Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

EleniD

Το καλύτερο πράγμα ειναι το κολύμπι (όχι τρελά πράγματα)...και προσοχή στις εκτατικές κινήσεις..και μόνο η ανωση μέσα στο νερό θα σε βοηθήσει μιας και αποσυμπιέζεται ο δίσκος..δηλαδή σταματάει η βλάβη και δίνει στον οργανισμό την δυνατότητα να επουλώσει το τραύμα...

εναλλάσσεις καθιστή, όρθια, και ύπτια θέση συχνα..

Οι φάσεις θεραπείας/αποκατάστασης είναι 4

Πρώτη φάση: 1-7μέρες = φλεγμονή..άρα αντιφλεγμονώδη χάπια και αποσιμπίεση του δίσκου. Αποφυγή κάθε είδους καμπτικής κίνησης στην μέση..επαναπροσδιορισμος στάσης σώματος, αλλαγή καρέκλας, στρωματος, μαξιλαριου, συνηθειών..mckenzie ασκήσεις

Δεύτερη φάση :επούλωση 15-30 μέρες..αποφυγή καμψής..ήπια γυμναστική μόνο με ισομετρικές ασκήσεις..

Τρίτη φάση..μερική αποκατάσταση:ήπιες στρόφικες ισομετρικές ασκήσεις..ήπιες κάμψεις σπονδυλικής στήλης...προσοχή το σημείο αυτό ειναι επικύνδυνο μιας και αν νιώσεις κάποιο θέμα επιστρέφεις στην προηγούμενη φάση

4 φάση : πλήρης αποκατάσταση..

Δυναμικές ασκήσεις, ενίσχυση κορμού...

οι διάρκεια και οι μέρες είναι ενδεικτικές, για τον καθένα μπορει να χρειαστούν περισσότερες οι λιγότερες μέρες

Να σημειώσω ότι η γυμναστική βοηθάει στη επούλωση με 2 τρόπους..μειώνει την ουλή του τραύματος προφυλάσσοντας απο πόνους μετά το πέρας της βλάβης..και δίνει προσανατολισμός στα κύτταρα που θα έρθουν να καλύψουν το κενό/βλάβη μετά την φλεγμονή..

Tip..όταν σκύβουμε μεταφέρουμε κυρίως την τάση στους οπίσθιους μηριαιους...δηλαδή εξασφαλίζουμε σιγά σιγα μέγιστη ευλυγισίας με διατάςεις σε αυτούς τους μυς για να αποφορτίζεται η μέση..

Αυτό ειναι ένα θεωρητικό μοντέλο στο οποίο μπορείς να βασιστείς για να γίνεις καλά..

Σε μεγάλες μετααναλύσεις για το χρόνιο άλγος στην μέση τα αποτελέσματα συντηρητικής θεραπείας και χειρουργείου ήταν το ίδιο..

Ομως για να μην βγάζουμε συμπεράσματα γρήγορα ο κάθε ασθενής θα σκολουθήσει την δική του θεραπεία σύμφωνα με τις οφηγίες του γιατρού του..

Εγώ προσωπικά σαν γιατρός με κήληη στον ο5-Ι1 θα το πάω συντηρητικά και αν δεν βελτιωθω θα κάνω επέμβαση..

Σας ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες/συμβουλες σας :-) Τις ασκήσεις λοιπον στο κολύμπι ...τις εχω...κάθισμα, όρθιο και ύπτιο. Θα πάρω και ένα φουσκωτό κάτι μαζι μου για να με ξεκουράζει... Εκανα ένεση κορτιζόνης τελικά διότι οι πόνοι δεν αντεχονται άλλο!!

Θα προσεξω και δεν θα ξεθαρρεψω...

Σχετικά με το μονόζυγο έχω να σας πω κάτι που με συμβούλεψε ο ορθοπεδικός αλλά φοβάμαι να το κάνω και στο γυμναστήριο δεν το αναλαμβάνουν...Μου είπε να "κρεμαστω" στο μονόζυγο αναποδα, απο τα ποδια , με πολλή προσοχή για όσο αντεχω. Αυτό θα αποσυμφορησει λίγο την πίεση της ΣΣ και θα τραβήξει τους σπονδύλους ανάποδα. Έτσι υπάρχει πιθανότητα η κήλη να μαζευτεί σιγά σιγά...παράδοξο ακούγεται...το έχει κανεις υπόψη του?

Το θέμα με τη δική μου κήλη είναι οτι έχει βγει απο την πλευρά της στένωσης του Ο5-Ι1 και λόγω αυτής της στένωσης υπάρχει κίνδυνος με κάποια απροσεξία μου ....να κοπεί....δεν κανει να κάνω απολύτως καμια άσκηση και οι 12 φυσιοθεραπείες δεν μου έκαναν τίποτα τίποτα τίποτα....

Ο φυσιοθεραπευτής μου είπε για τη mckenzie αλλά με συμβούλεψε να δω πρωτα τον νευροχειρουργό και μετα να δουμε. Προσωπικά επιθυμώ την αποφυγή του χειρουργείου...όμως βρε παιδιά...1 χρονος που λετε είναι απίστευτα μεγαλο διαστημα...δεν μπορω ουτε να οδηγησω πια και ποιότητα ζωής τίποτα!

Το συμπέρασμα είναι οτι ανάλογα με το μεγεθος του προβλήματος του καθενός μας προσαρμόζεται και η θεραπεία. Όμως ο νευροχειρουργός βοηθάει στην αποφυγή του νυστεριου ή σε βλέπει ευρωπουλακια? Και ωραία πάω σε 4-5 για να πάρω γνώμες. Ποια θα είναι η σωστη? Και τελικά αν για μένα η λύση είναι χειρουργείο και δεν το κάνω? Ουφ...ουφ....το άγιο πνεύμα ακούει? 1 2 1 2. Μια επιφοίτηση παρακαλώ...

Πάντως ου μπλεξεις είναι...

Συγνώμη που δεν ανέφερα τα ονόματα σας στην απάντηση αλλά κάπως μπλεχτηκα με το τι πρεπει να κάνω. Σας ευχαριστώ θερμά όλους!! Εδώ θα είμαι και εγώ...έχω ραντεβού με το άγιο πνεύμα...:-) Σας φιλω

Απο την στιγμη που εχεις 11χλσ δισκοκηλη οποιαδηποτε ασκηση κανεις, ακομη και κολυμπι θα σε πειραξει. Η δισκοκηλη αυτοθεραπευται απο τον οργανισμο στους 6 μηνες και το 90% των ασθενων γινεται καλα, η τελειως καλα.

Αν μετα τους εξι μηνες πονας οταν σηκωνεσαι απο το κρεβατι η δυσκολευεσαι στο περπατημα μπορεις να πας για χειρουργειο κατα προτιμηση για ενδοσκοπικη μικροδισκεκτομη η οποια ειναι η πιο ανωδυνη. Δεν εχει σημασια αν κανει την επεμβαση ορθοπεδικος η νευροχειρουργος. Η εμπειρια του γιατρου και ο τεχνολογικος εξοπλισμος παιζει μεγαλο ρολο στην επιτυχια της επεμβασης.

Όταν λες αυτόθεραπεύεται εννοεις οτι μαζεύεται πίσω μονη της?

Συγνώμη παιδιά για το χαμό που εκανα εδώ...όλα μαζί πως τα έβαλα?? Παράθεση/απάντηση...μαντάρα τα εκανα...χαχα

• Like 1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

πως το επαθες ελενη  και ποσο καιρο εισαι σε αυτη την κατασταση ?

Δημοσ.

πως το επαθες ελενη και ποσο καιρο εισαι σε αυτη την κατασταση ?

Δεν έχω ιδέα! Ξυπνησα 2 Μαϊου με ενα μαλακό πόνο στο γλουτό. Πιάσιμο λέω, απο τον ύπνο...συνεχιζω κανονικά τη ζωή μου και το γυμναστήριο μου οπου οι περισσότερες ασκήσεις ανακουφιζαν τον αυξανόμενο μερα με τη μερα πόνο μου. 2 εβδομάδες μετα ο πόνος ανεβαίνει στη μέση. Στοπ το γυμναστήριο. Ο πόνος κατεβαίνει παλι αριστερό γλουτό και δεξι αλλά λιγότερο. Αρχές Ιουνίου σταθεροποιείται αριστερό γλουτό και αρχίζει σιγά σιγά να κατεβαίνει μέχρι που τέλος Ιουνίου έφτασε αστράγαλο και μουδιασε και μυρμήγκιασε. Ευτυχώς παταω και περπαταω και στα δάχτυλα και στις φτέρνες. Η λαθος διάγνωση της ιεραλονιτιδας για την οποια πήρα οδηγίες για κινηση και όχι καθισιο και ξάπλα με διελυσε...προφανώς εκεί εκανα κάτι και όπως μου είπε ο ορθοπεδικός η κήλη.....πέταξε βυζι. Συγνώμη...χαχα..έτσι μου το είπε...ουτε απιδοειδης ηταν και να τώρα τα αποτελέσματα.

Δημοσ.

ειναι πολυ προσφατο λοιπον ! και δε σε βλεπω να εχεις υπομονη , δυστυχως θελει πολυ υπομονη το προβλημα σου , δε περναει απο την μια στιγμη στην αλλη ..

ναι καλα στο ειπε βυζι πεταξε ! σκεψου σαν δυο σιδερα πανω κατω να εχουν βαλει στην μεση ζελατινη και να την πιεζουν , δε θα πεταχτει αυτη ? οσο περισσοτερο πεταγετε τοσο μεγαλτερο προβλημα εχουμε !  οσο μεγαλυτερο ειναι το βυζι δηλαδη  τοσο περισσοτερο σπρωχνει τα νευρα και ποναμε  !

δυστυχως στην αρχη ηθελε ξαπλα κ ξεκουραση και οχι κινηση  ..

στο γυμναστηριο σηκωνες βαρη ορθεια ? εσκυβες με τεντωμενα ποδια ? εκανες ραχιαιους με μεγαλη κληση ?

πιθανον καπου εκει εκανες την ζημια ..

Δημοσ.

ειναι πολυ προσφατο λοιπον ! και δε σε βλεπω να εχεις υπομονη , δυστυχως θελει πολυ υπομονη το προβλημα σου , δε περναει απο την μια στιγμη στην αλλη ..

ναι καλα στο ειπε βυζι πεταξε ! σκεψου σαν δυο σιδερα πανω κατω να εχουν βαλει στην μεση ζελατινη και να την πιεζουν , δε θα πεταχτει αυτη ? οσο περισσοτερο πεταγετε τοσο μεγαλτερο προβλημα εχουμε ! οσο μεγαλυτερο ειναι το βυζι δηλαδη τοσο περισσοτερο σπρωχνει τα νευρα και ποναμε !

δυστυχως στην αρχη ηθελε ξαπλα κ ξεκουραση και οχι κινηση ..

Άστα...εμπλεξα...έχω υπομονή αλλά έχω φοβηθεί...αν ξέρω οτι αυτό δεν θα κοπεί με κίνδυνο να παραλύσει το ποδι τοτε θα κάνω υπομονή όσο χρειαστεί. Όμως θα ξαναμπεί μέσα???? Και μέχρι τοτε τι έχω να τραβηξω απο πόνο...οδηγούσα και εκλαιγα απο τους πόνους. Κάθομαι στο γραφείο, έχω δοκιμάσει όλες τις καρέκλες του ορόφου, μέχρι και του διευθυντή μου και παλι κλαίω απο τους πόνους. Ξαπλωνω και ποναω....δεν ξέρω πως να κοιμηθώ. Αν κοιμηθώ αριστερά μήπως επιδεινωσω το 'βυζι'? Αν κοιμηθώ δεξια μήπως χειροτερευω τη στένωση και κοπεί? Όλη νύχτα ξυπναω συχνα απο το άγχος για το τι στάση έχω. Το μαξιλάρι κάτω απο τα πόδια δε βοηθάει. Ελπίζω ο νευροχειρουργός να έχει απαντήσεις! Ελπίζω η κορτιζόνη να με ξεκουράσει λίγο, ακόμα δεν έχει δράσει θέλει 48 ώρες περιπου...έχω μια κόρη 12 χρονων την οποία λόγω του προβλήματος έχω παραμελήσει...θα ανοίξουν τα σχολεία και δεν θα μπορώ να την πηγαίνω (παει σε ιδιωτικό). Επιθυμώ λοιπον μια "γρήγορη" αναρρωση διότι ο χειμώνας προβλέπεται πολύ δύσκολος σε τέτοια κατασταση...

Είμαι δραστήριος άνθρωπος και έχω καθηλωθεί.....

• Like 1
Δημοσ.

εκανες τιποτα τετοιο στο γυμναστηριο οταν ξεκινησες να πρωτο πονας ??

kato1.jpg
skilos.jpg
αυτα ειναι απαγορευτικα δε τα κανεις ουτε για αστειο πλεον ! καλα τωρα και να θελεις δε μπορεις να ατα κανεις  , εννοω τα ξεχνας για παντα !
επισης να κοιμασαι ετσι στα πλαγια
newego_LARGE_t_821_105839322_type12550.j

και με πολλα μαξιλαρια οταν εισαι ανασκελα να φτανουν τα ποδια σου ακομη κ σε τετοια κληση
ΜΠΡΟΥΜΙΤΑ ΠΟΤΕ !
460113_eqb1zQ52C2A.img

μη σκεφτεσαι οτι θα μενεις παραλυτη στον υπνο σου, τιποτα δε θα κοπει ,   να ξερεις οτι το ψυχολογικο παιζει τεραστιο ρολο στην κατασταση σου  .. θετικα να σκεφτεσαι , θα το ξεπερασεις ..
Δημοσ.

και με πολλα μαξιλαρια οταν εισαι ανασκελα να φτανουν τα ποδια σου ακομη κ σε τετοια κληση

ΜΠΡΟΥΜΙΤΑ ΠΟΤΕ !

μη σκεφτεσαι οτι θα μενεις παραλυτη στον υπνο σου, τιποτα δε θα κοπει , να ξερεις οτι το ψυχολογικο παιζει τεραστιο ρολο στην κατασταση σου .. θετικα να σκεφτεσαι , θα το ξεπερασεις ..

Σε ευχαριστώ παρα παρα πολύ!!! Ναι στο γυμναστήριο εκανα διάφορα αλλά δεν με έπιασε εκεί. Γενικά μας προσέχουν και δε μας κανουν επιβαρυντικές για τη μέση ασκήσεις διότι υπαρχουν κοπέλες που ηδη έχουν πρόβλημα.

Εμένα το θέμα μου ξεκίνησε μετα το Πάσχα που δεν είχα παει και γυμναστήριο κοντά 2 εβδομαδες.

Εκτός από μερικές μέρες προς το τέλος Μαϊου η μέση σα μέση δεν με πονάει καθόλου μα καθόλου. Αυτό μπέρδεψε και τη διάγνωση φυσικά... Ουτε τώρα με πονάει. Ολος ο πόνος είναι απο την ιερολαγονιο άρθρωση στο γλουτο. Και οποία κινηση δώσει πόνο αυτός ξεκινά απο κει και δίνει στο ποδι όπου βρει, μηρό, γάμπα, πισω αριστερά στο γονατο, αστραγαλο, και φυσικά συνδυασμό αυτών...+ μούδιασμα μόνιμο και μυρμηγκιασμα το οποίο δεν έχω εντοπίσει ποτε το παθαινω.

Πάω να φέρω μαξιλάρια!!!!! Μήπως και κοιμηθώ λίγο...χαχα...

Γιατί όχι μπρούμητα ύπνος?

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί όχι μπρούμητα ύπνος?

γιατι αν μεινεις ωρα ετσι μπορει να χρειαστεις γερανο μετα να σε σηκωσει:)

στην περιπτωση σου συνίσταται  :

• Τέλεια ανάπαυση σε σκληρό κρεβάτι
  • Στην ύπτια στάση να παίρνετε τη στάση της «κοιμωμένης του Χαλεπά».
  • Στην πλάγια στάση να κάμπτετε τα πόδια προς την κοιλιά.
  • Η πρηνής κατάκλιση (μπρούμυτα) θα πρέπει να αποφεύγεται.
Δημοσ.

Όταν λες αυτόθεραπεύεται εννοεις οτι μαζεύεται πίσω μονη της?

Συγνώμη παιδιά για το χαμό που εκανα εδώ...όλα μαζί πως τα έβαλα?? Παράθεση/απάντηση...μαντάρα τα εκανα...χαχα

Ναι αυτοθεραπευται, δηλαδη συρυκνωνεται το σημειο που πιεζει το νευρο,  αν εμενες σε ηρεμια τους πρωτους 2 μηνες στο 90% των  περιπτωσεων. Για σενα ο κρισιμος χρονος εληξε.

Φυσιοθεραπιες κακως εκανες ενω ειχες οξυ επεισοδιο. Μπορεις να κανεις τις ενεσεις κορτιζονης, και να ζησεις σε ενα κατωτερο επιπεδο ζωης στα επομενα χρονια. Ξερω και αλλα ατομα που ειναι ετσι για χρονια και δεν θελουν να κανουν εγχειρηση.

Δημοσ.

Ουφ....θέλω τη ζωή μου πίσω.....θα ακολουθησω τις συμβουλες σας, θα ξεκουραστω και ψυχολογικά και ελπίζω σε βελτίωση πριν γυρίσω.....

Παρεμπιπτόντως, η ένεση κορτιζόνης αν και εκλεισα 48 ώρες που την εκανα δεν μου πηρε τελείως τον πόνο. Έχω 'ρευμοσφαχτες' σε γάμπα μηρό και πίσω απο το γονατο όχι συνέχεια βέβαια και το μούδιασμα παραμένει...Ναστε καλά!!!! Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας :-)

Δημοσ.

εκανες τιποτα τετοιο στο γυμναστηριο οταν ξεκινησες να πρωτο πονας ??

kato1.jpg
skilos.jpg
αυτα ειναι απαγορευτικα δε τα κανεις ουτε για αστειο πλεον ! καλα τωρα και να θελεις δε μπορεις να ατα κανεις  , εννοω τα ξεχνας για παντα !
επισης να κοιμασαι ετσι στα πλαγια
newego_LARGE_t_821_105839322_type12550.j

ΜΠΡΟΥΜΙΤΑ ΠΟΤΕ !
460113_eqb1zQ52C2A.img

μη σκεφτεσαι οτι θα μενεις παραλυτη στον υπνο σου, τιποτα δε θα κοπει ,   να ξερεις οτι το ψυχολογικο παιζει τεραστιο ρολο στην κατασταση σου  .. θετικα να σκεφτεσαι , θα το ξεπερασεις ..

Maus τις 2 πρωτες (ειδικα την downward dog) γιατι οχι σε ατομα με κοιλες και ισχυαλγιες??

Δημοσ.

φιλε αν η κηλη ειναι σε εξαρση -ποναμε δηλαδη- και παμε να κανουμε την πρωτη ειδικα θα καταληξουμε σε κανα νοσοκομειο! ακομη και αν δε ποναμε ομως  , εφοσον   εχουμε υποστεί  κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου ,  πρεπει να ειναι τελεια δουλεμενο  ολο μας το συστημα για να φτασουμε σε κλιση αυτες τις μοιρες με τεντωμενα τα ποδια , αλλα και παλι με πααρα πολυ μεγαλη προσοχη ..

• Like 3
Δημοσ.

η δευτερη πολυ προσεκτικα και εαν δεν νιωθουμε καμμια ενοχληση και εφοσον ξερουμε πως να την κανουμε γινεται !

η πρωτη απαγορευεται  ..

την ποσταρα στην κοπελα μηπως την εκανε τον καιρο που πονουσε  , γιατι αν πονας εξαιτιας κηλης μεσοσπονδυλιου και την κανεις , τοτε επιδεινωνεις κατα παρα πολυ την κατασταση ..

Δημοσ.

Τη δεύτερη άσκηση την κάνω κι εγώ πάντως, όχι με ροζ κολαν. Βασικά, την κάνω ξαπλωμένος και τραβώντας με stretching rope.

Γιατι χωρις ροζ κολάν; Εχεις μεγάλο κώλο; :P

Eμενα θα το ξαναπω με βοήθησαν πολύ ισομετρικές με μπάλα. Περίπου σαν αυτές http://mariasfitnessdiary.blogspot.gr/2013/07/no3.htmlαλλα με μπαλα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...