epir21 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα.. Έχω κατεβάσει το netbeans που αναφέρω και για compiler κατέβασα το mingw και πέρασα τον gcc όπως θα δείτε και στην photo.. Βρήκα κάτι οδηγιες και έκανα ακριβώς οτι έλεγε.. Αλλα επειδή δεν έχω εξοικιοθεί και πολύ μ αυτά,θα ήθελα αν γίνεται κάποιος που γνωρίζει να μου πεί με απλα λόγια, Πώς μπορώ ένα κώδικα που θα γράψω,να τον τρέξω μέσω του mingw κτλπ.. Μπορεί να είναι και γελοίο αλλα δεν μου έχει κόψει πώς θα το κάνω.. Απλά θέλω να τα τρέχω,μιλάω για προγράμματα σε C.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Anubis13 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Αφου μιλαμε για προγραμματα σε C, κατεβάζεις τον code:blocks απο εδω http://prdownload.berlios.de/codeblocks/codeblocks-10.05mingw-setup.exe Μπορεις να ρυθμισεις ότι compiler θες μεσα απο το compiler options. gcc ειναι default. Για C προτεινω τα flags -O3 & Wall. Γραφεις το προγραμμα στον code:blocks και πατας build & run
migf1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Ή αν μιλάμε για Windows, Pelles-C που είναι αποκλειστικά εστιασμένη σε C και άρα μακράν πιο εύχρηστη κι ελαφριά.
epir21 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Τωρα είδα οτι δεν μου έχει ανεβασει την φωτο.. τωρα κατεβάζω αυτο που μ ειπε ο anubis και βλεπουμε.. σας ευχαριστω καλό το code:blocks.. θα κοιτάξω και τον pelles migf21.. Αλλά για τον netbeans έχει κανεις να μου κάτι? ευχαριστω
migf1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Τωρα είδα οτι δεν μου έχει ανεβασει την φωτο.. τωρα κατεβάζω αυτο που μ ειπε ο anubis και βλεπουμε.. σας ευχαριστω καλό το code:blocks.. θα κοιτάξω και τον pelles migf21.. Αλλά για τον netbeans έχει κανεις να μου κάτι? ευχαριστω To Code::Blocks είναι από τα πληρέστερα, ισχυρότερα και ελαφρύτερα crossplatform IDE που κυκλοφορούν, και το οφείλει στο ότι εστιάζει αποκλειστικά και μόνο σε C/C++. Η Pelles-C είναι νομίζω το πιο light αλλά συνάμα ισχυρό και ενημερωμένο πακέτο που υπάρχει στα Windows για C (εστιασμένο μονάχα σε C)... βγάζει δε και πολύ μικρά executables (είτε 32 είτε 64 bits)... και γρήγορα. Προσωπικά σε Windows προγραμματίζω με (τουμπανιασμένο) Notepad++ και custom-made σκριπτάκια για όποια γλώσσα θέλω. Netbeans, Eclipse, Aptana Studio, κλπ τα θεωρώ bloatware Οπότε δυστυχώς δεν έχω απάντηση για το Netbeans... η τελευταία μου επαφή μαζί του ήταν προ αμνημονεύτων ετών (κι έχει γίνει και delete από τη μνήμη μου )
Anubis13 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Προσωπικά σε Windows προγραμματίζω με (τουμπανιασμένο) Notepad++ και custom-made σκριπτάκια για όποια γλώσσα θέλω. Netbeans, Eclipse, Aptana Studio, κλπ τα θεωρώ bloatware Οπότε δυστυχώς δεν έχω απάντηση για το Netbeans... η τελευταία μου επαφή μαζί του ήταν προ αμνημονεύτων ετών (κι έχει γίνει και delete από τη μνήμη μου ) Σωστός. To netbeans εiναι βαρυ και οχι ευχρηστο. Με τι κάνεις debug?
migf1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Σωστός. To netbeans εiναι βαρυ και οχι ευχρηστο. Με τι κάνεις debug? gdb μέσα στη κονσόλα του Nppexec, μέσα στο Notepad++
epir21 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Απλα ο τύπος που μας κάνει φροντηστίριο στην σχολή χρησιμοποιεί το netbeans.. Αν είναι το παρατάω και θα δουλεύω με το Code:P Ευχαριστώ πολυ παλικάρια Καλη σας νύχτα!!
migf1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 @Anubis: Κατά καιρούς έχω κάνει κάτι posts με οδηγίες για χρήση του Notepad++ ως IDE, π.χ. σε αυτό το νήμα: http://www.insomnia....%CE%B1%CE%B9-c/ (τελευταίες 3-4 σελίδες)... έχω κι αλλού, αλλά δεν τα βρίσκω τώρα. Έχω ξεκινήσει κι ένα άρθρο ειδικά για αυτό, στη σελίδα μου: http://x-karagiannis...npp.php/npp.php το οποίο όμως δεν έχω αξιωθεί να το ολοκληρώσω ακόμα. @epir: Μια χαρά επιλογή είναι το Code::Blocks, καλή συνέχεια
Anubis13 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 @migf: Ωραιος. Ενδιαφέρον το plugin για το notepad++. Κατ'ουσιαν και εγω αυτό χρησιμοποιώ ή το Scite. Απλά αν θέλω να κάνω debug διαλέγω ανάμεσα σε DevC++/Code Blocks/VS. Βεβαια το DevC++ είναι buggy, στο codeblocks μου την δινει λιγο ετσι όπως κανει debug(πχ δεν μπορω να περασω ως argument αρχειο ωστε να διαβασει απο αυτο), και το VS ωρες ωρες διαμαρτυρεται και βαριεμαι να γραφω μεσα σε C++ αυτό που θέλω σε C. @OP: Μια φορα χρησιμοποιησα το netbeans. Το θεωρω αθλιο προγραμμα. Stick with codeblocks και notepad++. Και μια φιλικη συμβουλη. Καλο κωδικα στην αρχη δεν θα γραψεις ΑΛΛΑ φροντισε να διαβαζετε απο αλλους.
migf1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα, αν σε χαλάει το debugging με τον gdb από command-line, γιατί κατ' ουσίαν αυτό κάνω εγώ (απλά το κάνω μέσα στο npp κι έχω ρυθμίσει το NppExec να με πηγαίνει στη γραμμή του κώδικα που μου δείχνει ο gdb, με double-click ... αν και συνήθως δεν μου χρειάζεται) δοκίμασε τον debugger της Pelles-C. Είναι αρκετά έως πολύ καλός, χωρίς να σημαίνει πως δεν έχει κι αυτός τα θεματάκια του (btw, με δεξί κλικ σου δείχνει την παραγόμενη assembly). Σχετικά με το npp, άλλα πολύ χρήσιμα plugins είναι τα: Language Help (για τεκμηρίωση συναρτήσεων, keywords, κλπ με δεξί κλικ πάνω τους), Source Cookifier (για δέντρο συναρτήσεων, κλάσεων, σταθερών, κλπ αλλά και για μετάβαση στον ορισμό μιας συνάρτησης/macro σου κλπ επιλέγοντάς την μέσα στον κώδικα), Explorer Light (για εύκολο άνοιγμα αρχείων) και Snippets ή Snippets Plus (για εύκολη εισαγωγή στάνταρτ κομματιών κώδικα). Απλά τσέκαρέ τα και στα home-pages τους, γιατί μέσα από τον Plugin Manager του npp μπορεί να έχει παλιότερες εκδόσεις. EDIT: αν ασχοληθείς με τον debugger της Pelles-C, πριν κάνεις compile ενεργοποίησε τα debugging info στα properties του Project (καρτέλες: Compiler & Linker, προαιρετικά και Assembler). EDIT 2: Εδώ ένα οπτικό overview για όποιον θέλει να πάρει μια 1η ιδέα: http://x-karagiannis.gr/prog/libs/images/npp_ss4.png
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα