Προς το περιεχόμενο

Επιλογη powerline adaptor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μισο γιατι με μπερδεψες?στον ιδιο οροφο στο διπλα διαμερισμα να το πω απλα?εχετε Utp απο την κεντρικη πριζα μεχρι τον κατανεμητη κατω???τι εννοεις απο το εξωτερικο κεντρικο κουτι του δικου μου?ποιο κουτι?εννοεις τα καλωδια που περνανε μεσα απο τους τοιχους στους διαδρομους αναμεσα στα διαμερισματα?καπου σε εχασα.αν μπορεις εξηγησε μου καλυτερα.

Ειναι 2 διαφορετικα σπιτια διπλα διπλα.Ναι εννοουσα τον κεντρικο κατανεμητη απο το δικο μου διωροφο,με απλα καλωδια παντουοχι utp.Γινεται?

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

διπλα σπιτια οχι δεν γινεται.φαντασου οτι θα ηθελες Utp να κατεβαινει μεχρι τον κατανεμητη σου και απο εκει να υπηρχε utp μεχρι τον κατανεμητη του διπλα σπιτιου και εκει να υπηρχε του γειτονα το Utp να ανεβαινει πανω.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

σε ενα τέτοιο κιτάκι, μπορεί να τοποθετηθεί ένα δευτερο ρουτερακι που έχω για να το μετατρέψω σε access point, ή τα powerline είναι μόνο για υπολογιστές;

Δημοσ.

σε ενα τέτοιο κιτάκι, μπορεί να τοποθετηθεί ένα δευτερο ρουτερακι που έχω για να το μετατρέψω σε access point, ή τα powerline είναι μόνο για υπολογιστές;

οσο ξερω βαζεις απο πισω οτι θες.αυτο μεταφερει ethernet.απο εκει και περα αν το ethernet παει σε wan/lan/router η δεν ξερω τι δεν αλλαζει κατι.παλι data ειναι.100 ethernet βγαζει no matter what.

Δημοσ.

εγω θελω να τα βαλω σε διαφορετικους οροφους, και καθε οροφος εχει διαφορετικο πινακα ρευματος, αλλα ολοι καταληγουν στο ιδιο ρολοι της δεη. Δουλευει αραγε σε με διαφορετικους πινακες, ή αυτο που μετραει περισσοτερο ειναι να καταληγουν όλοι στο ιδιο ρολόι της ΔΕΗ;

Δημοσ.

ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ οτι καποια παιζουν με την γειωση οπως λενε οποτε θα παιξουν.καποια αλλα παιζουν με φαση οποτε αν ειναι αλλη φαση ισως να μην παιξει.αν μπορεις να δοκιμασεις κανα ζευγαρι θα ηταν καλο.δεν ξερω κατι παραπανω εγω για να σου πω.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

το τριτο δεν ειναι ασυρματο.

το δευτερο ειναι tp link μεν αλλα ειναι το ενα κομματι Passthrough και επισης (ειναι n300  αν και λιγο σε νοιαζει γιατι πανω απο 100 δεν θα παρεις ετσι και αλλιως λογω ethernet και οχι gigabit ethernet )

ενω το devolo ειναι Devolo που ειναι οτι καλυτερο σε μαρκα ειναι απλα n150 + δεν ειναι passthrough που παλι πανω απο 100 δεν θα πας αφου ειναι ethernet και οχι gigabit ethernet

Θα προτιμουσα devolo και ας ειναι πιο ακριβα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα έπαιρνα το δεύτερο tp link που τουλάχιστον ο πομπός είναι passthrough οπότε δεν σου αχρηστεύει την πρίζα και είναι και πιο φθηνό. Και το πρώτο σε συνδυασμό με κάποιο access point για καλύτερη κάλυψη θα ήταν καλή επιλογή. Τα devolo τα θεωρώ υπερτιμημένα, ειδικά κάτι ac 1200 που έχουν βγάλει τώρα τελευταία πρέπει να είναι σε άλλο κόσμο, νομίζουν ότι απευθύνονται σε κροίσους. Tp-link και ξερό ψωμί.

Δημοσ.

Εγώ θα έπαιρνα το δεύτερο tp link που τουλάχιστον ο πομπός είναι passthrough οπότε δεν σου αχρηστεύει την πρίζα και είναι και πιο φθηνό. Και το πρώτο σε συνδυασμό με κάποιο access point για καλύτερη κάλυψη θα ήταν καλή επιλογή. Τα devolo τα θεωρώ υπερτιμημένα, ειδικά κάτι ac 1200 που έχουν βγάλει τώρα τελευταία πρέπει να είναι σε άλλο κόσμο, νομίζουν ότι απευθύνονται σε κροίσους. Tp-link και ξερό ψωμί.

και η devolo βγαζει Passthrough αλλα οπως ειπες η τιμη ειναι αρκετα μεγαλη.δεν το βρισκω υπερβολικο οτι απευθυνονται σε κροισους.απλα τα συγκεκριμενα δεν απευθυνονται σε middle κατηγοριες.αλλωστε οτιδηποτε ειναι ac ειναι ακριβο αλλο τοσο οταν ειναι και απο τις καλυτερες μαρκες συν οτι ειναι και passthrough κτλ.το ιδιο κανει και η draytek που τα ρουτερ της ειναι ακριβα το ιδιο κανει και η cisco.απλα δεν ειναι για τον average χρηστη.η tp link ειναι value for money απο την αλλη.

Δημοσ.

Επισης ναι αν θελει να του βγει πιο φτηνα παιρνει 2 Powerline (1 kit) που να μην εχει wifi και μετα βαζει ενα access point ή ενα παλιο adsl router για το ασυρματο.απλα αν τον παιρνει να τα παρει και τα 2 passthrough καλο θα ειναι

Δημοσ.

ευχαριστω παιδια..δεν ειχα δει πιο πριν τι μου ειχατε γραψει και αγορασω ηδη αυτο http://www.skroutz.gr/s/4661553/TP-LINK-TL-WPA4226-Kit.html#js_reviews ...τωρα θελω λιγη βοηθεια, εχω το ρουτερ το καινουργιο της tp-link  διπλα σε σταθερο υπολογιστη στο ισογειο, εκει κοντα στο σαλονι εχω βαλει και ενα τετοιο για ενισχυση http://www.skroutz.gr/s/2750956/TP-LINK-TL-WA850RE.html?from=best_picks ,μεχρι εδω καλα αλλα τωρα εχω σαν εξτρα το powerline που σας ειπα,ενα δευτερο ιδιο access point και ενα παλιο ρουτερ του ΟΤΕ zte...πειτε μου πως να τα χρησιμοποιησω ολα και να τα συνδεσω ετσι ωστε να εχω καλο σημα και στον οροφο πανω απο το ισογειο αλλα και στο υπογειο...ευχαριστω

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι κι εγώ σε δίλημμα αναφορικά με πιθανή αγορά σετ powerline για το σπίτι. Η χρήση που θέλω είναι για θέαση (streaming) HD ταινιών μέσω android box (Kodi). Μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ την ασύρματη σύνδεση του router μου (Asus DSL14N14U 300Mbps WiFi) και σε γενικές γραμμές είναι ΟΚ. Τα δωμάτια ρούτερ και android box είναι γειτονικά στο σπίτι και παρεμβάλλεται ένας εσωτερικός τοίχος. Οι ταχύτητες που κλειδώνει το ρούτερ από τον πάροχο είναι περί τα 12/0,8Mbps ενώ στο speedtest μου βγάζει συνήθως ταχύτητες της τάξης των 10/0,7Mbps. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του speedtest για έλεγχο ταχυτήτων σε wifi μου δίνει γύρω στα  9,5/065Mbps (συνήθως αλλά όχι πάντα). Κάποιες φορές κολλάει το streaming των ταινιών σε HD μέσω WiFi και πιο συχνά όταν η θέαση είναι σε FHD (1080).  Πιστεύετε ότι αν αντί ασύρματα συνδεόταν ο ρούτερ με το android box μέσω powerline, θα είχα διαφορά στο streaming ταινιών, ή να μην ασχοληθώ με powerlne γιατί δεν έχει νόημα με τις ταχύτητες που ανέφερα;

Δημοσ.

ευχαριστω παιδια..δεν ειχα δει πιο πριν τι μου ειχατε γραψει και αγορασω ηδη αυτο http://www.skroutz.gr/s/4661553/TP-LINK-TL-WPA4226-Kit.html#js_reviews ...τωρα θελω λιγη βοηθεια, εχω το ρουτερ το καινουργιο της tp-link  διπλα σε σταθερο υπολογιστη στο ισογειο, εκει κοντα στο σαλονι εχω βαλει και ενα τετοιο για ενισχυση http://www.skroutz.gr/s/2750956/TP-LINK-TL-WA850RE.html?from=best_picks ,μεχρι εδω καλα αλλα τωρα εχω σαν εξτρα το powerline που σας ειπα,ενα δευτερο ιδιο access point και ενα παλιο ρουτερ του ΟΤΕ zte...πειτε μου πως να τα χρησιμοποιησω ολα και να τα συνδεσω ετσι ωστε να εχω καλο σημα και στον οροφο πανω απο το ισογειο αλλα και στο υπογειο...ευχαριστω

αν και δεν καταλαβα που θες να βαλεις τι εν τουτοις ισχυει το παρακατω σε γενικες γραμμες.

εχουμε το adsl router που ειναι πχ 192.168.1.254 ή 192.168.1.1.

το repeater θα παρει ασυρματα απο το adsl router.θα πρεπει να εχει κλειστο τον dhcp και επισης η ip του να ειναι στο ιδιο δικτυο με το adsl router αλλα με διαφορετικη Ip.πχ του δινεις 192.168.1.253.

τα powerlines επισης θα ειναι σε διαφορετικη Ip αλλα παλι στο ιδιο δικτυο.πχ 192.168.1.252 και παει λεγοντας.

το ενα θα μπει διπλα στο ρουτερ με ethernet και το δευτερο κομματι εκει που θες να δωσεις ιντερνετ.εκει που θες να δωσεις ιντερνετ μπορεις να βαλεις ενα access point ή ενα παλιο adsl router που θα παιξει σαν access point.και αυτο θα εχει κλειστο τον dhcp και θα εχει Ip και αυτο στο ιδιο δικτυο πχ 192.168.1.250. αν ειναι access point ή universal repeater και ζητησει gateway του δινεις την ip του adsl router αν και δεν θα χρειαστει λογικα να συμπληρωσεις τιποτα απο αυτα.

ολες οι ip's στις συσκευες να ειναι εκτος ευρος dhcp του adsl router.αν δεν ξερεις να το τσεκαρεις για αυτο σου ειπα πχ βαλε 192.168.1.253 252 251...etc. επειδη ειναι μακρυα οποτε ακομα και στον dhcp να ειναι στην πραξη να μην φτασει ποτε ο dhcp μεχρι εκει για να μην εχεις θεμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...