Προς το περιεχόμενο

Επιλογη powerline adaptor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ως χρήστης ενός Netgear XAVB1004 (200mbps με switch) μπορώ να σου πω ότι αξίζει και με το παραπάνω. Πέρα του ότι δεν έχεις την όποια πιθανή βλάβη από διαρκής ακτινοβολία του ασύρματου και την όποια αστάθεια του, οι ταχύτητες του σε κανιούργια κατοικία (>2000) είναι ικανοποιητικότατες ακόμα και σε streaming 1080p. To router είναι στο γραφείο και στέλνω ιντερνετ και τοπικό δίκτυο σε δύο συσκευές στο σαλόνι. Ταχύτητα ιντερνετ είναι άψογη αλλά εκεί που πραγματικά σου δίνει λύση είναι το hd streaming. Προσοχή μόνο σε εμένα τα 8mbps δεν ήταν αρκετά για 1080p σε αντίθεση με τα 200mbps που δουλεύουν άψογα.

Δημοσ.

Ως χρήστης ενός Netgear XAVB1004 (200mbps με switch) μπορώ να σου πω ότι αξίζει και με το παραπάνω. Πέρα του ότι δεν έχεις την όποια πιθανή βλάβη από διαρκής ακτινοβολία του ασύρματου και την όποια αστάθεια του, οι ταχύτητες του σε κανιούργια κατοικία (>2000) είναι ικανοποιητικότατες ακόμα και σε streaming 1080p. To router είναι στο γραφείο και στέλνω ιντερνετ και τοπικό δίκτυο σε δύο συσκευές στο σαλόνι. Ταχύτητα ιντερνετ είναι άψογη αλλά εκεί που πραγματικά σου δίνει λύση είναι το hd streaming. Προσοχή μόνο σε εμένα τα 8mbps δεν ήταν αρκετά για 1080p σε αντίθεση με τα 200mbps που δουλεύουν άψογα.

τα 8Mbps δεν φτανουν για Full hd.τι εννοεις δεν ηταν αρκετα?σε κανεναν δεν παιζει hd με 8 mbps.τωρα το μονο που θα διαφωνησω ειναι για αυτο που λες όποια πιθανή βλάβη από διαρκής ακτινοβολία του ασύρματου

αν εννοεις προβλημα στον ανθρωπο ας ξεκινησουμε απο τα κινητα.αν εννοεις να παθει κατι η συσκευη ειναι ιδιες πιθανοτητες με οτιδηποτε.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα μηπως ξερει καποιος αν γινεται να χρησιμοποιησεις περισοτερα απο 1 kit για να εχεις περισσοτερα σημεια για ιντερνετ σε 1 σπιτι;

Δημοσ.

Γίνεται, υπάρχει utility από κάθε εταιρία που μπορείς να βάλεις στο ίδιο powerline "δίκτυο" όσες συσκευές θέλεις (δλδ ουσιαστικά όσες έχουν ίδιο password).

Δημοσ.

αυτην την συζητηση ειχαμε και σε ενα αλλο θεμα και λογικα πρεπει να γινεται.αφου περνανε data απλα μεσα αν αυτα συνενοουνται να το πω ετσι δεν υπαρχει λογος να μην παιζει.σαν switch ειναι αλλωστε.το βρισκω λιγο βλακεια να μην μπορεις να παιξεις πχ με 3.δηλαδη το ενα να ειναι στο ρουτερ και τα αλλα 2 σε δυο δωματια που θελουν Internet.

Δημοσ.

οτι αλλο ειναι η αμα παρεις κατι ενημερωσε μας για να το δουν και αλλα ατομα που ισως εχουν τις ιδιες αποριες.

Δημοσ.

Mιας και εχει αρχισει να μου σπανε τα νευρα τα 2 tp-link repeater(για καποιο λογο τρωνε φρικες και σβηνουν) που εχω στησει πανω σε ενα huawei router του OTE.Εχω αρχισει και το σκεφτομαι για powerline.

Θελω να δωσω σε 2 διαμερισματα εαν ειναι εφικτο με ενσωματωμενο wifi.Οποτε θα χρειαστω και 3ο για την εισαγωγη.

Θα δουλεψει λετε?Καμια προταση ως προς εταιρια/μοντελο?

Δημοσ.

Mιας και εχει αρχισει να μου σπανε τα νευρα τα 2 tp-link repeater(για καποιο λογο τρωνε φρικες και σβηνουν) που εχω στησει πανω σε ενα huawei router του OTE.Εχω αρχισει και το σκεφτομαι για powerline.

Θελω να δωσω σε 2 διαμερισματα εαν ειναι εφικτο με ενσωματωμενο wifi.Οποτε θα χρειαστω και 3ο για την εισαγωγη.

Θα δουλεψει λετε?Καμια προταση ως προς εταιρια/μοντελο?

α.αν εχουν εγγυηση πηγαινε τα πισω.αλλιως δες και για firmware update.καποια Powerline εχουν και wifi.αν και η καλυτερη λυση σε αυτην την περιπτωση ειναι ethernet σε καθε οροφο και access point.βεβαια δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να περαστει το Utp ειτε εξωτερικα ειτε μεσα απο τις ηδη υπαρχουσες σωληνωσεις που περνανε τα τηλεφωνικα.εκτος μετα υπαρχουν και οι πατεντες.τωρα αν καθε διαμερισμα εχει ειτε 2 ζευγαρια ραζιμ (και δεν χρησιμοποιουν τηλεφωνο) η ακομα καλυτερα δικτυου καλωδιο αντι για τηλεφωνικο να περασεις απο εκει μεσα το ιντερνετ.(στο δικτυου και να εχουν τηλεφωνο δεν σε νοιαζει αφου το 100αρι παιζει με 2 ζευγαρια .το Utp εχει 4.αρα 2 το ιντερνετ και ενα το τηλεφωνικο και 1 spare.

Αν οι ηλεκτρικοί πίνακες των διαμερισμάτων είναι στο ίδιο ρολόι, θα δουλέψει μια χαρά, αλλιώς όχι.

αν και πολλοι λενε οτι και με διαφορετικο πινακα παιζει και διαφορα τετοια εντουτοις καλο θα ηταν να βρει δανεικα να κανει καμια δοκιμη πριν αγορασει.αλλα ναι τα 2 διαμερισματα κατα 99 τις 100 θα ειναι σε διαφορετικο ρολοι.

Δημοσ.

αν και πολλοι λενε οτι και με διαφορετικο πινακα παιζει και διαφορα τετοια εντουτοις καλο θα ηταν να βρει δανεικα να κανει καμια δοκιμη πριν αγορασει.αλλα ναι τα 2 διαμερισματα κατα 99 τις 100 θα ειναι σε διαφορετικο ρολοι.

Έχω ακούσει κι εγώ περιπτώσεις που ανιχνευόταν συσκευή άλλου διαμερίσματος σε πολυκατοικία, αλλά τότε θα είχε κάνει καμμιά μλκία ο ηλεκτρολόγος και θα είχαν κοινά σημεία ο ουδέτερος ή/και η γείωση των 2 διαμερισμάτων.

Αν είναι σωστή η εγκατάσταση, δεν θα παίξουν σε διαφορετικά ρολόγια.

Δημοσ.

εκτος μετα υπαρχουν και οι πατεντες.τωρα αν καθε διαμερισμα εχει ειτε 2 ζευγαρια ραζιμ (και δεν χρησιμοποιουν τηλεφωνο) η ακομα καλυτερα δικτυου καλωδιο αντι για τηλεφωνικο να περασεις απο εκει μεσα το ιντερνετ.(στο δικτυου και να εχουν τηλεφωνο δεν σε νοιαζει αφου το 100αρι παιζει με 2 ζευγαρια .το Utp εχει 4.αρα 2 το ιντερνετ και ενα το τηλεφωνικο και 1 spare.

Μπορεις να το εξηγησεις λιγο καλυτερο αυτο?Θελω να βαλω ενα access στο απεναντι διαμερισμα που δεν εχει καθολου τηλ αλλα ειναι διπλα απο το εξωτερικο κεντρικο κουτι του δικου μου?Πως μπορω να το κανω?

Δημοσ.

Έχω ακούσει κι εγώ περιπτώσεις που ανιχνευόταν συσκευή άλλου διαμερίσματος σε πολυκατοικία, αλλά τότε θα είχε κάνει καμμιά μλκία ο ηλεκτρολόγος και θα είχαν κοινά σημεία ο ουδέτερος ή/και η γείωση των 2 διαμερισμάτων.

Αν είναι σωστή η εγκατάσταση, δεν θα παίξουν σε διαφορετικά ρολόγια.

καλα η γειωση ισως σε μια πολυκατοικια να ειναι κοινη??????

ειχα διαβασει αν το θυμαμαι σωστα οτι μερικα powerlines παιζουν με την γειωση ενω αλλα με τον ουδετερο και για αυτο μερικα παιζουν και σε διαφορετικα διαμερισματα ενω αλλα οχι.δεν ξερω αν αληθευει δεν το εχω ψαξει καθολου με Powerline>μια φορα ειχε τυχει να σεταρω συσκευη πανω απο Powerline αλλα ουτε καν την ειχα βαλει εγω στο ρευμα.εγω απλα σεταρα μια καμερα που ηταν σε Powerline σε μαιζονετα

Μπορεις να το εξηγησεις λιγο καλυτερο αυτο?Θελω να βαλω ενα access στο απεναντι διαμερισμα που δεν εχει καθολου τηλ αλλα ειναι διπλα απο το εξωτερικο κεντρικο κουτι του δικου μου?Πως μπορω να το κανω?

μισο γιατι με μπερδεψες?στον ιδιο οροφο στο διπλα διαμερισμα να το πω απλα?εχετε Utp απο την κεντρικη πριζα μεχρι τον κατανεμητη κατω???τι εννοεις απο το εξωτερικο κεντρικο κουτι του δικου μου?ποιο κουτι?εννοεις τα καλωδια που περνανε μεσα απο τους τοιχους στους διαδρομους αναμεσα στα διαμερισματα?καπου σε εχασα.αν μπορεις εξηγησε μου καλυτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...