monkey90 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Καλη χρονιά καταρχάς σε όλους. Με τη scanner (Scanner input = new Scanner(System.in) ο χρήστης μου δίνει ενα string(αλφαριθμητικο). πχ το ":t" ή "e2e4" Πώς μπορώ από το input να ελένξω αν το 1ο στοιχέιο του string είναι το ":" και αν είναι όντως αυτό μετά να δω πιο είναι το 2ο στοιχείο του(δλδ το "t"); Ευχαριστώ πρωκαταβολικά. Μπορώ να κάνω κάτι του στιλ if(input[2] == "t").... ;
defacer Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Γιατί δεν διαβάζεις αυτό καλύτερα, και να μας ρωτήσεις μετά αν εξακολουθείς να έχεις κάποια απορία; Ακόμα και χωρίς να το διαβάσεις, γιατί δεν δοκιμάζεις μόνος σου να κάνεις αυτό που ρωτάς;
nexuss Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Αφού έχεις δημιουργήσει το Scanner αντικείμενό σου, μπορείς να διαβάσεις τι θα γράψει ο χρήστης με τη μέθοδο next(). Δηλαδή θα έχεις String s = scanner.next(); Μετά μπορείς να δημιουργήσεις έναν πίνακα από chars: char[] ch = s.toCharArray(); Η μπορείς να διαβάσεις κάθε γράμμα του String με τη μέθοδο charAt(int index): char ch = s.charAt(0); Υπάρχουν και άλλοι τρόποι αλλά αυτοί φαντάζομαι ότι θα κάνουν τη δουλειά που θέλεις. Edit: @defacer. Με πρόλαβες και του το εξήγησα όλο....
monkey90 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το String s = scanner.next(); δε λειτουργει μου βγάζει non-static method next() cannot be referenced from a static context
defacer Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δε θέλω να ακούγομαι κακός, αλλά αν δεν κατάλαβες (και ειδικά μετά το error) ότι στη δική σου περίπτωση αντί για scanner.next() πρέπει να δώσεις input.next(), ίσως πρέπει να προβληματιστείς.
monkey90 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δεν έχω πολλές γνώσεις στη java και τα γονίδια δηστυχώς δε με προίκισαν με υψηλό iq όπως το δικό σου :/ Ευχάριστώ πάντως για την απάντηση σου βρήκα αυτό που έψαχνα.
defacer Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δεν έχω πολλές γνώσεις στη java και τα γονίδια δηστυχώς δε με προίκισαν με υψηλό iq όπως το δικό σου :/ Ευχάριστώ πάντως για την απάντηση σου βρήκα αυτό που έψαχνα. Αν ήταν γονιδιακό το θέμα δε θα έλεγα "να προβληματιστείς" αλλά "να τα παρατήσεις και να ανοίξεις παγωτατζίδικο". Το πρόβλημά σου δεν είναι ότι δεν έχεις γνώσεις στη Java, αλλά ότι δεν έχεις γνώσεις στον προγραμματισμό γενικότερα. Αυτό δεν είναι έγκλημα, όμως για να το βελτιώσεις χρειάζεται πρώτα να αναγνωρίσεις το πρόβλημα και μετά να καταβάλλεις προσπάθεια. Βλέποντας από αυτό το topic ότι δεν είσαι διατεθειμένος να δοκιμάσεις κάτι που δεν ξέρεις αν δουλεύει, ούτε να διαβάσεις το dοcumentation για να μάθεις κάτι που δεν ξέρεις, ότι κάνεις copy/paste τον κώδικα που σου δίνουν χωρίς να το πολυσκεφτείς και ότι δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει ένα σχετικά βασικό σφάλμα του compiler, νομίζω ότι τουλάχιστον ένα από τα δύο δεν το κάνεις εξού και το σχόλιο. Πάντα φιλικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα