Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εγω ειχα παει σε μια νευρολογο στην θεσσαλονικη και με ειχε πει το ιδιο..εκανα εξαιτασεις αιματος και μου εδωσε για 3 μηνες βιταμινη B12 1000 mg την ημερα φολικο και φιλικο οξυ και καρνιτινη..αλλα τα συμπτωματα δεν φευγαν γιατι οντως ηταν ψυχοσωματικα μεχρι που πηγα σε εναν νευρολογο ψυχιατρο και μου εδωσε μια θεραπεια ελαφρια για 3 μηνες και τωρα ειμαι στις 20 μερες και δεν εχω τιποτα αλλα θα την κανω για 3 μηνες..τωρα το προβλημα με τις κηλες σιγουρα παιζει ρολο και η ψυχολογια γιατι νομιζω δεν ειναι τυχαια η χρονικη περιοδο που μου εμφανιστηκε αλλα αυτο θελει αλλη αντιμετοπιση..

Εμένα 6 μήνες Β12 και φυλικό οξύ μόνιμα. Τι να πω περαστικά σου, έχουμε ξεσκιστεί στα προβλήματα υγείας, ακόμα δεν έγινα καλά καλά 30 ετών και τρέχω από τον έναν γιατρό στον άλλο, μέτρια προς κακή ποιότητα ζωής.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αστα να πανε ρε φιλε..περαστικα και εσενα..να σε ρωτησω..εσυ εχεις κηλες;γιατι σημερα που πηγα σε εναν φυσιοθεραπυτη οστεοπαθητικο μου ειπε οτι ολα αυτα τα συμπτωματα ερχοντε απο τις κηλες επειδη πιεζεται το νευρο και αυτο με την σειρα του δινει εντολη στους μυς κανουν συσπασεις και σφιγγουν και επειδη ολα τα οργανα συμδεοντε με τα νευρα μας δημηουργει προβλημα..εγω ειχα ενα πολυ δυνατο σπασμο στην αριστερη πλατη και ειμαι σιγουρος οτι ηρθε απο την κηλη επειδη εχει στραβωσει καιντο σωμα μου..και σημερα που πηγα σε αυτον για φυσιοθεραπεια με πατουσε στα ποδια αναμεσα στα δαχτυλα και μου ελεγε ολα τα συμπτωματα που ειχα χωρις να τον πω εγω τιποτα..επαθα πλακα

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχεις στραβώσει τότε θέλει τρεεεεελή υπομονή.

Τι κήλη έχεις; ποια είναι η διάγνωση της μαγνητικής;

Αν έχεις πράγματι στραβώσει ίσως είναι έγκυρο να σκεφτείς και το χειρουργείο. Θα ισιώσεις με το χρόνο, αλλά θέλει ποοοοοολύ χρόνο για να φύγουν τα συμπτώματα.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω κηλη 04-05 αλλα τωρα εχω σχεδων ισωσει και δεν με ποναει τοσο πολυ..εμενα δεν με

Ενοχλουσε ποτε απλα

Μια μερα πηγα να συκωθω και σε ενα σημειο που ειναι ισιο το σωμα με

Πεθαινε στον πονο και το σωμα κατευθειαν αυτοματα στραβωνε..αλλα δεν με

Πονουσε ουτε στο περπατημα ουτε οταν καθομαι ουτε πουθενα..μονο οταν το σωμα πηγαινε σε ενα σημειο που ημουνα ισιος..απο οτι με ειπε ο γιατρος η κηλη εχει βγει απο τα δεξια και ειναι μεγαλη αλλα δεν θελει χειιρουργιο με τιποτα..τα συμπτωματα επισης εχει πολυ καιρο που μου εχουν φυγει..νομιζω ειμαι σε καλο δρομο..τον πονο τον εχω εδω και ενα μηνα και το στραβωμα και τωρα εχουν υποχωρησει και τα δυο τουλαχιστον 50% και φαντασου οτι δουλευω καθε μερα 6-7 ωρες σε καθιστικη εργασια..αλλα παω για περπατημα μιση ωρα το πρωι και μιση το βραδυ κανω 3 φορες την ημερα διατασεις μακενζυ και κοιλιακους και παω και 2-3 φορες την εβδομαδα κολυμβητηριο

• Like 1
Δημοσ.

Χμμμ,

Κ, μια χαρά ακούγεται εφόσον μπορείς να κάνεις όλα αυτά τα πράγματα !

Όταν λέμε να έχουν φύγει τα συμπτώματα εννοούμε φυσικά χωρίς χρήση παυσίπονων, μυοχαλαρωτικών κλπ έτσι;

Για το στράβωμα φταίει στάνταρτ η κήλη, δεν είναι καμία επιστήμη. Η κήλη ακουμπά τα νεύρα οπότε προκαλείται πόνος. Καμία φορά το σώμα είναι χαζό και αντιμετωπίζει την κήλη σαν ξένο σώμα οπότε κάνει φλεγμονή που οδηγεί σε μεγαλύτερη ευαισθησία και πόνο και στα γειτονικά νεύρα.

Το σώμα ακούσια κάνει σπασμό για να ακινητοποιήσει την περιοχή και προστατέψει τα νεύρα από την τριβή. Ο σπασμός αυτός βγάζει τη σπονδυλική στήλη από τη θέση της και βλέπουμε αυτό το «στράβωμα» ως σύμπτωμα

Από εκεί και πέρα έχεις δύο επιλογές: είτε περιμένεις είτε κάνεις χειρουργείο.

Αν επιλέξεις να περιμένεις, τότε ποντάρεις στο ότι η κήλη συχνά απορροφάται με το χρόνο οπότε και τα συμπτώματα σιγά σιγά υποχωρούν. Η διαδικασία μπορεί να πάρει ακόμα και 2-5 χρόνια.. Στο ενδιάμεσο θα πρέπει να προσέχεις κλπ κλπ κλπ.

Αν επιλέξεις το δρόμο του χειρουργείου έχεις μεγαλύτερο ρίσκο (γιατί κάνεις ένα ... χειρουργείο) αλλά η αποκατάσταση είναι γρηγορότερη εφόσον πετύχει το χειρουργείο.

Τώρα, αν μου λες 2 φορές την εβδομάδα κολυμβητήριο και 1 ώρα περπάτημα κάθε μέρα, τότε σίγουρα δεν είσαι περίπτωση χειρουργείου. Οπότε υπομονή και προσοχή.

Από εκεί και πέρα άλλα θαύματα δεν υπάρχουν. 

Απλά λίγο μέτρο στα φάρμακα αν παίρνεις γιατί μπορεί να σου βγάλουν άλλα προβλήματα αργότερα, και επίσης ΠΟΤΕ δεν κάνεις συνεδρίες με φυσικοθεραπευτή ή χειροπράκτη αν είσαι υπό την επήρρεια φαρμάκων γιατί μπορεί να κάνεις μεγάλη ζημιά.

• Like 1
Δημοσ.

Ειχα παρει μυοχαλαρωτικα και αντιφλεγμονωδη για 2 εβδομαδες και παω και με βαζει μια ενεση ενας νευρολογος..με βαζει μεσα στο μηχανημα της αξονικης και βλεπεις που ειναι η φλεγμονη απο το νευρο και μου την βαζει εκει πανω ακριβως..τωρα δεν ξερω τι ακριβως ειναι αυτη..εχω πονο αλλα

Μονο σε ενα σημειο..οπως λες και εσυ εκει μαλλον ειναι που πιεζεται το νευρο..γιατι μολις παει σε εκεινονοντο σημειο ο πονος ειναι τοσο εντονος που λυγιζω και πεφτω και κατευθειαν το σωμα παιρνει αυτη την στραβη θεση ως συνηθως αριστερα γερνω αλλα καμια φορα και δεξια..παντως ισια δεν μπορω να κατσω με τιποτα..δεν εχω πονο πουθενα ομως τα κανω ολα κανονηκα αλλα στραβος..το εχω περιπου εναμιση μηνα αυτο..εχει μαλακωσει ο πονος βεβαια απο τις πρωτες μερες αλλα παλι υπαρχει..απο οτι ξερω το στραβωμα το αποκτας οταν εισαι πολυ καιρο με κηλη..το θεμα

Ειναι οτι εγω ειχα μονο μια μικρη ενοχληση στην μεση και λιγο οταν τεντωνα το ποδι τραβουσε το νευρο..και

Μια μερα ξαφνικα

Παω να συκωθω και λυγισα απο τον πονο και στραβωσα και απο εκεινη την ημερα αρχισαν ολα

• Like 1
Δημοσ.

Χμ,

Όχι το στράβωμα δεν το αποκτάς όταν είσαι πολύ καιρό με κήλη. Η διάρκεια δεν έχει καμία σχέση. Οι περισσότεροι άνθρωποι μετά τα 30, 40 έχουν μικρές κήλες στη μέση αλλά δεν νιώθουν καθόλου πόνο .

Το στράβωμα είναι αντίδραση του οργανισμού στον πόνο και γίνεται αυτόματα για να προστατέψει τα νεύρα. Η κήλη προεξέχει οπότε όπως κινείσαι κάποια στιγμή ακουμπάει και τρίβεται πάνω σε κάποιο νεύρο ερεθίζοντας το. Αν ο πόνος είναι μεγάλος τότε μερικοί άνθρωποι στραβώνουν. Κάποιοι άλλοι όχι.

Σου έχει κάνει πολλές ενέσεις; Η ένεση είναι είτε discogel που έχει σκοπό την συρρύκνωση της κήλης είτε ισχυρο παυσίπονο που έχει μεγάλη διάρκεια. Η κήλη δεν έχει φύγει. Θα ξέρεις περίπου 6 μήνες μετά αφού σταματήσεις κάθε φάρμακο (άρα και τις ενέσεις)

Πάντως δεν είναι καλό να κάνεις ενέσεις και να κάθεσαι τόσες ώρες. Δεν δίνεις χρόνο στο σώμα σου να θεραπευτεί. Όταν παίρνεις παυσίπονο κρύβεις τον πόνο. Ο πόνος είναι σήμα για να σε προστατέψει από το να κάνεις ζημιά στο νεύρο.Αν κρύβεις τον πόνο έχεις τον κίνδυνο ότι μπορεί να κάθεσαι παραπάνω ώρες από όσες μπορεί το σώμα σου.

Πρέπει να σηκώνεσαι πιο συχνά (κάθε ώρα αν μπορείς). 

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, μια που περνάω ένα ακόμα βράδυ με πόνους που δεν μου επιτρέπουν να κοιμηθώ, διάβασα με προσοχή όλα τα προαναφερόμενα. Μπορεί κάποιος από Αθήνα που έκανε εγχείρηση δισκεκτομής έιτε από ορθοπεδικό είτε από νευροχειρούργο, σε δημόσιο νοσοκομείο να μου δώσει κάποια ονόματα, καθώς έχει ήδη νεκρωθεί ένα τμήμα του ποδιού και μάλλον δεν παίρνει αναβολή, αλλά δεν υπάρχει το ανάλογο ποσό για ιδιωτικό νοσοκομείο. Παρακαλώ στείλτε πμ με ονόματα, τηλ κλπ 

Δημοσ.

Η ενεση που με κανει ειναι μαλλον για τον πονο..ντισκοτζελ δεν ειναι σιγουρα..αλλα

Να σου πω την αληθεια δεν με

Κανει τιποτα..τζαμπα

Την

Κανω..τωρα θα παω διακοπες 1

Μηνα και με τα μπανια και την ξεκουραση λογικα θα δω βελτιωση..ευχαριστω για τον χρονο σου

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα.. Να σας πω και εγώ την ιστορία μου.

Το 2009 έκανα μικροδιστεκτομη στη μέση στον 04-05... Όλα πήγαν καλά είχα πλέον ηρεμήσει από τους πόνους κτλ...

Μέχρι το 2011 που άρχισα να έχω κάτι ενοχλησεις στην έξω πλευρά της γαμπας.

Με τον καιρό άρχισε να γίνεται πιο έντονο με σπασμους στο πόδι κραμπες. Είχα χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο μου. Το 2015 πήγα σ ένα καλό και καλά γιατρό από Αγγλία και τα ρέστα. Μαγνητική στο πόδι και το πόρισμα του...τενοντιτιδα.. Και χρειάζεται άμεσα... Χειρουργείο... Σε καμία περίπτωση δε τον πίστεψα.

