Προς το περιεχόμενο

Επιλογη powerline adaptor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και σκεφτομαι να αγορασω ενα συστημα powerline θα ηθελα την γνωμη σας πανω σ΄αυτο, ειναι αξιοπιστα η να παραμεινω στο wifi? την αλλαγη θελω να την κανω διοτι λογω πλεων των πολλων συσκευων που δεχονται internet πχ τηλεοραση- blu-ray και καθως δεν υπαρχει αλλος τροπος δικτυωσης αυτων νομιζω οτι το συστημα powerline θα ηταν ιδανικο.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

κι εγώ ψήνομαι να πάρω γιατί έχω σιχαθεί το WiFi, ΑΛΛΑ πρέπει πρώτα να βρω κάποιον που να έχει για να testάρω πως θα παίζει (ταχύτητα). Διότι αλλιώς συμπεριφέρονται στο ίδιο δωμάτιο (ίδια φάση, ίδια ασφάλεια) κι αλλιώς όταν είναι σε άλλο δωμάτιο-όροφο του σπιτιού...

Δημοσ.

για τα devolo λενε καλα λογια.επισης γιατι βαρεθηκατε το wifi?υπαρχει και η λυση κανα καλωδιο ethernet σε κανα καναλι και εισαι αρχοντας.εγγυημενο φτηνο και gigabit.

• Super Moderators
Δημοσ.

και ότι θα πρέπει να τρυπάω τοίχους, αλλιώς δεν θα κλείνουν οι πόρτες των δωματίων :P

Δημοσ.

Οκ εκει παω πασο αν και αξιζει αυτη η επενδυση ειτε εξωτερικα ειτε οχι.παντως οι πιο πολλοι λενε οτι με powerline παιζει απλα δεν ξερω με θεμα ταχυτητας.και τα γρηγορα ειναι λιγο ακριβα.

Δημοσ.

Τσίμπα homeplug/powerline με κλειστά μάτια!

Ήμουν κι εγώ σε ίδια κατάσταση πριν μερικούς μήνες, το ρούτερ το έχω στο δωμάτιό μου και ήθελα να στέλνω internet στο σαλόνι (που είναι αρκετά μακριά). Αρχικά είχα κάνει wireless repeater bridge με 2 routers συνδεδεμένους ασύρματα, αλλά επειδή ήταν 802.11g τον έπιναν σε HD 1080p streaming (+ ότι κάθε ασύρματη συσκευή έριχνε κι άλλο την ταχύτητα του bridge).

Οπότε ή αναβάθμιζα τα πάντα σε N ή έβαζα powerline. Και για το 1ο μιλάμε για κόστη > 200€ (N modem/router + N repeater/bridge + 3 x N NICs) είπα να δοκιμάσω το powerline.

Κατέληξα σε κάτι TP-Link του 20άρικου (αρχικά προορίζονταν για δοκιμή όπως είπα για να μην κλαίω τα κατοστάρικα μετά) και συγκεκριμένα αυτά : http://www.skroutz.gr/s/317835/TP-LINK-TL-PA211-AV200-Mini-Powerline-Adapter.html και δεν το μετάνιωσα καθόλου!

Στο ίδιο δωμάτιο συγχρονίζουν στα 189Mbps, ενώ τώρα εκεί που είναι στα 50-60Mbps, ανάλογα πόσο φορτωμένες είναι οι γραμμές, με μηδαμινές αποσυνδέσεις και απροβλημάτιστο HD 1080p streaming.

Δουλεύουν σε τριφασικό κανονικά, απλά καλό είναι να μπαίνουν μόνα τους στην πρίζα. Το ένα το δικό μου το έχω σε σταυρό αναγκαστικά (δλδ παίρνουν ρεύμα και άλλες συσκευές από την ίδια πρίζα), αν μπούν και τα 2 solo συγχρονίζουν στα 75-80Mbps.

Το πόσο θα συγχρονίσουν είναι ανάλογα με το χώρο, την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, την απόσταση, τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες ταυτόχρονα μαζί με τους αντάπτορες. Πάντως αφού σε μένα δουλεύουν στα ~50Mbps δύσκολο να πάνε παρακάτω (160m2 συνδεδεμένα στις 2 άκρες με powerline + άλλες συσκευές μαζί) - όχι απαραίτητα οι συγκεκριμένες συσκευές, γενικά μιλάω.

Πάντως και οι belkin είναι πολύ καλές, αν και ακριβότερες. Φαντάζομαι μπορεί να συμπεριφέρονται και καλύτερα. Πάντως κυκλοφορούν/θα κυκλοφορήσουν και αντάπτορες με passthrough πρίζες, ώστε να μην απασχολούν μια πρίζα μόνοι τους...

• Super Moderators
Δημοσ.

γενικότερα αυτή είναι η πρόταση μου, test πρώτα εφόσον υπάρχει τέτοια δυνατότητα και μετά αγορά...

Δημοσ.

Συμφωνώ, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα. Όταν δεν υπάρχει απλά ψάχνεις να βρείς γνώμες, γι' αυτό κάθησα και έγραψα τη δική μου για όποιον ενδιαφέρεται...

Δημοσ.

Τσίμπα homeplug/powerline με κλειστά μάτια!

Ήμουν κι εγώ σε ίδια κατάσταση πριν μερικούς μήνες, το ρούτερ το έχω στο δωμάτιό μου και ήθελα να στέλνω internet στο σαλόνι (που είναι αρκετά μακριά). Αρχικά είχα κάνει wireless repeater bridge με 2 routers συνδεδεμένους ασύρματα, αλλά επειδή ήταν 802.11g τον έπιναν σε HD 1080p streaming (+ ότι κάθε ασύρματη συσκευή έριχνε κι άλλο την ταχύτητα του bridge).

Οπότε ή αναβάθμιζα τα πάντα σε N ή έβαζα powerline. Και για το 1ο μιλάμε για κόστη > 200€ (N modem/router + N repeater/bridge + 3 x N NICs) είπα να δοκιμάσω το powerline.

Κατέληξα σε κάτι TP-Link του 20άρικου (αρχικά προορίζονταν για δοκιμή όπως είπα για να μην κλαίω τα κατοστάρικα μετά) και συγκεκριμένα αυτά : http://www.skroutz.g...ne-Adapter.html και δεν το μετάνιωσα καθόλου!

Στο ίδιο δωμάτιο συγχρονίζουν στα 189Mbps, ενώ τώρα εκεί που είναι στα 50-60Mbps, ανάλογα πόσο φορτωμένες είναι οι γραμμές, με μηδαμινές αποσυνδέσεις και απροβλημάτιστο HD 1080p streaming.

Δουλεύουν σε τριφασικό κανονικά, απλά καλό είναι να μπαίνουν μόνα τους στην πρίζα. Το ένα το δικό μου το έχω σε σταυρό αναγκαστικά (δλδ παίρνουν ρεύμα και άλλες συσκευές από την ίδια πρίζα), αν μπούν και τα 2 solo συγχρονίζουν στα 75-80Mbps.

Το πόσο θα συγχρονίσουν είναι ανάλογα με το χώρο, την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, την απόσταση, τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες ταυτόχρονα μαζί με τους αντάπτορες. Πάντως αφού σε μένα δουλεύουν στα ~50Mbps δύσκολο να πάνε παρακάτω (160m2 συνδεδεμένα στις 2 άκρες με powerline + άλλες συσκευές μαζί) - όχι απαραίτητα οι συγκεκριμένες συσκευές, γενικά μιλάω.

Πάντως και οι belkin είναι πολύ καλές, αν και ακριβότερες. Φαντάζομαι μπορεί να συμπεριφέρονται και καλύτερα. Πάντως κυκλοφορούν/θα κυκλοφορήσουν και αντάπτορες με passthrough πρίζες, ώστε να μην απασχολούν μια πρίζα μόνοι τους...

α.αν ειναι να παιζεις με πολλους repeaters δεν αξιζει γιατι σου σκιζει την ταχυτητα.εκει καλυτερα να ειναι wifi n και τιποτα 23dbm αν για x y λογο δεν παιζει το Powerline.επισης υπαρχουν passthrough.ειναι της devolo αλλα ειναι ακριβοι.

επισης belkin δεν ξερω σε Powerlines αλλα σε ρουτερακια δεν μου γεμιζει το ματι(adsl router).ειναι μια εταιρεια που πλεον βγαζει τα παντα.μονο καλτσες και μαλλι για πλεξιμο δεν εχει βγαλει

και πάλι όμως θα ήθελα να τα testάρω πρώτα και μετά να αγοράσω :-(

αυτο δυσκολο.η θα πρεπει απο φιλο η demo απο καμια εταιρεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...