Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα γραφω μετα απο 3 μηνες απο την δισκοκηλη.Λοιπον την εχω στην ουριτσα μετα απο 3 μηνες δεν εχω κανεναν πονο μονο κατι ενοχλησεις και οταν χαλαει ο καιρος καπως με ποναει.Αυτο που με εκανε πολυ καλο ειναι το γυμναστηριο και οι ασκησεις που εκανα.Στους πρωτους μηνες περπατουσα με το ζορι ειχα στο δεξιο ποδι πονο στην γαμπα και στο μπουτι και δεν μπορουσα να κατσω ορθιος δεν νομιζω να γινω ποτε καλα οπως ημουν πριν αλλα εχω κανει πολυ μεγαλο προοδο και συνεχιζω.Για οσουν την παθαν τωρα και πονανε αυτα τα βηματα ακολουθησα ωστε να να μην ποναω 1) Παιδια να μην καθεστε να κουνιεστε περπατηστε τουλαχιστων 1 ωρα την ημερα μιση ωρα το πρωι μιση το βραδυ 2)Διαιτα χαστε τα περιτα κιλλα 3) Μολις δειτε οτι ο πονος υποχωρει αρχηστε γυμναστηριο/κολυμβητηριο ( καλυτερα κολυμβητηριο) 4 ( και το πιο βασικο απο ολα χαλαρωστε και ακουστε μουσικη βγειτε με φιλους για καφε ξεχαστειτε.Περιμεντε τουλαχιστων 1 χρονο και αμα δεν δειτε διαφορα μιληστε με εναν χειρουργο ξερω τι σκατα πονος και ποσο σε ριχνει ψυχολογικα αλλα υπομονη θα περασει το σωμα δεν ειναι χαζο θα το απαροφηση χρονο υπομονη και δουλιτσα αυτα ελπιζω να βοηθησα οποιος θελει κατι να μου στειλει

Υπάρχει περίπτωση να απορροφηθούν οι προβολές ή να πάω να πάρω ένα σκοινί να κρεμαστώ;

Παιδιά από πέρσι τον Μάιο που ταλαιπωρούμε είμαι πολύ καλύτερα αλλά πάλι έχω ενοχλήσεις καθημερινά και μουδιάσματα που και που.

Το πρόγραμμα μου είναι παρόμοιο με ου φίλου από πάνω μόνο που περπατάω μισή ώρα την ημέρα,

Σαν καταρα είναι αυτή η κολοπαθηση μου χει φάει την ψυχή.

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω πάρει ακόμα γνώμη γιατρού τα συμπτώματα πάντως είναι τα ίδια απλά περνάω δύσκολα μετά απ κάποιο καιρό από κατάθλιψη λόγο θανάτου της μητέρας μου και χωρισμού κ αφού είχε προηγηθεί έντονη εργασιοθεραπεια έκανα τρεις δουλειές με χτύπησε η κατάθλιψη... Μετά από πολλή προσπάθεια και βρίσκοντας θέληση για ζωή και αφού βέβαια είχα σταματήσει από τς δουλειές μου και έφαγα ένα κάρο λεφτά σε γιατρούς και κατάντησα στη ουσία άφραγκος τελείως με δέχτηκαν πίσω σε μια δουλειά και βρήκα ακμ μια είμαι σερβιτόρος αλλά θεωρούμαι ΤΟP βσκ δεν θεωρούμαι πια... Που θέλω να καταλήξω είχα πόνους στο γλουτούς ανυπόφορουςκαι στην μέση πιο ίπιους με πέθαναν αλλά εγώ δεν έδινα σημασία έλεγα ψυχωσωματικα θα ειναι... Με συμβούλεψαν κάτι φίλοι να πάω Ν με τρίψει ένας χειροπρακτικος στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης με σήκωσε κανονικά ένοιωθα άλλος άνθρωπος μ είπε Ν ξαναπάω οπωσδήποτε ακμ μια φορά αλλά εγώ δεν ήξερα καν τι ήταν η δισκοκηλη κ συνέχισα να ζω κανονικά... Με ξανάπιασα να πόνοι ξαναπήγα κ ο πόνος από το ισχιο έχει φύγει κ κατέβηκε στην γάμπα όχι πάντα Αλλά συχνά δυστυχώς όμως δεν μπορούσα να δουλέψω πονουσα όρθιος έτσι επέλεξα να κάτσω γ λίγο καιρό και να ξεκουραστώ έλα όμως που ξαναγύρισα στην κατάθλιψη... Τώρα πια έχω και πόνους στον αυχένα που χτυπάνε στο χέρι και φοβάμαι για κηλες και εκεί βέβαια χρήματα δεν υπάρχουν άλλα ευτυχώς χθες έκανα βιβλιάριο υγείας... Θα κλείσω ραντεβού μ γιατρό κτλ... Ναι έχω ακόμα μια ράνιδα για ζωή ελπίζω ότι μπορεί να μ συμβεί και κάτι καλό σίγουρα δεν ελπίζω ότι θα κάνω φυσιολογική ζωή γιατί είμαι ολομόναχος πια ούτε φίλους ούτε αδέρφια λίγο με βοηθάει ο μπρο μου αυτός μόνο... Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής τα δημόσια νοσοκομεία καλύπτουν εξετάσεις για τις δισκοκηλες? Οι πόνοι στον αυχένα μπορεί να είναι κάτι άλλο ή αντανάκλαση της μέσης? Η γνώμη σας κ η εμπειρία σας για την ζωή που ακολουθεί θα αξίζει να το προσπαθήσω? Και τέλος θα έχω την ικανότητα να μπορώ να κάνω κάποια δουλειά? Σας κούρασα αλλά δεν έχω και πουθενά να τα πω... ΕΛΠΊΖΩ ΝΑ ΒΓΩ ΖΩΝΤΑΝΌΣ ΚΑΙ ΑΠΌ ΑΥΤΟ

Φιλε και εγω ακριβως το ιδιο πραγμα..ειχα 6 μηνες ψυχοσωματικα γυρισα ολους τους γιατρους και δεν με βρισκαν τιποτα..ειχα προβληματα με τα παντα..ταχυκαρδιες δυσπνοια στομαχι εντερο τα αυτια μου σφυριζουν σπασμους απο του μυς παντου διαφορους πονους και τωρα που ηρεμησα απο τα πιο πολλα

Με

Βγηκε η μεση αλλα

Εγω εκανα μαγνητικη και εχω κηλη..οχι μεγαλη αλλα την ζημια της την κανει..με

Ποναει και πισω στον γοφο και σε ολο το νευρο απο το ποδι ειναι σαν να με χτυπαει ρευμα

Και μουδιαζει..ασε που εχω στραβωσει προα τα αριστερα..στον Αγ.Αθανασιο δεν σε βοηθησε ο κ.Νικος;εγω παντως δεν το σκεφτομαι για χειρουργιο γιατι με

Το ειπε και ο νευροχειρουργος οτι ειναι μικρη και θα βαλω κατι ενεσεις και θα κανω αυτα που πρεπει για να με

Περασει..ηση τωρα ειμαι 4 μερες στο κρεβατι με

Ibuprofen 600 και κατι μυοχαλαρωτικα..norgestic μου φαινεται και βαζω και 3 φορες παγο εκει που με ποναει στον γοφο και δεν ποναω

Δημοσ.

Προσπάθησε να σηκωθείς από το κρεβάτι. Λαμβάνεις αντιφλεγμονώδη και μυοχαλαρωτικά, είναι φυσιολογικό πως δεν αισθάνεσαι τίποτα, αλλά πρέπει να δυναμώσεις τη μέση σου. Επομένως ξεκίνα χαλαρό περπάτημα και αν είσαι κοντά στη θάλασσα, πήγαινε για ελαφρύ κολύμπι στα αβαθή (Εισαι υπό της επίρροια φαρμάκων φάρμακα, μην κάνεις κανένα λάθος και θέσεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο). 

Επίσης, όσο είσαι στο κρεβάτι, το μοναδικό σημείο που επιτρέπεται να έχεις μαξιλάρι είναι κάτω από τα γόνατα.

Σημείωση, εγώ έπαιρνα 2Χ1000mg ibuprofen για να με πιάσουν.

• Like 1
Δημοσ.

Με ειπε ο νευρολογος οτι τωρα μια εβδομαδα πρεπει να ειναι ξαπλα και να παιρνω τα φαρμακα και την ενεση για να μην επιβαρυνω και αλλο την φλεγμονη που εχει το νευρο..σε μια εβδομαδα που θα φυγει λιγο ο πονος θα αρχισω σιγα σιγα με διατασεις και μερικες ασκησεις για ενδυναμωση

Δημοσ.

Ξερει κανενας αν υπαρχει προβλημα

Να παιρνεις αντιφλεγμονοδη και μυωχαραρωτικα μαζι;εμεν ο γιατρος με ειπε να παιρνω για μια εβδομαδα ibuprofen 300mg δυο φορες την ημερα αλλα εχω ακουσει απο αλλους οτι ειναι καλο ναι παρνεις και μυοχαλαρωτικα μαζι που προφανως θα τους το εχει πει γιατρος..επιδη μενω εδω στην γερμανια και δεν τους εμπιστευομαι τους γιατρους εδω..ειναι σαν δημοσιοι ηπαλληλοι και δεν σε υπολογιζουν και πολυ

Δημοσ.

Ξερει κανενας αν υπαρχει προβλημα

Να παιρνεις αντιφλεγμονοδη και μυωχαραρωτικα μαζι;εμεν ο γιατρος με ειπε να παιρνω για μια εβδομαδα ibuprofen 300mg δυο φορες την ημερα αλλα εχω ακουσει απο αλλους οτι ειναι καλο ναι παρνεις και μυοχαλαρωτικα μαζι που προφανως θα τους το εχει πει γιατρος..επιδη μενω εδω στην γερμανια και δεν τους εμπιστευομαι τους γιατρους εδω..ειναι σαν δημοσιοι ηπαλληλοι και δεν σε υπολογιζουν και πολυ

Αν στη Γερμανία(!) οι γιατροί είναι σαν δημόσιοι υπάλληλοι τι να πούμε για με τους δικούς μας;Mπορείς να τα παίρνεις ή τουλάχιστον με κανα μισάωρο διαφορά για να μην σου ξεσκίσουν το στομάχι.Και καλό είναι μετά το φαγητό...

Δημοσ.

Με 350 euro ασφαλεια φιλε που δινω εδω στην Γερμανια στην Ελλαδα θα σε παιρνει ελικοπτερο απο το σπιτι..εδω ειναι τοσο μεγαλος ο πλυθησμος που εχει χαθει η μπαλα..για να πας σε καλο γιατρο πρεπει να περιμενεις μηνες ολοκληρους για ραντευου και ανγκαστικα πας σε κανενας που εχει κερδισει το πτυχιο με

Λαχνο και μπορει αντι να σε κανει καλο να σε κανει χειροτερα..ενα χρονο μενω γερμανια και οποτε εχω κατι και ερχομαι Ελλαδα..απλα

Τωρα δεν μπορω να φυγω λογο δουλειας..και φαντασου οτι σκεφτομαι να στειλω την μαγνητικη να την δει κανενας κανονικος γιατρος στην Ελλαδα γιατι εδω το μονο που μου εχουν

Πει ειναι πτι εχω κηλη..τιποτα αλλο..ουτε ποσο ειναι ουτε και αλλες λεπτομερειες για να ξερω τι μου γινεται..

Δημοσ.

'Ezησα για να το ακούσω κι'αυτό!Ότι η πρόνοια στη Γερμανία είναι ελαφρώς χειρότερη απο'δω.Δεν σε ειρωνεύομαι φίλε μου αλλά μου φαίνεται αλλόκοτο όλο αυτό το πράμα.Εν πάσει περιπτώση σου εύχομαι περαστικά και καλό κουράγιο.Ομοιοπαθής και γώ  μετα απο 7 μήνες περιπέτειας ακόμα τώρα αναρρώνω...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ και εγώ με τον Karxass1984. Το ίδιο είναι και οι γιατροί με στην Ολλανδία. Σε στέλνουν σπίτι σου να πιείς κανα τσαγάκι και αν περάσει αυτό που έχεις σου πέρασε. Εμένα που υπέφερα από ισχιαλγία για μήνες και όπως έγραψα νωρίτερα σε αυτό το νήμα, με έστειλε στον φυσιοθεραπευτή αντι να με στείλει στο νοσοκομείο να δουν τι συμβαίνει με τη σπονδυλική στήλη. Για να μην αναφέρω την προληπτική ιατρική έννοια άγνωστη στην βόρεια Ευρώπη. Ούτε τεστ ΠΑΠ δεν κάνουν. Όταν οι ασφαλίσεις είναι ιδωτικές κάνουν εκπτώσεις παντού και τα λέω όλα αυτά για να μην νομίζετε οτι παντού η Ελλάδα υστερεί και όλοι οι άλλοι υπερτερούν.

Επεξ/σία από totem_lost
Δημοσ.