Ο καιρός όμως πέρναγε, φάρμακα, φυσιοθεραπεια τίποτα. Πέρναγε για λίγο καιρό και πάλι το ίδιο μετά.

Φέτος τα Χριστούγεννα ξαφνικά άρχισα να νιώθω έντονο πόνο στο πόδι ψηλά... Γοφο μπούτι και στη μέσα πλευρά του γονατος.

Μαγνητική πριν 10 μέρες έδειξε πως πιθανόν να υπάρχει ουλη στην τομή η οποία δεν αποροφηθηκε ποτέ. Υπάρχει στραγγαλισμος του νεύρου και έχω κανονίσει χειρουργείο σε δημόσιο νοσοκομείο. Είμαι απελπισμενη ποναω όλη μέρα δε μπορώ να σταθώ. Και ο χρόνος απλά δε κυλά.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα.. Να σας πω και εγώ την ιστορία μου.

Το 2009 έκανα μικροδιστεκτομη στη μέση στον 04-05... Όλα πήγαν καλά είχα πλέον ηρεμήσει από τους πόνους κτλ...

Μέχρι το 2011 που άρχισα να έχω κάτι ενοχλησεις στην έξω πλευρά της γαμπας.

Με τον καιρό άρχισε να γίνεται πιο έντονο με σπασμους στο πόδι κραμπες. Είχα χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο μου. Το 2015 πήγα σ ένα καλό και καλά γιατρό από Αγγλία και τα ρέστα. Μαγνητική στο πόδι και το πόρισμα του...τενοντιτιδα.. Και χρειάζεται άμεσα... Χειρουργείο... Σε καμία περίπτωση δε τον πίστεψα.

Ο καιρός όμως πέρναγε, φάρμακα, φυσιοθεραπεια τίποτα. Πέρναγε για λίγο καιρό και πάλι το ίδιο μετά.

Φέτος τα Χριστούγεννα ξαφνικά άρχισα να νιώθω έντονο πόνο στο πόδι ψηλά... Γοφο μπούτι και στη μέσα πλευρά του γονατος.

Μαγνητική πριν 10 μέρες έδειξε πως πιθανόν να υπάρχει ουλη στην τομή η οποία δεν αποροφηθηκε ποτέ. Υπάρχει στραγγαλισμος του νεύρου και έχω κανονίσει χειρουργείο σε δημόσιο νοσοκομείο. Είμαι απελπισμενη ποναω όλη μέρα δε μπορώ να σταθώ. Και ο χρόνος απλά δε κυλά.

Που  και σε ποιόν είχες κάνει χειρουργείο?  Τι ακριβώς ευνοείς ''ούλη στην τομή που δεν απορροφήθηκε  ποτέ." 

Δημοσ.

Στο Παπαγεωργίου είχα κάνει... Εσωτερική ουλη μετά την επέμβαση... Εκεί που κόβουν θεωρώ έκανε ουλη σ εμένα. Έτσι μου είπαν δύο νεύρο χειρουργει που έχω πάει ήδη... Και αυτό πρέπει να καθαριστει. Δε θα μικρυνει ποτέ δε θα αφυδατωθει μόνο κακό κάνει

Δημοσ.

Θα κάνω χειρουργείο σε κάνα μήνα. Θα σου πω τότε αν είναι καλός ο δικός μου.

Πάντως οι περισσότεροι εδώ μέσα λέτε πως το περπάτημα βοηθάει πολύ. Εγώ κάνω 100 μέτρα το πολύ και με πιάνει έντονα πόνος... Όταν κάθομαι επίσης. Λίγο καλύτερα είμαι ξάπλα αλλά πόσο να μείνεις κι έτσι. Δε την παλεύω άλλο, δε ξέρω τι θα μπορούσε να με ανακουφισει... :(

• Like 1
Δημοσ.

Δε την παλεύω άλλο, δε ξέρω τι θα μπορούσε να με ανακουφισει... :(

Το χειρουργείο που θα κάνεις σε ένα μήνα...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...