Προς το περιεχόμενο

Εσωτερικός σκληρός δίσκος εμφανίζεται στα removable devices. Μα τι κάνει η κυβέρνιση;

g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τρέχω Debian testing με Gnome 3.2

Στο Gnome 3.2 εμφανίζεται στην κάτω αυτο-εμφανιζόμενη μπάρα ένα νέο applet με τα removable devices. Με έκληξη παρατηρώ ότι εμφανίζει εκεί και τον κύριο αποθηκευτικό σκληρό μου δίσκο ενώ είναι μια χαρά καταχωρημένος στο fstab μου. Επίσης, στην αριστερή sidebar του Nautilus, εκεί που εμφανίζονται τα filesystems, έχει και αυτό τον σκληρό δίσκο, και δίπλα (μόνο σε αυτόν) έχει το εικονιδιάκι "eject".

Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί συμβάινει αυτό;

>~$ cat /etc/fstab
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    defaults        0       0
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=4f29d867-18a0-4fc5-9325-ab5bc8be5f36 /               ext4    errors=remount-ro 0       1
# /home was on /dev/sda3 during installation
UUID=5f5580af-d60b-46d8-94fd-19517b07a0af /home           xfs     defaults        0       2
# /media/Aris was on /dev/sdb1 during installation
UUID=0317d965-5c47-4ea5-b007-136f22f053b2 /media/Aris     xfs     defaults        0       2
# swap was on /dev/sda2 during installation
UUID=ecfd3f51-384c-44d9-88b5-c6e15e811628 none            swap    sw              0       0
/dev/sr0        /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto     0       0

>~$ blkid
/dev/sda2: UUID="ecfd3f51-384c-44d9-88b5-c6e15e811628" TYPE="swap" 
/dev/sdb1: UUID="0317d965-5c47-4ea5-b007-136f22f053b2" TYPE="xfs" 
/dev/sdc1: LABEL="System Reserved" UUID="BA0CAC8B0CAC43EB" TYPE="ntfs" 
/dev/sdc2: UUID="B218BEBF18BE8241" TYPE="ntfs" 
/dev/sdc3: UUID="BE1059731059339D" TYPE="ntfs" 
/dev/sda1: UUID="4f29d867-18a0-4fc5-9325-ab5bc8be5f36" TYPE="ext4" 
/dev/sda3: UUID="5f5580af-d60b-46d8-94fd-19517b07a0af" TYPE="xfs"

Βλέπει κανείς κάποιο λάθος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι δίσκοι που έχουν ahci επειδή έχουν δυνατότητα hotplug εμφανίζονται σαν removable.
Μάλιστα!!! Θα μπορούσα να κάνω κάτι για να μην εμφανίζεται στσα removable?

off tipic: Θα παρακαλούσα κάποιον moderator να διορθώσει την ορθογραφία μου στον τίτλο, γιατί την είδα και μου σηκώθηκε η τρίχα!

Αν και πανε 2 χρονια απο τοτε που πεταξα το gnome, εχω την εντυπωση οτι το applet σωστα εμφανιζει οτι εχει στο fstab, γιατι ετσι το ειχα και γω.

Το eject ατα δεξια στον nautilus ή ειναι ψευτικο, δηλαδη και να το πατησεις δεν θα κανει τιποτα μιας και δεν μποριες να κανεις unmount σαν απλος χρηστης, ή ειναι bug ή ειναι μλκια του gvfs/hal/whatever.

Αν και πανε 2 χρονια απο τοτε που πεταξα το gnome, εχω την εντυπωση οτι το applet σωστα εμφανιζει οτι εχει στο fstab, γιατι ετσι το ειχα και γω.

Το eject ατα δεξια στον nautilus ή ειναι ψευτικο, δηλαδη και να το πατησεις δεν θα κανει τιποτα μιας και δεν μποριες να κανεις unmount σαν απλος χρηστης, ή ειναι bug ή ειναι μλκια του gvfs/hal/whatever.

Φίλε jim_p αν πάνε 2 χρόνια που πέταξες το GNOME τότε μιλάμε για άλλο πράγμα. Γιατί εσύ μιλάς μάλλον για το GNOME 2.30 ενώ εγώ για το GNOME 3.2 που υπάρχει προς το παρόν στα repos του experimental και όχι του testing.

Το eject δεν είναι ψεύτικο, αφού πατιέται. Άλλο βέβαια που δεν κάνει τίποτα γιατί το Nautilus το τρέχω ως χρήστης, ενώ για να κάνει unmount σύστημα αρχείων που είναι καταχωρημένο στο fstab θέλει διακιώματα root.

Μπορεί να είναι κάποιο bug μιας και είναι ακόμα experimental η έκδοση 3.2 του GNOME, αλλά ούτως ή άλλως, στο panel των παλιών εκδόσεων GNOME δεν υπήρχε σχετικό applet. Νομίζω ωστόσο ότι το eject στον Nautilus υπήρχε πάντα αλλά δε με ενοχλούσε.

Επίσης, ο hal έχει αφαιρεθεί εδώ και κανα χρόνο από το Debian, κανα 2χρονο από Ubuntu κλπ και νομίζω ανεξαρτήτως γραφικού περιβάλλοντος.

off topic: Θα ήθελες να μου πεις τι DE χρησιμοποιείς από τότε που πέταξες το GNOME; Και αν είναι το KDE, για ποιον λόγο; (δεν ειρωνεύομαι. από ενδιαφέρον ρωτάω)

Openbox με fbpanel, nitrogen, pcmanfm και ενα σωρο αλλα εχω τωρα. Και αυτο γιατι δεν μπορω καθε 3 μηνες να ασχολουμαι με οτι βαρεσει τον καθε developer να κανει. Κρατησα τις λιγες και καλες εφαρμογες, αλλα καθε τοσο αναγκαζομαι να πεταω και απο μια. Τον Αυγουστο πχ εβγαλα τον παλιο καλο gdm.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...