Προς το περιεχόμενο

Macbook Pro 2012 Rumors

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μην παρεις τωρα μηχανημα ουτε για αστειο. περιμενε ακομη. το τελευταιο μεγαλο refresh εγινε τελη 2008 με τα unibody. εγω τοτε (απο σποντα, ομολογουμενως) ειχα παρει το δικο μου, ενα 15, και ενω το πληρωσα ενα σκασμο λεφτα, δεν εχει χασει (σχετικα παντα)

1) την μεταπωλητικη του αξια (σκασιλα μου βεβαια, το πηρα για να το λιωσω στη δουλεια το μηχανημα, οπως και εγινε)

2) τη γρηγοραδα του.(ανετα τρεχει και το lion που εχω. του εβαλα μονο απο 4--->8 γιγα ram πριν απο μισο χρονο, ετσι πιο πολυ για το γαμωτο, διοτι ηταν μονο ενα 50αρι ευρω (γιατι μετα παλιωνουν πολυ η ram και αυξανεται η τιμη τους λογω παλαιοτητας))

και αυτο που σκεφτομαι μετα απο 3 χρονια, καθημερινης ανελεητης χρησης ειναι το εξης. αν σε κανα χρονο (δηλαδη στα 4 χρονια ζωης συνολο) του παρω μια καινουρια μπαταρια και του βαλω και ενα 240gb SSD και το γυρισω μονιμα στην dedicated καρτα γραφικων που εχει, θα με παει ΑΝΕΤΑ το μηχανημα αλλα 2 χρονακια, χωρις κανενα προβλημα.

οποτε σκεψου το εξης. 2000Ε (τοτε τιμη αρχικης αγορας)+50Ε (ραμ)+200Ε (οταν παρω το SSD)+100E (καινουρια μπαταρια)=2350Ε. εγω σου λεω 2400Ε χοντρικα συνολικο κοστος. 2400Ε/6χρονια=400Ε/χρονο για πιθανοτατα το καλυτερο (για καταναλωτη νορμαλ) φορητο μηχανημα that money can buy. αλλοι ξοδευουν τοσα για κινητο καθε χρονο......

ολα αυτα τα λεω με το εξης σκεπτικο. κανεις μια επενδυση στο χρονο, δεν αγοραζεις ενα μηχανημα απλα για να κοιτας fb. (φυσικα αν σου τρεχουν απο τις τσεπες, δε προκειται να μπεις σε αυτη τη λογικη, αλλα για να ρωτας και να το ψαχνεις μαλλον νοιαζεται για το value for money της ιστοριας).

απ οτι ακουμε τα επομενα macbook pro θα εχουν.

1. standard νεο σχεδιασμο (βλεπε teardrop design σα τα Air περιπου)

2. thundebolt (τεραστια υποθεση, στην ουσια μπορεις να προσθεσεις hardware στο μηχανημα σου οταν το χρειαζεσαι, βλ. external GPU, embedded σε monitor η οχι. ειναι εξ. PCI-E αυτος ο διαυλος, οσοι νομιζουν οτι ειναι μονο για γρηγορη μεταφορα αρχειων απο και προς το μηχανημα, ζουν κατω απο πετρες ακομη. ασε κουραφεξαλα και USB 3.0 κατα μερος)

3. αναλυση οθονης (τα 2 πιο πανω ειναι στανταρακια. αυτο 80% ναι, 20% οχι. αληθεια ειναι οτι χρειαζονται ανεβασμα αναλυσης τα laptop της apple πλεον. retina και καλα η οχι θα πρεπει να σε αφηνει αδιαφορο)

4. καταργηση superdrive (επισης στανταρακι)

5. SSD (αν βγει σαν επιλογη η οχι σε καποια μοντελα, δε ξερω, αλλα σιγουρα να παρεις κατι που να εχει πρωτα ΓΡΗΓΟΡΟ και μετα μεγαλο SSD.)

6. νεοι επεξεργαστες, chipset, καρτες γραφικων, ενταξει οτι νεοτερο υπαρχει σε αυτα καλα ειναι, δε θα σε αποθαρρυνει ομως αυτο

και τελος ειτε μανισια, ειτε δικια σου μετα (αναλογα αν μπορεις, θελεις, ξερεις, θα ειναι η οχι soldered η ram πανω στη mobo) μη συμβιβαστεις με τιποτα λιγοτερο απο 8 (μη σου πω 16, αλλα ακριβαινει μετα) GB ram.

happy shopping!

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πάντως κατ εμέ αν είναι να μπει κάποιος σε τόσα έξοδα για το pro ας περιμένει ένα ακόμα τριμηνάκι κ μπορεί να ανταμειφθεί!

Από την μια θα δεχόμουν ευπρόσδεκτα μια μείωση στο βάρος κ στο πάχος του pro με την προϋπόθεση ότι θα κρατήσει τις δυνατότητες του στα ίδια επίπεδα, αλλά από την άλλη δεν θέλω η apple να μας επιβάλει σώνει και καλά τους δικους της ssd ούτε θέλω να γίνω το πειραματόζωο του λανσαρίσματος των νέων υβριδικών της laptop.

Δημοσ.

Καλά έτσι και ελαφρύνουν κι άλλο τα macbook pro δε θα αγοράζει πλέον κανείς τίποτε άλλο!

Κυκλοφορούν ήδη ελαφριά MACBOOK PRO χωρίς superdrive και με ενσωματωμένο ssd...λέγονται Macbook Air. :-)

Σε λίγο καιρό καιρό θα παρουσιαστεί και το 15αρι Macbook Air, οπότε τα όρια των δύο μοντέλων αρχίζουν να συγκλίνουν πάρα πολύ και κάποιο από τα δύο δεν θα έχει λόγο ύπαρξης.

Δημοσ.

πάντως τον σχεδιασμό του χοντρού macbook white τον εγκατέλειψε

και τα pro που κυκλοφορούν είναι αποτέλεσμα του ιδιου σχεδιασμού

πιστεύω η apple έχει δείξει ξεκάθαρα τις προθέσεις της στο σχεδιασμό

τι θα βάλει μεσα και τι θα αναβαθμίζεται δεν ξέρω...

Δημοσ.

Γιατί τα imacs δεν παίζουν και δεν έχουν drive για bluray δίσκους ;

Τα χρήματα που πληρώνει κάποιος δεν είναι αρκετά ώστε τουλάχιστον να υποστηρίζει το λειτουργικό αναπαραγωγή bluray δίσκων έστω με εξωτερικό drive ?

Δημοσ.

τώρα αν σου πω ότι η apple βλέπει τους χρηστες cd dvd etc σαν παλαιολιθικούς πιθηκους τι θα πεις ?

δεν καταλαβαίνω γιατί να μην δεις την ιδια ταινία από δίσκο ιδιαιτερα άμα είναι και ssd usb 3 εξωτερικός η thunderbolt

Δημοσ.

Τα χρήματα που πληρώνει κάποιος δεν είναι αρκετά ώστε τουλάχιστον να υποστηρίζει το λειτουργικό αναπαραγωγή bluray δίσκων έστω με εξωτερικό drive ?

Είναι αρκετα τα χρήματα και το λειτουργικό υποστηρίζει εξωτερικό drive.....αλλα τι δουλεια έχει με το θέμα αυτό?

Δημοσ.

Είναι αρκετα τα χρήματα και το λειτουργικό υποστηρίζει εξωτερικό drive.....αλλα τι δουλεια έχει με το θέμα αυτό?

Το λειτουργικό υποστηρίζει εξωτερικό drive αλλά ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ αναπαραγωγή BLURAY δίσκων κάτι που μέχρι και το Playstation 3 το υποστηρίζει !!

Μάλλον κάποιοι κάνουν οικονομία.....

Δημοσ.

το εχω το software, παιζει εν μερη bluray.

ΠΑιζει μονο τη κυρια ταινια, αλλα δε μπορεις να δεις τα μενου.

Μπορεις επισης να διαλεξεις ηχο και υποτιτλους.

ΠΑιζει επισης και ριπαρισμενες ταινιες απο δισκο .

Δημοσ.

Κυκλοφορούν ήδη ελαφριά MACBOOK PRO χωρίς superdrive και με ενσωματωμένο ssd...λέγονται Macbook Air. :-)

Σε λίγο καιρό καιρό θα παρουσιαστεί και το 15αρι Macbook Air, οπότε τα όρια των δύο μοντέλων αρχίζουν να συγκλίνουν πάρα πολύ και κάποιο από τα δύο δεν θα έχει λόγο ύπαρξης.

Το θέμα είναι αν θα μπορέσουν κάποια στιγμή να φέρουν τις 17+ ίντσες που είναι μια ανάλυση που προτιμούν πολλοί προγραμματιστές κοντά στα 2 κιλά.Αν το καταφέρουν αυτό θα σημειωθούν τρελές πωλήσεις.

Δημοσ.

http://www.macblurayplayer.com/features.htm

(δεν ξέρω αν όντως παίζει bluray, αλλά για να το λέει, μάλλον θα παίζει! :) )

το εχω το software, παιζει εν μερη bluray.

ΠΑιζει μονο τη κυρια ταινια, αλλα δε μπορεις να δεις τα μενου.

Μπορεις επισης να διαλεξεις ηχο και υποτιτλους.

ΠΑιζει επισης και ριπαρισμενες ταινιες απο δισκο .

Οπως ειπε και ο toxotis70, δεν παιζει bluray, παιζει κατι σαν "bluray":

δεν μπορεις να δεις τα μενου και επισης δεν παιζει ηχο HD, πχ Dolby Digital Plus ,Dolby TrueHD ,DTS-HD Master Audio .

Δημοσ.

Παιδιά εσείς που ασχολείστε παραπάνω με Mac κτλ, σχεδιάζω να πάρω έναν pro αυστηρά μέχρι και τον Ιούνιο. Θα έχει βγει μέχρι τότε ο καινούργιος pro?? Η Apple κάθε πότε έχετε παρατηρήσει ότι κάνει "update" τα προϊόντα τις(άνοιξη, φθινόπωρο?)? Συνήθως από τότε που βγαίνουν τα rumors, πόσος καιρός περνάει μέχρι να βγει κ το αληθινό προϊόν?

(ρωτάω γιατί άμα τον βγάλει π.χ. το Σεπτέμβρη δεν θα μπορώ να τον πάρω).

ευχαριστώ εκ των προτέρων

:rolleyes:

Δημοσ.

Παιδιά εσείς που ασχολείστε παραπάνω με Mac κτλ, σχεδιάζω να πάρω έναν pro αυστηρά μέχρι και τον Ιούνιο. Θα έχει βγει μέχρι τότε ο καινούργιος pro?? Η Apple κάθε πότε έχετε παρατηρήσει ότι κάνει "update" τα προϊόντα τις(άνοιξη, φθινόπωρο?)? Συνήθως από τότε που βγαίνουν τα rumors, πόσος καιρός περνάει μέχρι να βγει κ το αληθινό προϊόν?

(ρωτάω γιατί άμα τον βγάλει π.χ. το Σεπτέμβρη δεν θα μπορώ να τον πάρω).

ευχαριστώ εκ των προτέρων

:rolleyes:

Τσέκαρε

http://buyersguide.macrumors.com/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...