Nintendo1889 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Λοιπόν η μαγνητική έδειξε ότι έχω 03_04 ήπια προβολή του δισκου(bulging annulus) που επιπεδωνει την πρόσθια επιφάνεια του σκληραιου σάκου. Δεν παρατηρουνται πιεστικά φαινόμενα επί τν ριζών στα τμήματα. 04-05 διάχυτη προβολή του δίσκου που πιέζει ελαφρώς το σκληραιο.δεν παρατηρουνται πιεστικά φαινόμενα. Ήπια διάχυτη προβολή του δίσκου που πιέζει ελαφρώς τον σκληραιο σάκο. Παρατηρουνται εκφυλιστικες αλλοιώσεις στην περιοχή της αριστερής ζυγοαποφυσιακες άρθρωσης που ελαττώνουν ελαφρώς το ευρος του αριστερού μεσοσπονδυλου τμήματος κ έρχονται σε επαφή με την εξερχόμενη 05 αριστερή ρίζα παρατηρουνται επίσης κ στην δεξιά τα ίδια χωρίς πίεση ρίζας.. Ο γιατρός κοίταξε την μαγνητική μ έδωσε ενέσεις και μ είπε αφού με ρώτησε για τς πόνους ότι έχω μικρή σπονδυλική στενωση κ μ πιέζει λίγο το νεύρο κ τν ρώτησα για τς κηλες κ μ λέει κηλες κοιτάει τ πόρισμα κ μ λέει αυτές είναι πολύ μικρές μ λίγη προσοχή θα περάσουν έτσι απλά κ ότι τν ανησυχεί η στενωση κ όχι αυτές κ ν μν περπαταω τόσο πολύ γιατί κάνω 3 χλμ τν μέρα ένα μ είπε κ πολύ είναι... Δεν ξέρω τι ν πω κ τ πρώτο π μ αποκλείσε ήταν το χειρουργείο ενώ είναι χειρουργός... Να χαρώ τώρα η όχι ο πόνος όμως κυρίως τ βράδυ είναι δυνατός κ μ πονάει κ αυχενας πολύ κ μ είπε αυτό θ τ κοιτάξουμε μετά την θεραπεία... Έχεις κάνεις κάποια γνώμη κ γνώση στα από πάνω..? Πακη φυσικά και να χαρείς πάλι κάλα που το πρόλαβες τώρα που είναι προβολές και όχι τίποτα χειρότερο. Λίγο πολύ όλοι έχουν προβολές δίσκου χωρίς να έχουν συμπτώματα. Άπλα θέλει χρόνο για να στρώσεις και μετά θα πρέπει να προσεχείς.
Pakis44 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Πακη φυσικά και να χαρείς πάλι κάλα που το πρόλαβες τώρα που είναι προβολές και όχι τίποτα χειρότερο. Λίγο πολύ όλοι έχουν προβολές δίσκου χωρίς να έχουν συμπτώματα. Άπλα θέλει χρόνο για να στρώσεις και μετά θα πρέπει να προσεχείς. Σ ευχαριστω φιλε μ γθστι το βασικο μ προβλημα ειναι η διαχειριση της ψυχολογιας μ λογο της κατσθλιψης π περασα...μ εδωσε λιγο ζωη για ν τ παλεψω κ ν μπορεσω να ξαναγυρισω στην δουλεια μ κυριως ...ηδη αρχισα ενεσεις για λιγες μερες για ν νοιωσω καλυτερα μ ειπε κ μετα θ μ βαλει σ προγραμμα απλα ν μειωσω τ περπατημα γ λιγο καιρο..πηρα παντως ενα θετικο προσχυμα κ δεν κλαιω πια γ την μοιρα μου...μακαρι ο θεος να μας δωσει δυναμη ολους ν παλευουμε κ ν μν τ παραταμε...καλο πασχα ευχομαι κ ειθε αυτες οι αγιες ημερες να φερουν γαληνη κ ησυχια στς ψυχες μας κ καταεπεκταση στ σωμα μας 4
patpatpatpat Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Πακη φυσικά και να χαρείς πάλι κάλα που το πρόλαβες τώρα που είναι προβολές και όχι τίποτα χειρότερο. Λίγο πολύ όλοι έχουν προβολές δίσκου χωρίς να έχουν συμπτώματα. Άπλα θέλει χρόνο για να στρώσεις και μετά θα πρέπει να προσεχείς. Αυτο ακριβως! Να χαρεις γιατι δεν εχεις τπτ βασικα! Αν κανεις αυτα που θα σου πει ο γιατρος, λιγη γυμναστικη (κολυμπι τωρα το καλοκαιρι) και προσεχεις αυτα που πρεπει να προσεχουμε ολοι μας (ακομα κ αυτοι που δεν εχουν πονεσει ποτε στη μεση) θα εισαι μια χαρα! Πιστεψε με υπαρχουν κ πολυ χειροτερα!!!
panos98765 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 Δημοσ. 22 Απριλίου 2017 http://www.academia.edu/456531/Harry_Gouvas_Lumbar_Disc_Herniation._%CE%9A%CE%AE%CE%BB%CE%B7_%CE%94%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85_%CE%9F%CF%83%CF%86%CF%8D%CE%BF%CF%82 Πολύ καλό αρθο-μελέτη για τα προβλήματα των δίσκων. Δυστυχώς το συμπέρασμα είναι ότι η επιστημη ακόμα είναι πίσω στον τρόπο αντιμετώπισης... 2
κρεβατομενος Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Ξαναγράφω μετα απο ένα μήνα. Εχουν περασει εξι μηνες απο την εκδηλωση της δισκοκηλης. Τωρα μπορω να περπαταω χωρις ιδιαιτερα εντονους πονους δυο μισαωρα την ημερα, σε καρεκλά μπορώ να καθισω περιπου δεκα λεπτα με ενα τεταρτο, η οδηγηση του αυτοκινητου ειναι λιγο επώδυνη διαδικασια. Παρόλα αυτά ελπιζω οτι θα πανε ολα καλα γιατι βλέπω διαφορα σε σύγκριση με τον προηγουμενο μηνα. θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος μετα απο εξι μηνες δισκοκηλης με πονους ειχε βελτιωσει η μήπως οσο μπορουσε να θεραπευτει θεραπεύτηκε. Ευχομαι περαστικα σε όλους 1
gronx5 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Ξαναγράφω μετα απο ένα μήνα. Εχουν περασει εξι μηνες απο την εκδηλωση της δισκοκηλης. Τωρα μπορω να περπαταω χωρις ιδιαιτερα εντονους πονους δυο μισαωρα την ημερα, σε καρεκλά μπορώ να καθισω περιπου δεκα λεπτα με ενα τεταρτο, η οδηγηση του αυτοκινητου ειναι λιγο επώδυνη διαδικασια. Παρόλα αυτά ελπιζω οτι θα πανε ολα καλα γιατι βλέπω διαφορα σε σύγκριση με τον προηγουμενο μηνα. θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος μετα απο εξι μηνες δισκοκηλης με πονους ειχε βελτιωσει η μήπως οσο μπορουσε να θεραπευτει θεραπεύτηκε. Ευχομαι περαστικα σε όλους Σε 6 μηνες επρεπε να ειχες θεραπευτει τελειως, τωρα τα πραγματα ειναι ασχημα. Απο την στιγμη που δεν εγινες καλα, βγαζεις μαγνητικη και σου λεει ο γιατρος για το επομενο βημα. 1
TASOSHAR Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Φίλε μου έχω κλείσει 6 μήνες με παρόμοιο πρόβλημα και μπορώ να σου πω το εξής:Περπατάω κάθε μέρα σχεδόν για 1 ώρα,κάνω ασκήσεις ενδυνάμωσης με ραχιαίους και mcenzie και οφείλω να πάω ότι πάω αρκετά καλά.Οδηγάω σχετικά άνετα,με ελαφρείς πόνους και το κάθισμα λόγω γραφείου δεν είναι πια τόσο επώδυνο.Όμως το ότι έχω κάνει πριν κανα μήνα επισκληρίδια ένεση με κάνει να κρατάω μικρό καλάθι κι'αυτό γιατί την ίδια εντύπωση είχα πρίν την ένεση αλλά μετά η ενόχληση επέστρεψε δριμύτηρη.Θέλω να πιστεύω ότι πλέον είμαι στη τελευταία στροφή και σε συνδυασμό με το κολύμπι που θα αρχίσω όταν ανοίξουν καλά οι μέρες θα γλυτώσω το νυστέρι.Το ότι περπατάς 2 μισάωρα κάθε μέρα να ξέρεις ότι λόγω του περπατήματος δεν πονάς τόσο όσο πριν.Ξεκίνα ασκήσεις ενδυνάμωσης(τσέκαρε στο youtube)και θα δείς σαφή βελτίωση.Με ανησυχεί πάντως το γεγονός ότι αντέχεις μόνο 10 με 15 λεπτά στο κάθισμα και στην οδήγηση έχεις ακόμα πρόβλημα.Αυτό απο μόνο του είναι ανησυχητικό.Πάντως μη μασάς συνέχισε το περπάτημα όσο μπορείς, κάνε τις ασκήσεις που σου είπα και πιστεύω θα ρεφάρεις άμεσα.Όσον αφορά εμένα, αν με ξαναπιάσει θα το ρίξω στο ρέικι.Όποιος το έχει κάνει παρακαλείται άμεσα να ποστάρει και να μας πει εντυπώσεις.Ξέρω απο πρώτο χέρι ότι κάνει θαύματα!Αυτά και περαστικά σου! 1
Anetos22 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 η λυση για προβληματα στη μεση η στον αυχενα με δισκοκηλη η οχι ειναι μια.Βελονισμος που φυσικα θα τον κανει καποιος σε ιατρο. προσωπικα στην αρχη την πατησα και εκανα σε φυσικοθεραπευτη και δεν εγινα καλα και μετα ανακαλυψα πως ειναι ιατρικη πραξη και απαγορευεται να κανει αλλος εκτος απο τους ιατρους. ετσι πηγα στον Κωνσταντινιδη στην Θεσσαλονικη και βρηκα θεραπεια.
ReversedVertigo Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Μην κοροιδευεις, βελονισμος, χειροπρακτικη και διαφορα εξειδικευμενα μασαζ μπορει να βοηθησουν πολυ σε τετοια. Γενικα προτεινεται ενδυναμωση κοιλακων (βοηθανε στο να στηριζουν τη μεση) και διαφορες ασκησεις για μεση οπως glute bridges κ αλλα
George11111 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα, να πω κι εγώ την περίπτωση μου! 2.03 107 κιλά, αθλητικό σκαρί λόγω μπασκετ αλλά και γενικότερα άθλησης! Καλοκαίρι 2015 λοιπόν τρώω το χαστούκι καθώς το έπαιζα μάγκας και πηγαίνα έκανα κροσφιτ κτλπ κι ενώ έπαιζα ρακέτα μια ωραία μέρα, σε ένα απότομο σκύψιμο κάνει ένα κρακ πίσω και μένω εκεί.. Στην αρχή λέω νταξει κάτι μυϊκό θα είναι καθώς δεν ένιωθα κάτι ιδιαίτερο.. Την άλλη μέρα όμως ξυπνάω και δε μπορούσα να σηκωθώ απ το κρεβάτι! Πόνοι αφόρητοι, μουδιάσματα και στα δύο πόδια, δε μπορούσα ούτε στη τουαλέτα να κάτσω.. μαγνητική λοιπόν και διαπίστωσαν κήλη Ο5-Ι1..ξεκίνησα θεραπείες όπου είδα βελτίωση μετά από κάνα εικοσαημερο! Τώρα είμαι σε μια φάση που και αθλούμαι και βάρη κάνω και όλα αλλά είναι ανάλογα.. Προχθές ας πούμε ένιωσα ότι με τράβηξε αρκετά λόγω του ότι την πιεσα.. Τι ασκήσεις ενδυνάμωσης κάνετε και τι ισομετρικες-διατασεις?? Γιατί γενικά οι απόψεις διίστανται..
