσεις δεν βρίσκεσαι σε τέτοιο στάδιο. Αν είσαι στραβός και κάθεσαι 6-7 ώρες με φάρμακα ή ενέσεις θα προκάλεσεις πολύ μεγάλο πρόβλημα στον εαυτό σου. Σε ποιους ορθοπεδικούς έχεις πάει; είχαν ειδικότητα τη ΣΣ;
Karxasss1984 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Εχω παει σε 3 ορθοπεδικους στην Γερμανια και εδω στην θεσσαλονικη σε εναν πολυ καλο..Οι γιατροι που βλεπαν την μαγνητικη μου λεγαν οτι ειναι μετρια προς μεγαλη η κηλη..δεν μου εχουν πει εκατοστα και τετοια γιατι εχω κανει την μαγνητικη στην γερμανια και δεν εχει πορισμα..στο κατουρημα δεν εχω κανενα συμπτωμα..μονο αυτο με το στομαχι η το εντερο..δεν ξερω τι ακιβως ειναι γιατι εχω μπερδευτει..εχω κανει σχεδον τα παντα απο εξετασεις γαστρολογικες και δεν με βρηκαν τιποτα..αρα κατι αλλο γινεται και δεν ξερω τι..πριν κανα δυο τρεις μηνες ειχα παρει την αποφαση οτι ειναι ψυχοσωματικα αλλα δεν μπορω να το πιστεψω οτι παθαινεις τετοια πραγματα απο το ανχος..εχει 8 μηνες εχω κανει τα παντα απο εξετασεις και ολες ηταν καθαρες..εχω μπερδευτει!τωρα θα παω σε ενα καλο γαστρεντορολογο εδω ατην θεσσαλονικη και θα μιλησω μαζι του και θα δουμε Το θεμα ειναι οτι επειδη ειμαι στραβος απο την ο μυς της πλατης εχει παθει σπασμο απο το πολυ το σφιξημο γιατι οπως μου ειπε ο γιατρος δεν ξεκουραζετε καθολου και τρωειι οκοντο ζορι αυτος και απο Εκει ερχοντε αυτα τα προβληματα Τι ειναι ειδικοτητα ΣΣ;
GothicCrusader Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 ειδικότητα ΣΣ εννοώ ειδικότητα τη σπονδυλική στήλη, δηλαδή να έχουν κάνει συμπληρωματικές σπουδές στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης. Να μην είναι απλοί ορθοπεδικοί ή νευροχειρούργοι. Ο λόγος που έγραψα ότι δεν κολλάνε τα συμπτώματα είναι κυρίως επειδή λες ότι μουδιάζουν τα χέρια σου. Η κήλη Ο4Ο5 δεν χτυπάει χέρια, χτυπάει πόδια οπότε αυτό είναι ένα εξαιρετικά περίεργο σύμπτωμα. Μπορεί ίσως να μουδιάζουν επειδή λόγω του στραβώματος πιέζονται νεύρα πιο ψηλά. Θεωρητικά το άγχος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο στομάχι, νομίζω είναι και από τους πιο συχνούς λόγους. Και φυσικά όταν πονάει τόσο πολύ η μέση ψυχολογικά δεν έχουμε και τις καλύτερές μας. Γνώμη μου όμως αφού έχεις τέτοια κλινικά συμπτώματα δεν μπορείς να τα αγνοήσεις ούτε να τα αφήσεις να χρονήσουν. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς το στράβωμα καθαυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο στομάχι, πρέπει να σου δώσει περισσότερες εξηγήσεις ο γιατρός. Ο μυς που λες δεν έχει καμία σχέση με το στομάχι. Η υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να είναι και μικρής σημασίας ή φταίει η κήλη οπότε είναι σοβαρό. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να το κοιτάξεις. Υπάρχει ένα σπάνιο σύνδρομο που λέγεται Cauda Equina, που η κήλη πιέζει τόσο πολύ τα νεύρα που δημιουργεί διάρροιες ή/και ακράτεια. Το σύνδρομο είναι πααάρα πολύ σπάνιο αλλά είναι επικίνδυνο οπότε αν εμφανιστεί πρέπει να κάνεις χειρουργείο αμέσως. Μήπως παίρνεις φάρμακα για κάποιον άλλο λόγο; Μήπως δεν τρως καλά; Μήπως έχεις κήλη και πιο ψηλά; Τέσπα γνώμη μου πρέπει να πας σε εργαστήρι εξειδικευμένο σε σπονδυλική στήλη. Πρέπει να σιγουρέψεις ότι δεν οφείλεται στη κήλη το πρόβλημα. Ο γαστρεντερολόγος δεν νομίζω ότι μπορεί να σου προτείνει τίποτα αφού λες ότι έχεις κάνει εξετάσεις και ήταν οκ. Επίσης ίσως πρέπει να σκεφτείς και χειρουργείο. Οι χρονικές διάρκειες που μου λες είναι μεγάλες και τα συμπτώματα πολλά για να ταλαιπωρείσαι τόσο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις