ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 http://www.independent.ie/life/health-wellbeing/15-ways-to-manage-back-pain-34810665.html 1
jennyV Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 προσωπικά με βοήθησε πολύ η σωστή γυμναστικη (πιλάτες, θεραπευτικη, κολυμπι ποδηλατο περπάτημα, καθόλου τρέξιμο),η φυσιοθεραπεία κι οι ασκήσεις Μακένζι. Όχι ότι δεν ταλαιπωρούμαι αν το κουράσω, αλλά προσέχοντας δεν επιδεινώθηκε τα τελευταία 5 χρόνια. 1
nike1981 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 καλημερα σας, θα ηθελα την αποψη σας αν καποιος γνωριζει κατι επι του θεματος. μου διεγνωσαν την νοσο chiari και απευθυνθηκα σε νευροχειρουργο. πηγα στον αγιο λουκα μετα απο υποδειξη της νευρολογου στον κ.Σελβιαριδη ο οποιος και μου επιβεβαιωσε οτι πρεπει να χειρουργηθω, το οικονομικο κομματι ομως δεν μου επιτρεπει να χειρουργηθω εκει οποτε και ψαχνω να βρω καποιον στον δημοσιο τομεα.Επισκεφθηκα τον κ.Σπυλιωτοπουλο στο ΑΧΕΠΑ ο οποιος και ηταν εξυπηρετικοτατος,για το οικονομικο δεν εχω μαθει ακομη αν θα επιβαρυνθω κατι.Μηπως καποιος εχει την αναλογη εμπειρια και αποψη για τον γιατρο?
johnb Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα ακούστε τη δίκη μου ιστορία. Όλα ξεκίνησαν το Γενάρη με πόνο στη μεση μετά από βάρη στη δουλειά. Δουλεύω συντηρητής. Επειδή είχα κ προ δεκαετίας πρόβλημα (είχα κλειδώσει μετά από βάρος κ έκανα 3 θεραπείες σε οστεοπαθητικο κ επανήλθα) πίστεψα ότι θ το ξεπεράσω εύκολα. Όμως το πρόβλημα άρχισε ν μεγαλώνει παρόλο Π έπαιρνα φάρμακα. Πόνο είχα μόνο όταν πήγαινα ν σηκωθώ από καρέκλα όπου κ έπρεπε ν μείνω λιγο όρθιος μέχρι ν σταματήσει ο πόνος κ μόλις περπάτουσα ο πόνος περνούσε κ έπαιζα κ κανα μπάσκετ. Ο πόνος όμως κάθε φορά ήταν όλο κ πιο έντονος κ έπρεπε ν μένω όλο κ περισσότερη ώρα ακίνητος όρθιος μέχρι ν περάσει. Όταν το πήρα απόφαση ν πάω για θεραπεία μου γυρίζει ο αστράγαλος στο μπάσκετ κ έχω κάταγμα όποτε κ έπρεπε να μείνει τ ποδι 1 μήνα σε ειδική μπότα. Αυτό έγινε 10 Μαρτίου. Τότε είπα οκ θα ξεκουράσω κ τη μεση αλλα το μέγα λάθος μου ήταν ότι καθόμουν πολλές ώρες στη καρέκλα χωρίς ν γνωρίζω ότι τη ζορίζω τόσο πολύ. Έτσι λοιπόν λίγες μερες πριν το Πάσχα άλλαξε ο πόνος κ μεταφέρθηκε στο ποδι. Βέβαια η κήλη είναι ύπουλη γιατί όσο περισσότερη ώρα καθόμουν τόσο πιο άνετα μπορούσα ν σηκωθώ κ να μείνω όρθιος αλλα μετά υπήρξε χειροτέρευση όποτε έπρεπε ν ξαπλώσω. 5 μερες πριν βγάλω τη μπότα από το ποδι ο πόνος στο αλλο ποδι ήταν τόσο έντονος Π αποφάσισα να κανω θεραπείες. Έβγαλα μαγνητική κ είχα ευμεγέθης κήλη Ο4-ο5. Ξεκίνησα μ βελονισμό δεν είδα διαφορά στις 7 θεραπείες. Αντίθετα χειροτέρευση. Όταν έβγαλα τη μπότα έπαθα το εξής. Επειδή 1 μήνα φορούσα μπότα κ στο αλλο ποδι παντόφλα το σώμα μου έγερνε χωρίς ν το προσέχω. Μόλις έβγαλα τη μπότα τη 2η μέρα το σώμα μ στράβωσε κ έφερνα προς το ποδι Π είχα σπάσει ενώ πονούσα στο αλλο. Ο πόνος στο γλωτο κ στο ποδι κάτω ήταν αφόρητος όποτε πήγα στον οστεοπαθητικο. Καμία βελτίωση αντιθέτως χειροτέρευση. Πήρα φάρμακα κορτιζόνη δε μ έπιανε τίποτα όποτε κ πήρα την απόφαση για χειρουργείο. Πήγα στο ΚΑΤ γιατί εκεί οι γιατροί έχουν μεγάλη εμπειρία κ ο γιατρός Π πήγα ήξερα ότι είναι καλός κ δεν έπαιρνε φακελάκι. Εκεί κάνουν με μικροδισκεκτομη. Δηλ ολική αναισθησία. Του είπα για ενδοσκοπική κ μου είπε ότι για τ μέγεθος της δίκης μ κήλης δεν πρόκειται ν πετύχει κ γενικά ν μην ακούω τι λένε στο Ίντερνετ για gel κ αλλα. Με έπεισε κ μπήκα χειρουργείο. Σκοπός της επέμβασης είναι ν φύγει τελείως ο πόνος από τ γλωτο κ το ποδι ισχυαλγια. Έτσι κ έγινε παιδιά. Μπήκα 9/6 κ την ιδια μέρα ανασανα μετά από μήνες αφόρητου πόνου. Πλέον κανω φυσικοθεραπεία για ενίσχυση κάτω άκρων κ μέρα μ τη μέρα πάω καλύτερα. Όποτε έχουμε κ λέμε. Από τη δίκη μ εμπειρία αν ο πόνος είναι αφόρητος κ υπάρχουν κ αισθητικά προβλήματα όπως εγω Π εγερνα είχα γίνει σαν Γ, και Αν δε πιάνουν οι θεραπείες τότε μη φοβάστε το χειρουργείο διότι όσο το αφήνετε μπορεί ν προκαλέσει μόνιμο πρόβλημα στα νεύρα στο ποδι. Αναφέρομαι μόνο σε όσους έχουν πόνο σε γλωτο κ ποδι. Όσοι πονάνε στη μεση μόνο δεν θα δουν βελτίωση από αυτή την επέμβαση. Εμένα η τομή ήταν 10 εκατοστά γιατί έπρεπε ν καθαριστεί καλά αλλα μετά το χειρουργείο δεν είχα κανένα πόνο αλλα αδυναμία η οποία έφυγε σιγά σιγά. Εύχομαι περαστικά 2
gronx5 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Μην ανησυχείς για το σώμα σου που στράβωσε θα επανέλθει μόνο του. Οσο για το οτι δεν θα δεις βελτιωση στη μεση σου δεν ειναι αληθεια. Η δισκεκτομη θεραπεύει στις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι και σχεδόν τελείως τους πόνους στην μέση.
ginap Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Καλημέρα σας, Εγώ δεν έχω δισκοκήλη όπως οι περισσότεροι σε αυτό το forum. Έχω όμως μια πάθηση στον εγκέφαλο που απαιτεί νευροχειρούργο! Λέγεται σηραγγώδη αιμαγγείωμα (σηραγγώδες αιμαγγείωμα είναι ένα παθολογικό σύμπλεγμα τριχοειδών αγγείων και φλεβιδίων, τα οποία περιοδικά αιμορραγούν και δημιουργούν μία βλάβη στον εγκέφαλο για όσους θέλουν να μάθουν) και πλέον εκδηλώνει την παρουσία του με επιληπτικές κρίσεις. Κάθε 3 και λίγο λιποθυμώ χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση. Αντιστέκεται στα αντί-επιληπτικά χάπια που παίρνω και πλέον νομίζω ότι σιγά σιγά πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι σοβαρά το χειρουργείο. Αν κάποιος έχει υπ' όψη του γιατρό νευροχειρούργο που πρώτα απ' όλα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και μετά καλός γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο γιατί για ιδιωτικό δεν υπάρχουν λεφτά και κάνει χειρουργεία σε κεφάλια και θέλει ας με ενημερώσει. Το ΑΝΘΡΩΠΟΣ για μένα είναι σημαντικό γιατί έχω φάει τη ζωή μου στα νοσοκομεία και αυτό θα είναι το 18 χειρουργείο μου Σας ευχαριστώ!!! Τζίνα
arisgr0 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) @ginap Δυστυχως δεν εχω υποψιν μου καλο γιατρο από δημοσιο. Ευχομαι καποιος εδώ μεσα να σου δωσει καλη κατευθυνση και να σου πανε όλα καλα. @ολους που εχουν προβληματα απο δισκους Δεν θα σας κουρασω με την δικια μου περιπτωση και τους δεκάδες γιατρους που εχω δει. Θελω να δωσω μερικες συμβουλες σε αυτους που τωρα ξεκινανε την αναζητηση απαλυνσης του πονου τους. Τα βασικα, ανεξάρτητα από αποθεραπεια και ισχυουν εφ' ορου ζωης: Να ειστε παντα λεπτοι, να περπατάτε και να καθεστε οσο καλυτερα γινεται. Γυμνάζεστε με οποιο τροπο μπορειτε (κάθε ενας εχει διαφορετικες αντοχες στη μεση). Όλα αυτά θα μειωσουν τις εξαρσεις. ΔΕΝ θα σας μειωσουν τον πονο όταν ειστε ηδη σε πονο και απογνωση και ψάχνεται να βρειτε λυση και έναν "θαυματουργο" γιατρο. Παμε τωρα στη ουσια: Όταν πονατε εντονα και ειστε στο ψαξιμο του τι να κανετε! 1) Κατι βασικο: Το νευρικο συστημα δεν είναι straight forward όπως πχ το κυκλοφορικο. Δεν το εχουμε αποκρυπτογραφησει και αρα δεν μπορούμε να προβλέψουμε ασφαλως πως θα ανταποκριθεί. Με λιγα λογια σε κάθε γιατρο που θα πατε, θα ακουσετε και διαφορετικη γνωμη. 2) Να παω σε ορθοπεδικο η νευροχειρουργο? Η απαντηση είναι ότι δεν εχει σημασια η ειδικοτητα μιας και υπαρχει overlapping. Οι Ν/Χ είναι προσφατοι και ηρθαν να συμπληρωσουν (δηλαδή να παρουν πελατεια) από τους ορθοπεδικούς χειρουργους. Σημασια λοιπον εχει η ποιοτητα του γιατρου ως εμπειρια και ως ηθος ανθρωπου. 3) Ποιες ειναι οι βασικες μεθοδοι ΠΙΘΑΝΗΣ απαλυνσης του πονου?α) Συντηρητικη: Με πολλα φαρμακα και ξεκουρασηβ) Δισκεκτομη: Η κηλη μου πιεζει το νευρο οποτε και κοβω/αφαιρω/αντικαθιστω δισκο (και αποσταθεροποιω περισσοτερο την ολη δυναμικη ισορροπια της σπονδυλικης στηλης)γ) Σπονδυλοδεσια: Εχω κηλη και καθιζηση μεσοσπονδυλιου δισκου. Αφαιρω εντελως τον δισκο και δενω τους δυο σπονδυλους.δ) disco gel: νεα μεθοδος (δεν υπαρχουν ασφαλη δεδομενα ακομα) οπου μου κανουν ενεση με υγρο το οποιο υποτιθεται "μαζευει" την κηλη Και τι θα κανω απο ολα αυτα? Ολα μου τα εχουν προτεινει οι γιατροι! Απολυτα Σωστη Απαντηση: Δεν υπαρχει Οπως ειπα δεν εχουμε πληρη γνωση του συστηματος και η συμπεριφορα του καθε σωματος ειναι μοναδικη. Δεν μπορεις να ξερεις πχ αν η δισκεκτομη θα σε γιατρεψει απο τους πονους. Μπορει να κανεις την Χ εγχειρηση και να γιατρευτεις πληρως, μερικως η καθολου!Για να μη σας κουραζω, θα μπω σε ενα (απλοικο λογω χωρου και χρονου) flow του τι να κανετε. Το βασικο: Ποση αδυναμια εχετε στο ακρο σας (χερι ή ποδι)?? Θα σας το ελεγξει ενας νευρολογος για σιγουρια. Αν τα πραγματα ειναι σοβαρα και το νευρο επηρρεαζεται εντονα απο κηλη τοτε ναι πρεπει να κανετε αναγκαστικα εγχειρηση.Αν δεν επηρεαζεται (και αντεχετε τον πονο) τοτε ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ οσο περισσοτερο γινεται. Ναι, ειναι πολυ πιθανο οτι οι εντονοι πονοι θα υποχωρησουν απο μονοι τους. Αν περασουν μερικοι μηνες και ακομα πονατε εντονα τοτε σκεπτεστε για εγχειρηση. Εγχειρηση: Πραγματικα καθε περιπτωση ειναι μοναδικη και δεν χωρανε κανονες.Γενικα η ποιο ασφαλη και λιγοτερη επωδυνη σειρα δρασης ειναι η εξης:α) disco gel: Καθολου ασφαλη τα αποτελεσματα αλλα (μαλλον) δεν μπορει να χειροτερεψει τα πραγματα. Η θα μεινετε στα ιδια η θα δειτε βελτιωση. Ο γνωστος τηλε-γιατρος ( ο οποιος ζηταει 2500 χωρις η 5000 με αποδειξη) πραγματι ειναι ο ποιο εμπειρος. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΤΕ τοτε ισως αξιζει η προσπαθεια.β) Δισκεκτομη για να σταματησει η πιεση στο νευρο και αποφυγη της παραλυσης. Ο πονος στο ακρο θα σταματησει. Για τον πονο στη μεση (η αυχενα) κανεις δεν ξερει τι θα γινει. Μπορει να μειωθει,αυξηθει ή παραμεινει ο ιδιοςγ) Αν παραμεινει ο πονος τοτε ΙΣΩΣ ειναι λυση η Σπονδυλωδεσια η οποια πραγματικα ειναι σαν να παιζεις ΛΟΤΤΟ. Δεν εχει νοημα να πω παραπανω. Αν εχετε φτασει μεχρι εδω τοτε ηδη θα εχετε μεγαλη εμπειρια απο μονοι σας και δεν θα χρειαζεστε αυτο το post Ευχομαι ΥΓΕΙΑ σε ολους! Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2016 από arisgr0 2 1
Argiro Christakou Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα και απο μένα. Ετών 32 ταλαιπωρουμαι απο τα 20 με την μέση. Τα τελευταια 6 χρονια ανυποφορη η κατασταση. Οξεις παροξυσμοί ανα μήνα. Περσι ειχα απώλεια κοπρανων μαλιστα και ο νευροχειρουργος του κατ μου πε χειρουργειο με ολικη αφαιρεση του χονδρου . Κλαμμα 3 μερες. Εκανα μπανια και κατι φυσικοθεραπειες και εκτοτε τον τελευταιο χρονο συνεχιζονται οι παροξυσμοι ευτυχως ομως δεν εχω απωλεια κοπρανων πια αλλα ενα μονιμο μουδιασμα και πονο στο δεξι ποδι. Περασα ενα Χειμωνα εφιαλτικο, με το ζορι πηγαινα στην δουλεια και εννοειται χωρις ορθοπεδικη ζωνη στην μεση δεν πηγαινα πουθενα. Η κοινωνικη ζωη στο μηδεν, Αποφασισα να κανω κατι για αυτο πριν εναμιση μηνα πηγα σε εναν ορθοπεδικο και μου πε να κανω η το drs 9000 ή δισκοπλαστικη. Επισκεφτηκα τον επεμβατικο ακτινολογο που εκανε την δισκοπλαστικη και αποφασισα εν τελει απλα να κανω το μηχανημα. Να σημειωσω οτι ενα συγγενικο μου προσωπο ειχε κανει το μηχανημα αυτο και υπεφερε απο ισχυαλγια και μεσα σε 20 συνεδριες εγινε περδικι. Περασαν 6 χρονια και εκτοτε δεν ειχε κανενα θεμα εως σημερα..... Ξεκινησα λοιπον και εγω εκανα 20 συνεδριες οι οποιες κοστισαν 700 ευρω και δεν υπηρχε διαφορα . Απεκτησα σιγουρα καλυτερη μεση με μεγαλυτερη ευλυγισια αλλα το ποδι εκει.... Μουδιασμα εως τερμα τα δαχτυλα και πονος μετα απο πολυωρη ορθοστασια. Ο φυσικοθεραπευτης μου πε να κανω αλλες 10 αλλα ο ορθοπεδικος μου , μου εξηγησε οτι θα ηταν μια ματαιοπονια. Ουτε η δισκοπλαστικη θα με βοηθουσε τωρα μιας και με το μηχανημα δεν εγινα καλα... Η κηλη σκληρηνε και αρα μονο χειρουργειο..... Φοβαμαι το χειρουργειο , μου φαινεται απιστευτο το οτι απλα θελουν να μου αφαιρεσουν το χονδρο μου ολο και απλα να μου βαλουν αλλο υλικο.... Επισκεφτηκα κι αλλο ορθοπεδικο και εκεινος μου ειπε χειρουργειο και μαλιστα διεγνωσε μια ασταθεια και με παρεπεμψε σε νερυολογο... Εκανα συνεδρια με τον χειροπρακτη την τριτη και ειδα βελτιωση φοβερη αλλα κρατησε μονο για 4 ωρες χωρις μουδιασμα... Μου πε να μην απελπιζομαι να γραφτω κολυμβητηριο να κανω ασκησεις καθε μερα και χειροπρακτικη καθε δυο βδομαδες. Ολα αυτα απο Σεπτεμβρη.... Εχω βαλει σκοπο να χασω 10 κιλα επισης... Η αληθεια ειναι οτι ελπιζω με το χασιμο βαρους , την γυμναστικη και την χειροπρακτικη να γινω καλα..... Αλλιως ειναι μονοδρομος το χειρουργειο. Θα κανω υπομονη ενα χρονο και βλεπουμε.... Επισης απο το Σαββατο θα πινω κουρκουμα με μαυρο πιπερι που ακουσα οτι βοηθαει φοβερα στην ανακουφιση του πονου... Θα σας ενημερωνω απο δω και περα... Χαιρομαι που βρηκα ενα φορουμ που ξερω οτι θα με καταλαβει και που μπορω να σας καταλαβω και εγω εσας. Υγεια και καλη δυναμη στον αγωνα μας.... Με εκτιμηση. 1
arisgr0 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 @Argiro Ευχομαι να βελτιωθεί η κατασταση σου, ξερεις καλυτερα από εμενα ότι θελει πολύ υπομονη Το αν θα κανεις και πότε δισκοπλαστικη (μικροδισκεκτομη) είναι καθαρα δικη σου αποφαση και δεν μπρορει κανεις να σου δωσει τη "σωστη" απαντηση. Να τονισω μονο δυο πραγματα 1) Για το επομενο ετος που θα αναμενεις, προσεχε πολύ τη συμπεριφορα των ποδιων σου πηγαίνοντας τακτικα σε νευρολογο. Συμπληρωματικα σπιτι μπορεις να δοκιμάζεις να περπατάς σε μυτες και φτερνες και να βλέπεις αν με τον καιρο υπαρχει διαφοροποιηση 2) Μη σε τρομαζει τοσο πολύ η αφαιρεση του δισκου. Δεν εχω κανει ουτε εγω, αλλα δεν είναι τοσο τραγικο.
nikaros1971 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα και από μένα. Ονομάζομαι Νίκος και θα σας διηγηθώ την πονεμένη ιστορία μπας και βγάλουμε καμιά άκρη. Όλα άρχισαν την Μ.Δευτέρα του Πάσχα που μας πέρασε σήκωσα βαριά αντικείμενα όπως πάντα απροσεκτα και ένιωσα έναν πόνο χαμηλά στη μέση που όμως αντεχόταν . Την επόμενη μέρα ο πόνος ...μετακόμισε. .στον δεξί γλουτο πίσω από το γόνατο και μούδιασμα του πέλματος από τη δεξιά μεριά. Δε έδωσα σημασία αφού έχω δισκοπωλεία είπα θα περάσει και συνέχισα τη δουλειά εντατικά και με μεγάλα φορτία. Περνώντας το Πάσχα επισκέφθηκα τον ορθοπεδικό μου έκανε μια διάγνωση στα γρήγορα και δεν έπεσε έξω ότι είναι δισκοκηλη και αρχίσαμε με αντιφλεγμωνωδη ελαφριά στη δεύτερη επίσκεψη ενέσεις με βιταμίνες των νεύρων και χάπια κορτιζόνη στην τρίτη εισκεψη ισχυρά αντιφλεγμωνωδη σε όλη αυτή τη φάση είχε περάσει ενάμιση μήνας και το πρόβλημα είχε αυξηθεί στη μέση χαμηλά έντονο τράβηγμα στο γλουτο και πιο ψηλά ακόμη και το πέλμα από κάτω δεν το ένιωθα το μισό. Βλεπωντας αυτό το χάλι αρχίζω βελονισμό μετά από τις 5 συνεδρίες άρχισα να βλέπω πραγματικά βελτίωση άρχισα να κάνω μαζί με το βελονισμό διάφορες ασκήσεις. Μετά τις 10 συνεδρίες σταμάτησα το βελονισμό και πήγα έκανα μαγνητική που έπρεπε να είχα κάνει πολύ πιο μπροστά η οποία έδειξε μία δισκοκηλη Ο5-Ι1 η οποία ακουμπά το ισχιακο νεύρο και άλλη μια πιο μικρή Ο3-Ο4.Με λίγα λόγια στους 3 μήνες που την έχω μπορώ να πω ότι υπάρχει μια ύφεση ως προς τον πόνο και στο πέλμα ελάχιστο μούδιασμα. Έχω βάλει στο πρόγραμμα μου το περπάτημα κολύμπι ραχαιους κοιλιακούς και διάφορες ασκήσεις το επόμενο βήμα αν θα το κάνω θα είναι μάλλον η εγχείρηση . Ευχαριστώ όλες οι απόψεις δέκτες και υπομονή σε όλους! !!!
dorothea Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα!Ονομάζομαι Δώρα και θα ήθελα να σας πω και γω τη δικιά μου πονεμένη ιστορία.Το 2014 έπειτα από βαριές δουλειές άρχισε να με πονάει η μέση.Δεν έδωσα και μεγάλη σημασία και συνέχισα τις καθημερινές δουλειές(ειμαι άνεργη από το 2012 και το έριξα στις δουλειές του σπιτιού για να ξεχνιέμαι).Ο πόνος στη μέση χειροτερεψε και ετσι κατέληξα στον ορθοπεδικό.Έκανα μαγνητική και έδειξε δισκοκηλη στον Ο5-Ι1.Μου έδωσε θεραπεία ο γιατρός την έκανα υποχώρησε ο πόνος και γω συνέχισα την ίδια καθημερινότητα μου.Δεν έδωσα και μεγάλη σημασία να πω την αλήθεια.Αυτά έγιναν τον Φλεβάρη του 2014 και τον Μαιο μένω έγκυος.Ευτυχώς δεν πήρα αρκετό βάρος οποτε δεν με ενόχλησε η μέση.Είχα ξεχάσει ότι υπήρχε.Γενναω τον Φλεβάρη του 2015 όλα μια χαρά μέχρι τον Νοέμβρη που με πιάνει ένας δυνατός πόνος στη μέση και στο δεξί πόδι μέχρι πίσω από το γόνατο.Δεν πήγα στον γιατρό γιατί έλεγα ότι θα περάσει..ξεκίνησα πάλι τα ίδια φάρμακα από μόνη μου αλλά τίποτα.Ταιζα τη μικρή μου και έκλαιγα από τον πόνο όταν πήγαινα να σηκωθώ.Μέχρι και το Μάρτη που δεν άντεξα άλλο(δεν μπορούσα να χαρώ τη μικρη) προσπαθούσα να το παλέψω μόνη μου.Πήγα στον ορθοπεδικό ξεκινήσαμε θεραπείες..ενέσεις.. τα εξαντλησαμε όλα αλλά τίποτα.Τον Μάιο κανω μαγνητικη και εκεί έρχονται τα μαντάτα...Έσπασε κομμάτι και έχει κάτσει πάνω στο νεύρο.Δεν υπάρχει άλλη λύση μου λέει ο γιατρος.Χειρουργείο και πλέον ψάχνεις για νευροχειρουργο.Πήγα σε 2 ορθοπεδικούς 2 νευροχειρουργους και όλοι μου είπαν χειρουργείο.Από τότε έχω χάσει τον ύπνο μου.Θέλω να βαφτισω πρώτα τη μικρη μου και μετα ότι είναι να γίνει ας γίνει.Φοβάμαι όμως ότι το πόδι έχει αλλά σχέδια.Δυστυχώς ξεκινάει και χάνει τη δύναμη και νομίζω ότι μυρμηγκιαζει.Ο νευροχειρουργος που πήγα τελευταία στο νοσοκομείο και θα με χειρουργησει τα λόγια ήταν ξεκάθαρα...αν ξεκινήσει και χάνει τη δύναμη και μοιάζει άμεσα χειρουργείο.Το κακό είναι ότι έχω και θυρεοειδή και πρέπει να ρυθμιστεί μου είπε για να χειρουργηθω.Παίρνω χάπια αλλά με τέτοιο άγχος που έχω που να ρυθμιστεί...Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγνωμη αν σας κούρασα.Απλά με έχει πάρει πάρα πολύ από κάτω. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2016 από dorothea
kostask89 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Παιδιά έχοντας πόνο στη μεση τις τελευταίες μέρες έπεσα πάνω στο νημα και θα ήθελα να μοιραστω την εμπειρία που έζησα με τον πατέρα μου το 2009. Έχοντας 2 κοίλες στη μεση που χτυπούσαν στο πόδι το παλεψε με κολύμπι περπάτημα ασκησεις φυσικοθεραπείες ενεσεις κτλ κτλ. Ουσιαστική βελτίωση είδε με τις συνεδρίες laser στην ανατ θεσνικη στο γνωστό νευρολόγο που είδα ότι αναφερθηκε. Σε σημείο που να είναι σχεδόν όπως πριν. Έλεγε μάλιστα να βγάλει νέα μαγνητική γτ δεν το πίστευε κ ο ίδιος. Όμως έτσι πήρε θάρρος και το παρακάνε με τη χειρωνακτική εργασια ώσπου μετά από μήνες ξαφνικά έντονος πόνος και δεν τον έπιανε καμια ένεση, άσπρος από τον πόνο... Επειγόντως μέσα σε 4 μέρες έκανε επέμβαση με μικρή τομη όπου έβαλε και μόσχευμα στον άγιο λουκα. Χρειάστηκε αρκετή ξεκουραση και σηκωνοταν λίγα λεπτά κάθε μέρα. Μετά από δύο μήνες επέστρεψε στη δουλειά γτ δεν έπρεπε να καθεται πολλές ωρες. Από τότε χωρίς βέβαια να κάνει υπερβολές επανήλθε ολα καλά με κάποιες φορές να έιχε κράμπες στη γαμπα αλλά τπτ ιδιαίτερο πλέον. Το ιατρικό team ηταν πολυ καλο με 2 νευροχειρουργούς όπου ο μικρότερος έκανε ουσιαστικα την επέμβαση που ειδικεύτηκε Γερμανια. Από ότι εψαξα συνεχίζουν να χειρουργουν και οι δύο άλλα οχι μαζί νομιζω. Συμπερασμα αν φτάσω στο αμήν ξεκιναω με laser και αχρειαστη να είναι η εγχειρηση. Περαστικά σε όλους μας και δυναμη! Υ.Γ συνεδριες laser έκανε και ένας συγγενής και είδε καλό.
mariamary Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα!Ονομάζομαι Δώρα και θα ήθελα να σας πω και γω τη δικιά μου πονεμένη ιστορία.Το 2014 έπειτα από βαριές δουλειές άρχισε να με πονάει η μέση.Δεν έδωσα και μεγάλη σημασία και συνέχισα τις καθημερινές δουλειές(ειμαι άνεργη από το 2012 και το έριξα στις δουλειές του σπιτιού για να ξεχνιέμαι).Ο πόνος στη μέση χειροτερεψε και ετσι κατέληξα στον ορθοπεδικό.Έκανα μαγνητική και έδειξε δισκοκηλη στον Ο5-Ι1.Μου έδωσε θεραπεία ο γιατρός την έκανα υποχώρησε ο πόνος και γω συνέχισα την ίδια καθημερινότητα μου.Δεν έδωσα και μεγάλη σημασία να πω την αλήθεια.Αυτά έγιναν τον Φλεβάρη του 2014 και τον Μαιο μένω έγκυος.Ευτυχώς δεν πήρα αρκετό βάρος οποτε δεν με ενόχλησε η μέση.Είχα ξεχάσει ότι υπήρχε.Γενναω τον Φλεβάρη του 2015 όλα μια χαρά μέχρι τον Νοέμβρη που με πιάνει ένας δυνατός πόνος στη μέση και στο δεξί πόδι μέχρι πίσω από το γόνατο.Δεν πήγα στον γιατρό γιατί έλεγα ότι θα περάσει..ξεκίνησα πάλι τα ίδια φάρμακα από μόνη μου αλλά τίποτα.Ταιζα τη μικρή μου και έκλαιγα από τον πόνο όταν πήγαινα να σηκωθώ.Μέχρι και το Μάρτη που δεν άντεξα άλλο(δεν μπορούσα να χαρώ τη μικρη) προσπαθούσα να το παλέψω μόνη μου.Πήγα στον ορθοπεδικό ξεκινήσαμε θεραπείες..ενέσεις.. τα εξαντλησαμε όλα αλλά τίποτα.Τον Μάιο κανω μαγνητικη και εκεί έρχονται τα μαντάτα...Έσπασε κομμάτι και έχει κάτσει πάνω στο νεύρο.Δεν υπάρχει άλλη λύση μου λέει ο γιατρος.Χειρουργείο και πλέον ψάχνεις για νευροχειρουργο.Πήγα σε 2 ορθοπεδικούς 2 νευροχειρουργους και όλοι μου είπαν χειρουργείο.Από τότε έχω χάσει τον ύπνο μου.Θέλω να βαφτισω πρώτα τη μικρη μου και μετα ότι είναι να γίνει ας γίνει.Φοβάμαι όμως ότι το πόδι έχει αλλά σχέδια.Δυστυχώς ξεκινάει και χάνει τη δύναμη και νομίζω ότι μυρμηγκιαζει.Ο νευροχειρουργος που πήγα τελευταία στο νοσοκομείο και θα με χειρουργησει τα λόγια ήταν ξεκάθαρα...αν ξεκινήσει και χάνει τη δύναμη και μοιάζει άμεσα χειρουργείο.Το κακό είναι ότι έχω και θυρεοειδή και πρέπει να ρυθμιστεί μου είπε για να χειρουργηθω.Παίρνω χάπια αλλά με τέτοιο άγχος που έχω που να ρυθμιστεί...Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγνωμη αν σας κούρασα.Απλά με έχει πάρει πάρα πολύ από κάτω. Δωρα μου να σου ζησει το μωρακι σου, με το καλο να πανε ολα με την βαφτιση....επειδη περασα και εγω απο την θεση σου θα σου ελεγα πρωτα να κανεις το χειρουργειο και μετα ολα τα αλλα...πρωτα η υγεια....δεν παιζεις ε την μεση...και εμενα που πατουσε νευρο πηγε να μου κανει παρεση στο παρεση στο ποδι...εχουμε να μεγαλωσουε παιδακια αρα πρεπει να εχουε την υγεια μας....ετα το χειρουργειο θα πετας και θα μπορεις να κανεις τα παντα !!! ΣΥΜΒΟΥΛΗ:να βρεις νευροχειρουργο που να εχει μεγαλη εμπειρια...και να παρεις πολλες γνωες για αυτον πριν σε χειρουγησει ευχομαι να πανε ολα καλα!!!! Παιδιά έχοντας πόνο στη μεση τις τελευταίες μέρες έπεσα πάνω στο νημα και θα ήθελα να μοιραστω την εμπειρία που έζησα με τον πατέρα μου το 2009. Έχοντας 2 κοίλες στη μεση που χτυπούσαν στο πόδι το παλεψε με κολύμπι περπάτημα ασκησεις φυσικοθεραπείες ενεσεις κτλ κτλ. Ουσιαστική βελτίωση είδε με τις συνεδρίες laser στην ανατ θεσνικη στο γνωστό νευρολόγο που είδα ότι αναφερθηκε. Σε σημείο που να είναι σχεδόν όπως πριν. Έλεγε μάλιστα να βγάλει νέα μαγνητική γτ δεν το πίστευε κ ο ίδιος. Όμως έτσι πήρε θάρρος και το παρακάνε με τη χειρωνακτική εργασια ώσπου μετά από μήνες ξαφνικά έντονος πόνος και δεν τον έπιανε καμια ένεση, άσπρος από τον πόνο... Επειγόντως μέσα σε 4 μέρες έκανε επέμβαση με μικρή τομη όπου έβαλε και μόσχευμα στον άγιο λουκα. Χρειάστηκε αρκετή ξεκουραση και σηκωνοταν λίγα λεπτά κάθε μέρα. Μετά από δύο μήνες επέστρεψε στη δουλειά γτ δεν έπρεπε να καθεται πολλές ωρες. Από τότε χωρίς βέβαια να κάνει υπερβολές επανήλθε ολα καλά με κάποιες φορές να έιχε κράμπες στη γαμπα αλλά τπτ ιδιαίτερο πλέον. Το ιατρικό team ηταν πολυ καλο με 2 νευροχειρουργούς όπου ο μικρότερος έκανε ουσιαστικα την επέμβαση που ειδικεύτηκε Γερμανια. Από ότι εψαξα συνεχίζουν να χειρουργουν και οι δύο άλλα οχι μαζί νομιζω. Συμπερασμα αν φτάσω στο αμήν ξεκιναω με laser και αχρειαστη να είναι η εγχειρηση. Περαστικά σε όλους μας και δυναμη! Υ.Γ συνεδριες laser έκανε και ένας συγγενής και είδε καλό. καλησπερα θυμασαι να μου πεις τα ονοματα μεσω μηνυμα? και εγω εκει εκανα το χειρουργειο.....ευχομαι να σου πανε ολοα καλα!!!!! 2
dorothea Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 mariamary Σ'ευχαριστώ πολύ!!Έχεις δίκιο ότι πρέπει να έχουμε την υγεία μας για να είμαστε κοντά στα παιδιά μας αλλά φοβάμαι μη πάει κάτι στραβά και δεν είμαι στη βαφτιση της μικρουλας μου...Γι αυτό το λόγο έδωσα προτεραιότητα σε εκείνη και μετα εγω.Οσο για τον γιατρό που θα με χειρουργησει άκουσα καλα λόγια και πάνω από όλα είναι άνθρωπος..Μολις του μιλησα για το κοστος της εγχειρησης αλλαξε υφος και μου ειπε οτι βρισκομαι σε δημοσιο νοσοκομειο και το θεμα χρηματων δεν θα το ξανά αναφερω .Στο Θριάσιο θα χειρουργηθω.
mariamary Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 mariamary Σ'ευχαριστώ πολύ!!Έχεις δίκιο ότι πρέπει να έχουμε την υγεία μας για να είμαστε κοντά στα παιδιά μας αλλά φοβάμαι μη πάει κάτι στραβά και δεν είμαι στη βαφτιση της μικρουλας μου...Γι αυτό το λόγο έδωσα προτεραιότητα σε εκείνη και μετα εγω.Οσο για τον γιατρό που θα με χειρουργησει άκουσα καλα λόγια και πάνω από όλα είναι άνθρωπος..Μολις του μιλησα για το κοστος της εγχειρησης αλλαξε υφος και μου ειπε οτι βρισκομαι σε δημοσιο νοσοκομειο και το θεμα χρηματων δεν θα το ξανά αναφερω .Στο Θριάσιο θα χειρουργηθω. σου ευχομαι απο καρδιας να πανε ολα καλα κουκλα μου <3
Προτεινόμενες αναρτήσεις