totem_lost Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Ας προσθέσω και εγώ την εμπειρία μου σε αυτό το πονεμένο θέμα. Πέρσι τον Δεκέμβριο ξεκίνησα να έχω πόνους στη μέση που κράτησαν για περίπου 2-3 εβδομάδες. Με λίγη ξεκούραση πέρασαν αλλά κατά τον Ιανουάριο ξεκίνησα να έχω ενοχλήσεις στο δεξί πόδι ήπιες στην αρχή και έντονες στη συνέχεια. Επισκέφτηκα ένα φυσιοθεραπευτήριο (το καλύτερο της πόλης κατά τον γιατρό μου) όπου μου είπαν οτι είναι ένα συνηθησμένο πρόβλημα για ανθρώπους με καθιστική δουλειά και οφείλεται στην εξασθένηση των μυών της μέσης. Το χαρακτήρισε πρόβλημα 'σταθεροποίησης' πράγμα που μου ακούστηκε πολύ πιο light από το 'δισκοκήλη' που περίμενα να ακούσω. Μου είπε οτι θα περάσει σταδιακά σε περίπου 6 εβδομάδες και μου έδειξε ορισμένες ασκήσεις (σαν Site: αυτές ) για την ενδυνάμωσή τους. Σήμερα περίπου ένα μήνα μετά, ο πόνος παραμένει το ίδιο έντονος με την αρχή παρά το γεγονός οτι κάνω τις ασκήσεις μου καθημερινά. Το χειρότερο είναι οτι δεν μπορώ να κάτσω σε καρέκλα για πάνω από 15 λέπτα χωρίς να θέλω να σκάσω μπουκέτα στους γύρω μου από τον πόνο. Δυστυχώς θα πρέπει να κάθομαι εκεί και να προσπαθώ να συγκεντρωθώ παρά τον απίστευτα εκνευριστικό πόνο σε περιπτώσεις όπως πχ μεθαύριο που έχω μια σημαντική συνέντευξη. Μήπως έχετε καμια συμβουλή για προσωρινή ανακούφιση του πόνου; 1
margaritagr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Μαγνητική και γιατρό, ο φυσιοθεραπευτής δεν ειναι γιατρός... 1
totem_lost Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Ο γιατρός με έστειλε στον φυσιοθεραπευτή.
margaritagr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Χωρίς μαγνητική; συνεταιράκια μήπως; 1
thant Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Ο γιατρός με έστειλε στον φυσιοθεραπευτή. Κι εμένα ο γιατρος με έστελνε για 1.5-2 χρονια για φυσικοθεραπείες σε "δικό του" με αποτέλεσμα να χάσω, χρήμα, χρόνο και να πάθω μεγαλύτερη ζημιά, με αποτέλεσμα να χειρουργηθώ αργότερα σε άσχημη κατάσταση. Βγάλε μια μαγνητική και αν δείξει πρόβλημα συμβουλέψου εναν χειρούργο... 3
totem_lost Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Οκ παιδιά με τρομοκρατήσατε αρκετά. Από ότι ακούω αυτές οι καταστάσεις θέλουν υπομονή και προσπάθεια, να τρέξω κατευθείαν χειρουργείο από τα 28;
thant Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Σου ειπε κανεις να κανεις χειρουργείο; Εμεις σου ειπαμε να βγαλεις μια μαγνητική (το αυτονόητο δηλαδη) και αν δείξει προβλημα συμβουλέψου εναν χειρούργο. Τι δεν καταλαβαίνεις; Και ναι, αν πρεπει θα το κανεις και αυτο. Δεν εχει να κανει με την ηλικια, εγω χειρουργήθηκα στα 33 και στο διπλανό κρεβατι υπήρχε ενα παιδι 25 χρονών. 4
Ψιτ Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Αν δεν εμπιστεύεσαι το γιατρό, πας σε άλλο γιατρό, δεν ακούς συμβουλές απο το Ίντερνετ. Γενικά, δεν ειναι μόνο οι ασκήσεις ενδυνάμωσης αλλά η μετάλλαξη όλων των συνήθιων που δημιούργησαν το πρόβλημα, πχ κοιμάσαι σωστά ή έχεις ένα τόνο μαξιλάρια; κάθεσαι σωστά ή είσαι σαν σίγμα τελικό; σηκώνεις βάρος; πχ τσάντα με βιβλία και κομπιούτερ κλπ κλπ; αν ναι την κουβαλάς σωστά ή μονοπάντα στην πλάτη σου; πως σηκώνεις βάρη, με τα γόνατα ή με τη μέση; σηκώνεσαι απο την καρέκλα σου κάθε ώρα για να κάνεις τις διατασεισ Σου; Κλπ κλπ. 1
margaritagr Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Κι εγω εβγαλα τον θυρεοειδη στη πρωτη λυκειου τι να κανουμε... Ομως κανεις δε σου ειπε να χειρουργηθεις, αλλα να βγαλεις μαγνητικη και μετα να πας σ εναν γιατρο της προκοπης να τη δει 1
mariamary Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Μαγνητική και γιατρό, ο φυσιοθεραπευτής δεν ειναι γιατρός... συμφωνω μαζι σου 100& Οκ παιδιά με τρομοκρατήσατε αρκετά. Από ότι ακούω αυτές οι καταστάσεις θέλουν υπομονή και προσπάθεια, να τρέξω κατευθείαν χειρουργείο από τα 28; καλησπερα, διαβασα την εμπειρια σου και λυπαμαι παρα πολυ για ολο αυτο..απλα θα ηθελα να σου πω την προσωπικη μου γνωμη σαν παθων και η ιδια, το <<προτοκωλο>> που ακολουθεις ειναι νευροχειρουργος, να δει κλινικη εικονα, μετα μαγνητικη(γιατι κανεις δεν ειναι θεος) και κατοπιν οδηγιες...γιατι μια λαθος διαγνωση μπορει να σε στειλει σε χειρουργειο οπως εμενα,εγω πηγα σε ορθοπαιδιο ο οποιος μου ειχε πει οτι ειχα θεμα με νεφρα, μετα που ο πονος δεν υποχωρουσε ξανα πηγα κια μου λεει καμαι ισχυαλγια θα ειναι, μου εδωσε αναλγητικα-αντιφλεγμονωδες και φυσιοθεραπειες...για καλη μου τυχη ομως, ενας γνωστος μου εξηγησε την διαφορα του νευροχειρουργου και του ορθοπαιδικου...τοτε τον ακουσα και πηγα σε νευροχεριουργο μου ειπε να κανω 2-3 κινησεις με εστειλε αμεσα σε μαγνητικη και 5 μερες ειχα χειρυργηθει η κατασταση μου ηταν τραγικη , και με ολα αυτα που εκανα την επιδωνα αυτα ενο ολιγης και περιληπτικα... οσο γιατην ηλικια ναι εισαι μικρος αλλα η μεση δυστυχως δεν εχει να κανει με ηλικια αλλα κατα ποσο την εχεις <<κουρασει>> σου ευχομαι απο εδω και περα να σου πανε ολα καλα!!! 1
magdalhnh Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Επρεπε απο καιρό να γράψω σε αυτό το νήμα. Εχασα έναν χρόνο απο την ζωή μου, μέσα σε αφόρητους πόνους, γιατί άκουσα δυο ορθοπαιδικούς και αντι να πάω να με δει νευροχειρουργός απο την αρχή, πήγα για φυσικοθεραπείες, αφού σύμφωνα με εκείνους, είχα απλά μια δισκοκήλη. Απο την πρώτη στιγμή, το ένα πόδι μου, είχε χάσει εντελώς την μυική του δύναμη, είχε μουδιάσει απο πάνω μέχρι κάτω και καιγόμουν σαν με ψήνανε στα κάρβουνα. Αφόρητοι οι πόνοι. Τελικά διαβάζοντας αυτό το νήμα, βρίσκω τον γιατρό μου, νευροχειρουργό Ιωάννη Μπαλτά στο Παπανικολάου. Ο άνθρωπος αυτός μου έδωσε ξανα ζωή. Του είπα ότι τον βρήκα στο insomnia και γελούσε, ο καλός μου γιατρός. Δεν πίστευε ότι είχε γίνει αναφορά στο όνομα του, σε ένα τεχνολογικό φόρουμ. Με πρόσεξε σαν να ήμουν συγγενής του και δεν ζήτησε ΤΙΠΟΤΑ!!! Εντελώς δωρεάν! Είδε την πρώτη μαγνητική και μου έκανε άλλη μια, αφου η πρώτη είχε γίνει έναν χρόνο πριν. Οι δυο μαγνητικές δεν είχαν καμια διαφορά μεταξύ τους. Μπήκα άμεσα για χειρουργείο. Ο γιατρός στην μαγνητική είδε αστάθεια και δισκοκήλη και έγινε τελικά σπονδυλοδεσία και δισκεκτομή. Το περασμένο Πάσχα έκανα την εγχείρηση κι απο τότε επιτέλους, μπορώ να περπατάω ξανα σαν άνθρωπος και όχι με μπαστούνι και υποβασταζόμενη. Μπορώ να γυρίζω πλευρό το βράδυ χωρίς να ουρλιάζω και να μου παίρνει μισή ώρα για να μετακινηθώ λίγα εκατοστά. Ευχαριστώ παρα πολύ τον γιατρό μου, για τον οποίο είμαι πλημμυρισμένη από ευγνωμοσύνη. Ευχαριστώ και τα παιδιά εδώ που μέσα απο τις εμπειρίες που κατέθεσαν σε αυτό το νήμα, πήρα το κουράγιο και την απόφαση να κάνω αυτό το χειρουργείο. Να πω ότι εγώ έμεινα 5 μέρες στο νοσοκομείο, λόγω σπονδυλοδεσίας , ενώ μέσα σε αυτό το διάστημα, γνώρισα άτομα που είχαν μόνο δισκοκήλη όπου όλοι το ένα πρωί κάναν την εγχείρηση και το επόμενο πήγαν σπίτι τους. 4
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Οκ παιδιά με τρομοκρατήσατε αρκετά. Από ότι ακούω αυτές οι καταστάσεις θέλουν υπομονή και προσπάθεια, να τρέξω κατευθείαν χειρουργείο από τα 28; Αν δεν βγάλεις πρώτα μαγνητική δεν μπορείς να ξέρεις από τι πάσχεις και τι γίνεται. Το χειρουργείο θα το κάνεις αν έχεις δισκοκήλη και αυτό δεν το κάνεις και σε όλες τις περιπτώσεις δισκοκήλης, σε κάθε περίπτωση πρέπει να βγάλεις μαγνητική και να την δει κάποιος γιατρός να εκτιμήσει την κατάσταση. Είδε την πρώτη μαγνητική και μου έκανε άλλη μια, αφου η πρώτη είχε γίνει έναν χρόνο πριν. Οι δυο μαγνητικές δεν είχαν καμια διαφορά μεταξύ τους. Μπήκα άμεσα για χειρουργείο. Ο γιατρός στην μαγνητική είδε αστάθεια και δισκοκήλη και έγινε τελικά σπονδυλοδεσία και δισκεκτομή. Έκανες και σπονδυλοδεσία μαζί; Έχω κάνει και εγώ τέτοιο χειρουργείο αλλά για σοβαρό ορθοπεδικό πρόβλημα που είχα εκ γενετής κληρονομικό. Είναι από τα δύσκολα χειρουργεία και απαιτούν εξειδικευμένο γιατρό γνώστη του θέματος.
magdalhnh Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Βασίλη το χειρουργείο μου ήταν ακόμα πιο δύσκολο απο τις συνηθισμένες σπονδυλοδεσίες, γιατί όταν ξεκίνησε, ο γιατρός είδε κάτι που δεν φαινόταν στην μαγνητική και που δεν μπορεί να φανεί. Εκτός των άλλων, είχα και ένα νεύρο δεμένο κόμπο. Επρεπε να το ξεμπλέξει και μου είπε ότι η κατάσταση μου ήταν τραγική. 6 ώρες χειρουργείο είχα.
totem_lost Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Οκ ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, θα επισκεφθώ ένα δεύτερο γιατρό όσο πιο σύντομα μπορώ. 1
magdalhnh Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 totem ζήτησες πιο πάνω συμβουλή για προσωρινή ανακούφιση. Όσες ενέσεις κι αν έκανα, όσα παυσίπονα και να πήρα, δεν είχα ποτέ την ανακούφιση που μου έδωσε η θερμοφόρα, η οποία έγινε η καλύτερη μου φίλη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις