Επισκέπτης Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Θα διαφωνήσω και εδώ αν και δεν είναι του παρόντος να το αναλύσουμε εκτενέστερα γιατί ήδη είμαστε off topic. Απλα θα σου πω ότι ο χρόνος που χρειάζεσαι στο iphone για παράδειγμα για τις εργασίες σου (βλ. υποχρεωτική χρήση itunes για τα παντα, ανόητες-χρονοβόρες-περιττές μετατροπές των format video/ήχου κτλ)είναι πολλαπλάσιος από ότι στα υπόλοιπα τηλέφωνα (just copy paste) και έρχεται σε αντίθεση με όσα λες. Αν πραγματικά ήθελες κάτι που συμφέρει από άποψη απόδοσης/κόστους, χωρίς να σε μπερδεύει και να σου τρώει τον ελάχιστο δύνατο χρόνο, το πιθανότερο είναι οτι θα κυκλοφορούσες με ένα Galaxy s2 στο χέρι. Μακάρι να ισχύει αυτό που λες, αλλά μέχρι να το δω, δεν το πιστεύω. Απλά οι κομπιουτεράδες έχετε διαστρεβλωμένη άποψη για το τι σημαίνει "απλό", κάτι που επιβεβαιώνεται από τους γύρω μου που χειρίζονται τα iphone με το που το παίρνουν στα χέρια τους. Η υποχρεωτική χρήση του iTunes ας πούμε, είναι για να διευκολύνει τα πράγματα. Και πράγματι το κάνει. Και η μετατροπή βίντεο είναι πιο απλή ιστορία από το να έχεις διάφορους τύπους αρχείου και να μην ξέρει τι χρειάζεται ο καθένας για να τρέξει, ενδεχομένως να πρέπει να έχεις διαφορετική εφαρμογή για άλλο φορμάτ κτλ. Και η σκέψη κάποιου που δε γνωρίζει είναι "το τηλέφωνό μου δε λειτουργεί. Γιατί δεν παίζει το βίντεο;" Δε θα κάτσει ποτέ να ασχοληθεί (άμα πέσει σε κανέναν γνωστό που να ξέρει, εκεί κάτι γίνεται). Το ξέρω, είναι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος που ασχολείται, αλλά έτσι είναι. Προτιμότερο είναι να ξέρεις ότι όλα τα αρχεία θα τα κάνω "για iphone" και θα παίζουν μέσα από ένα πρόγραμμα και θα βρίσκονται σε ένα σημείο, παρά να μην καταλαβαίνεις γιατί δεν τρέχει και να πρέπει να κάθεσαι να ψάχνεις τους τύπους αρχείων. Απλά δεν τα ξέρει αυτά η μάνα μου (να στο πω έτσι). Ο ανταγωνισμός της Apple δεν μπορεί να είναι αυτός.
haHa Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Η υποχρεωτική χρήση του iTunes ας πούμε, είναι για να διευκολύνει τα πράγματα. Και πράγματι το κάνει. Και η μετατροπή βίντεο είναι πιο απλή ιστορία από το να έχεις διάφορους τύπους αρχείου και να μην ξέρει τι χρειάζεται ο καθένας για να τρέξει, ενδεχομένως να πρέπει να έχεις διαφορετική εφαρμογή για άλλο φορμάτ κτλ. Αυτο πολυ απλα δεν ισχυει πχ στο samsung galaxy s2 και γενικοτερα στο android. Ισως πιστευεις ετσι επειδη εχεις μαθει με την δυσκολη "λογικη" του iTunes για τα video. Τελος, ειναι πιο πιθανο να συμβει αυτο που περιγραφεις οταν προσπαθεις να κανεις μετατροπες για το iTunes: το ενα προγραμμα μπορει να μετατρεπει μονο avi, το αλλο mkv ή καποιο να μην μπορει να βαλει υποτιτλους. Η λυση ειναι πολυ πιο απλη : απλα δεν κανεις τιποτα απο αυτα τα μαζιχιστικα και κανεις copy-paste(ειτε επειδη εχεις android ειτε επειδη τα εσκασες και αγορασες ενα προγραμμα απο το appstore σαν το BUZZ Player για να ξεφυγεις απο την πολυ-δυσκολη, μπελαλιδικη, χρονοβορα διαδικασια των μεατροπων). Το ξέρω, είναι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος που ασχολείται, αλλά έτσι είναι. Προτιμότερο είναι να ξέρεις ότι όλα τα αρχεία θα τα κάνω "για iphone" και θα παίζουν μέσα από ένα πρόγραμμα και θα βρίσκονται σε ένα σημείο, παρά να μην καταλαβαίνεις γιατί δεν τρέχει και να πρέπει να κάθεσαι να ψάχνεις τους τύπους αρχείων. Απλά δεν τα ξέρει αυτά η μάνα μου (να στο πω έτσι). Ο ανταγωνισμός της Apple δεν μπορεί να είναι αυτός. To οτι ειναι καπως σαθρα η επιχειρηματολογια σου φαινεται στο οτι η μανα σου ξερει να κανει μετατροπες avi σε mp4, μετα να ενσωματωσει υποτιτλους , να τα περασει στο itunes και τελος να τα συγχρονισει με το iphone. (αληθεια με ποια προγραμματα κανει αυτην την τοση "απλη" διαδικασια? Στοιχημα οτι απαντηση δεν θα παρουμε) Τα ξερει ολα αυτα, αλλα δεν ξερει copy-paste, που ειναι το μονο που χρειαζεται για να παιξει οποιωσδηποτε σχεδον τυπος αρχειου video(mkv,avi,mp4,mpg κλπ) στο galaxy s2 χωρις την χρηση καμμιας εξτρα εφαρμογης,απλα με τον ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ video player.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Ποια επιχειρηματολογία ρε haHa, τις εμπειρίες μας περιγράφουμε. Δεν πάμε να βγάλουμε κανένα θεώρημα. Έλεος πια με τις κόντρες σώνει και καλά. Λες και έχω καμιά φαγούρα μη τυχόν δεν αγοράσουν οι άλλοι προϊόντα της Apple. Και ναι, η μάνα μου μπορεί να κάνει μετατροπή γιατί ξέρει ότι θα πάω σε εκείνο το πρόγραμμα και θα πατήσω εκείνο το κουμπί. Δεν ξέρει βέβαια ότι αυτό λέγεται μετατροπή ή ότι αλλάζει τον τύπο αρχείου. Ξέρει απλά ότι μόλις πατήσω αυτό το κουμπί που λέει κάτι για iPhone, θα μπει κατευθείαν στο iTunes και κατά συνέπεια στο τηλέφωνό μου (και άμα τα συνειδητοποιεί κι αυτά, ενδεχομένως απλά να ξέρει ότι όταν πατήσω videos στο iphone, θα δω το βίντεο μου, επειδή πάτησα εκείνο το κουμπί). Και τέλος ξαναλέω μακάρι να ισχύουν όσα λέτε για το Samsung, τα πράγματα ΜΟΛΙΣ να άλλαξαν (γιατί μέχρι τώρα ΔΕΝ ήταν έτσι) και να τα συνδέεις με τον υπολογιστή σου και να φαίνεται κατ' ευθείαν που και πως πρέπει να πατήσεις, αλλά εμπειρικά λέω ότι συνήθως όταν μιλάτε για απλότητα εσείς οι ψαγμένοι, μιλάτε για πράγματα που σας φαίνονται αυτονόητα ενώ δεν είναι για τον πολύ κόσμο. Και εν πάσει περιπτώσει, εγώ ενδέχεται να είμαι βλάκας και να λέω βλακείες: ψάξτε βρείτε τι φταίει και χρησιμοποιεί ο κόσμος τα πολύπλοκα προϊόντα της Apple αν πιστεύετε ότι είναι έτσι (που δεν είναι). Δικαιολογίες του τύπου "marketing και fanboys" είναι υπεκφυγές.
haHa Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Ποια επιχειρηματολογία ρε haHa, τις εμπειρίες μας περιγράφουμε. Δεν πάμε να βγάλουμε κανένα θεώρημα. Έλεος πια με τις κόντρες σώνει και καλά. Λες και έχω καμιά φαγούρα μη τυχόν δεν αγοράσουν οι άλλοι προϊόντα της Apple. Και ναι, η μάνα μου μπορεί να κάνει μετατροπή γιατί ξέρει ότι θα πάω σε εκείνο το πρόγραμμα και θα πατήσω εκείνο το κουμπί. Δεν ξέρει βέβαια ότι αυτό λέγεται μετατροπή ή ότι αλλάζει τον τύπο αρχείου. Ξέρει απλά ότι μόλις πατήσω αυτό το κουμπί που λέει κάτι για iPhone, θα μπει κατευθείαν στο iTunes και κατά συνέπεια στο τηλέφωνό μου (και άμα τα συνειδητοποιεί κι αυτά, ενδεχομένως απλά να ξέρει ότι όταν πατήσω videos στο iphone, θα δω το βίντεο μου, επειδή πάτησα εκείνο το κουμπί). Και τέλος ξαναλέω μακάρι να ισχύουν όσα λέτε για το Samsung, τα πράγματα ΜΟΛΙΣ να άλλαξαν (γιατί μέχρι τώρα ΔΕΝ ήταν έτσι) και να τα συνδέεις με τον υπολογιστή σου και να φαίνεται κατ' ευθείαν που και πως πρέπει να πατήσεις, αλλά εμπειρικά λέω ότι συνήθως όταν μιλάτε για απλότητα εσείς οι ψαγμένοι, μιλάτε για πράγματα που σας φαίνονται αυτονόητα ενώ δεν είναι για τον πολύ κόσμο. Και εν πάσει περιπτώσει, εγώ ενδέχεται να είμαι βλάκας και να λέω βλακείες: ψάξτε βρείτε τι φταίει και χρησιμοποιεί ο κόσμος τα πολύπλοκα προϊόντα της Apple αν πιστεύετε ότι είναι έτσι (που δεν είναι). Δικαιολογίες του τύπου "marketing και fanboys" είναι υπεκφυγές. Καμμια κοντρα φιλε Manuel! Δεν ξερω βεβαια για σενα που γραφεις "ελεος" κλπ... Περιεγραψες την εμπειρια σου(με την μια πλατφορμα απο οτι φαινεται, χωρις να εχεις εμπειρια απο την αλλη) και ειπες οτι το copy-paste ειναι πιο πολυπλοκο απο την μετατροπη video/ενσωματωση υποτιτλων.. Ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του απο αυτο. Επισης οπως εγραψα και πριν δεν μαθαμε πως λεγονται αυτα τα προγραμματα που χρησιμοποιει η μανα σου για τις "πανευκολες" μετατροπες.... Τελος, μαλλον εσυ πρεπει να ψαξεις να βρεις τι φταιει και το mac os x εχει με το ζορι 10% market share σε σχεση με το 85% των windows... Καπου εχεις μπερδευτει... Να μου πεις εδω θεωρεις οτι οι πολυωρες και μπελαλιδικες μετατροπες video για το itunes ειναι πιο απλες απο το copy-paste.
Haldol Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Επιβεβαιώνεις τα όσα είπα παραπάνω...ότι δηλαδή το target group της Apple είναι ως επί το πλείστον χρήστες με κακές ή μέτριες τεχνολογικές γνώσεις. Που είναι το κακό σε αυτό; Έχει αποφασιστεί με κάποιο τρόπο ότι οι υπολογιστές θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε γνώστες; Ακριβώς γι αυτό είναι η #1 εταιρεία αυτή τη στιγμή, επειδή κατάλαβε γρήγορα ότι την τραγική πλειοψηφία του κόσμου δε την ενδιαφέρουν αυτά που οι άλλοι παρουσιάζουν ως το υπέρτατο ατού των συσκευών τους. Όπως παραδέχεσαι δεν γνωρίζεις καν την μνήμη από το τηλέφωνο σου. Συμβιβάζεσαι με ότι σου δίνουν, αλλά δεν σκέφτεσαι ότι το κινητό σου θα δούλευε ακόμη καλύτερα αν αντί για 512mb είχε 1GB (όπως συμβαίνει με τον άμεσο ανταγωνισμό). Μήπως δεν θα μπορούσε η APPLE να αναβαθμίσει με 1GB το iphone 4s? Ούτε το laptop μου ξέρω πόση έχει, ούτε ο iMac, ούτε και το PC δίπλα που τρέχει Debian. Τα δύο πρώτα έχουν 4GB και 6GB, αλλά δε ξέρω ποιο έχει πόσο. Καλά άμα με ρωτήσεις και για τους επεξεργαστές άστο. Θυμάμαι μόνο ότι το PC έχει έναν AMD. Μία φορά κοίταξα τα specs για τα να βάλω στην υπογραφή. Παραπάνω μνήμη θα μπορούσε να βάλει εύκολα, αλλά για ποιο λόγο να μικρύνει το περιθώριο κέρδους της όταν δε χρειάζεται άλλη μνήμη; Μπόλικη μνήμη θέλεις όταν τρέχεις memory intensive εφαρμογές (δεν υπάρχουν σε mobile πλατφόρμες) ή όταν το λειτουργικό είναι resource hog (όπως συμβαίνει με το Android ας πούμε). Επειδή δε συμβαίνει τίποτα από τα δύο, η μνήμη είναι αρκετή (για τώρα). Δε θα τρέχει καλύτερα. Αν έχεις 8GB στο laptop και αναβαθμίσεις στα 16GB, θα δεις διαφορά; Δεδομένου ότι δεν τρέχεις απαιτητικές σε RAM εφαρμογές και το λειτουργικό σου κάνει καλή διαχείριση μνήμης. Έχεις γνωρίσει εσύ κανέναν που να έχει πραγματικό πρόβλημα από τη λίγη RAM του iPhone; Οι περισσότεροι δε ξέρουν καν πόση έχει (γιατί να ξέρουν κιόλας, που χρειάζεται κάτι τέτοιο...) και όσοι τσινάνε είναι άτομα κολλημένα συνήθως, που θα διαμαρτυρηθούν απλά για να διαμαρτυρηθούν, ακόμα κι αν δεν έχουν πρόβλημα. Με τον όρο όμως αναβάθμιση σε ένα κινητό σίγουρο δεν αναφερόμαστε στην RAM. Η δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου είναι πάνω από όλα και κατά την γνώμη μου εσκεμμένα η APPLE έχει κλείσει τα στεγανά της με σκοπό φυσικά το κέρδος.Ενδεικτικά τιμές από το γνωστότερο ελληνικό κατάστημα: Iphone 4S 16GB --> 669 ευρώ Iphone 4S 32GB --> 789 ευρώ (+120 ευρώ από το base model) Iphone 4s 64GB --> 899 ευρω (+230 ευρω από το base model) Αν σου είχε δώσει την δυνατότητα για μια microsd, τότε με 15 ευρώ (16GB class10) και 35 ευρω αντίστοιχα (32GB class 10) θα είχες όσο αποθηκευτικό χώρο επιθυμούσες σε τιμές 10-20% των αντίστοιχων που σου προσφέρει η APPLE. Σε αντίθεση με τη RAM, εδώ έχεις δίκιο. Είναι υπερβολικά κοστολογημένα τα «μεγάλα» μοντέλα. Να δώσει όμως SD slot θα ήταν δύσκολο, δεδομένου ότι είναι unibody κατασκευή. Είναι κοινό γνώρισμα όλων αυτών των συσκευών το ότι προσπαθούν να έχουν όσο πιο λίγα ανοίγματα γίνεται (π.χ. Nokia Lumia). Συνήθως όμως ενσωματώνουν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο από τη μάνα τους, οπότε και η έλλειψη SD slot αποτελεί πραγματικό πρόβλημα για ελάχιστους. Ξανατονίζω το πραγματικό.
ektor7 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Που είναι το κακό σε αυτό; Έχει αποφασιστεί με κάποιο τρόπο ότι οι υπολογιστές θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε γνώστες; Ακριβώς γι αυτό είναι η #1 εταιρεία αυτή τη στιγμή, επειδή κατάλαβε γρήγορα ότι την τραγική πλειοψηφία του κόσμου δε την ενδιαφέρουν αυτά που οι άλλοι παρουσιάζουν ως το υπέρτατο ατού των συσκευών τους. #1 Στα λογισμικα ειναι η ms! #1 Στα mobile os εινα η google! #1 Στις πωλησεις κινητων ειναι τωρα η samsung! #1 Στις πωλησεις λαπτοπ&σταθερων ειναι HP! Και η μονη #1 που μπορει να εχει η apple και της αξιζεις και με το παραπανω,ειναι στο marketing!!! Σε αντίθεση με τη RAM, εδώ έχεις δίκιο. Είναι υπερβολικά κοστολογημένα τα «μεγάλα» μοντέλα. Να δώσει όμως SD slot θα ήταν δύσκολο, δεδομένου ότι είναι unibody κατασκευή. Είναι κοινό γνώρισμα όλων αυτών των συσκευών το ότι προσπαθούν να έχουν όσο πιο λίγα ανοίγματα γίνεται (π.χ. Nokia Lumia). Συνήθως όμως ενσωματώνουν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο από τη μάνα τους, οπότε και η έλλειψη SD slot αποτελεί πραγματικό πρόβλημα για ελάχιστους. Ξανατονίζω το πραγματικό. 1.Αυτο που λεει ο panos,ειναι οτι πληρωνεις σχεδων τα 5Χ για extra nand,απ'οτι μια πολυ γρηγορη sd,για κατι που το θες μονο για αποθηκευτικο χωρο! 2.Οι wp7.5 συσκευες,ο μονος λογος που δεν εχουν sd,ειναι γιατι ακομη το λογισμικο δε τις υποστηριζει!Κατι που δηλωσε,ξεκαθαρα η ιδια η ms,οτι θα αλαξει με την ελευση των wp8! Και ενα τραντακτο παραδειγμα ειναι το κλειδωμα της sd,που γινεται ενα με την nand,μετα το περασμα της wp7.5 rom,στο htc hd2! Δεν την αναγνωριζει κανενα computer και κανενα λογισμικο,εκτος απο μερικες συσκευες της nokia,που και αυτες το μονο που μπορουν να κανουν,ειναι να τις φορμαρουν,κατα καποιο τροπο!
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Καμμια κοντρα φιλε Manuel! Δεν ξερω βεβαια για σενα που γραφεις "ελεος" κλπ... Το θέμα είναι ότι εγώ είμαι ο πελάτης (ο τύπος με τις μέτριες ή λίγες τεχνολογικές γνώσεις) και μου απαντάς λες και είμαι ο δικηγόρος της Apple και προσπαθώ να υπερασπιστώ το δίκαιο. Δεν προσπαθείς να καταλάβεις τις ανάγκες μου. Σου τις εξηγώ και η απάντηση είναι "δεν μπορεί να είναι αυτές" και "έχεις μπερδευτεί". Μα αφού σου το λέω! Και είμαι βέβαιος ότι στα γραφεία της Microsoft (πχ) υπάρχουν κάτι τύποι που σκέφτονται ανάλογα. [είχα γράψει ένα κατεβατό, αλλά το σβήνω γιατί νιώθω ότι χάνουμε το νόημα] Τελος, μαλλον εσυ πρεπει να ψαξεις να βρεις τι φταιει και το mac os x εχει με το ζορι 10% market share σε σχεση με το 85% των windows...Καπου εχεις μπερδευτει... Αφενός είναι πιο φθηνά, αφετέρου κανένας που να ξέρει από τεχνολογία δεν προτείνει Apple, γιατί οι περισσότεροι σκέφτονται ακριβώς όπως εσύ. Και λογικό είναι όποιος διαβάσει τη συζήτηση που κάνουμε, να πειστεί από σένα κι όχι από μένα (και μένα με έχεις πείσει να κάνω αγορές που μετάνιωσα). Το θέμα είναι ότι αποτρέπεις με αυτόν τον τρόπο κόσμο από το να αγοράσει κάτι που θα τον ευχαριστούσε (σίγουρα υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, δεν μπορεί να μην το βλέπεις αυτό), με επιχειρήματα του στυλ "δεν αντέχει στο χρόνο" κτλ, όπου ο άλλος καταλαβαίνει ότι σε 2 χρόνια θα αργεί να ανοίξει ο browser του. Δεν καταλαβαίνει ότι εσύ μιλάς για δουλειές που δεν πρόκειται να κάνει. Να μου πεις εδω θεωρεις οτι οι πολυωρες και μπελαλιδικες μετατροπες video για το itunes ειναι πιο απλες απο το copy-paste. Βασικά δεν έλεγα αυτό, αλλά με έβαλες σε μια διαδικασία να απαντάω έτσι. Κοινώς, μάπα πάλι η συζήτηση και κανείς δε θα καταλάβει τίποτα. Είπα ότι μακάρι να είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο λέτε, αλλά συνήθως δεν είναι και μέχρι τώρα η εμπειρία μου λέει ότι ΝΟΜΙΖΕΤΕ ότι είναι απλά. Εγώ θα πω για άλλη μια (τελευταία ελπίζω) φορά ότι μακάρι να είναι έτσι όπως τα λέτε. Άμα θέλεις τώρα, συνέχισε να μου λες ότι πιστεύω πως είναι πιο απλό το iPhone.
panos2000gr Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Που είναι το κακό σε αυτό; Έχει αποφασιστεί με κάποιο τρόπο ότι οι υπολογιστές θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε γνώστες; Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Ανέφερα ότι το μεγαλύτερο ποσοστό πελατών που απευθύνεται η Apple έχουν συνήθως περιορισμένες γνώσεις τεχνολογίας. Νομίζω ότι είναι κάτι κοινά αποδεκτό και φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και χιλιάδες εξαιρέσεις (π.χ η μισή ομάδα του Insomnia είναι Apple Users). Τα κριτήρια του συγκεκριμένου κοινού που περιγράφω παραπάνω είναι συνήθως διαφορετικά και επιλέγουν τον υπολογιστή ή το τηλέφωνο τους με βάση το elegance status που έχει επικρατήσει (respect στο τμήμα Marketing της Apple) καθώς και το υπέροχο ομολογουμένως design. Αν βάλεις μπροστά σε μια γκόμενα ένα MACBOOK Air/PRO και ένα DELL XPS τούμπανο, θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβουμε ποιο θα επέλεγε? Η συγκεκριμένη όμως γκόμενα είτε πήγαινε στο MACBOOK, είτε στο DELL XPS τα ίδια πράγματα θα έκανε πάνω κάτω. Κανένα έγγραφο, λίγο Facebook, λίγο MSN & Youtube, αναπαραγωγή τραγουδιών και ταινιών. Να μην πω ότι με το Macbook μπορεί να δυσκόλευε περισσότερο τη ζωή της, καθώς θα έπρεπε κάποιος τυχερός φίλος να της εγκαταστήσει το PARAGON NTFS για να είναι συμβατή με το υπόλοιπο 90% του πλανήτη, να της εξηγήσει ότι θα πρέπει να ξεχάσει το Microsoft office που ήξερε, να της εξηγήσει ότι αντί για Live Messenger είναι καλύτερα πλέον να χρησιμοποιεί το adium, ότι δεν μπορεί να κάνει maximize τα παράθυρα κτλ κτλ Πράγματα δηλαδή που μέχρι τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για αυτήν. Ακριβώς γι αυτό είναι η #1 εταιρεία αυτή τη στιγμή, επειδή κατάλαβε γρήγορα ότι την τραγική πλειοψηφία του κόσμου δε την Που ακριβώς είναι #1 αυτή τη στιγμή? Σε αντίθεση με τη RAM, εδώ έχεις δίκιο. Είναι υπερβολικά κοστολογημένα τα «μεγάλα» μοντέλα. Να δώσει όμως SD slot θα ήταν δύσκολο, δεδομένου ότι είναι unibody κατασκευή. Είναι κοινό γνώρισμα όλων αυτών των συσκευών το ότι προσπαθούν να έχουν όσο Και το Macbook PRO unibody είναι, αλλά μπορείς να κάνεις "πάρτυ" αφαιρώντας το καπάκι. Ο λόγος που τα πάντα είναι non-removable σε iphone-ipad είναι προφανής και ονομάζεται έξτρα κέρδος. Προσοχή δεν τους κατηγορώ...αφού τους πέρνει και τα κάνουν, καλώς πράττουν. Αν ήμουν μεγαλομέτοχος της APPLE μπορεί να έκανα και χειρότερα. @Manuel: Χωρίς παρεξήγηση, αλλά εφόσον δηλώνεις άγνοια για το τι συμβαίνει σήμερα στα "απέναντι στρατόπεδα", πώς κρίνεις τι είναι ευκολότερο ή καλύτερο? θεωρώ ότι με μια μικρή δοκιμή μπορεί να αναθεωρήσεις πολλές προκαταλήψεις ή να στηρίξεις ακόμη περισσότερο την άποψη που έχεις αυτή την στιγμή. Το να ισχυριζόμαστε ότι το αυτοκίνητο μας είναι καλύτερο και πιο πρακτικό από του γείτονα, χωρίς να ξέρουμε τις δυνατότητες του άλλου αυτοκινήτου είναι μάλλον συνήθεια και άποψη μιας άλλης εποχής. Μπες μέσα, τσέκαρε το , κάνε το test drive και διαμορφώνεις την κριτική σου. Υ.Γ.Εγω αν και hater(όπως με αποκαλούν κάποιοι),θα ήθελα πραγματικά να βγάλει κάτι πολύ καλό,που να αξίζουν πραγματικά,τα λεφτά που θα δώσουν τύποι σαν το pano,που γουστάρουν πραγματικά το λογισμικό, αλλά θα έχουν και ενα hardware,που τουλάχιστον να δικαιολογεί σε ενα βαθμό τα λεφτά τους και να μη νιώσουν ούτε μια στιγμή,ριγμένοι! Έκτορα δεν κόβω φλέβες για το ΜΑCOS...έχει τα προτερήματα και τα μειονέκτημα του έναντι των Windows. Θεωρώ εξίσου καλά και σταθερά και τα δύο. Οι λόγοι που επιλέγω MACBOOK για portable μηχάνημα έχουν να κάνουν κυρίως με το hardware κομμάτι και συγκεκριμένα: - Εξαιρετικό πληκτρολόγιο - Τέλειο Trackpad (+Smoothest Scolling Ever) - Ασύλληπτη ποιότητα κατασκευής και υλικών - Πολύ καλές οθόνες - Design (λιτό, με λεπτές και καθαρές γραμμές) - Παντελώς αθόρυβα σε συνηθισμένες συνθήκες λειτουργίας - Μεγάλη αυτονομία μπαταρίας Για DESKTOP χρήση πάντως προτιμώ μηχανήματα με Windows, όπου οι επιλογές και οι συνδυασμοί hardware είναι απείρως περισσότεροι.
ektor7 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Έκτορα δεν κόβω φλέβες για το ΜΑCOS...έχει τα προτερήματα και τα μειονέκτημα του έναντι των Windows. Θεωρώ εξίσου καλά και σταθερά και τα δύο. Οι λόγοι που επιλέγω MACBOOK για portable μηχάνημα έχουν να κάνουν κυρίως με το hardware κομμάτι και συγκεκριμένα: - Εξαιρετικό πληκτρολόγιο - Τέλειο Trackpad (+Smoothest Scolling Ever) - Ασύλληπτη ποιότητα κατασκευής και υλικών - Πολύ καλές οθόνες - Design (λιτό, με λεπτές και καθαρές γραμμές) - Παντελώς αθόρυβα σε συνηθισμένες συνθήκες λειτουργίας - Μεγάλη αυτονομία μπαταρίας Για DESKTOP χρήση πάντως προτιμώ μηχανήματα με Windows, όπου οι επιλογές και οι συνδυασμοί hardware είναι απείρως περισσότεροι. Το γνωρίζω πολύ καλά! Σε παρακολουθώ αρκετό καιρό τώρα και μπορώ να καταλάβω,πως σκέφτεσαι κ τι ζητάς! Συνήθως αυτοί που επιλεγούν ένα λογισμικό, χωρίς να καίγονται, είναι πιο ξεκάθαροι και συνηδητοποιημενοι για την επιλογη τους.Σε σχεση παντα μ'αυτους που φαίνεται ότι κόβουν φλέβες για αυτό! Μ'αυτη τη έννοια, αναφερόμουν σε χρηστές σαν εσένα! Και αυτούς τους χρηστές, οφείλει να σεβαστεί η κάθε εταιρεία,που ξέρουν να εκτιμούν τη καλή δουλειά-αποτέλεσμα και να τους ανταμείβει με ακόμη καλύτερα προϊόντα! Δε ήθελα να με παρεξηγήσεις!Και συγνώμη αν δε το έθεσα σωστά! Υ.Γ.Εγω παντως σε λαπτοπ,θα συνεχίσω μάλλον τη gaming γραμμη με windows και λογο design,με βλεπω με κανενα alienware 18αρι κ μια ταξιδιωτική βαλίτσα για φορητοτητα!
Haldol Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Η Apple είναι #1 στις mobile πλατφόρμες. Έχει τεράστιο μερίδιο με μία και μοναδική συσκευή, ενώ τα οικονομικά της αποτελέσματα από μόνα τους δείχνουν αυτό που λέω: ότι αυτό που κάνει, ο κόσμος το θέλει και πιάνει. Που είναι τα έσοδα όσων βγαίνουν στην TV και λένε για «το ταχύτερο smartphone»; Που είναι το market share κάτι τεράτων που βγαίνουν ανά διαστήματα από άλλες εταιρείες και ελπίζουν να πουλήσουν με όπλο το σούπερ hardware; Στην Apple μιλάνε για εμπειρία χρήσης, απολαυστική-«μαγική» συσκευή και άλλα παρόμοια. Οι άλλοι λένε για 1GB RAM, για ARM A15, για, για... τι τη νοιάζουν τη γκόμενα αυτά; Ε και τα λεφτά της γκόμενας θα πάνε σην Apple, όχι στην LG. Και να ποια εταιρεία είναι #1 και έχει χάσει το λογαριασμό από τα δισεκατομμύρια... Σχετικά με το learning curve μεταξύ Windows / OS X θα σου πω ότι δεν απέχουν και πολύ. Μη παίρνεις ως δεδομένο ότι η τύπισσα χειρίζεται Windows με ευκολία. Τον ίδιο φίλο που θα φώναζε για το NTFS-3G δε θα τον φώναζε στα Windows να της περάσει antivirus; Ή να της εγκαταστήσει το Office, που στο OS X είναι γελοία εύκολο μέσω του App Store; Το κάθε OS έχει τις παραξενιές του. Και όσοι χρησιμοποιούμε πάνω από ένα λειτουργικό (είδα και εσύ δουλεύεις Windows / OS X, εγώ δουλεώ αυτά και επιπλέον GNU/Linux) ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει «καλό» και «κακό» παρά μόνο πράγματα που βολεύουν ή όχι τον καθένα ξεχωριστά. Για αρχάριους χρήστες μάλιστα, αυτά δε παίζουν και τόσο μεγάλο ρόλο. Διότι πολύ απλά θα φωνάξουν τον φίλο «που ξέρει» για το παραμικρό, οπότε είτε αυτό λέγεται antivirus ή NTFS-3G, ένα και το αυτό. Btw το NTFS που χρειάζεται στο OS X; Αφού όλα τα φλασάκια είναι FAT το οποίο το αναγνωρίζει από μόνο του.
akatsim Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Λοιπον γιατι να κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας? Αν τα Macbook Pro/Air ετρεχαν Windows native θα ειχαν πολλαπλασιες πωλησεις. Διοτι ειναι αληθεια οτι σαν λειτουργικο τα 7αρια και τωρα τα 8αρια ειναι μακραν καλυτερο λογισμικο απο το OS X και με πολλαπλασιες εφαρμογες αλλα και καλυτερες εφαρμογες. Βεβαια οι αλλοι πουλανε πολυ περισοτερο απο την Apple λογω του οτι εχουν και φτηνα μοντελλα, αρα και το πολυ μεγαλο ποσοστο του retail αλλα και μεγαλες ποσοτητες στους εταιρικους πελατες λογω στανταρ λογισμικου γραφειου, συμβατοτητα με εφαρμογες, ευκολο και φτηνο service, και πολλοι αλλοι λογοι. Εγω, που δεν ειμαι ασχετος, το παλευω το OS X, αλλα ειναι σαφως πισω απο τα 7αρια, ειδικα με το Λιον εγινε εντελως lifestyle λογισμικο και με την 10.8 παει ακομα χειροτερα. Κριμα που εδεσαν αρρηκτα τοσο ωραιο υλικο με τοσο γελοιο λογισμικο.
Whiteyez Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Λοιπον γιατι να κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας? Αν τα Macbook Pro/Air ετρεχαν Windows native θα ειχαν πολλαπλασιες πωλησεις. Διοτι ειναι αληθεια οτι σαν λειτουργικο τα 7αρια και τωρα τα 8αρια ειναι μακραν καλυτερο λογισμικο απο το OS X και με πολλαπλασιες εφαρμογες αλλα και καλυτερες εφαρμογες. Βεβαια οι αλλοι πουλανε πολυ περισοτερο απο την Apple λογω του οτι εχουν και φτηνα μοντελλα, αρα και το πολυ μεγαλο ποσοστο του retail αλλα και μεγαλες ποσοτητες στους εταιρικους πελατες λογω στανταρ λογισμικου γραφειου, συμβατοτητα με εφαρμογες, ευκολο και φτηνο service, και πολλοι αλλοι λογοι. Εγω, που δεν ειμαι ασχετος, το παλευω το OS X, αλλα ειναι σαφως πισω απο τα 7αρια, ειδικα με το Λιον εγινε εντελως lifestyle λογισμικο και με την 10.8 παει ακομα χειροτερα. Κριμα που εδεσαν αρρηκτα τοσο ωραιο υλικο με τοσο γελοιο λογισμικο. ……
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 @Manuel:Χωρίς παρεξήγηση, αλλά εφόσον δηλώνεις άγνοια για το τι συμβαίνει σήμερα στα "απέναντι στρατόπεδα", πώς κρίνεις τι είναι ευκολότερο ή καλύτερο? θεωρώ ότι με μια μικρή δοκιμή μπορεί να αναθεωρήσεις πολλές προκαταλήψεις ή να στηρίξεις ακόμη περισσότερο την άποψη που έχεις αυτή την στιγμή. Το να ισχυριζόμαστε ότι το αυτοκίνητο μας είναι καλύτερο και πιο πρακτικό από του γείτονα, χωρίς να ξέρουμε τις δυνατότητες του άλλου αυτοκινήτου είναι μάλλον συνήθεια και άποψη μιας άλλης εποχής. Μπες μέσα, τσέκαρε το , κάνε το test drive και διαμορφώνεις την κριτική σου. Χωρίς παρεξήγηση, έχω σιχαθεί να γράφω συνέχεια το ίδιο πράγμα: μακάρι να είναι όπως τα λέτε. Η ιστορία και μόνο είναι αυτή που σας διαψεύδει. Θα είμαι ο πρώτος που θα πανηγυρίσει όταν αλλάξουν τα πράγματα και μακάρι να άλλαξαν. Σε 1-2 χρόνια θα έχει φανεί αν ισχύει. Δε χρειάζεται να τρώω χρόνο από τη ζωή μου να κάνω προσωπικές έρευνες. Έχω και δουλειές. ΥΓ. Το Πάσχα έπεσε στα χέρια μου ένα Tablet που είχε Android με το οποίο παιδευόμουν μια βδομάδα. Ελπίζω να μην αναφέρεστε σε κάτι παρόμοιο, ως απλούστερο από το iOS, γιατί τόσο απλό δεν ήταν σε καμία περίπτωση. Καλούτσικο ήταν.
panos2000gr Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Το κάθε OS έχει τις παραξενιές του. Και όσοι χρησιμοποιούμε πάνω από ένα λειτουργικό (είδα και εσύ δουλεύεις Windows / OS X, εγώ δουλεώ αυτά και επιπλέον GNU/Linux) ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει «καλό» και «κακό» παρά μόνο πράγματα που βολεύουν ή όχι τον καθένα ξεχωριστά. Για αρχάριους χρήστες μάλιστα, αυτά δε παίζουν και τόσο μεγάλο ρόλο. Διότι πολύ απλά θα φωνάξουν τον φίλο «που ξέρει» για το παραμικρό, οπότε είτε αυτό λέγεται antivirus ή NTFS-3G, ένα και το αυτό. Έρχεσαι στα λόγια μου...αυτό ακριβώς λέω και εγώ! Δεν επιλέγουν MAC επειδή είναι πιο απλά ή πιο εύκολα. Ότι και να αγοράσουν λίγο πολύ τον ίδιο βαθμό δυσκολίας θα έχει. Η επιλογή τους βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε κριτήρια όπως το design και φυσικά το image status - prestige που έχει καθιερώσει έξυπνα η APPLE. Btw το NTFS που χρειάζεται στο OS X; Αφού όλα τα φλασάκια είναι FAT το οποίο το αναγνωρίζει από μόνο του. Δεν βάζουμε μόνο φλασάκια στους υπολογιστές μας, αλλά και φορητούς δίσκους. Επιπλέον το FAT είναι παλαιολιθικό File System με όριο μέγιστης χωρητικότητας ενός αρχείου τα 4 Gbytes. Πρακτικά δεν το χρησιμοποιεί σχεδόν κανείς εδώ και αρκετά χρόνια. Επομένως αν θέλεις να ανταλλάζεις αρχεία με το 90-95% των γνωστών-φίλων-συνεργατών σου πρέπει εσύ να προσαρμοστείς σε αυτούς και όχι αυτοί σε σένα. Η δύναμη της πλειοψηφίας βλέπεις. Αναγκαστικά λοιπόν το NTFS είναι μονόδρομος.
ektor7 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Εν το μεταξυ,ψαχνοντας σε διαφορα αρθρα περι ivy bridge,πεφτω συχνα σε αρκετα που αναφεροντε,απο την ιδια την intel, περι υποστηριξης των ivy bridge στις "retina"(δλδ σε οθονες με πολυ υψηλο ppi) displays? Μηπως δεν ειναι τοσο φημες,το ολο θεμα με τις νεες οθονες!?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα