Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάλι που δουλεύω στον ΙΤ σε μια μεσαία επιχείρηση βλέπω τον προιστάμενό μου να παίρνει 7000 τον μήνα, να του έχουν κινητό και αυτοκίνητο και ένα σωρό άλλες παροχές.Και να πουλάει μούρη ότι είναι διευθυντής και τέτοια και να τα τραπέζια με τους άλλους διευθυντές και να το ψώνιο.Κι εγώ κάθομαι μέχρι τις 8 κάθε μέρα και μου βγαίνουν τα μάτια ενώ εκείνος την κάνει στις 6!Ποιος δημόσιος υπάλληλος έχει αυτές τις παροχές?

Και γι'αυτούς που λένε ότι να είχα μέσο να μπω στο Δημόσιο, τι να πω....Καλό θα ήταν να μη μιλάμε απλά για να μιλήσουμε..Τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ τις έχει ακούσει? Δεν λέω ότι δεν παίζει μέσο αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα.Ας είμασταν όλοι άξιοι να περνούσαμε εξετάσεις και να μπαίναμε.Αλλά μας έφαγε το ότι τα θέλουμε όλα χωρίς κόπο.Και όλα έτοιμα στο χέρι.Και by the way, στον ΙΤ δεν παίζει μέσο??? Μην τρελαθούμε κιόλας.....Εγώ με γνωστό γνωστού ήρθα εδώ.

Σίγουρα υπάρχουν οι ασυνείδητοι υπάλληλοι που το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουν τα λεφτά τους.Αλλά υπάρχουν και στον Ιδιωτικό και στο Δημόσιο τομέα.Και συμφωνώ ότι η μονιμότητα δεν ειναι και το πιο σωστό πράγμα..Αλλά αν εσένα η θέση σου εξαρτιόταν από το ποιος θα κυβερνούσε, δεν θα ήθελες μια σιγουριά???

Για μένα το χειρότερο είναι αυτό που παρατήρησε κάποιος από τους συμμετέχοντες στην συζήτηση..Ότι αυτό που μας νοιάζει περισσότερο είναι το να κόψουν λεφτά στον άλλο.Χαιρόμαστε οι ιδιωτικοί με το να κόβουν λεφτά στο Δημόσιο.Συμφωνώ ότι παίζουν πολλά λεφτά και πρέπει να μειωθούν.Αλλά για σκεφτείτε..Ένας προιστάμενος τμήματος στον Ιδιωτικό τομέα, με 30 χρόνια προυπηρεσία, δεν θα έπαιρνε ένα 2500?? Γιατί μας κάνει εντύπωση στον Δημόσιο? Ή περιμένετε να πιστέψω ότι όλοι του Δημοσίου έπαιρναν 5000??

Καλό θα ήταν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να κοιτάξουμε να γίνουμε μια γροθιά γιατί η επίθεση γίνεται από αλλού.

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ πάλι που δουλεύω στον ΙΤ σε μια μεσαία επιχείρηση βλέπω τον προιστάμενό μου να παίρνει 7000 τον μήνα, να του έχουν κινητό και αυτοκίνητο και ένα σωρό άλλες παροχές.Και να πουλάει μούρη ότι είναι διευθυντής και τέτοια και να τα τραπέζια με τους άλλους διευθυντές και να το ψώνιο.Κι εγώ κάθομαι μέχρι τις 8 κάθε μέρα και μου βγαίνουν τα μάτια ενώ εκείνος την κάνει στις 6!Ποιος δημόσιος υπάλληλος έχει αυτές τις παροχές?

Παίρνει 7 χιλιάρικα σε μεσαία επιχείρηση; Και αν υπάρχει κάποιος που του τα δίνει, εσένα τι σε κόφτει; Από την τσέπη σου βγαίνουν;

Αν ήταν στο δημόσιο να το συζητούσαμε.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν θελω να πεθανει η κατσικα τους αλλα δεν με ενδιαφερει αν πεθανει κιολας και εκει θελω να καταλληξω.

Το αυτό.

Δε ζητάει κανείς να πεινάσουν οι άνθρωποι, αλλά δεν θα τους λυπηθούμε κιόλας.

Και γι'αυτούς που λένε ότι να είχα μέσο να μπω στο Δημόσιο, τι να πω....Καλό θα ήταν να μη μιλάμε απλά για να μιλήσουμε..Τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ τις έχει ακούσει? Δεν λέω ότι δεν παίζει μέσο αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα.Ας είμασταν όλοι άξιοι να περνούσαμε εξετάσεις και να μπαίναμε.Αλλά μας έφαγε το ότι τα θέλουμε όλα χωρίς κόπο.Και όλα έτοιμα στο χέρι.Και by the way, στον ΙΤ δεν παίζει μέσο??? Μην τρελαθούμε κιόλας.....Εγώ με γνωστό γνωστού ήρθα εδώ.

Σίγουρα υπάρχουν οι ασυνείδητοι υπάλληλοι που το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουν τα λεφτά τους.Αλλά υπάρχουν και στον Ιδιωτικό και στο Δημόσιο τομέα.Και συμφωνώ ότι η μονιμότητα δεν ειναι και το πιο σωστό πράγμα..Αλλά αν εσένα η θέση σου εξαρτιόταν από το ποιος θα κυβερνούσε, δεν θα ήθελες μια σιγουριά???

Για μένα το χειρότερο είναι αυτό που παρατήρησε κάποιος από τους συμμετέχοντες στην συζήτηση..Ότι αυτό που μας νοιάζει περισσότερο είναι το να κόψουν λεφτά στον άλλο.Χαιρόμαστε οι ιδιωτικοί με το να κόβουν λεφτά στο Δημόσιο.Συμφωνώ ότι παίζουν πολλά λεφτά και πρέπει να μειωθούν.Αλλά για σκεφτείτε..Ένας προιστάμενος τμήματος στον Ιδιωτικό τομέα, με 30 χρόνια προυπηρεσία, δεν θα έπαιρνε ένα 2500?? Γιατί μας κάνει εντύπωση στον Δημόσιο? Ή περιμένετε να πιστέψω ότι όλοι του Δημοσίου έπαιρναν 5000??

Καλό θα ήταν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να κοιτάξουμε να γίνουμε μια γροθιά γιατί η επίθεση γίνεται από αλλού.

Ερμ, δύο πραγματάκια:

1) Δεν υπάρχει μεσαία επιχείρηση που να δίνει 7.000 μισθό σε υπάλληλο.

inb4 πολυεθνικές και εταιρείες με διακόσια άτομα προσωπικό δεν θεωρούνται "μεσαίες"

2) Πώς έφτασε ο προϊστάμενός σου να παίρνει 7.000; Μήπως τα φέρνει αυτά τα λεφτά στην εταιρεία για να τα παίρνει κιόλας;

Δημοσ.
.Αλλά αν εσένα η θέση σου εξαρτιόταν από το ποιος θα κυβερνούσε, δεν θα ήθελες μια σιγουριά???

Makes sense. :rolleyes:

Δημοσ.

Δεν είναι πρόβλημα ο προϊστάμενος στο Δημόσιο που παίρνει 2.500 και όντως προσφέρει. Είναι οι ΥΕ στα υπουργεία που παίρνουν περισσότερα απο ορισμένους προϊσταμένους (καθαρίστριες, θυρωροί κτλ). Είναι οι προϊστάμενοι που διοικούν τμήματα με κανέναν υπάλληλο. Είναι οι 10 προϊστάμενοι που απλά βάζουν μια σφραγίδα που διοικούν μόνο 2 υφιστάμενους που κάνουν τη πραγματική δουλειά. Είναι οι 16 μισθοί και άλλα τέτοια ωραία. Κάτι 80% έκπτωση στο ρεύμα για υπαλλήλους της ΔΕΗ, η το επίδομα βραδινής βάρδιας που το παίρνεις ακόμα και αν την ίδια μερα δηλώσεις άρρωστος. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που αμοίβονται με 100.000/χρόνο κτλ.

Ας κοπούν όλα αυτά πρώτα έτσι ώστα να υπάρχει τουλάχιστον ένα αίσθημα δικαιοσύνης και βλέπουμε για τα άλλα.

Δημοσ.

Σίγουρα δεν είναι όλοι οι δημόσιοι στα 5-6-7 χιλιάρικα.

Δεν κατάλαβα ποτέ όμως πως γίνεται σε μια χώρα με θες 300, θες 500, θες 700 χιλιάδες ΔΥ

να πηγαίνω στην εφορία και να είναι ένας υπάλληλος σε κάθε όροφο.

να χρειάζομαι έναν γιατρό του ίκα και να μου κλείνουν ραντεβού σε τρεις μήνες γιατί ο γιατρός δέχεται μόνο 11:00-13:00, μετά αν θέλεις στο ιατρείο του......

να πηγαίνω να πληρώσω έναν λογαριασμό στην δεη και από τα 7 ταμεία να λειτουργούν τα δυο.

να.....

να.....

να.....

Το πρόβλημα με τους ΔΥ δεν ήταν τόσα χρόνια ποι μισθοί τους. Κανείς μας δεν ασχολιόταν. Ήταν η συμπεριφορά τους.

Αλλά έτσι είμαστε σαν λαός. Και οι πολιτικοί μας από εμάς βγήκανε και οι ΔΥ από εμάς βγήκανε. Τα ξαδέρφια μας και οι φίλοι μας είναι.

Τέλος πάντων...

On topic, λένε τώρα ότι εξετάζουνε το ενδεχόμενο να επηρεαστούνε μόνο όσοι αμοίβονται με 1500+ €

Μου φαίνεται δύσκολο πάντως. Απλά μας έχουν καταλάβει. Μας το φέρνουν σιγά-σιγά, τάχα μου ότι προσπαθούνε αλλά στο τέλος... δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση.

Φυσικά κι εμείς ως τεμπέληδες και πρόβατα που είμαστε δεν θα αντιδράσουμε ποτέ

Δημοσ.

Δυστυχως ολα αυτα αποτελουν μερος του προβληματος και η καθεμια αποψη μπορει να θεωρηθεί σωστα. Παρολαυτα η τακτικη του διαρει και βασιλευε εφαρμοζεται σε ολο της το μεγαλειο.

Πρέπει να καταλαβουμε την αναγκαιοτητα αποχωρησης μας απο το ευρω και την αναδιοργανωσης / αναγεννησης του κρατους απο τις σταχτες του.

Δημοσ.

Προσωπικά πάντως έχω πλέον σοβαρό πρόβλημα στις συναλλαγές μου με το Δημόσιο.

Τεράστιες ουρές, λίγοι υπάλληλοι οι οποίοι πραγματικά δε σηκώνουν κεφάλι.

Δηλαδή μειώνουμε τους υπαλλήλους χωρίς να μειώνουμε τη γραφειοκρατία.

FAIL.

Δημοσ.

Στον ιδιωτικο, οσα και να παιρνει καποιος, σημαινει οτι τα φερνει με καποιο τροπο στην εταιρια, ειτε αμεσα ειτε εμμεσα, ειτε νομιμα ειτε παρανομα. Ατομο που να παιρνει οχι 7000 αλλα 2500 που λες στο τελος, σημαινει οτι αποδιδει και φερνει στην εταιρια 3 και 4 χιλιαρικα. Κανενας επιχειρηματιας, και με κανενα σκεπτικο, ακομη και με το πιο ηλιθιο σκεπτικο, δε θα εδινε ουτε 700 το μηνα, αν ηξερε οτι αυτα δε θα του τα βγαλει ο υπαλληλος.

Τωρα αν ο αλλος ειναι συγγενης, η οτιδηποτε αλλο και ο ιδιοκτητης γουσταρει να του δινει 7000 και ο υπαλληλος απλα να καθεται, γουστο τους και καπελο τους και των δυο. Απο τη δικη μας τσεπη δε βγηκαν, ας τους βαλουν ακομη και φωτια και να χορευουν γυρω γυρω. Τον υπαλληλο ομως που με πηδαει αυτη τη στιγμη το κρατος με τις εισφορες και τις αυξησεις να τον πληρωνω, γιατι δεν καταφερε ουτε σε εφεδρεια να τον βγαλει μη χασει τον ψηφο, ακομη και με 700 ευρω να τον δω, παλι θα τον ελεγξω και θα του βαλω χερι αμα δεν κανει σωστα τη δουλεια του, και θα ζητησω οχι να του ψοφησει αλλα να τη κανω και βραστη την κατσικα του.

Δημοσ.

Στον ιδιωτικο, οσα και να παιρνει καποιος, σημαινει οτι τα φερνει με καποιο τροπο στην εταιρια, ειτε αμεσα ειτε εμμεσα, ειτε νομιμα ειτε παρανομα. Ατομο που να παιρνει οχι 7000 αλλα 2500 που λες στο τελος, σημαινει οτι αποδιδει και φερνει στην εταιρια 3 και 4 χιλιαρικα. Κανενας επιχειρηματιας, και με κανενα σκεπτικο, ακομη και με το πιο ηλιθιο σκεπτικο, δε θα εδινε ουτε 700 το μηνα, αν ηξερε οτι αυτα δε θα του τα βγαλει ο υπαλληλος.

Τωρα αν ο αλλος ειναι συγγενης, η οτιδηποτε αλλο και ο ιδιοκτητης γουσταρει να του δινει 7000 και ο υπαλληλος απλα να καθεται, γουστο τους και καπελο τους και των δυο. Απο τη δικη μας τσεπη δε βγηκαν, ας τους βαλουν ακομη και φωτια και να χορευουν γυρω γυρω. Τον υπαλληλο ομως που με πηδαει αυτη τη στιγμη το κρατος με τις εισφορες και τις αυξησεις να τον πληρωνω, γιατι δεν καταφερε ουτε σε εφεδρεια να τον βγαλει μη χασει τον ψηφο, ακομη και με 700 ευρω να τον δω, παλι θα τον ελεγξω και θα του βαλω χερι αμα δεν κανει σωστα τη δουλεια του, και θα ζητησω οχι να του ψοφησει αλλα να τη κανω και βραστη την κατσικα του.

Ακριβώς. Το πιο πιθανό είναι να φέρνει στην εταιρία 3 χιλιάρικα και να παίρνει 700 ευρώ.

Πάντως να παίρνει 2 και 3 χιλιάρικα είναι ούτως ή άλλως σπάνιο.

Δημοσ.

οσο και να κοπουν μισθοι στο ιτ η στον δτ,αφου το ισοζυγιο ειναι αρνητικο,καθε χρονο θα δανειζομαστε και θα μας πηδανε οι δανειστες.

Δημοσ.

οσο και να κοπουν μισθοι στο ιτ η στον δτ,αφου το ισοζυγιο ειναι αρνητικο,καθε χρονο θα δανειζομαστε και θα μας πηδανε οι δανειστες.

Φανταζομαι οτι ολη η κουβεντα γινεται για το πως θα παψει το ισοζυγιο να ειναι αρνητικο, για το αν τα οποιαδηποτε μετρα (πχ μεισωσεις μισθων) βοηθουν η οχι προς αυτην την κατευθυνση, για το πως θα γινουμε παραγωγικοι εμεις και η χωρα μας κλπ κλπ

Δημοσ.

Για να γίνει παραγωγική η Ελλάδα πρέπει πρώτα να παράγει!

Τι παράγει η Ελλάδα σήμερα; Αγροτική παραγωγή; Κτηνοτροφική; Αλιεία; Ηλεκτρική ενέργεια; Σε όλα είμαστε ελλειματικοί. Εισάγουμε άλευρα για να κάνουμε ψωμί. Γεμίσαμε την Ελλάδα καπνά, λόγω των επιδοτήσεων. Τι θα τρώμε; Τσιγάρα; Εισάγουμε ρεύμα απο την Αλβανία :shifty:

Δεν μιλάω για βαριά βιομηχανία τώρα. Ποτέ δεν είχαμε.

Ο τουρισμός είναι σε τεράστιο ποσοστό μαύρο χρήμα, οι δε εφοπλιστές έχουν την έδρα των δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό, κυρίως Λονδίνο ή Κύπρο. Το κράτος δεν εισπράτει απο αυτούς φόρους. Επιδοτεί κιόλας ένα σωρό δρομολόγια πλοίων για διάφορα νησιά.

Α, ξέχασα την οικοδομή, που έχει πεθάνει εδώ και αρκετό καιρό. Οι τιμές των ακινήτων είχαν φτάσει σε επίπεδα Μονακό :shifty:

Τι απομένει;

Δημοσ.

Για να γίνει παραγωγική η Ελλάδα πρέπει πρώτα να παράγει!

Τι παράγει η Ελλάδα σήμερα; Αγροτική παραγωγή; Κτηνοτροφική; Αλιεία; Ηλεκτρική ενέργεια; Σε όλα είμαστε ελλειματικοί. Εισάγουμε άλευρα για να κάνουμε ψωμί. Γεμίσαμε την Ελλάδα καπνά, λόγω των επιδοτήσεων. Τι θα τρώμε; Τσιγάρα; Εισάγουμε ρεύμα απο την Αλβανία :shifty:

Δεν μιλάω για βαριά βιομηχανία τώρα. Ποτέ δεν είχαμε.

Ο τουρισμός είναι σε τεράστιο ποσοστό μαύρο χρήμα, οι δε εφοπλιστές έχουν την έδρα των δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό, κυρίως Λονδίνο ή Κύπρο. Το κράτος δεν εισπράτει απο αυτούς φόρους. Επιδοτεί κιόλας ένα σωρό δρομολόγια πλοίων για διάφορα νησιά.

Α, ξέχασα την οικοδομή, που έχει πεθάνει εδώ και αρκετό καιρό. Οι τιμές των ακινήτων είχαν φτάσει σε επίπεδα Μονακό :shifty:

Τι απομένει;

Ολα ειναι μια αλυσιδα, αλληλοεξαρτωνται το ενα απο το αλλο. Αμα θελει η ελλαδα μια χαρα παραγει ειτε αγροτικα, ειτε αλιεια κλπ, αλλα για να γινει αυτο, πρεπει να μειωθει η γραφειοκρατια, πρεπει να σταματησει το οικονομικο μοντελο να ειναι παιγνιδι στα χερια του καθενος και να μην ξερει ο επαγγελματιας τι φοροι του ξημερωνουν αυριο, πρεπει να σταματησει το κρατος να βαζει ανεγξελεγκτα φορους για να σταματησει και ο επαγγελματιας να φοροδιαφευγει, πρεπει να μπει ενα βετο απο το υπουργειο γεωργιας για το τι θα παραγεται και σε ποια περιοχη (δε γινεται επειδη ας πουμε μυριστηκαν χρημα στα ακτινιδια, να γεμισεις ολη την ελλαδα, δεν ευδοκιμει παντου)... πρεπει, πρεπει, πρεπει.

Δημοσ.

Αυτα τα παραδειγματα ομως δεν ειναι ο κανονας ετσι δεν ειναι? Οπως εχω πει και σε αλλο topic υπαρχει -τεραστια- διαφορα του βιωτικου επιπεδου μεταξυ ΙΥ και ΔΥ (με τον ΔΥ να ειναι σε σαφως κατα πολυ ισχυροτερη θεση τοσο σε συνθηκες εργασιας οσο και σε προνομοια και μισθους). Δεν ειμαστε περιπου στα ιδια για να υπαρχει μια αλληλοκατανοηση. Ο ΔΥ κατα πασα πιθανοτητα εχει φτιαξει τη ζωη του σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα ενω ο ΙΥ κατα πασα πιθανοτητα τρεχει και θα τρεχει και ολη του τη ζωη για την επιβιωση και μονο. Δεν ξερω αν καταλαβαινεις το μεγεθος της διαφορας που υπαρχει μεταξυ των δυο.

πάντως ξέρω κ ιυ με οικογένεια κ "φτιαγμένη" όπως μάλλον εννοείς ζωή....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...