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Μην κοροιδευεις, βελονισμος, χειροπρακτικη και διαφορα εξειδικευμενα μασαζ μπορει να βοηθησουν πολυ σε τετοια. Γενικα προτεινεται ενδυναμωση κοιλακων (βοηθανε στο να στηριζουν τη μεση) και διαφορες ασκησεις για μεση οπως glute bridges κ αλλα Δεν ξέρω τι λες εσύ. Εγώ λέω να έχει ο κόσμος αρκετά μεγάλη καχυποψία σε βελονισμούς και διάφορα της ομοιοπαθητικής. Όσο για χειροπρακτικές, σε πρόβλημα υγείας δεν συνιστώ σε κανέναν να κάνει, να απευθυνθεί σε φυσικοθεραπευτή και σε άτομο που έχει σπουδάσει/εξειδικευτεί στον συγκεκριμένο τομέα. Οι χειροπρακτικές απευθύνονται σε μη ασθενείς που απλά ψάχνουν κάποιο μασαζ για να χαλαρώσουν, είναι αρκετά επίφοβες να γίνουν σε ασθενείς με προβλήματα υγείας γιατί τις κάνουν άτομα που δεν έχουν εξειδικευτεί σε κάτι απλά έμαθαν εμπειρικά οτι κάνουν, αν δεν επιδενωθεί κάποιο σύμπτωμα τότε απλά θα παραμείνει στάσιμο. Τώρα επιχειρήματα οτι ο τάδε πήγε σε αυτόν και έκανε το ένα και το άλλο και θεραπεύτηκε τα ακούω βερεσέ.
nellos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Καλημερα σε ολους. Παθών και εγώ και λέω να δοκιμασω έναν οστεοπαθητικό. Έχει κανείς δοκιμάσει κάτι τέτοιο;
akis1980 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Καλημερα σε ολους. Παθών και εγώ και λέω να δοκιμασω έναν οστεοπαθητικό. Έχει κανείς δοκιμάσει κάτι τέτοιο; Δες στις σελιδες 35 και 41 για αυτο που ρωτας. Με μια λεξη 'Μακριαααα' Μπορει να γινει κατι αλλα μπορει και χειροτερα. Δεν ειναι για να ρισκαρεις...
tolisppp Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 καλησπερα γραφω μετα απο 3 μηνες απο την δισκοκηλη.Λοιπον την εχω στην ουριτσα μετα απο 3 μηνες δεν εχω κανεναν πονο μονο κατι ενοχλησεις και οταν χαλαει ο καιρος καπως με ποναει.Αυτο που με εκανε πολυ καλο ειναι το γυμναστηριο και οι ασκησεις που εκανα.Στους πρωτους μηνες περπατουσα με το ζορι ειχα στο δεξιο ποδι πονο στην γαμπα και στο μπουτι και δεν μπορουσα να κατσω ορθιος δεν νομιζω να γινω ποτε καλα οπως ημουν πριν αλλα εχω κανει πολυ μεγαλο προοδο και συνεχιζω.Για οσουν την παθαν τωρα και πονανε αυτα τα βηματα ακολουθησα ωστε να να μην ποναω 1) Παιδια να μην καθεστε να κουνιεστε περπατηστε τουλαχιστων 1 ωρα την ημερα μιση ωρα το πρωι μιση το βραδυ 2)Διαιτα χαστε τα περιτα κιλλα 3) Μολις δειτε οτι ο πονος υποχωρει αρχηστε γυμναστηριο/κολυμβητηριο ( καλυτερα κολυμβητηριο) 4 ( και το πιο βασικο απο ολα χαλαρωστε και ακουστε μουσικη βγειτε με φιλους για καφε ξεχαστειτε.Περιμεντε τουλαχιστων 1 χρονο και αμα δεν δειτε διαφορα μιληστε με εναν χειρουργο ξερω τι σκατα πονος και ποσο σε ριχνει ψυχολογικα αλλα υπομονη θα περασει το σωμα δεν ειναι χαζο θα το απαροφηση χρονο υπομονη και δουλιτσα αυτα ελπιζω να βοηθησα οποιος θελει κατι να μου στειλει 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις