Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια πραγματικα ακομα απορω πως πολλοι απο εσας ακομα ασχολειστε με χειρουργια discogel κτλ ενω εχουν αναφερθει στο φορουμ ποσες εμπειριες σε θεραπεια δισκοκηλης με τον μη επεμβατικο τροπο του mid-laser η αλλιως low level laser therapy (lllt).Aπο το καλοκαιρι ψαχνομαι με το θεμα καθως εχω (ειχα μαλλον) ευμεγεθους δισκοκηλη στον 05 -Ι1 με συμπτωματα που δεν με αφηναν να κανω τπτ στην καθημερινοτητα και ηταν ενδειξη για χειρουργειο.Εχω διαβασει ολες τις εμπειριες στο φορουμ και αυτο που μου εμεινε ηταν η δοκιμη του λειζερ χωρις δευτερη σκεψη.Πηγα στον γνωστο γιατρο απο καλαμαρια λοιπον και ειμαι στην 5η συνεδρια με βελτιωση στα 60%-70%.Μπορω πλεον να σκυψω να δεσω κορδονια να τρεξω,το λασεκ εχει μειωθει κατα 80% και ολα δειχνουν οτι ειναι θεμα χρονου να επελθει η ιαση.Φυσικα και υπαρχουν ερευνες που αποδεικνυουν την αποτελεσματικοτητα του, οποιος θελει να ψαξει θα βρει.Βεβαια θελει και προσοχη κατα την διαρκεια της θεραπειας καθως μπορει να υπαρξει υποτροπη.Κανενας γιατρος ο οποιος ΔΕΝ εχει την συσκευη ΔΕΝ θα σου μιλησει για αυτην γιατι δεν τον τον συμφερει η γιατι δεν γνωριζει,οποτε ψαχτειτε μονοι σας και μην πατε σαν προβατα στη σφαγη ακολουθοντας κατα γραμμα οτι σας λενε.Ο ιδιος ο γιατρος μου ειπε οτι η συσκευη αυτη δεν θα μπει ποτε στο καπιταλιστικο συστημα,μου φανηκε υπερβολη τοτε αλλα τελικα μπορει να εχει και δικιο.

Γνωρίζεις εάν υπάρχει αντίστοιχος γιατρός στην Αθηνα?

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

σου εχουν πει για χειρουργειο??????? γιατι αφηνεις τον εαυτο σου να υποφερει τοσο?

Χειρουργείο (επέκταση σπονδυλοδεσίας) δεν μπορώ να κάνω γιατί θα μου δημιουργήσει περιορισμό στην κινητικότητά μου και θα επιβαρύνει την καρδιά μου καθώς έχω καρδιοπάθειες. Θα κάνω κάποιες ασκήσεις οι οποίες θα γίνονται εφ΄ όρου ζωής και θα ξεκινήσω φυσικοθεραπεία. Τις ασκήσεις τις έχω ξεκινήσει ήδη και προσφέρουν αρκετή ανακούφιση, θα γίνονται 2 φορές την ημέρα και μελλοντικά αν βελτιωθώ 1 φορά/ημέρα.

O φυσικοθεραπευτης δεν ειναι πρακτικος. Εννοω αυτους τους αυτοδιδακτους ας πουμε ή με πτυχια απο αλλες χωρες που εδω ειναι απλα αναγνωρισμενα και η πρακτικη τους ειναι καπως βιαια.

Μπορει να σε κανουν να δεις μια βελτιωση, αλλα μπορει να σε κανουν και πολυ χειροτερα. Οποιος θελει ρισκαρει.

Ναι έχεις δίκιο σ' αυτό. Μακριά από τέτοια άτομα, μόνο προβλήματα και ζημιά μπορεί να προκαλέσουν.

μια ενδιαφέρουσα έρευνα σχετική με την αξία της μαγνητικής τομογραφίας και τον συσχετισμό των ευρημάτων της με την συμπτωματολογία του ασθενή. Καλή φάση...

Οι περισσότερες απεικονιστικές εξετάσεις έχουνε κάποια απόκλιση από την πραγματικότητα...  όσο καλύτερη η συνεργασία του ασθενή η τεχνολογία του μηχανήματος και η εμπειρία του χειριστή τόσο μειώνονται οι αποκλίσεις αυτές.

Δημοσ.

Γνωρίζεις εάν υπάρχει αντίστοιχος γιατρός στην Αθηνα?

Δεν το εχω ψαξει για Αθηνα,αλλα μπορεις να ψαξεις για Mid-laser ή low level laser therapy (lllt) μπορει να το δουλευουν γιατροι αλλα το δουλευουν και φυσικοθεραπευτες καθως συγκαταλεγεται στην φυσικη θεραπεια.To θεμα ειναι οποιος το εχει να ξερει να το δουλευει,αυτος ο γιατρος στη Θεσσαλονικη εχει μεγαλη επιτυχια.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Να παραθέσω και εγώ με την σειρά μου την δικιά μου εμπειρία.

Στις 14/11 μετά από μια έντονη εργασία, το απόγευμα της ίδιας μέρας και ενώ τρώγαμε οικογενειακώς σε μια ταβέρνα, κάνω πλαϊνή κίνηση να πιάσω κάτι από το τραπέζι και με πιάνει ένα έντονος πόνος στην μέση. Με το που επιστρέφω ο πόνος έχει κατέβει μέχρι το αστράγαλο. Ξεκινάω ενέσεις voltaren μαζί με ένα μυοχαλαρωτικό και την επόμενη πάω κανονικά στην δουλειά μου που είναι καθιστική. Πονούσα πάρα πολύ σε όλο το πόδι και ιδίως όταν σηκωνόμουν από την καρέκλα. Να μην πολυλογώ ο πόνος άρχισε να υποχωρεί μετά από 10 μέρες και ενέσεις που έκανα σε αυτό το διάστημα και μετά από 20 μέρες που μπορούσα να σταθώ ακίνητος οριζόντια χωρίς πόνο, έκανα μαγνητική. Τα αποτελέσματα της μαγνητικής έδειξαν κοίλες ο3-ο4 χωρίς ιδιαίτερη πίεση στο νεύρο κήλη 04-05 με πίεση σε νεύρο και ρίζα και κοίλη ο5-ι1 με ανάλογη πίεση. Επίσης βρέθηκε κομάτι 17 χιλιοστά που μάλλον προέρχεται από δισκικό υλικό από τον δίσκο ο5-ι1.

Επισκέφτηκα  γνωστό νευροχειρούρχο ο οποίος αφού είδε την  μαγνητική και με εξέτασε, διέγνωσε αδυναμία στα δάχτυλα του αριστερού ποδιού και μου είπε ότι πρέπει να χειρουργηθώ γιατί το κομμάτι πιέζει το νεύρο και μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη και να χάσω την δύναμη στο αριστερό πόδι. Θα πρέπει να αφαιρεθεί το κομμάτι και όλος ο δίσκος (για να μην δημιουργηθεί το ίδιο πρόβλημα μελοντικά) και ότι μετά την επέμβαση θα χρειαστεί κανένας μήνας ανάρρωση.

Την ίδια μέρα επισκέφτηκα και ορθοπεδικό που μου είπε και αυτό περίπου τα ίδια μόνο που πριν την εγχείρηση μου πρότεινε έκχυση ενός κοκτέιλ με κορτιζόνη και κάποια άλλα φάρμακα ώστε να υποχωρήσει η φλεγμονή και να μειωθεί η πίεση στο νεύρο. Αν χρειαστεί εγχείρηση, θα αφαιρεθεί το κομμάτι και θα γίνει πλύση του δίσκου ώστε να φύγει ότι σαθρό κομμάτι υπάρχει (όχι ολική αφαίρεση) και ότι μέσα σε 7 μέρες μπορώ να γυρίσω στην δουλειά μου.

Αύριο θα προσπαθήσω να κλείσω ραντεβού στον γνωστό γιατρό με laser στην Θεσσαλονίκη να δω τι θα μου και αυτός.

Διαβάζοντας όλα αυτά με τις εμπειρίες των υπολοίπων εδώ μέσα έχω ψιλοπελαγώσει.

Επειδή πλέον δεν πονάω ιδιαίτερα (κάποια ενόχληση βραδυνές ώρες στον ύπνο), σκέφτομαι να καθυστερήσω οποιαδήποτε σκέψη προς εγχείρηση, μήπως με το καιρό αρχίσει και η δύναμη στα δάχτυλα του αριστερού ποδιού να επανέρχεται. 

Μου φαίνεται υπερβολικό να χρειαστεί να αφαιρέσω όλον το δίσκο, συγκρίνοντας και διαβάζοντας για τους αφόρητους πόνους για μεγάλα διαστήματα που έχουν τραβήξει οι άλλοι εδώ μέσα. Πέρα του ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορείς απλά να λείψεις ένα μήνα από την δουλειά σου, φοβάμαι μήπως μετά από την επέμβαση έχω άλλα προβλήματα, γιατί οι γιατροί σου λένε κάνε εγχείρηση να διορθώσεις το πρόβλημα αλλά δεν σου λένε τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν μετά.

Συγνώμη αν σας κούρασα.

Δημοσ.

Καλησπέρα

Δε θέλω να σας κουράσω.Εδώ και 8 εβδομάδες έχω πόνους απο 05-Ι1 κήλη και τα έχω παίξει.Είμαι απο επαρχία και θα θελα να μου πείτε για γιατρούς νευροχειρούργους Αθήνα,Θεσσαλονίκη ή απο οπουδήποτε αλλού για δισκεκτομή ή μικροδισκεκτομή.Δεν πάει άλλο!Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως απ'ολους.

Ευχαριστώ και καλές γιορτές

Δημοσ.

Παιδια πραγματικα ακομα απορω πως πολλοι απο εσας ακομα ασχολειστε με χειρουργια discogel κτλ ενω εχουν αναφερθει στο φορουμ ποσες εμπειριες σε θεραπεια δισκοκηλης με τον μη επεμβατικο τροπο του mid-laser η αλλιως low level laser therapy (lllt).Aπο το καλοκαιρι ψαχνομαι με το θεμα καθως εχω (ειχα μαλλον) ευμεγεθους δισκοκηλη στον 05 -Ι1 με συμπτωματα που δεν με αφηναν να κανω τπτ στην καθημερινοτητα και ηταν ενδειξη για χειρουργειο.Εχω διαβασει ολες τις εμπειριες στο φορουμ και αυτο που μου εμεινε ηταν η δοκιμη του λειζερ χωρις δευτερη σκεψη.Πηγα στον γνωστο γιατρο απο καλαμαρια λοιπον και ειμαι στην 5η συνεδρια με βελτιωση στα 60%-70%.Μπορω πλεον να σκυψω να δεσω κορδονια να τρεξω,το λασεκ εχει μειωθει κατα 80% και ολα δειχνουν οτι ειναι θεμα χρονου να επελθει η ιαση.Φυσικα και υπαρχουν ερευνες που αποδεικνυουν την αποτελεσματικοτητα του, οποιος θελει να ψαξει θα βρει.Βεβαια θελει και προσοχη κατα την διαρκεια της θεραπειας καθως μπορει να υπαρξει υποτροπη.Κανενας γιατρος ο οποιος ΔΕΝ εχει την συσκευη ΔΕΝ θα σου μιλησει για αυτην γιατι δεν τον τον συμφερει η γιατι δεν γνωριζει,οποτε ψαχτειτε μονοι σας και μην πατε σαν προβατα στη σφαγη ακολουθοντας κατα γραμμα οτι σας λενε.Ο ιδιος ο γιατρος μου ειπε οτι η συσκευη αυτη δεν θα μπει ποτε στο καπιταλιστικο συστημα,μου φανηκε υπερβολη τοτε αλλα τελικα μπορει να εχει και δικιο.

Αδερφε πως μπορεις και εσυ να εισαι απόλυτος με το λειζερ που αναφερεις?

Κανει δουλεια δεν λεω αλλα δεν κανουν ολα για ολους. Οτι ταιριαζει στον καθε οργανισμο. Και εγω προσωπικα εκανα και δυο γνωστοι μου και δεν μας εκανε τιποτα. Άλλωστε το λεει και ο ιδιος ο γιατρος οτι αν δεν δεις βελτιωση με την 3η φορα σταματαμε.

Δημοσ.

Έχοντας διαβάσει πολλές εμπειρίες το τελευταίο διάστημα που με βοήθησαν απίστευτα το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να γράψω και τη δική μου μήπως και βοηθήσω κανέναν.

Η ιστορία μου δε διαφέρει και τόσο σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους, είμαι 20 χρονών και απο τα 18 μου ξεκίνησε ως ενόχληση και σιγά-σιγά πριν 3 μήνες το γύρισε σε κανονικότατο πόνο και στα δύο πόδια. Όλα αυτά με μια σχετική διαβάθμιση.

Η διάγνωση εξαρχής ήταν δισκοκήλη (Ο4-Ο5 δίσκος), κάτι πανεύκολο να διαπιστωθεί σηκώνοντας ξαπλωμένος αλύγιστο το πόδι που ταλαιπωρείται περισσότερο... αν πονάει αρκετα στις 0-60 μοίρες τη μέση και το πόδι σαν έντονο τσίμπημα και η άρση του άλλου ποδιού δίνει πόνο στα ίδια σημεία τότε είσαι μέσα. Η καθημερινότητα δύσκολη, η άθληση εντελώς αδύνατη και οι πρώτες πρωινές ώρες βασανιστήριο. Χωρίς υπερβολή.

Τα βήματα τα γνωστά, διάγνωση, μαγνητική και συντηρητική θεραπεία. Για 3 μήνες πήρα χάπια, έκανα ενέσεις, φυσιοθεραπείες, ξάπλες, κλπ. Κανένα αποτέλεσμα και γινόταν και χειρότερα. Όλοι οι φυσιοθεραπευτές με απομάκρυναν εντελώς από το ενδεχόμενο μιας εγχείρησης λέγοντάς είτε οτι είμαι πολύ μικρός για χειρουργείο, είτε οτι θα ξαναβγάλω κήλη γρήγορα και δεν έχει νόημα, είτε οτι αφήνουν κουσούρια κλπ (μη πάρετε τίποτα από αυτά σοβαρά). Αμέτρητες ιστορίες από άλλους που είχαν μέση και έκαναν κάτι απίστευτο και έφτιαξε (μη πάρετε τίποτα από αυτά σοβαρά επίσης, καμία σχέση εσείς με κανέναν άλλον). 2 Ορθοπεδικοί και 2 νευροχειρουργοί λένε εγχείρηση χωρίς δεύτερη σκέψη. Αχταρμάς λοιπόν. Όλα αυτά κοντά στους 2 μήνες.

Όντας σχετικά σίγουρος οτι αυτό δε παίζει να βελτιωθεί, ή άντε να με παρατριγυρίζει μεταξύ πόνου και ενόχλησης για χρόνια λέω να δρομολογήσω την επέμβαση να κάνω κάτι δραστικό. Να σημειώσω βέβαια πως είχα εμφανή αδυναμία στο αριστερό πόδι και αυτό ελοχεύει νευρολογικούς κινδύνους. Από όσο κατάλαβα στην επέμβαση, που λέγεται δισκεκτομή, αφαιρείται το κομμάτι του δίσκου που πιέζει το νέυρο. Άρα χωρίς αυτο το κομμάτι... ε δε πιέζεται και το νεύρο.

Πήγα λοιπόν στο Παπανικολάου (Θεσσαλονίκη) όπου συνάντησα τον κ. Σακελλαρίου, νευροχειρουργό, που μου είπε ακριβώς αυτά.

1 Οκτωβρίου μπήκα, στις 2 γύρισα σπίτι. Είμαι στη 5η μέρα και ήδη υπάρχει μεγάλη βελτίωση. Υπάρχει μερική ενόχληση στη περιοχή της εγχείρησης (προφανώς φυσιολογική) αλλά νευρολογικά όλα τέλεια. Κανονικό ξύπνημα, κανένας ξαφνικός πόνος στα πόδια, κανένα μάγκωμα. Αν πονάει λίγο είναι γιατί το νεύρο έχει φλεγμονή ή είναι ερεθισμένο μετά απο τόση πίεση. Είναι θέμα χρόνου πλέον. Στο νοσοκομείο όλα επαγγελματικά και άψογα και όντας ασφαλισμένος δεν έδωσα τίποτα απολύτως.

Επομένως από προσωπική εμπειρία αρκετά πρόσφατη, προτείνω σε όλους όσους τραβιούνται με αυτή την ιστορία και έχουν για 2-3 μήνες έντονο πόνο χωρίς ουσιαστική βελτίωση να σκεφτούν το ενδεχόμενο αυτό σοβαρότατα χωρίς ενδοιασμούς. Δεν είναι εύκολο αλλά ασύγκριτα ευκολότερο με αυτό που τράβηξα τόσους μήνες.

ΥΓ1: Δεν είμαι γιατρός, απλά λέω τη προσωπική μου εμπειρία και κανένας απο εσάς δεν είναι η ίδια περίπτωση με εμένα, όσο παρόμοια και να είναι. Οπότε και η λύση σε εσάς μπορεί να είναι και τελείως διαφορετική. Εμπιστευτείτε τους γιατρούς προφανώς πριν πάρετε κάποια απόφαση μέσω του insomnia.

ΥΓ2: Δεν έχω σκοπό να κάνω διαφήμιση σε κανέναν, άλλωστε μιλάω για δημόσιο νοσοκομείο, δεν έχει κανείς χρηματικό όφελος. Αν κάποιος mod θέλει να αφαιρέσει ονόματα ας το κάνει.

Αν επιθυμεί κανείς να με ρωτήσει πραγματικά το οτιδήποτε ας γράψει εδώ ή ας στείλει μήνυμα.

'Eχεις προσωπικό τηλέφωνο;Στείλε μου το με pm και τη γνώμη σου,σ'ευχαριστώ.

καλησπερα σε ολους, εκανα το χειρουργειο την δευτερα και εχω να σας πω πως ενω πονουσα και δεν μπορουσα την δευτερα ουτε να περπατησω μολις ξυπνησα δεν πονουσα ποια καθολου.....και αισθανομουν το ποδι μου.....δεν ημουν ποια μουδιασμενη.....στο χειρουργειο μπηκα ατης 13,00 και βγηκα 17,30 ηταν δυσκολο ενω η μαγνητικη δεν εδειχνε ποσο ηταν...τριτη πρωι στης 7 σηκωθηκα και περπατησα τωρα ανεβαινω σκαλες και περπατω μια χαρα ΔΕΝ ΠΟΝΑΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!! θα σας γραφω συχαν το πως ειμαι....αλλα επειδη και εγω δεν ηθελα να κανω χειρουργειο και σκαφτομουν να κανω διαφορα πρακτικα η μονη λυση ηταν αυτη...τζαμπα αγχος παιδια...ευχομαι σε ολους να παρετε την πιο σωστη αποφαση για την περιπτωση σας!!!!

'Αμα μου πεις το γιατρό που σε χειρούργησε θα σε ευγνωμονώ για πάντα

• Like 2
Δημοσ.

Παρασκευή 28-10-2016. Το πρωι βγήκα από το νοσοκομείο. Το χειρουργείο από ότι μου είπε ο γιατρός πήγε καλά. Χειρουργήθηκα 26-10-2016 Τετάρτη πρώι. Ο πόνος στό πόδι έχει εξαφανιστεί και έχω μόνο πολύ λίγο μούδιασμα στην πατούσα ,που από ότι μου είπε είναι μη ανησυχητικό και μπορεί να κάνει και 6 μήνες να φύγει. Μου έχει απαγορεύσει να κάθομαι σε καρέκλα πάνω από 10 λεπτά  και να περπατάω όσο μπορώ. Είναι οι πρώτες ώρες στο σπίτι και προσπαθώ να ''οργανωθώ''.Έχω τράβηγμα και πονάκια μόνο από την χειρουργική τομή. Θα γράψω περισσότερα τις επόμενες μέρες που θα γίνω πιό λειτουργικός. 

O xειρούργος σου;Pm me please!

Δημοσ.

Αδερφέ TASOSHAR, δε γνωρίζω ποιοι ειναι οι γιατροί τους, αλλά έχοντας περάσει απο το στάδιο: «θέλω γιατρό να με φτιάξει τώρα», θα μοιραστώ μαζί σου πως δε γίνονται θαύματα.

Πάρτο χαλαρά, προσπάθησε να περάσεις καλά στις γιορτές και με τον καιρό και την ιατρική βόηθεια θα αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

'Eχεις προσωπικό τηλέφωνο;Στείλε μου το με pm και τη γνώμη σου,σ'ευχαριστώ.

'Αμα μου πεις το γιατρό που σε χειρούργησε θα σε ευγνωμονώ για πάντα

Εγώ που δεν ξέρω από  ΠΜ και απο  e- mail  δηλαδή είμαι στο έλεος του Θεού...

Δεν θα σου αποκαλύψει τον γιατρό, το κρατάει ΕΠΤΑΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ, την παρακολουθώ εδώ και δύο χρόνια σχεδόν, ή μάλλον θα σου στείλει και σένα Π Μ .Εγώ θα περιμένω μήηηηηπως τυχον και γράψει κάποτε το όνομα του γιατρού δημόσια, μια και απο ΠΜ και μαιλ δεεεεεεεεν κατέχω.

ΥΠΟΦΕΡΩ ΦΡΙΚΤΑ... εδώ και πολλά χρόνια. Ασφάλεια έχω {ΟΓΑ} αλλά λευτά δεν υπάρχουν...

Θερμή παράκληση =  Αποκαλύψτε τα ονόματα των γιατρών από τους οποίους έχετε μείνει ευχαριστημένοι.

Είναι αρκετοί που τους έχουν αναφέρει, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Επεξ/σία από mike panos
  • Like 2
Δημοσ.

Αδερφέ TASOSHAR, δε γνωρίζω ποιοι ειναι οι γιατροί τους, αλλά έχοντας περάσει απο το στάδιο: «θέλω γιατρό να με φτιάξει τώρα», θα μοιραστώ μαζί σου πως δε γίνονται θαύματα.

Πάρτο χαλαρά, προσπάθησε να περάσεις καλά στις γιορτές και με τον καιρό και την ιατρική βόηθεια θα αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα!

Aγαπητέ μου ΨΙΤ σ'ευχαριστώ για το συγκαταβατικό σου μήνυμα αλλά πραγματικά δεν το χρειάζομαι αυτή τη στιγμή.Το ξέρω ότι το κάνεις για να τονώσεις την αυτοπεποίθηση μου αλλά πίστεψε με τους τελευταίους 2 μήνες το κάνω με βαριά καρδιά και χάρη των παιδιών μου και της οικογένειας μου που με υπομένουν.Προσπαθώ αυτές τις γιορτές να είμαι κοντά τους όσο γίνεται περισσότερο ώστε να χαρούν τις γιορτές τους αυτοί περισσότερο και λιγότερο για να διασκεδάσω τον εγωισμό μου.Ούτε ζήτησα γιατρό τώρα και επιτόπου να με φτιάξει.Κάνω έρευνα αγοράς,ας πούμε,λόγω του ότι είμαι απο επαρχία ώστε να αποκτήσω μια σφαιρική εικόνα.Και προφανώς δεν γίνονται θαύματα.Ποιός μίλησε για θαύματα τη σήμερον ημέρα.Άν γνωρίζεις,συνεπώς κάποιον γιατρό απο προσωπική σου πείρα και μπορείς να το μοιραστείς μαζί μας ή προσωπικά μαζί μου είσαι ελεύθερος να το κάνεις.Για οτιδήποτε άλλο θα μπορούσες να μου στείλεις μια ευχετήρια κάρτα.Σε κάθε περίπτωση και χωρίς παραμικρό ίχνος ειρωνίας σου εύχομαι καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2017!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας, ονομάζομαι Κωνσταντίνος είμαι 26 χρόνων με ύψος 1.90 βάρος 87kg και είμαι από Θεσσαλονίκη. Για αρκετό καιρό με ταλαιπωρούσε η μέση μου και δεν είχα απευθυνθεί σε γιατρό, ώσπου έφτασε σε σημείο να πονάει παρά πολύ η μέση μου και να σηκωνομαι δύσκολα τις πρωινές ώρες όταν ξυπνούσα. Αποφάσισα να επισκεφτώ έναν ορθοπεδικό. Έκανα μαγνητική και το μηχάνημα έδειξε ότι έχω 0,3mm (χιλιοστά) δυσκοκοιλη στον μεσοσπονδυλιο δίσκο. Ο γιατρός με εξέτασε και μου είπε ότι κλινικά είμαι εντάξει και δεν χρειάζομαι κάποια επέμβαση. Μου έγραψε κάτι αυτοκόλλητα για την μέση, τα έβαλα για 5 μέρες και μου είπε να αγοράσω καλά παπούτσια για περπάτημα και να περπατάω όσο το δυνατόν περισσότερο μπορώ σε ίσιο δάπεδο και ότι με τον καιρό θα περάσει. Για καλή μου τύχη μένω δίπλα ακριβώς σε ένα στάδιο στίβου, όποτε βρήκα κάποιες ασκήσεις διατάσεις για την μέση στο Ίντερνετ (όπως μου είπε ο γιατρός να κάνω) τις έκανα κάθε πρωί και για ένα μήνα περίπου είχα λιώσει στο περπάτημα, 12-15 χιλιόμετρα κάθε μέρα. Για κάποια περίοδος δεν ένιωθα καθόλου πόνους στην μέση. Όταν σταμάτησα, άρχιζαν σιγά σιγά μικροί πόνοι αλλά βέβαια καμία σχέση με το πριν, τώρα σηκώνομαι άνετα το πρωί αλλά κάποιες φορές όταν για παράδειγμα οδηγάω πολύ ώρα η ξαπλώνω στον καναπέ για αρκετή ώρα και σηκώνομαι, νιώθω ελάχιστους πόνους. Παλιά ο πόνος ήταν έντονος, μόνο που ήμουν ξαπλωμένος η στεκόμουν όρθιος πονούσα, άλλαζα πόζες και ο πόνος δεν έφευγε με την καμία. Τώρα πονάω λίγο όταν πάω να σηκωθώ δηλαδή εκείνη την στιγμή που το σώμα μου μαζεύεται.

Όταν πάνω να σηκώσω κάποιο βάρος, δίνει έντονο απότομο πόνο .

Είχα επισκεφθεί έναν φυσιοθεραπευτή ο οποίος μου είπε ότι το πρόβλημα είναι στην στάση του σώματος μου και ότι πήρα απότομα ύψος και ο οργανισμός μου δεν αναπτύχθηκε σωστά έτσι όπως έπρεπε να αναπτυχθεί (αργά και σταθερά). Δεν ξέρω τι να κάνω πια, σε ποιον να απευθυνθώ.. είναι δύσκολα να ζεις έτσι..

Αντιμετώπιζε κανείς κάποιο παρόμοιο πρόβλημα;

Μπορεί να δώσει κάποιος κάποια συμβουλή οτιδήποτε ;

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Eίμαι στους 2,5 μήνες που ταλαιπωρούμε ακόμα απο τη δισκοκήλη, αλλά τις τελευταίες 10 μέρες σαν κάτι να άλλαξε.Βέβαια δεν έγινε κάτι μαγικό και ξαφνικά μου πέρασε αλλά έχω προχωρήσει στο επόμενο βήμα.Και εξηγούμαι:Όπως είπα τις 10 μέρες που περάσαν μεταξύ  Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς έχω κάνει 3 θεραπείες με επισκληρίδιο έχγυση.Ανάμεσα σ'αυτές χάπια LYRICA και παυσίπονα ναρκωτικά όταν υπάρχει αβάσταστος πόνος.Μιλάμε για πολύ μαστούρα.Ο πόνος έχει υποχωρήσει αισθητά,μπορώ και περπατάω χωρίς να χωλαίνω, αλλά το συνεχόμενο κάθισμα λόγω δουλειάς είναι ανυπόφορο.Όχι όμως σαν τις πρώτες μέρες που ήθελα 3 ναρκωτικά για να συνέλθω μέσα στο 8ώρο και μετά να πρέπει να οδηγήσω για να πάω σπίτι μου.Τα LYRICA θα τα συνεχίσω για 2 επιπλέον μήνες και βλέπουμε.Ελπίζω μέχρι τότε η φύση να κάνει τη δουλειά της και να αποφύγω το χειρουργείο.Ανυπομονώ τη μέρα που θα έρθει και δεν θα αισθάνομαι πόνο και θα μπορώ σαν άνθρωπος να κάνω τις δουλειές μου χωρίς να σκέφτομαι πως θα κάνω την επόμενη κίνηση.Αυτά απο καρδιάς!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...