Φιλε εγω εχω ενα χρονο στην Γερμανια και μπορω να κανω συγκρηση..στην Ελλαδα δεν φταινε οι γιατροι..το κρατος φταιει..και στο ξαναλεω αν πληρωνεις 350 ευρω τον μηνα ασφαλεια στην Ελλαδα δεν θα σου λειψει ποτε τιποτα..και θα εχεις τους καλυτερους γιατρους και αμεσα..εδω εγω εχω παει σε 3 ορθοπεδικους και κανενας δεν ηξερε τι εχω..αν ειναι δυνατον!!!και λεω εγω δεν τους εχει ξανατυχει ποτε ασθενης με κηλη;;;εχω 5 μηνες που με

Ποναει η μεση και ο ενας μου λεγε ποιασμενος εισαι πανε για φυσιοθεραπεια..ο αλλος

Μου ελεγε ειναι απο το ανχος γιατι ηξερε το ιστορικο μου που περασα ψυχοσωματικα και μου λεει μολις θα χαλαρωσεις θ σε περασει και η μεση..και οταν τελικα διπλωθηκα απο τον πονο και στραβωσε το σωμα

Μου πηγα και του λεω εγω γραψε μια μαγνητικη να κανω και οταν την πηγα μου λεει εχεις κηλη..και του λεω σωπα...αν πηγαινα σε εναν κανονηκο γιατρο απο την αρχη και οχι σε καφενετζουδες τωρα θα το ειχα προλαβει και ισως να το αντιμετοπιζα πιο ευοκολα..εδω το μονο καλυτερο που εχουν απο την Ελλαδα ειναι ο εξοπλισμος..τους γιατρους τους δικους μας δεν τους φτανουν ουτε στο 50%!!!

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους, επεσα πανω σε αυτο τον νημα ψαχνοντας στο ιντερνετ μιας και με ταλαιπωρει επισης η "μέση μου"

Δεν διαβασα όλοκληρο το νημα, ενδεχομενως να εχουν πολλαπλως αναφερθει αυτα που θα πω, ζητω συγγνωμη προκαταβολικως

Δεν ειμαι γιατρος, και ουτε θελω να δωσω σε κανεναν καποια συμβουλη

Εχω δυο στενωσεις, η μια Ο5-Ι1 (το εχει το 80%) και μια Θ12-Ο1 (απο παλιο τραυματισμο) Στους Ο5-Ι1 εχω δισκοκηλη. Μια με δυο φορες τον χρονο με "πιανει" (παντα μετα απο καποια αποτομη κινηση), και το αντιμετωπιζω με ενα κοκτειλ χαπιων, αντιφλεγμονώδες + μυοχαλαρωτικο.

Κατα την γνωμη μου ειναι συμαντικο να ξερουμε τι ακριβως εχουμε, και γιατι συμβαινει....

Ετσι λοιπον, τις φορες που με πιανει, το πρωτο που (προσπαθω) να κανω ειναι να βαλω στην θεση της την ... κηλη. :

Στασου ορθιος μπροστα απο εναν καθρεπτη (ολοσωμο).

Κλεισε τα ματια σου και περπατα χαλαρος επι τοπου για μισο λεπτο. Ανοιξε τα ματια σου και θα δεις οτι γερνει ο κορμος σου προς μια πλευρα. Στην περιπτωση μου, γερνω προς τα δεξια, αρα η κηλη εχει βρει προς τα αριστερα....

Στεκομαι διπλα σε εναν τοιχο, σε αποσταση ~ μισο μετρο. Ακουμπαω τον δεξι μου ώμο στον τοιχο, οι πατουσες ακινητες και ταλαντωνω την μεση που προς τον τοιχο (δεξια).

Η "βλαβη" δεν γιατρευεται, αλλα τουλαχιστον να μην ακουμπαει στο νευρο...

Επισης, επειδη η οσφυικη μοιρα ειναι αυτη που επιβαρυνεται περισσοτερο απο καθε αλλη πρεπει οπωσδήποτε να φροντισουμε να την υποστηριζουμε (με εκγυμναση των μυων περιξ αυτης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αναλογικα. Δδλ, οχι 1000 ραχιαιους και ΜΗΔΕΝ κοιλιακους)

Αν ειναι δυσκολο να την βαλουμε (την κηλη) στην θεση της, ας παμε να μας την βαλει ενας χειροπρακτικος. Ξερει.

Επισης κατι συμαντικο (συμβαινει σε εμενα).

Εαν κανω μια αποτομη κινηση, αυτο που "πυροδοτει" και φερνει το προβλημα στο προσκηνιο, ειναι ο ραχιαιος μου. Κανοντας δλδ την αποτομη κινηση, συσφιγγεται αποτομα, "τραβαει" την σπονδυλικη στηλη προς την μερια του, με αποτελεσμα να "πεταγεται" η κηλη έξω...

(Προσπαθω να γινω αντιληπτος, δεν ξερω αν το καταφερνω...)

Σε καθε περιπτωση, η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. Γυμναστε καλα την μεση σας, προκειμενου να κραταει την οσφυικη μοιρα στην θεση της οσο καλυτερα γινεται, προκειμενου να μην κτυπαει η κηλη τα περιξ νευρα.

Επαναλαμβανω, πως δεν ειμαι γιατρος, τα παραπανω προερχονται μονο απο προσωπικές εμπειρίες

• Like 1
Δημοσ.

Ntinopoulos φιλε μου εγω ειναι αρκετα στραβος προς τα αριστερα..αν κανω κινηση πως παω να ισιωσω το σωμα μου ειναι σαν να με χτυπαει ρευμα 220 βολτ..πολυ πονο..σημερα πηγα σε ενα πρακτικο και με εκανε κατι κινησεις αλλα δεν με ισιοσε και ποναω ακομα..

Δημοσ.

Φιλε και εγω ακριβως το ιδιο πραγμα..ειχα 6 μηνες ψυχοσωματικα γυρισα ολους τους γιατρους και δεν με βρισκαν τιποτα..ειχα προβληματα με τα παντα..ταχυκαρδιες δυσπνοια στομαχι εντερο τα αυτια μου σφυριζουν σπασμους απο του μυς παντου διαφορους πονους και τωρα που ηρεμησα απο τα πιο πολλα

Με

Βγηκε η μεση αλλα

Εγω εκανα μαγνητικη και εχω κηλη..οχι μεγαλη αλλα την ζημια της την κανει..με

Ποναει και πισω στον γοφο και σε ολο το νευρο απο το ποδι ειναι σαν να με χτυπαει ρευμα

Περίεργα αυτά που λες. Πρόσφατα είχα παρόμοια συμπτώματα και ο γιατρός βρήκε ανεμία λόγω ανεπάρκειας Β12 και φυλλικού οξέως, έκανα εξέταση αίματος για να διαπιστωθούν αυτά. Τώρα κάνω μια θεραπεία αλλά τα συμπτώματα δεν υποχωρούν εντελώς, υπάρχουν εξάρσεις και υφέσεις. Συμπτώματα όπως διάρροιες και θέματα στο έντερο, πόνοι στην μέση, πονοκέφαλοι, κόπωση και ατονία, έχω ήδη καρδιοπάθειες και διάφορα ορθοπεδικά από παλιά..... Τον χειμώνα πάλι είχα προβλήματα στην μέση, πέρασαν δύσκολα με γυμναστική και φυσικοθεραπεία.

• Like 1
Δημοσ.

Περίεργα αυτά που λες. Πρόσφατα είχα παρόμοια συμπτώματα και ο γιατρός βρήκε ανεμία λόγω ανεπάρκειας Β12 και φυλλικού οξέως, έκανα εξέταση αίματος για να διαπιστωθούν αυτά. Τώρα κάνω μια θεραπεία αλλά τα συμπτώματα δεν υποχωρούν εντελώς, υπάρχουν εξάρσεις και υφέσεις. Συμπτώματα όπως διάρροιες και θέματα στο έντερο, πόνοι στην μέση, πονοκέφαλοι, κόπωση και ατονία, έχω ήδη καρδιοπάθειες και διάφορα ορθοπεδικά από παλιά..... Τον χειμώνα πάλι είχα προβλήματα στην μέση, πέρασαν δύσκολα με γυμναστική και φυσικοθεραπεία.

Και εγω ειχα παει σε μια νευρολογο στην θεσσαλονικη και με ειχε πει το ιδιο..εκανα εξαιτασεις αιματος και μου εδωσε για 3 μηνες βιταμινη B12 1000 mg την ημερα φολικο και φιλικο οξυ και καρνιτινη..αλλα τα συμπτωματα δεν φευγαν γιατι οντως ηταν ψυχοσωματικα μεχρι που πηγα σε εναν νευρολογο ψυχιατρο και μου εδωσε μια θεραπεια ελαφρια για 3 μηνες και τωρα ειμαι στις 20 μερες και δεν εχω τιποτα αλλα θα την κανω για 3 μηνες..τωρα το προβλημα με τις κηλες σιγουρα παιζει ρολο και η ψυχολογια γιατι νομιζω δεν ειναι τυχαια η χρονικη περιοδο που μου εμφανιστηκε αλλα αυτο θελει αλλη αντιμετοπιση..

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...