Tablet Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά δεν ειναι καλη λύση ο ενσωματωμένος ssd μιας και δεν θα εχει και τις καλύτερες ταχύτητες που μπορει ενας ssd να έχει.. Δηλαδη και το air ssd εχει αλλα τι specs εχει αυτος ο ssd ειναι sata 3/pci? εχει 500mb read/write? οποτε τι ssd θέλετε κουτσουρεμένο;; Τιποτα να μην βάλουν να εχουν εναν κανονικό ssd οτι θέλουν ο οποίος μπορει να αλλάξει για να μπει κάποιος ταχύτερος και ισως μεγαλύτερος.. Γενικότερα ειμαι κατα του ενσωματωμένου εκτος εαν είναι οτι καλύτερο κυκλοφορει την δεδομένη στιγμή. Αν βάλουν οτι καλύτερο κυκλοφορεί σε ssd τοτε ας το ενσωματώσουν κιόλας αλλιως όχι.. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2012 από Tablet
akatsim Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Αν βαλει ssd αποκλειεται να ειναι σε κανονικο κουτι 2,5 ιντσων, δεν εχει λογο να τρωει τοσο χωρο. οσο για την ποιοτητα του, λογικα θα ειναι Σαμμυ, οποτε θα παει για 830 με καποιο ειδικο fw, αρα θα ειναι οκ. Αυτοι του air τωρα ειναι Σαμμυ 470. Λογικα αν θελει να το συμμαζεψει σε μεγεθος θα βγαλει το superdrive και θα το χρησιμοποιησει για μειωση του ογκου και οχι να αφησει κενο για να μπει αλλος δισκος. Η apple δεν θελει να αλλαζουμε κατι στα μηχανηματα της, η περιπτωση του air που ουτε μνημη δεν μπορεις να αναβαθμισεις ειναι χαρακτηριστικη. Αν μπορουσαν να κολλησουν και το καπακι απο κατω θα το εκαναν. Μονον για το service το αφηνουν. Ειναι αρρωστοι οι ανθρωποι. Για οθονη το βλεπω χλωμο αφου θα ηθελε τεραστια μπαταρια και ηδη τα 15/17 ζεσταινονται πολυ.
daniel's_saving_grace Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Το θεωρώ απίθανο να μας δώσουν SSD + HDD αν κι εγώ θα το ήθελα. Τα δείγματα ότι δε θα το κάνουν είναι πολλά: -Cloud υπηρεσίες της apple (itunes in the cloud, itunes movie rentals, icloud κτλ) που δείχνουν ότι πιστεύουν πως όλο και λιγότερο θα αποθηκεύουμε στον υπολογιστή μας, επίσης θυμίζω το επίσης διαφημιζόμενο μικρότερο footprint των λειτουργικών που είχε διαφημιστεί λες και μας ένοιαζαν τα 4-5 GB σε σκληρούς 500+ GB (σε SSD μας νοιάζει όμως). -Σε όλα τα laptop έχουν συνεχή τάση μη-αναβαθμισημότητας τα τελευταία χρόνια: Το 2006 macbook μου ήταν τέλειο από αυτή την πλευρά. Τα επόμενα μοντέλα (unibody) χάσαν την μπαταρία που αλλάζει, στα Air η RAM είναι κολλημένη στη μητρική και ο SSD σαν ειδική κάρτα ενώ στα dekstop (mac mini, imac) σου βγαίνει η ψυχή να αλλάξεις έναν σκληρό. -Ό,τι πουλάει σαν τρελό αυτή την εποχή (ipad, iphone) είναι μη αναβαθμιζόμενο που δείχνει ότι ο πολύς ο κόσμος δεν κοιτάει τέτοια πράγματα. (κακά τα ψέμματα, τα Μακ καλούτσικα πάνε σαν πωλήσεις αλλά σαν τρελά, όχι δεν πουλάνε). Από εκεί και πέρα, η υψηλότερης ανάλυσης οθόνη είναι θέμα χρόνου να γίνει. Δεν ξέρω αν θα είναι σε αυτό το μοντέλο ή όχι αλλά ότι θα γίνει, θα γίνει σχετικά σύντομα. Το μικρότερο μέγεθος νομίζω είναι και αυτό μια αλλαγή που θα βασιστεί κυρίως στην έξωση του CD (τουλάχιστον από το 13άρι). Εγώ παρόλο που έχω παλιό macbook θα το κρατήσω αν η επιλογή μου είναι SSD και κολλημένη RAM.
atsddd Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 (κακά τα ψέμματα, τα Μακ καλούτσικα πάνε σαν πωλήσεις αλλά σαν τρελά, όχι δεν πουλάνε). Δεν εχω εμπειρια απο αγορες αλλων χωρων πανω στο θεμα, αλλα εδω στη γαλλια σε λιγο το ποσοστο mac-pc θα φτασει το 50-50. Σχεδον ολοι οσοι ξερω, φιλοι και γνωστοι, τα τελευταια τρια χρονια (γενια unibody δηλαδη), οσοι προχωρησαν σε αγορα πηραν ολοι mac. Οι σχολες επισης εχουν σχεδον αποκλειστικα mac και το κυριοτερο, οι εταιρειες επισης. Κατι που οδηγει ολο και περισσοτερο κοσμο να κινειται προς apple. Ουτε εμενα με βρισκει συμφωνο η κινηση της apple να κανει τους υπολογιστες της οικιακες συσκευες τις οποιες απλα θα τις αγοραζουμε και θα τις χρησιμοποιουμε χωρις δυνατοτητα επεμβασης, αλλα ειναι απο καθε αποψη εμπορικα σωσττοτατη και απολυτως πετυχημενη. Για οικιακο υπολογιστη αν καποιος διαθετει τα παραπανισια λεφτα, τα mac ειναι οτι καλυτερο αυτη τη στιγμη κυριως λογο πακετου ολα σε ενα (μπορει καποιος να μπει πιο αφοβα ιντερνετ σχετικα με windows, να εχει ενα σχετικα καλο προγραμμα επεξεργασιας φωτογραφιων σε πολυ φτηνη τιμη, τα αντιστοιχα office επισης κτλ). Απο κει και περα, τα macbook απο πλευρας επιδοσεων και αυτη τη στιγμη τα πανε αρκετα καλα μιας και η επεξεργασια φωτογραφιας, μονταζ, motion grqphix σε εναν καλο macbook pro η σε εναν imac γινονται αψογα. Απο κει και περα αν καποιος θελει κατι περισσοτερο εξειδικευμενο οπως 3D η απαιτητικο προγραμματισμο ναι θα κινηθει προς windows η linux. Αλλα ενω ολοι περνουν εναν υπολογιστη σημερα, ας μην ξεχναμε ποσο ειναι το ποσοστο της πιο απαιτητικης κατηγοριας. Σχεδον ολα τα προιοντα πλεον κινουνται προς τον απλο χρηστη που σημαινει μεγαλυτερη αγορα. Ακομα και το video πχ που μεχρι πριν μερικα χρονια γινοταν απο σχετικα μικρη μεριδα επαγγελματιων, σημερα εχει φτασει να γινεται απ ολους ειτε το καταγραφουν μεσω κινητου, η μεσω μιας καλης dslr, αλλα σχεδον ποτε πλεον με κλασικη καμερα. Ενα καλο παραδειγμα του πως κινειται η apple ειναι η μετεξελιξη (γιατι αναβαθμιση δεν ηταν με τιποτα) του final cut. Αν και ειχε το πιο επιτυχημενο επαγγελματικο προγραμμα μονταζ (γαλλια και αμερικη το ποσοστο του στις εταιρειες ηταν μεγαλυτερο του avid), προτιμησε στην τελευταια του εκδοση να το αλλαξει ριζικα φερνοντας το στον οικιακο χρηστη που δεν εχει γνωσεις μονταζ και επαφη με αλλα επαγγελματικα προγραμματα του ειδους και κανοντας το σχεδον αχρηστο στον μεχρι τωρα επαγγλματια, λογο αφαιρεσης σημαντικων χαρακτηριστικων. Μειωσε ομως και την τιμη του στο 1/5. Οι υπολογιστες που βγαζει σιγουρα δεν ειναι με τιποτα δυνατοι οσο οι αντιστοιχοι custom που μπορει ο καθενας μας να φτιαξει, αλλα κανουν ακριβως αυτο που λενε, Και το κανουν με τον καλυτερο δυνατο τροπο με εναν οριζοντα τριετιας απ την κυκλοφορια του μοντελου.Μετα την τριετια συνεχιζουν εννοειτε να λειτουργουν αψογα, αλλα θα σερνονται στις καινουριες αναβαθμισεις των προγραμματων. Κατι ομως που εναν μη απαιτητικο χρηστη δεν τον ενδιαφερει ιδιαιτερα μιας και πολυ σπανια προχωραει σε αναβαθμιση αυτου που ηδη εχει. Και για να κλεισω επιτελους, οσον αφορα τα παιχνιδια που αφορουν επισης μεγαλη κατηγορια χρηστων, ε εκει για να βγαλει μερικα λεφτα ακομα θα κυκλοφορησει λογικα την κονσολα που λεν οι φημες Κατα τη γνωμη μου στην καινουρια αναβαθμιση των υπολογιστων της θα κινηθει στην ακομα μικροτερη παραμετροποιηση απο τον χρηστη, οχι γιατι ειναι οι μανατζερ και οι μηχανικοι της ψυχασθενεις και control freak (οχι πως δεν ηταν παλιοτερα), αλλα γιατι στις σημαντικες γι αυτη αγορες κατι τετοιο πουλαει ακομα περισσοτερο επειδη δινει μεγαλυτερο αισθημα ασφαλειας.
daniel's_saving_grace Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δεν εχω εμπειρια απο αγορες αλλων χωρων πανω στο θεμα, αλλα εδω στη γαλλια σε λιγο το ποσοστο mac-pc θα φτασει το 50-50. Σχεδον ολοι οσοι ξερω, φιλοι και γνωστοι, τα τελευταια τρια χρονια (γενια unibody δηλαδη), οσοι προχωρησαν σε αγορα πηραν ολοι mac. Οι σχολες επισης εχουν σχεδον αποκλειστικα mac και το κυριοτερο, οι εταιρειες επισης. Κατι που οδηγει ολο και περισσοτερο κοσμο να κινειται προς apple. Ισχύουν αυτά που λες αλλά αν κοιτάξεις το ζουμί της υπόθεσης (χρήμα) τα πράγματα έχουν όπως στη συνημμένη εικόνα. Ναι μεν οι πωλήσεις των Mac αυξάνονται αλλά δεν πουλάνε σαν τρελά όπως έγραψα πιο πριν όπου "σαν τρελά" εννοώ το πόσο πουλάνε τα iPad για παράδειγμα που πουλάνε όσο γρήγορα μπορούν να παραχτούν. Η συνημμένη εικόνα δείχνει από που προέρχονται τα έσοδα της Apple. Με μπλε είναι τα Mac, με κόκκινο τα iPhone και με γκρι τα iPad. Βλέπεις ότι σε δύο χρόνια τα iPad έφτασαν να φέρνουν πιο πολλά έσοδα από τα Mac ενώ τα iPhone τους ξεπέρασαν σχεδόν από την αρχή και τώρα είναι "αλλού". Άρα είναι αναμενόμενο η apple να συνεχίσει αυτό το μοντέλο που φέρνει έσοδα.
Tablet Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δεν μπορώ να καταλάβω πως βγήκε το συμπέρασμα οτι η apple δεν θέλει να αναβαθμίζονται τα mac;; Απλα ΔΕΝ ισχυει αυτο..Μην λέμε οτι θέλουμε.. Δηλαδή τι να αναβαθμίσουμε ρε παιδιά στο ipad;; οτι θελετε λετε; Η καθε συσκευη εξυπηρετεί απλα το σκοπό της.. Τωρα και εγω θα ηθελα τετραπυρηνο air με super duper καρτα ram και ssd της επιλογής μου αλλα αυτα στον δικο μου κοσμο..Οχι στον πραγματικο.. Το air δεν αναβαθμίζεται και αυτό διότι η τακτική της εταιρίας είναι οτι εάν θέλει κάποιος να αναβαθμιστεί θα πάει σε pro... Είναι marketing.. Τα pro ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ σε ενα βαθμό γιατί απλά είναι pro.. και ο καθένας που τα παίρνει πρέπει να νιώθει pro σύμφωνα με την apple.. Η μη ενδεχομένη αναβάθμιση θα έφερνε απομόνωση στην εταιρία μιας και ζούμε την εποχή της αναβάθμισης στο περισσότερο hardware.. Ολα αυτα βεβαια σε ενα πλαισιο επιφύλαξης πάντα γιατι μετα απο αυτην την αναβάθμιση θα κριθούν πολλά για την τακτική της εταιρίας στο μέλλον.. Ρε συ pano2000 διάβαζα τα post σου στην αρχή αυτού του topic και ήσουν θετικότατος στις αναβαθμίσεις σε retina usb 3 κλπ..Τι έπαθες πήρες το τούμπανο 2011 και φοβάσαι τις μεγάλες αλλαγές;μην φας κανένα σοκ;;
panos2000gr Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δεν μπορώ να καταλάβω πως βγήκε το συμπέρασμα οτι η apple δεν θέλει να αναβαθμίζονται τα mac;; Απλα ΔΕΝ ισχυει αυτο..Μην λέμε οτι θέλουμε.. Κάποιος θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για εισαγωγή στην κατηγορία FanZzzz ή μου φαίνεται? Τωρα και εγω θα ηθελα τετραπυρηνο air με super duper καρτα ram και ssd της επιλογής μου αλλα αυτα στον δικο μου κοσμο..Οχι στον πραγματικο.. κάποιος να αναβαθμιστεί θα πάει σε pro... Θεωρώ ότι δεν αποτελεί μεγάλη πολυτέλεια η δυνατότητα αναβάθμισης ενός MACBOOK Air σε RAM, έτσι ώστε να μπορεί να τρέχει αξιοπρεπέστερα τα LION και το κάθε μελλοντικό OSX? Η΄ μήπως θα ήταν δύσκολη μια τέτοια υλοποίηση για την Apple? Στο φινάλε γιατί αν χρειάζεσαι έξτρα RAM να πηγαίνεις με το ζόρι στο Pro? Μπορεί κάποιος να έχει επιλέξει το Air επειδή απλά επιθυμεί το maximum της φορητότητας ή γιατί δεν γουστάρει το 1280χ800 glare display του MBP 13". Το γεγονός αυτό θα πρέπει να τον καταδικάσει σε "γάμο" με ένα μηχάνημα που έχει 2/4GB RAM? Αναρωτήθηκες πως αισθάνονται όλοι αυτοί που δαπάνησαν 1.600+ ευρώ για ένα MACBOOK Air του 2010/2011 με 2GB RAM....? Στην ίδια θέση ενδεχομένως θα βρεθούν και οι κάτοχοι των μοντέλων με 4GB RAM καθώς σε λίγο καιρό και αυτή θα θεωρείται ανεπαρκής. Επειδή έκανες αναφορά και για τις υπόλοιπες i-συσκευές (iphone, ipad κτλ) και τον ρόλο που καλείται να εξυπηρετήσει η κάθε μια. Δε νομίζω ότι θα ήταν δύσκολη μια υποδοχή για microsd ! Φυσικά κάτι τέτοιο θα τους χαλούσε τα σχέδια, καθώς θα υπήρχε ένα μοντέλο προς πώληση στην αγορά και όχι τέσσερα (8GB/16GB/32GB/64GB). Επομένως δεν θα μπορούσε να χρεώσει τα επιπλέον 16GB με +120 ευρώ καθώς ο χρήστης θα αγόραζε μια 16αρα microsd με μόλις 15 ευρώ. Τα πράγματα είναι απλά. Ελλείψει σοβαρού ανταγωνισμού σε κάποιες κατηγορίες στις οποίες η Apple είναι πρωτοπόρος (π.χ ipad, iphone, ipod, macbook air), είναι απολύτως λογικό να έχει επιβάλει και το καθεστώς της. Σε όλο αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί μια επιτυχημένη ομάδα marketing και ένα φανατισμένο κοινό με συνήθως μέτριες τεχνολογικές γνώσεις, με αποτέλεσμα η APPLE να συνεχίζει ακάθεκτη την κερδοφόρα πολιτική της. Σίγουρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι προς το παρόν, αλλά μην φτάσουμε στο σημείο να την επικροτούμε με αβάσιμα και άστοχα επιχειρήματα. Ρε συ pano2000 διάβαζα τα post σου στην αρχή αυτού του topic και ήσουν θετικότατος στις αναβαθμίσεις σε retina usb 3 κλπ..Τι έπαθες πήρες το τούμπανο 2011 και φοβάσαι τις μεγάλες αλλαγές;μην φας κανένα σοκ;; Ρε συ μπαγάσα με αποκάλυψες!!! Με έχει λούσει κρύος ιδρώτας μην και το καινούργιο μοντέλο είναι καλύτερο από το δικό μου Με μια πρόχειρη ματιά στο profile μου θα διαπιστώσεις ότι έχω αλλάξει πάνω από 15 (μπορεί να λέω και λίγα) MACBOOK PRO 13/15/Air τα τελευταία 2 χρόνια. Λες να έχω ιδιαίτερο πρόβλημα να περάσω στο καινούργιο αν μου αρέσει περισσότερο? Επίσης με μια προσεχτικότερη ανάγνωση των όσων έγραψα θα διαπιστώσεις ότι από τον Ιανουάριο ακόμη που άνοιξα αυτό το thread τα ίδια λέω: Προσωπικά είμαι λίγο απαισιόδοξος ως προς το αν θα ενσωματωθούν όλες οι αναβαθμίσεις μαζί στο μοντέλο του 2012. Πολύ φοβάμαι ότι θα πασάρονται μία-μια και ανά εξάμηνο, με τελευταία την αναβάθμιση της οθόνης. Η Apple είναι "μανούλα" σε κάτι τέτοια....είναι ικανοί να μην βάλουν φωτιζόμενο πληκτρολόγιο στα πρώτα μοντέλο για να μοσχοπουλήσουν τα επόμενα. Μακάρι να βάλουν και USB 3.0 και RETINA και 8πήρυνους και διαστημικές κάρτες γραφικών. Ποιος δεν το θέλει? Δεν μπορώ να καταλάβω πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαι αρνητικός σε κάτι τέτοιο. Στο χρονοδιάγραμμα διαφωνώ.
daniel's_saving_grace Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Αν μη τι άλλο, αυτό με τη RAM είναι πραγματικό πρόβλημα και όχι θεωρητικό διότι, πέρα των άλλων, είδαμε ότι το Lion είχε αυξημένες απαιτήσεις σε μνήμη.
Haldol Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Η τάση που υπάρχει στην Apple για τη μη αναβαθμισιμότητα των προϊόντων της προέρχεται από την ενοποίηση των δύο "κόσμων" (του κλασικού υπολογιστή και των mobile devices). Ήδη είδαμε στο OS X Lion στοιχεία από το iOS. Στο OS X Mountain Lion θα δούμε ακόμα πιο πολλά. Σε επόμενη φάση, μπορεί το OS X να χαθεί τελείως, τόσο σαν όνομα όσο και σαν προϊόν. Η έννοια της αναβάθμισης λοιπόν, είναι άγνωστη στο iOS. Γιατί να αλλάξεις RAM; Εγώ δε ξέρω καν πόση RAM έχει το iPhone μου. Και τι με νοιάζει κιόλας, αφού όλα δουλεύουν όπως πρέπει; And guess what, έτσι σκέφτονται οι περισσότεροι. Ελάχιστοι ενδιαφέρονται για τα specs ενός μηχανήματος. Ο κόσμος θέλει το μηχάνημα να δουλεύει απρόσκοπτα και να έχει και άριστη εμπειρία μαζί του. Όσοι το καταλαβαίνουν, λειτουργούν ανάλογα. Όσοι όχι, συνεχίζουν να διαφημίζουν πόσα GBs RAM έχει το μηχάνημά τους, αλλά ποιος νοιάζεται; Εντάξει, ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να είναι αδιάφορη η δυνατότητα αναβάθμισης, αλλά με την έλευση του OS X Mountain Lion θα είμαστε αρκετά κοντά. Και το ότι η Apple δυσκολεύει όλο και περισσότερο το να βάλει κάποιος χέρι στο hardware είναι σημάδι ότι "είμαστε κοντά".
panos2000gr Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Η έννοια της αναβάθμισης λοιπόν, είναι άγνωστη στο iOS. Γιατί να αλλάξεις RAM; Εγώ δε ξέρω καν πόση RAM έχει το iPhone μου. Και τι με νοιάζει κιόλας, αφού όλα δουλεύουν όπως πρέπει; And guess what, έτσι σκέφτονται οι περισσότεροι. Επιβεβαιώνεις τα όσα είπα παραπάνω...ότι δηλαδή το target group της Apple είναι ως επί το πλείστον χρήστες με κακές ή μέτριες τεχνολογικές γνώσεις. Όπως παραδέχεσαι δεν γνωρίζεις καν την μνήμη από το τηλέφωνο σου. Συμβιβάζεσαι με ότι σου δίνουν, αλλά δεν σκέφτεσαι ότι το κινητό σου θα δούλευε ακόμη καλύτερα αν αντί για 512mb είχε 1GB (όπως συμβαίνει με τον άμεσο ανταγωνισμό). Μήπως δεν θα μπορούσε η APPLE να αναβαθμίσει με 1GB το iphone 4s? Μιλάμε για αστείο ποσό στο συνολικό κόστος παραγωγής, πόσο μάλλον όταν τα περιθώρια κέρδους είναι τεράστια. Δεν τους κατηγορώ...βρίσκουν και τα κάνουν. Να δεις όμως που θα στο πασάρουν σαν τεχνολογικό επίτευγμα στο iphone 5 (ή new iphone ). Είναι σαν να βλέπω αυτή την στιγμή την παρουσίαση από το 5αρι και το κοινό να πανηγυρίζει εκστασιασμένο όταν με τεράστια γράμματα εμφανιστεί στην οθόνη το...."100% μεγαλύτερη ram σε σχέση με το 4S !!!". Με τον όρο όμως αναβάθμιση σε ένα κινητό σίγουρο δεν αναφερόμαστε στην RAM. Η δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου είναι πάνω από όλα και κατά την γνώμη μου εσκεμμένα η APPLE έχει κλείσει τα στεγανά της με σκοπό φυσικά το κέρδος. Ενδεικτικά τιμές από το γνωστότερο ελληνικό κατάστημα: Iphone 4S 16GB --> 669 ευρώ Iphone 4S 32GB --> 789 ευρώ (+120 ευρώ από το base model) Iphone 4s 64GB --> 899 ευρω (+230 ευρω από το base model) Αν σου είχε δώσει την δυνατότητα για μια microsd, τότε με 15 ευρώ (16GB class10) και 35 ευρω αντίστοιχα (32GB class 10) θα είχες όσο αποθηκευτικό χώρο επιθυμούσες σε τιμές 10-20% των αντίστοιχων που σου προσφέρει η APPLE.
Κomos Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 ειλικρινά δεν ξέρω πως θα το κάνει άλλα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η apple έχει την τάση να μην στεναχωρεί τους κατοχους παλαιότερων μοντέλων ίσως έχει νέο σχήμα και μια αναβάθμιση hw στα σημεία με ivy bridge και λογικά σε 2,3 μοντελα θα δώσει όλες τις ''καινοτομίες'' να θυμίσω ότι κάτι αντίστοιχο έκανε και με το air που έβαλε μονο στο τελευταίο της μοντέλο φωτιζόμενο πληκτρολόγιο πχ ενώ στα pro το εβαζε από 09
Tablet Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Εγώ πιστεύω πως εμείς που περιμένουμε καιρό θα μας σκάσει το χαμόγελο..
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 το target group της Apple είναι ως επί το πλείστον χρήστες με κακές ή μέτριες τεχνολογικές γνώσεις [...] Δεν τους κατηγορώ...βρίσκουν και τα κάνουν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι χρήστες και γενικότερα οι άνθρωποι που έχετε καλές τεχνολογικές γνώσεις, δεν δημιουργούνε ανταγωνιστικές εταιρίες που να μας δίνουν αυτά που ζητάμε. Οπότε η Apple γίνεται μονοπώλιο και μπορεί να κάνει ότι θέλει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει δεύτερη επιλογή, ή καλύτερα από τη στιγμή που η δεύτερη επιλογή είναι "α, αν είσαι τόσο βλάκας που δεν μπορείς να χειριστείς το PC σου, να μην έχεις καθόλου." Και να σκεφτείς ότι εγώ είμαι σχετικώς πάνω από το μέσο όρο όσον αφορά τις τεχνολογικές γνώσεις. Αλλά έχω διαλέξει άλλο επάγγελμα από το να ασχολούμαι μέρα-νύχτα με το πόσα GB έχουν τα καινούργια τηλέφωνα, πόση είναι η τιμή τους, πόσο συμφέρει από άποψη απόδοσης/κόστους κτλ. Θέλω απλά κάτι που να δουλεύει, χωρίς να με μπερδεύει και να με απασχολεί το ελάχιστο δυνατό χρόνο.
panos2000gr Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 πόσο συμφέρει από άποψη απόδοσης/κόστους κτλ. Θέλω απλά κάτι που να δουλεύει, χωρίς να με μπερδεύει και να με απασχολεί το ελάχιστο δυνατό χρόνο. Θα διαφωνήσω και εδώ αν και δεν είναι του παρόντος να το αναλύσουμε εκτενέστερα γιατί ήδη είμαστε off topic. Απλα θα σου πω ότι ο χρόνος που χρειάζεσαι στο iphone για παράδειγμα για τις εργασίες σου (βλ. υποχρεωτική χρήση itunes για τα παντα, ανόητες-χρονοβόρες-περιττές μετατροπές των format video/ήχου κτλ)είναι πολλαπλάσιος από ότι στα υπόλοιπα τηλέφωνα (just copy paste) και έρχεται σε αντίθεση με όσα λες. Αν πραγματικά ήθελες κάτι που συμφέρει από άποψη απόδοσης/κόστους, χωρίς να σε μπερδεύει και να σου τρώει τον ελάχιστο δύνατο χρόνο, το πιθανότερο είναι οτι θα κυκλοφορούσες με ένα Galaxy s2 στο χέρι.
ektor7 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 offtopic Αν πραγματικά ήθελες κάτι που συμφέρει από άποψη απόδοσης/κόστους, χωρίς να σε μπερδεύει και να σου τρώει τον ελάχιστο δύνατο χρόνο, το πιθανότερο είναι οτι θα κυκλοφορούσες με ένα Galaxy s2 στο χέρι. Αν και ειμαι κι εγω εκτος θεματος,απλα ηθελα να επιβεβαιωσω,για το Galaxy S2,οτι εδω και 1χρονο,μπορει να ειμαι απο τους πολυ λιγους εδω μεσα,που το εχουν με την αρχικη rom 2.3,αρουταριστο και ολο αυτο το χρονο το κινητο ετρεχε σμουθατα κ απροβληματιστα!Ειχαι μονο μια φορα ενα κρακαρισμα,απο ενα app,πριν 3-4 μηνες και αυτο εστρωσε αμεσως με ενα restar!To κινητο ειναι υποδειγμα συσκευης που θα σου κανει τη δουλεια οπως πρεπει και δε θα σε ταλεπορισει καθολου! Συνεχιστε! Υ.Γ.Εγω αν και hater(όπως με αποκαλούν κάποιοι),θα ήθελα πραγματικά να βγάλει κάτι πολύ καλό,που να αξίζουν πραγματικά,τα λεφτά που θα δώσουν τύποι σαν το pano,που γουστάρουν πραγματικά το λογισμικό, αλλά θα έχουν και ενα hardware,που τουλάχιστον να δικαιολογεί σε ενα βαθμό τα λεφτά τους και να μη νιώσουν ούτε μια στιγμή,ριγμένοι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα