panos2000gr Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Καταραμένη τεχνολογία! Πάνω που ήμουν έτοιμος να προχωρήσω στην αγορά του MACBOOK PRO 15" 2011 με i7 και ATI 6770 ξαφνικά διαβάζω τα παρακάτω: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1306567 http://www.macrumors.com/2011/12/21/os-x-10-7-3-beta-reveals-active-work-on-retina-display-support-for-mac/ http://www.macrumors.com/2011/12/14/apple-to-launch-2880x1800-resolution-retina-display-macbook-pro-in-q2-2012/ http://www.macrumors.com/2011/12/28/ivy-bridge-processors-launching-as-early-as-april-8/ http://www.macrumors.com/2011/11/21/apple-switching-back-to-nvidia-for-next-generation-macbook-pro-graphics-chips/ Περιεκτικά τα άρθρα αναφέρουν ότι τα MACBOOK PRO του 2012 ενδέχεται να αναβαθμιστούν με retina display και αναλύσεις 2880χ1800 , ivy bridge επεξεργαστές και επιστροφή σε κάρτες γραφικών της NVDIA. Αξίζει λέτε να περιμένω κανένα 3μηνο ή θα μας προκύψει πάλι κανένα MACBOOK PRO με siri?
alexx Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Και γω ψαχνω ευκαιρια εδω και πολυ καιρο να παρω macbook αλλα μαλλον θα περιμενω τα νεα μοντελα του 2012 μετα απ αυτο που διαβασα. Ας ελπισουμε να αξιζει τον κοπο η αναμονη.
Moderators Gi0 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Αξίζει λέτε να περιμένω κανένα 3μηνο ή θα μας προκύψει πάλι κανένα MACBOOK PRO με siri? Οπως και να χει πιστευω πως εαν σε ενα 3μηνο εχουμε τη νεα παρτιδα, καλυτερα να περιμενεις. Εαν προκυψουν "siri καταστασεις", προχωρας στην αγορα μοντελου προηγουμενης γενιας και σου βγαινει και σχετικα φθηνοτερα
panos2000gr Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Προσωπικά είμαι λίγο απαισιόδοξος ως προς το αν θα ενσωματωθούν όλες οι αναβαθμίσεις μαζί στο μοντέλο του 2012. Πολύ φοβάμαι ότι θα πασάρονται μία-μια και ανά εξάμηνο, με τελευταία την αναβάθμιση της οθόνης. Η Apple είναι "μανούλα" σε κάτι τέτοια....είναι ικανοί να μην βάλουν φωτιζόμενο πληκτρολόγιο στα πρώτα μοντέλο για να μοσχοπουλήσουν τα επόμενα. Επίσης σε κάποιο από τα άρθρα αναφέρεται και φημολογία για MACBOOK Air 15".
PaZaRiOTiS Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά Μην ξεχνάτε ότι πολλα ακούστηκαν κ για redesign. Πολλοι ελπίζουν σε superdrive free 15inch pro/air.. Ανάμεσα σε αυτούς κ γω...
panos2000gr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δεν θέλω redesign...το σχήμα του είναι ιδανικό και διαχρονικό για μένα. Αν γίνει λεπτότερο θα έχουμε προβλήματα θερμοκρασιών-θορύβου. Φαντάσου ένα σασί τύπου Air με την ATI 6770 μέσα. Φορητό καλοριφέρ θα είναι. Επίσης αν αφαιρεθεί το superdrive σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει χώρος για εγκατάσταση δεύτερου σκληρού ή ssd και είναι κάτι που σίγουρα δεν το θέλουμε. Ας αφήσουν το superdrive στην θέση του και το βγάζουμε μόνοι μας.
haHa Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Εγω θα περιμενα. Πιστευω θα ειναι μεγαλη αναβαθμιση. Το πιο πιθανο ειναι να εχει και redesign. Βεβαια εσενα panos2000gr μπορει να μην σε βολεψει το redesign. Θα δεις τι θα γινει και αναλογα θα πραξεις. Δεν αποκλειω να βγαλουν το dvd και να βαλουν εναν μικρο ssd (64 ή 128gb) κολλημενο στην motherboard και εναν κανονικο 2.5" μεγαλης χωρητικοτητας σκληρο δισκο. Σκεψου δηλαδη οτι στο default μοντελο μπορει να παιρνεις ssd + hdd, κατι που τωρα χρειαζεσαι 200+€ για να το κανεις και χανεις και την εγγυηση. Επισης θεωρω τεραστια αναβαθμιση το usb 3.0 που λογικα θα μπει λογω ivy bridge. Σκεφτειτε ποσο χρονο χανουμε για να μεταφερουμε αρχεια σε ενα usb φλασακι ή σε εναν εξωτερικο σκληρο. Βαζουμε να μεταφερθει μια ταινια και κανει 3 λεπτα. Ειναι απαραδεκτος χρονος και ειναι κατι που κανουμε συχνα και ακομα και τα τωρινα netbook των 400€ το κανουν σε μερικα δευτερολεπτα. Επισης ελπιζω η καρτα γραφικων της intel να ειναι καλυτερη κ να μπορει να χρησιμοποιηθει σε περισσοτερα πραγματα. Γιατι στην παρουσα κατασταση τα mbp 15" ουσιαστικα δεν κανουν εναλλαγη με την intel, δουλευει παντα η discrete (nvidia ή ati), γιατι τοσο ο chrome/firefox, οσο ακομα και το skype, pathfinder, flash ενεργοποιουν την ξεχωριστη καρτα γραφικων. Αρα απο αυτονομια παμε κατα διαολου,τρεχουμε παντα με την ενεργοβορα καρτα γραφικων, εκτος αν εχουμε ανοιχτο μονο κανα word. Τωρα αν βγαλουν με οθονη 2880x1800(που απαιτει και αντιστοιχη σοβαρη υποστηριξη απο το mac os ), τοτε θα μιλαμε για τρομερη αναβαθμιση, αν και θα πρεπει να το δουμε στην πραξη τι πλεονεκτηματα θα προσφερει.
panos2000gr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μου αρκει η αναβαθμιση της οθονης και του usb 3.0. Για την οθονη λογικα θα υπαρχει υποστηριξη απο το macos για λειτουργια τοσο σε 1440χ900, οσο και σε 2880χ1800. Για το usb 3.0 τωρα ειναι μια πονεμενη ιστορια...επρεπε να εχει μπει ηδη στα μοντελα του 2011. Μεγαλη καθυστερηση στο βωμο της υποστηριξης του thunderbolt, το οποιο ομως η intel δημιουργησε για διαφορετικο σκοπο (π.χ συνδεση με εξωτερικη καρτα γραφικων, display connection κτλ) και με προοπτικη να λειτουργησει παραλληλα με το usb 3.0.
BlackScorpionX Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Έχω την εντύπωση ότι αν ήταν δυνατή η σύνδεση εξωτερικής κάρτας γραφικών σε μοντέλα όπως mbp 13 ή mb air αλλά και σε άλλα όχι apple computers), θα ήταν πολύ βολικό! Στη δουλειά / ταξίδι κλπ ελαφριές δουλειές και στο σπίτι του πετάς μια καλή κάρτα και κάνεις ό,τι γουστάρεις Νομίζω ότι κάτι μου διαφεύγει όμως.....
panos2000gr Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Έχω την εντύπωση ότι αν ήταν δυνατή η σύνδεση εξωτερικής κάρτας γραφικών σε μοντέλα όπως mbp 13 ή mb air αλλά και σε άλλα όχι apple computers), θα ήταν πολύ βολικό! Στη δουλειά / ταξίδι κλπ ελαφριές δουλειές και στο σπίτι του πετάς μια καλή κάρτα και κάνεις ό,τι γουστάρεις Κάποιες προσπάθειες που έκανε η fujitsu (Link: Graphic Booster) στο παρελθόν με ορισμένα μοντέλα της δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε πωλήσεις. Τον τελευταίο καιρό επανήλθε η SONY με την καινούργια σειρά Z (Link: Vaio Z), στο οποίο παρέχει ένα docking station (ανεξάρτητη GPU + Slot DVD) με έξτρα κόστος 580 ευρώ Η όλη ιστορία έχει πολύ δρόμο ακόμη αλλά αν ψάξεις λίγο στο google θα δεις ότι αρκετοί έχουν αρχίσει ήδη της πατέντες ακόμη και με το thunderbolt. Νομίζω ότι κάτι μου διαφεύγει όμως..... Μάλλον το κόστος σου διαφεύγει Αν η τιμή παραμείνει στα επίπεδα ενός desktop τότε σίγουρα είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.
BlackScorpionX Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Προφανώς εννοείς, αν το επιπλέον κόστος για μια εξωτερική κάρτα γραφικών είναι όσο να πάρεις ένα desktop, τότε ναι είναι λίγο αποτυχία. Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια συσκευή (dock station πχ) θα πρέπει να μπορεί να δέχεται οποιαδήποτε κάρτα γραφικών και όχι συγκεκριμένες!
georgeadams Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Έχω την εντύπωση ότι αν ήταν δυνατή η σύνδεση εξωτερικής κάρτας γραφικών σε μοντέλα όπως mbp 13 ή mb air αλλά και σε άλλα όχι apple computers), θα ήταν πολύ βολικό! Στη δουλειά / ταξίδι κλπ ελαφριές δουλειές και στο σπίτι του πετάς μια καλή κάρτα και κάνεις ό,τι γουστάρεις Νομίζω ότι κάτι μου διαφεύγει όμως..... Το Thunderbolt που είναι ουσιασικά δίαυλος PCI-E σε καλώδιο, μεταξύ άλλων επιτρέπει τέτοια πράγματα. Για παράδειγμα, η MSI ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες εξωτερική κάρτα γραφικών που συνδέεται μέσω thunderbolt: http://www.theverge.com/2012/1/10/2698168/msi-GUS-II-external-thunderbolt-gpu-enclosure
toxotis70 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Μονο που δε θα δουλευει σε mac os ... Μονο σε windows περιβαλλον.
georgeadams Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Είναι όμως μια καλή ένδειξη για το μέλλον...
panos2000gr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Είναι όμως μια καλή ένδειξη για το μέλλον... Αρκεί να μην αρχίσει η APPLE πάλι τους κομπλεξισμούς με την υποστήριξη και τους drivers των Windows. Το ότι το thunderbolt έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από την Intel είναι πάντως πολύ θετικό για την εξέλιξη και το μέλλον αυτής της τεχνολογίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα