Etherovamon Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους! Ελπίζω το θέμα μου να το εντάσσω στη σωστή ενότητα, γιατί είχα έναν ενδοιασμό..Θα ήθελα λοιπόν τη γνώμη σας σε ένα ζήτημα του οποίου τη λύση δεν μπόρεσα να βρω, googlάροντας κατά κύριο λόγο.Ας υποθέσουμε ότι έχω εγκατεστημένους στον υπολογιστή μου τρεις διαφορετικούς video players.Έχω επίσης τρία βίντεο, όλα κατάληξης για παράδειγμα mp4, που βρίσκονται σε διαφορετικό φάκελο το καθένα μέσα στο σκληρό μου δίσκο. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι άπαξ και ορίσεις ένας τύπος αρχείου (π.χ. mp4) να ανοίγει με έναν video player, τότε όλα τα αρχεία αυτής της κατάληξης στον υπολογιστή ανοίγουν με αυτόν τον video player.Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που για κάποιο λόγο θέλει κάποιος να ορίσει να ανοίγουν πάντα τα τρία αυτά mp4 με διαφορετικό video player το καθένα παρόλο που είναι όλα αρχεία mp4; Εν ολίγοις: Έχω στο σκληρό μου δίσκο τρεις φακέλους από τους οποίους κανείς δεν είναι υποφάκελος του άλλου και όλοι έχουν από ένα mp4 ο καθένας. Με ενδιαφέρει αν μπορώ να ορίσω ότι 1) όποιο mp4 υπάρχει στον πρώτο φάκελο θα ανοίγει με (π.χ.) vlc 2) όποιο mp4 υπάρχει στο δεύτερο φάκελο θα ανοίγει με media player classic home cinema και 3) όποιο mp4 υπάρχει στον τρίτο φάκελο θα ανοίγει με gom Φυσικά τα παραπάνω mp4 αποτελούν ένα απλό παράδειγμα καθώς θα ήθελα αυτό να παραμετροποιείται για όποιο φάκελο επιθυμώ και για κάθε είδους αρχείο (π.χ. το .txt ενός φακέλου να ανοίγει με ένα πρόγραμμα ενώ το .txt ενός άλλου φακέλου να ανοίγει με ένα άλλο πρόγραμμα). Οποιαδήποτε συμβουλή σας θα μου ήταν πολύ χρήσιμη.Ευχαριστώ προκαταβολικά
kinq1 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Νομίζω ότι δεν γίνεται. Θα μπορούσες ίσως αν είναι λίγα τα αρχεία να τους δίνεις διαφορετικό, αλλά «ισοδύναμο» extension πχ φωτο στον ένα φάκελο .jpg και στον άλλο .jpeg, ή .tif και .tiff. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι παρόμοιο στα βιντεο .mp4
TheELF Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Το ποιο εύκολο και λειτουργικό είναι να βάλεις μια συντόμευση του όποιου προγράμματος στον όποιο φάκελο και να ρίχνεις τα αρχεία σου απλά πάνω σε αυτήν.Λειτουργεί με σχεδόν τα πάντα.
dewn735 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δε χρειάζεται καν να είναι "ισοδύναμη" η κατάληξη, μπορεί κάλλιστα να τους δώσει καταλήξεις "my1", "my2" και "my3", απλά θα πρέπει να δηλώσει με τι θα ανοίγει η κάθε μία
Bspus Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Και εγω δεν νομιζω οτι γινεται. Δεν νομιζω καν να υπαρχει 3rd party utility για κατι τετοιο. Εδω που τα λεμε δεν υπαρχει και αναγκη. Δεν ειναι τοσο μπελας να κανεις δεξι κλικ - ανοιγμα με το προγραμμα που θες. Αν καποιος το ηθελε πολυ θα μπορουσε να γραψει το δικο του "προγραμμα" η script που να δεχεται τα αρχεια με συγκεκριμενο extension και βλεποντας το path να αποφασιζει ποιο προγραμμα θα καλεσει με παραμετρο το αρχειο, ωστε τελικα να το ανοιξει. Μετα θα εκανε associate το extension με το δικο του προγραμμα. Δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο
Etherovamon Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις σας παιδιά αλλά λίγο άβολες μιας και θα πρέπει να μετονομάσω από την αρχή τις καταλήξεις πολλών αρχείων.Ίσως η λύση του TheElf να είναι η λιγότερο δυσλειτουργική πάνω στο ζήτημα αυτό.Δεν την είχα σκεφτεί.Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις
parsifal Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Και εγω δεν νομιζω οτι γινεται. Δεν νομιζω καν να υπαρχει 3rd party utility για κατι τετοιο. Εδω που τα λεμε δεν υπαρχει και αναγκη. Δεν ειναι τοσο μπελας να κανεις δεξι κλικ - ανοιγμα με το προγραμμα που θες. Αν καποιος το ηθελε πολυ θα μπορουσε να γραψει το δικο του "προγραμμα" η script που να δεχεται τα αρχεια με συγκεκριμενο extension και βλεποντας το path να αποφασιζει ποιο προγραμμα θα καλεσει με παραμετρο το αρχειο, ωστε τελικα να το ανοιξει. Μετα θα εκανε associate το extension με το δικο του προγραμμα. Δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο Δεν είναι και τόσος πολύς κόπος. Επισυνάπτω παράδειγμα: . double_click_handler.zip
eliascm21 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Και την ιδέα του dewn735 μιν την προσπερνάς έτσι, δεν είναι δύσκολο να γίνει και με αυτό τον τρόπο θα πατάς απλά διπλό κλικ και θα ανοίγουν με το πρόγραμμα που θες. Αν είναι πάρα πολλά τα αρχεία που ήδη έχεις μπορείς να γράψεις ένα προγραμματάκι που θα κάνει την μετονομασία των καταλήξεων των αρχείων μόνο του (αν δεν ξέρεις πως να το φτιάξεις είμαι σίγουρος ότι αν το ποστάρεις αυτό στο υποφόρουμ του προγραμματισμού όλο και κάποιος guru του προγραμματισμού θα βρεθεί να σου δώσει τον κώδικα έτοιμο στο λεπτό )
Etherovamon Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δεν είναι και τόσος πολύς κόπος. Επισυνάπτω παράδειγμα: . Κατέβασα το συνημμένο σου parsifal.Πώς πρέπει να ενεργήσω τώρα, γιατί δεν γνωρίζω από script Και την ιδέα του dewn735 μιν την προσπερνάς έτσι, δεν είναι δύσκολο να γίνει και με αυτό τον τρόπο θα πατάς απλά διπλό κλικ και θα ανοίγουν με το πρόγραμμα που θες. Αν είναι πάρα πολλά τα αρχεία που ήδη έχεις μπορείς να γράψεις ένα προγραμματάκι που θα κάνει την μετονομασία των καταλήξεων των αρχείων μόνο του (αν δεν ξέρεις πως να το φτιάξεις είμαι σίγουρος ότι αν το ποστάρεις αυτό στο υποφόρουμ του προγραμματισμού όλο και κάποιος guru του προγραμματισμού θα βρεθεί να σου δώσει τον κώδικα έτοιμο στο λεπτό ) Έτσι όπως το θέτεις δεν έχεις άδικο
parsifal Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Για το απλό παράδειγμα που ανέφερες με την κατάληξη .mp4, έφτιαξα στο συνημμένο μία στοιχειώδη δομή 3 φακέλων που περιέχουν 1 αρχείο .mp4 έκαστος. Επίσης, στον root folder υπάρχει ένα .vbs σκριπτάκι, το οποίο πρέπει να ορίσεις ως το πρόγραμμα που ανοίγει τα .mp4. Μέσα στο σκριπτάκι: > file = WScript.Arguments(0) Set shell = WScript.CreateObject ("WSCript.shell") If InStr(file, "\folder1\") Then handler = """C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe""" ElseIf InStr(file, "\folder2\") Then handler = """C:\Program Files (x86)\Windows Media Player\wmplayer.exe""" ElseIf InStr(file, "\folder3\") Then handler = """C:\Program Files\Media Player Classic - Home Cinema\mpc-hc64.exe""" End If shell.run(handler & file) γίνεται έλεγχος για ποιον folder βρίσκεται το .mp4 στο οποίο έγινε διπλό κλικ που προκάλεσε την κλήση του script και αναλόγως καλείται ο αντίστοιχος video player. Εννοείται ότι θα πρέπει να προσαρμόσεις τον κώδικα του script στις δικές σου επιθυμητές παραμέτρους λειτουργίας. Υπέθεσα ότι είναι σχετικά εύκολο για το τί πρέπει να αλλάξει κανείς για να το κάνει να δουλεύει όπως θέλει, ακόμη κι αν δεν έχει γνώσεις scripting. Αν κάπου κολλήσεις, ζήτα βοήθεια!
Etherovamon Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Για το απλό παράδειγμα που ανέφερες με την κατάληξη .mp4, έφτιαξα στο συνημμένο μία στοιχειώδη δομή 3 φακέλων που περιέχουν 1 αρχείο .mp4 έκαστος. Επίσης, στον root folder υπάρχει ένα .vbs σκριπτάκι, το οποίο πρέπει να ορίσεις ως το πρόγραμμα που ανοίγει τα .mp4. Μέσα στο σκριπτάκι: > file = WScript.Arguments(0) Set shell = WScript.CreateObject ("WSCript.shell") If InStr(file, "\folder1\") Then handler = """C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe""" ElseIf InStr(file, "\folder2\") Then handler = """C:\Program Files (x86)\Windows Media Player\wmplayer.exe""" ElseIf InStr(file, "\folder3\") Then handler = """C:\Program Files\Media Player Classic - Home Cinema\mpc-hc64.exe""" End If shell.run(handler & file) γίνεται έλεγχος για ποιον folder βρίσκεται το .mp4 στο οποίο έγινε διπλό κλικ που προκάλεσε την κλήση του script και αναλόγως καλείται ο αντίστοιχος video player. Εννοείται ότι θα πρέπει να προσαρμόσεις τον κώδικα του script στις δικές σου επιθυμητές παραμέτρους λειτουργίας. Υπέθεσα ότι είναι σχετικά εύκολο για το τί πρέπει να αλλάξει κανείς για να το κάνει να δουλεύει όπως θέλει, ακόμη κι αν δεν έχει γνώσεις scripting. Αν κάπου κολλήσεις, ζήτα βοήθεια! Πώς θα ορίσω τα mp4 να ανοίγουν από το συγκεκριμένο σκριπτάκι;
parsifal Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα. Έχεις δίκιο, κάποιο πρόβλημα υπάρχει και δεν παίζει όπως θα 'πρεπε. Το δοκίμασα βιαστικά με drag and drop μόνο, αλλά με διπλό κλικ, δεν. Θα το κοιτάξω το απογευματάκι.
Etherovamon Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Parsifal, μπόρεσες τελικά να το ξανακοιτάξεις το σκριπτάκι;
parsifal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Υποπτεύομαι πως φταίει το γεγονός ότι είναι VBScript. Θα δοκιμάσω μετατροπή σε απλό batch file.
parsifal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα. Άργησα λίγο, συγγνώμη. Το παρακάτω πρέπει να δουλεύει: > @echo off if "%1"=="" goto exit echo %1 | find "\folder1\" if not errorlevel 1 set handler="C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe" && goto ok echo %1 | find "\folder2\" if not errorlevel 1 set handler="C:\Program Files (x86)\Windows Media Player\wmplayer.exe" && goto ok echo %1 | find "\folder3\" if not errorlevel 1 set handler="C:\Program Files\Media Player Classic - Home Cinema\mpc-hc64.exe" && goto ok goto exit :ok start "" %handler% %1 :exit Εννοείται πως θέλει αλλαγές για να το φέρεις στα μέτρα σου, αλλά με τη δομή φακέλων που έχω στο συνημμένο και τα paths των players όπως είναι στο σύστημά μου, παίζει κανονικά. Παραθέτω εκ νέου συνημμένο: . double_click_handler.zip
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα