Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεις να ρωτησεις και άλλο γιατρο για επαληθευση ,και αν χρειαζεσαι και φυσιοθεραπειες .

τι εννοείς; να μην ήξερε ο πρώτος να διαβάσει τη μαγνητική; απίθανο το βρίσκω.

Γεια σας, ονομάζομαι Κωνσταντίνος είμαι 26 χρόνων με ύψος 1.90 βάρος 87kg και είμαι από Θεσσαλονίκη. Για αρκετό καιρό με ταλαιπωρούσε η μέση μου και δεν είχα απευθυνθεί σε γιατρό, ώσπου έφτασε σε σημείο να πονάει παρά πολύ η μέση μου και να σηκωνομαι δύσκολα τις πρωινές ώρες όταν ξυπνούσα. Αποφάσισα να επισκεφτώ έναν ορθοπεδικό. Έκανα μαγνητική και το μηχάνημα έδειξε ότι έχω 0,3mm (χιλιοστά) δυσκοκοιλη στον μεσοσπονδυλιο δίσκο. Ο γιατρός με εξέτασε και μου είπε ότι κλινικά είμαι εντάξει και δεν χρειάζομαι κάποια επέμβαση. Μου έγραψε κάτι αυτοκόλλητα για την μέση, τα έβαλα για 5 μέρες και μου είπε να αγοράσω καλά παπούτσια για περπάτημα και να περπατάω όσο το δυνατόν περισσότερο μπορώ σε ίσιο δάπεδο και ότι με τον καιρό θα περάσει. Για καλή μου τύχη μένω δίπλα ακριβώς σε ένα στάδιο στίβου, όποτε βρήκα κάποιες ασκήσεις διατάσεις για την μέση στο Ίντερνετ (όπως μου είπε ο γιατρός να κάνω) τις έκανα κάθε πρωί και για ένα μήνα περίπου είχα λιώσει στο περπάτημα, 12-15 χιλιόμετρα κάθε μέρα. Για κάποια περίοδος δεν ένιωθα καθόλου πόνους στην μέση. Όταν σταμάτησα, άρχιζαν σιγά σιγά μικροί πόνοι αλλά βέβαια καμία σχέση με το πριν, τώρα σηκώνομαι άνετα το πρωί αλλά κάποιες φορές όταν για παράδειγμα οδηγάω πολύ ώρα η ξαπλώνω στον καναπέ για αρκετή ώρα και σηκώνομαι, νιώθω ελάχιστους πόνους. Παλιά ο πόνος ήταν έντονος, μόνο που ήμουν ξαπλωμένος η στεκόμουν όρθιος πονούσα, άλλαζα πόζες και ο πόνος δεν έφευγε με την καμία. Τώρα πονάω λίγο όταν πάω να σηκωθώ δηλαδή εκείνη την στιγμή που το σώμα μου μαζεύεται.

Όταν πάνω να σηκώσω κάποιο βάρος, δίνει έντονο απότομο πόνο .

Είχα επισκεφθεί έναν φυσιοθεραπευτή ο οποίος μου είπε ότι το πρόβλημα είναι στην στάση του σώματος μου και ότι πήρα απότομα ύψος και ο οργανισμός μου δεν αναπτύχθηκε σωστά έτσι όπως έπρεπε να αναπτυχθεί (αργά και σταθερά). Δεν ξέρω τι να κάνω πια, σε ποιον να απευθυνθώ.. είναι δύσκολα να ζεις έτσι..

Αντιμετώπιζε κανείς κάποιο παρόμοιο πρόβλημα;

Μπορεί να δώσει κάποιος κάποια συμβουλή οτιδήποτε ;

Ευχαριστώ πολύ.

φιλαράκι κι εγώ μια απ' τα ίδια.

στην ηλικία σου και λίγο πιο μικρός ήμουν όταν το έπαθα , λόγω οικοδομής εγώ.

ύψος λίγο μεγαλύτερο, κιλά -τότε- περίπου στα δικά σου.

Θα μάθεις να ζεις με αυτό ώστε να μη χειροτερέψει και να αποφεύγεις φλεγμονές.

Ενδεχομένως να αλλάξεις στρώμα σε κάτι πιο άνετο (εγώ επέλεξα πιο μαλακά στρώματα στο εξής, εσύ μπορεί να είσαι άνετα με κάτι άλλο),

Θα προσέχεις όταν σηκώνεις βάρη,

αν κάνεις βάρη ξεχνάς ασκήσεις τύπου full squat, άρσεις θανάτου κλπ.

και γενικά δώσε βάση στη στάση σώματος, όταν κάθεσαι κάπου πολλές ώρες να είσαι άνετα κλπ..

Λόγω ύψους προσοχή και σε κοιλιακούς - ραχιαίους, επιβαρύνουν πολύ τη μέση.

Προσεκτικά, και να προτιμήσεις ροκανίσματα που δεν απαιτούν να σηκώνεις όλο τον κορμό με τη μία,

οι κλασσικοί κοιλιακοί τσακίζουν τη μέση, όπως και οι ραχιαίοι με βάρη.

Ασκήσεις αυτού του είδους καλύτερα με υποβοήθηση , θα στα πουν και γυμναστές αυτά..

Η πολλή γυμναστική δεν είναι και πανάκεια, προσοχή όταν είσαι πολύ κουρασμένος μπορεί να σε πιάσει (να μαγκώσει νεύρο)..

Τα δίκυκλα επιβαρύνουν αρκετά λόγω των κραδασμών (σοφή κουβέντα του ορθοπεδικού τότε, -μην πάρεις μηχανή-  , βέβαια πήρα, αλλά έχει δίκιο, δεν έχει καμία σχέση με το αμάξι σε κραδασμούς).

Όταν νιώθεις ότι πάει να σε πιάσει, θέλει ξάπλα σε άνετο κρεβάτι, και τη συνταγή που θα δουλέψει για σένα ώστε να το προλάβεις πριν μαγκώσει νεύρο.

Αν κάνει γερή φλεγμονή σε νεύρο θα μείνεις για μέρες ή και βδομάδες στο κρεβάτι (ανάλογα τη βαρύτητα) και θα πέσει η ένεση σύννεφο. Μη σου πω και η πάπια, αφού δε θα μπορείς να κουνηθείς σε οξείες κρίσεις.

Επίσης σημαντικό είναι να είναι ζεστή και στεγνή η μέση (και γενικά ο κορμός, αλλά το εξειδικεύουμε εδώ) ,

και γενικά να προσέχεις τα κρύα και τα ρεύματα, ακόμα και το καλοκαίρι (σκούπισμα μετά τη βουτιά , κλπ.)

Η διατήρηση σωστού βάρους είναι σημαντικός παράγοντας αλλά όχι ο σημαντικότερος.

Τα δικά μου ματζούνια όταν νιώθω ενοχλήσεις, είναι το movatec 15mg (1 χάπι τη μέρα η δοσολογία),

υπάρχει και το xefo που προτιμούν πολλοί -και αθλητές- (εμένα μου έκανε αλλεργία),

και τελευταία δοκίμασα και τα νιούροφεν τα κόκκινα, τα οποία τα βρήκα εξίσου αποτελεσματικά.

Όταν αρχίσω να νιώθω ενοχλήσεις , αράζω μια μέρα στο κρεβάτι, και χαπακώνομαι 1-2 μέρες (πάντα συνιστώμενη δοσολογία γιατί είναι δυνατά αυτά τα ρημάδια). Αν δεν μπορώ να αράξω , φυλάγομαι (ντύσιμο - αμάξι μόνο - προσοχή σε στάση σώματος και σηκώματα) και χαπακώνομαι μέχρι να μου περάσει.

Σπάνια θα φορέσω και ζώνη , αλλά την αποφεύγω γιατί σε ξεγελάει και μπορεί να χειροτερέψει η φλεγμονή.

Με φυσιοθεραπείες δεν έχω ασχοληθεί..

Ενδεχομένως κάποιες ασκήσεις και κινήσεις να κάνουν θαύματα σε αυτό το κομάτι.

συνήθως είναι στον O5-I1 (χαμηλά οσφυικοί-ιεροί σπόνδυλοι) αλλά όχι πάντα.

Δες κι εδώ.. http://www.itsapakidis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=115

• Like 2
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

τι εννοείς; να μην ήξερε ο πρώτος να διαβάσει τη μαγνητική; απίθανο το βρίσκω.

φιλαράκι κι εγώ μια απ' τα ίδια.

στην ηλικία σου και λίγο πιο μικρός ήμουν όταν το έπαθα , λόγω οικοδομής εγώ.

ύψος λίγο μεγαλύτερο, κιλά -τότε- περίπου στα δικά σου.

Θα μάθεις να ζεις με αυτό ώστε να μη χειροτερέψει και να αποφεύγεις φλεγμονές.

Ενδεχομένως να αλλάξεις στρώμα σε κάτι πιο άνετο (εγώ επέλεξα πιο μαλακά στρώματα στο εξής, εσύ μπορεί να είσαι άνετα με κάτι άλλο),

Θα προσέχεις όταν σηκώνεις βάρη,

αν κάνεις βάρη ξεχνάς ασκήσεις τύπου full squat, άρσεις θανάτου κλπ.

και γενικά δώσε βάση στη στάση σώματος, όταν κάθεσαι κάπου πολλές ώρες να είσαι άνετα κλπ..

Λόγω ύψους προσοχή και σε κοιλιακούς - ραχιαίους, επιβαρύνουν πολύ τη μέση.

Προσεκτικά, και να προτιμήσεις ροκανίσματα που δεν απαιτούν να σηκώνεις όλο τον κορμό με τη μία,

οι κλασσικοί κοιλιακοί τσακίζουν τη μέση, όπως και οι ραχιαίοι με βάρη.

Ασκήσεις αυτού του είδους καλύτερα με υποβοήθηση , θα στα πουν και γυμναστές αυτά..

Η πολλή γυμναστική δεν είναι και πανάκεια, προσοχή όταν είσαι πολύ κουρασμένος μπορεί να σε πιάσει (να μαγκώσει νεύρο)..

Τα δίκυκλα επιβαρύνουν αρκετά λόγω των κραδασμών (σοφή κουβέντα του ορθοπεδικού τότε, -μην πάρεις μηχανή- , βέβαια πήρα, αλλά έχει δίκιο, δεν έχει καμία σχέση με το αμάξι σε κραδασμούς).

Όταν νιώθεις ότι πάει να σε πιάσει, θέλει ξάπλα σε άνετο κρεβάτι, και τη συνταγή που θα δουλέψει για σένα ώστε να το προλάβεις πριν μαγκώσει νεύρο.

Αν κάνει γερή φλεγμονή σε νεύρο θα μείνεις για μέρες ή και βδομάδες στο κρεβάτι (ανάλογα τη βαρύτητα) και θα πέσει η ένεση σύννεφο. Μη σου πω και η πάπια, αφού δε θα μπορείς να κουνηθείς σε οξείες κρίσεις.

Επίσης σημαντικό είναι να είναι ζεστή και στεγνή η μέση (και γενικά ο κορμός, αλλά το εξειδικεύουμε εδώ) ,

και γενικά να προσέχεις τα κρύα και τα ρεύματα, ακόμα και το καλοκαίρι (σκούπισμα μετά τη βουτιά , κλπ.)

Η διατήρηση σωστού βάρους είναι σημαντικός παράγοντας αλλά όχι ο σημαντικότερος.

Τα δικά μου ματζούνια όταν νιώθω ενοχλήσεις, είναι το movatec 15mg (1 χάπι τη μέρα η δοσολογία),

υπάρχει και το xefo που προτιμούν πολλοί -και αθλητές- (εμένα μου έκανε αλλεργία),

και τελευταία δοκίμασα και τα νιούροφεν τα κόκκινα, τα οποία τα βρήκα εξίσου αποτελεσματικά.

Όταν αρχίσω να νιώθω ενοχλήσεις , αράζω μια μέρα στο κρεβάτι, και χαπακώνομαι 1-2 μέρες (πάντα συνιστώμενη δοσολογία γιατί είναι δυνατά αυτά τα ρημάδια). Αν δεν μπορώ να αράξω , φυλάγομαι (ντύσιμο - αμάξι μόνο - προσοχή σε στάση σώματος και σηκώματα) και χαπακώνομαι μέχρι να μου περάσει.

Σπάνια θα φορέσω και ζώνη , αλλά την αποφεύγω γιατί σε ξεγελάει και μπορεί να χειροτερέψει η φλεγμονή.

Με φυσιοθεραπείες δεν έχω ασχοληθεί..

Ενδεχομένως κάποιες ασκήσεις και κινήσεις να κάνουν θαύματα σε αυτό το κομάτι.συνήθως είναι στον O5-I1 (χαμηλά οσφυικοί-ιεροί σπόνδυλοι) αλλά όχι πάντα.

Δες κι εδώ.. http://www.itsapakidis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=115

Είμαι πολύ ευγνώμων για τον χρόνο που διέθεσες για να γράψεις την απάντηση αυτή!

Στην ζωή μου δεν σήκωνα περεταιρω βάρη, δεν πήγα ποτέ γυμναστήριο αντιθέτως έκανα πάντα ασκήσεις σώματος όπως το μονόζυγο ( το οποίο κάνει καλό στην σπονδυλική στήλη και γενικά για την μέση ) δυζιγο κάμψεις και τέτοια πράγματα, δηλαδή ασκήσεις οι οποίες κάνουν καλό στο σώμα και γενικώς στην ορθή στάση του σώματος. Ούτε καθίσματα με μπάρα και βάρος πάνω στους ώμους, ούτε σήκωνα την μπάρα ούτε βαράκια τίποτα απ' αυτά. Δε έκανα ασκήσεις στυλ που θα μπορούσα να έχω λάθος στάση του σώματος για να πάθω αυτό που έπαθα.

Μεγάλο λάθος μου βέβαια που δεν απευθύνθηκα κατευθείαν στον γιατρό όταν άρχιζαν οι πόνοι αλλά που να το φανταστώ, νόμιζα ότι ήταν απλά ένας πόνος από ρεύμα τίποτε τέτοιο και θα περνούσε μέσα σε λίγες μέρες. Μετά ήταν η περίοδος που άρχιζα να παίζω ποδόσφαιρο και τα τραντάγματα εδώ και εκεί.. οι πόνοι που άρχιζα να νιώθω και να μην μπορώ να σηκώνομαι απ το κρεβάτι.. πήγα κατευθείαν στον γιατρό.

Εκείνη την περίοδο που άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο ήμουνα στο εξωτερικό. Απευθύνθηκα σε γιατρό εκεί, τότε είχα τρομερούς πόνους.

Εκεί έκανα και το MRI και ο γιατρός μου χορήγησε για 10 μέρες, 2 ενέσεις την ημέρα. Βιταμίνες και αντιφλεγμονώδες. Όλα ήταν εντάξει, τελείωσε αυτό και ήρθα Ελλάδα.

Επισκέφθηκα εδώ έναν ορθοπεδικό εδώ και όταν του είπα ότι ο γιατρός εκεί μου χορήγησε αυτές και αυτές τις ενέσεις, έπαθε σοκ. Επειδή είμαι νέο παιδί και ότι αυτά ήταν πολύ βαριά για μένα.

Του είπα ότι ήμουνα σε σημείο να σηκώνομαι δύσκολα απ το κρεβάτι αλλά αυτός το δικό του. Αυτός ήταν που με χορήγησε αυτοκόλλητα και μου είπε για περπάτημα διατάσεις και όλα αυτά.

Τώρα γενικώς μετά από πολλούς μήνες ασκήσεων και χιλιόμετρα περπάτημα, πόνοι δυνατοί που να με αναγκάζουν να ψάχνομαι για φάρμακα, δεν έχω. Ίσα που με πιάνει λίγο όταν οδηγάω για πολλές ώρες η κάθομαι σε καφετέρια. Στο σπίτι το κάθισμα το αποφεύγω και ξαπλώνω με την πρώτη ευκαιρία. Τα φάρμακα και γενικώς τα χάπια τα απέφευγα πάντα. Με το που ανοίγω τα μάτια μου το πρωί κατευθείαν έτσι όπως είμαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι με την τσίχλα στο μάτι, αρχίζω διατάσεις με πόδια και χέρια γιατί ξέρω ότι αν σηκωθώ απ το κρεβάτι δεν θα έχω καμία όρεξη για διατάσεις μετά .

Εσυ είχες και μούδιασμα στο πόδι; Σ' εμένα δεν είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο.

Ένας γνωστός μου στην ίδια ηλικία με εμένα δεν μπορούσε να σηκωθεί απ το κρεβάτι καθόλου, είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο που τον πήγαιναν οι γονείς του στο WC.

Τον έκαναν κατευθείαν εισαγωγή και χειρουργείο.

Από τότε δεν ειχε κανένα πρόβλημα ούτε πόνους. Σηκώνει βαρύ τρέχει τα πάντα.

Στην προκειμένη φάση δεν είναι καλύτερο να γίνει χειρουργιο μια και καλή;

Δεν ξέρω..

Μπορεις να ρωτησεις και άλλο γιατρο για επαληθευση ,και αν χρειαζεσαι και φυσιοθεραπειες .

Ευχαριστώ, πήγα σε δυο γιατρούς ήδη.

Δημοσ.

Καλύτερα να συνεχίσεις την κουβέντα εδώ πάντως:

http://www.insomnia.gr/topic/433186-%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%AE%CE%BB%CE%B7-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/page-1

Υπάρχουν άτομα με ανάλογες εμπειρίες, συμβουλές, ανταλλαγή απόψεων κτλ.

Χώρια που δε σκορπάνε οι πληροφορίες δεξιά κι αριστερά στο φόρουμ για τον επόμενο σαν εσένα που θα αναζητήσει βοήθεια.

Δημοσ.

Καλησπερα. Ειμαι 20 ετων με υψος 1.88(περιπου) και γυρω στα 73 κιλα. Απο τον Αυγουστο του 2015 εχω διαγνωθει με μια κηλη στο Ι4-Ο5 (ειδα σε αλλες αναρτησεις οτι γραφουν και την διασταδη της κηλης,σε εμενα παντως κανεις δεν μου ειπε ποσο ειναι). Η κηλη χτυπαει το νευρο η οπως μου ειπαν το ακομπαει αλλα εγω ποναω αρκετα οταν καθομαι και οταν στεκομαι για πολλη ωρα ορθιος και καμια φορα οταν περπαταω. Εχω επισκεφθει 4 ορθοπαιδικους και ολοι μου οτι δεν φαινεται για κατι σοβαρο και προτειναν γυμναστικη ή κολυμβητηριο. Ασχοληθηκα 2 μηνες με κολυμβητηριο και αλλους 2 μηνες με γυμναστικη(πιλατες). Τιποτα απο αυτα δεν με βοηθησε. Ξαναεπισκεφθηκα ορθοπαιδικο και μου προτεινε κατι χαπια για 2-3 εβδομαδες και να τον ξαναδω μολις τα τελειωσω. Αφου ειδε οτι τα χαπια δρουσαν μονο προσωρινα( δηλαδη οταν τα επαιρνα οντως δεν ενιωθα πονο) μου προτεινε χειρουργειο. Ο νευροχειρουργος που επισκεφθκα μου ειπε οτι ειμαι πολυ νεος για επεμβαση και δεν χρειαζεται να ταλαιπωρησω απο τωρα την μεση μου και το σωμα και γι αυτο μου προτεινε να δω εναν φυσιατρο. Αφου ειδα τον φυσιατρο εκεινος συστησε να κανω μεσοθεραπεια και βελονισμο. Αφου καναμε 8-9 συνεδριες χωρις καποιο αποτελεσματα ο γιατρος μου ειπε να ξαναπαω σε μια εβδομαδα να δοκιμασουμε μια πιο δυνατη και πιο αποτέλεσματικη ενεση. Εγω θα παω να την κανω αλλα φοβαμαι οτι δεν θα με βοηθησει. Οταν καθομαι ο πονος ειναι αρκετα ανυποφορος και θελω καποια αμεση λυση γιατι εχω σοβαρα προβληματα με την σχολη( εννοω οτι χανω μαθηματα λογω πονου και αναγκάζομαι να παιρνω χαπι για να παω). Μηπως να το παω για εγχειρηση η να δοκιμαδω κατι αλλο?

Δημοσ.

Εχεις παει σε τοσους γιατρους καθε σχετικης ειδικοτητας και θα σου πουμε εμεις?

Απ τη στιγμη που σχεδον ολοι σου προτειναν οτιδηποτε αλλο εκτος απο εγχειριση,αποτη στιγμη που το ιδιο σου προτεινε και ο νευροχειρουργος,νομιζω ειναι σαφες. Αυτοι εχουν δει τις μαγνητικες σου,αυτοι ξερουν.

Αν μη τι αλλο θα ηταν ανευθυνο να σου πω οτι εγω με κολυμπι και (ψιλο)γυμναστικη το εσωσα σε αρκετα ικανοποιητικο βαθμο,γιατι αλλο το προβλημα του καθενος-οσο κι αν μοιαζει- και αυτοι που βλεπουν τις μαγνητικες ξερουν και τι χρειαζεται ο καθενας μας.

Απο κει και περα μυοχαλαρωτικα κλπ ειναι προσωρινα "μπαλωματα" των συμπτωματων,δεν λυνουν κανενα προβλημα.

Δημοσ.

Καλησπερα. Ειμαι 20 ετων με υψος 1.88(περιπου) και γυρω στα 73 κιλα. Απο τον Αυγουστο του 2015 εχω διαγνωθει με μια κηλη στο Ι4-Ο5 (ειδα σε αλλες αναρτησεις οτι γραφουν και την διασταδη της κηλης,σε εμενα παντως κανεις δεν μου ειπε ποσο ειναι). Η κηλη χτυπαει το νευρο η οπως μου ειπαν το ακομπαει αλλα εγω ποναω αρκετα οταν καθομαι και οταν στεκομαι για πολλη ωρα ορθιος και καμια φορα οταν περπαταω. Εχω επισκεφθει 4 ορθοπαιδικους και ολοι μου οτι δεν φαινεται για κατι σοβαρο και προτειναν γυμναστικη ή κολυμβητηριο. Ασχοληθηκα 2 μηνες με κολυμβητηριο και αλλους 2 μηνες με γυμναστικη(πιλατες). Τιποτα απο αυτα δεν με βοηθησε. Ξαναεπισκεφθηκα ορθοπαιδικο και μου προτεινε κατι χαπια για 2-3 εβδομαδες και να τον ξαναδω μολις τα τελειωσω. Αφου ειδε οτι τα χαπια δρουσαν μονο προσωρινα( δηλαδη οταν τα επαιρνα οντως δεν ενιωθα πονο) μου προτεινε χειρουργειο. Ο νευροχειρουργος που επισκεφθκα μου ειπε οτι ειμαι πολυ νεος για επεμβαση και δεν χρειαζεται να ταλαιπωρησω απο τωρα την μεση μου και το σωμα και γι αυτο μου προτεινε να δω εναν φυσιατρο. Αφου ειδα τον φυσιατρο εκεινος συστησε να κανω μεσοθεραπεια και βελονισμο. Αφου καναμε 8-9 συνεδριες χωρις καποιο αποτελεσματα ο γιατρος μου ειπε να ξαναπαω σε μια εβδομαδα να δοκιμασουμε μια πιο δυνατη και πιο αποτέλεσματικη ενεση. Εγω θα παω να την κανω αλλα φοβαμαι οτι δεν θα με βοηθησει. Οταν καθομαι ο πονος ειναι αρκετα ανυποφορος και θελω καποια αμεση λυση γιατι εχω σοβαρα προβληματα με την σχολη( εννοω οτι χανω μαθηματα λογω πονου και αναγκάζομαι να παιρνω χαπι για να παω). Μηπως να το παω για εγχειρηση η να δοκιμαδω κατι αλλο?

Εχεις παει σε τοσους γιατρους καθε σχετικης ειδικοτητας και θα σου πουμε εμεις?

Απ τη στιγμη που σχεδον ολοι σου προτειναν οτιδηποτε αλλο εκτος απο εγχειριση,αποτη στιγμη που το ιδιο σου προτεινε και ο νευροχειρουργος,νομιζω ειναι σαφες. Αυτοι εχουν δει τις μαγνητικες σου,αυτοι ξερουν.

Αν μη τι αλλο θα ηταν ανευθυνο να σου πω οτι εγω με κολυμπι και (ψιλο)γυμναστικη το εσωσα σε αρκετα ικανοποιητικο βαθμο,γιατι αλλο το προβλημα του καθενος-οσο κι αν μοιαζει- και αυτοι που βλεπουν τις μαγνητικες ξερουν και τι χρειαζεται ο καθενας μας.

Απο κει και περα μυοχαλαρωτικα κλπ ειναι προσωρινα "μπαλωματα" των συμπτωματων,δεν λυνουν κανενα προβλημα.

Aγαπητέ georgekz750

Το παληκάρι θέλει να το παρηγορήσεις.Αν περιμένει απο σένα να το παρηγορήσεις τότε χαιρετίσματα.Προφανώς δεν ζητάει ιατρική γνωμάτευση αλλά ΣΥΜΒΟΥΛΗ.Έχει μαγάλη διαφορά.

Αδερφέ Δημητρης_Ζ απο τον Αύγουστο του 2015 έχεις αυτό το πρόβλημα και αφήνεις το σώμα σου να ταλαιπωρείται μέχρι σήμερα νομίζω ότι είναι έγκλημα.Πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσεις τη συμβουλή νευροχειρούργου και να προχωρήσεις,αν σε παίρνει,σε επέμβαση.Έγω έχω κάνει επισκληρίδιο 3 φορές και μπορώ να πώ ότι έχω τεράστια διαφορά αλλά δεν ξέρω για πόσο με κήλη Ο4-Ι1 αλλά είμαι και 42 χρονών.Τι πάει να πεί είσαι μόνο 20 και δεν πρέπει να υποβάλλεις το σώμα σου σε τέτοια δοκιμασία;Εδώ και ενάμισι χρόνο δεν μπορείς να λειτουργήσεις και το σκέφτεσαι;Λοιπόν:Δες ένα αναισθησιολόγο μέσω ενός ορθοπεδικού σε δημόσιο νοσοκομείο,ζήτα να σου κάνουν επισκληρίδιο έγχυση στη σπονδυλική στήλη και αν ούτε μ΄αυτήν δεις διαφορά τότε πάς σούμπιτος για επέμβαση.Είναι η τελευταία λύση πριν το χειρουργείο.Εγώ ενώ έχω διαφορά,έχω κάνει 3 τέτοιες μέσα σε 15 μέρες,στην άκρη του μυαλού μου δεν έχω βγάλει την ιδέα του χειρουργείου.Χειρότερα δεν μπορεί να είναι.Απλά λές ότι το έκανα και αυτό...

• Like 2
Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ φιλε για την συμβουλη. Οντως μια συμβουλη χρειαζομουν απο καποιον που εχει περασει τα ιδια η και χειροτερα αλλα και παλι εκτιμω και την απαντηση του τυπου. Θα σκεφτω αυτο που ειπες και θα πραξω αναλογως. Θα ξαναγραψω μολις εχω καποια νεα. Ευχαριστω και παλι παιδια!

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ξαναγράφω στο forum μετά από 2 χρόνια ελπίζοντας κάποιος να πάρει χρήσιμες πληροφορίες. Εγώ χειρουργήθηκα με τη μέθοδο της διαδερμικής δισκεκτομής για κήλη Ο4-Ο5 και πόνο στο πόδι πριν 2 χρόνια και από τότε όλα καλά και μάλιστα συνεχίζω το τρέξιμο που μου αρέσει. Για αυτό σταμάτησα να ασχολούμαι περαιτέρω με το πρόβλημα. Δυστυχώς η αδελφή μου εμφάνισε το ίδιο πρόβλημα και μάλιστα σε χειρότερο βαθμό.

Επισκεφτήκαμε τον ίδιο ορθοπεδικό χειρουργό ειδικό στη σπονδυλική στήλη στην Αγία Παρασκευή που με είχε χειρουργήσει. Πρότεινε στην αδερφή μου επειδή είχε μεγαλύτερο πρόβλημα με σπασμένο δίσκο, να τις κάνει ενέσεις στη σπονδυλική στήλη και στη συνέχεια αν αυτό δεν απέδιδε μικροδισκεκτομή. Σε ερώτηση της αδελφής μου αν κάποια μέθοδος με τοπική αναισθησία όπως η διαδερμική δισκεκτομή που έκανα εγώ, ή το discogel που διάβασε στο διαδίκτυο θα βοηθούσε στην περίπτωσή της, ήταν αρνητικός παρότι κάνει και ο ίδιος αυτές τις μεθόδους.

Δυστυχώς η αδελφή μου δεν τον άκουσε και παίρνοντας δεύτερη γνώμη πείστηκε και χειρουργήθηκε από άλλο γιατρό με discogel. Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν ήταν καλό και 4 μήνες μετά είναι χάλια με έντονο πόνο στο πόδι. Πιθανόν αυτή η μέθοδος από ότι διάβασα και από άλλα σχόλια δεν κάνει για όλους. Έκλεισα πάλι ραντεβού με το γιατρό που με χειρούργησε για να την ξαναδεί. Θα ξαναγράψω κάποια στιγμή την εξέλιξη. Δεν ξέρω αν διαβάζει κανείς αυτά που γράφω αλλά ελπίζω κάποιον να βοήθησα.

• Like 2
Δημοσ.

Ξαναγράφω στο forum μετά από 2 χρόνια ελπίζοντας κάποιος να πάρει χρήσιμες πληροφορίες. Εγώ χειρουργήθηκα με τη μέθοδο της διαδερμικής δισκεκτομής για κήλη Ο4-Ο5 και πόνο στο πόδι πριν 2 χρόνια και από τότε όλα καλά και μάλιστα συνεχίζω το τρέξιμο που μου αρέσει. Για αυτό σταμάτησα να ασχολούμαι περαιτέρω με το πρόβλημα. Δυστυχώς η αδελφή μου εμφάνισε το ίδιο πρόβλημα και μάλιστα σε χειρότερο βαθμό.

Επισκεφτήκαμε τον ίδιο ορθοπεδικό χειρουργό ειδικό στη σπονδυλική στήλη στην Αγία Παρασκευή που με είχε χειρουργήσει. Πρότεινε στην αδερφή μου επειδή είχε μεγαλύτερο πρόβλημα με σπασμένο δίσκο, να τις κάνει ενέσεις στη σπονδυλική στήλη και στη συνέχεια αν αυτό δεν απέδιδε μικροδισκεκτομή. Σε ερώτηση της αδελφής μου αν κάποια μέθοδος με τοπική αναισθησία όπως η διαδερμική δισκεκτομή που έκανα εγώ, ή το discogel που διάβασε στο διαδίκτυο θα βοηθούσε στην περίπτωσή της, ήταν αρνητικός παρότι κάνει και ο ίδιος αυτές τις μεθόδους.

Δυστυχώς η αδελφή μου δεν τον άκουσε και παίρνοντας δεύτερη γνώμη πείστηκε και χειρουργήθηκε από άλλο γιατρό με discogel. Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν ήταν καλό και 4 μήνες μετά είναι χάλια με έντονο πόνο στο πόδι. Πιθανόν αυτή η μέθοδος από ότι διάβασα και από άλλα σχόλια δεν κάνει για όλους. Έκλεισα πάλι ραντεβού με το γιατρό που με χειρούργησε για να την ξαναδεί. Θα ξαναγράψω κάποια στιγμή την εξέλιξη. Δεν ξέρω αν διαβάζει κανείς αυτά που γράφω αλλά ελπίζω κάποιον να βοήθησα.

Kαλησπέρα,

Βρίσκομαι σε οριακή φάση και οι ορθοπεδικοί που έχω επισκεφθεί μέχρι στιγμής μου συνιστούν επέμβαση, καθώς έχω πόνο στο πόδι και κάποια αδυναμία. Θα μπορούσες να μου πεις το όνομα του γιατρού σου για να πάρω μια ακόμα γνώμη;

Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι περαστικά στην αδελφή σου.

• Like 2
Δημοσ.

Kαλησπέρα,

Βρίσκομαι σε οριακή φάση και οι ορθοπεδικοί που έχω επισκεφθεί μέχρι στιγμής μου συνιστούν επέμβαση, καθώς έχω πόνο στο πόδι και κάποια αδυναμία. Θα μπορούσες να μου πεις το όνομα του γιατρού σου για να πάρω μια ακόμα γνώμη;

Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι περαστικά στην αδελφή σου.

Λέγεται  Μ-----ς και έχει ιατρείο στην Αγία Παρασκευή, στην Αθήνα. Θα βρεις εύκολα στοιχεία στο διαδίκτυο. Θα στείλω όνομα και ιστοσελίδα σε μήνυμα. Εύχομαι να βοήθησα.

• Like 1
Δημοσ.

Λέγεται Μ-----ς και έχει ιατρείο στην Αγία Παρασκευή, στην Αθήνα. Θα βρεις εύκολα στοιχεία στο διαδίκτυο. Θα στείλω όνομα και ιστοσελίδα σε μήνυμα. Εύχομαι να βοήθησα.

Μπορείς να μου πεις το κόστος της επέμβασης γιατί εγώ είμαι απο επαρχία και όπως καταλαβαίνεις πρέπει να τα συνυπολογίσω όλα. Αν θέλεις στείλε μου pm για να μήν εκθέσουμε τον άνθρωπο. Ευχαριστώ

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να μου πεις το κόστος της επέμβασης γιατί εγώ είμαι απο επαρχία και όπως καταλαβαίνεις πρέπει να τα συνυπολογίσω όλα. Αν θέλεις στείλε μου pm για να μήν εκθέσουμε τον άνθρωπο. Ευχαριστώ

Το κόστος για ιδιωτικό τομέα πιστεύω δεν είναι μεγάλο. Εγώ πλήρωσα τα μισά από την αδελφή μου που χειρουργήθηκε σε άλλο γιατρό με το discogel και τα κλαίει ακόμα, γιατί δεν της περίσσευαν. Πιστεύω ότι καλύτερα να επικοινωνήσεις με τον ίδιο το γιατρό, που είναι ιδιαίτερα φιλικός και προσιτός, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

• Like 1
Δημοσ.

Συγνώμη μήπως ξέρετε κάποιον καλό ορθοπαιδικό που να είναι συμβεβλημενος του εοππυ και να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

'Eχεις προσωπικό τηλέφωνο;Στείλε μου το με pm και τη γνώμη σου,σ'ευχαριστώ.

'Αμα μου πεις το γιατρό που σε χειρούργησε θα σε ευγνωμονώ για πάντα

καλησπερα, μολις τωρα ειδα το μηνυμα σου, σου εστειλα μηνυμα!!!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ, ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΝ ΜΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΤΑ ΔΩ ΟΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!! :-) :-) :-)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...