Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, παιδιά! Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής.Χθες άλλαξα τον επεξεργαστή της υπογραφής μου με έναν 1055Τ, σύμφωνα με το site της MSI με βάση το τελευταίο bios υποστηρίζει η μητρική μου και τους 6πυρηνους, μάλιστα τον είχαν ως δοκιμασμένο ότι τον υποστηρίζει. Χαρούμενος λοιπόν και εγώ, αγοράζω τον 1055Τ από συμφορουμιτη, τον τοποθετώ πάνω στον υπολογιστή μου, ανοίγω τον υπολογιστή, τον βλέπει κανονικά η bios, αλλά προς μεγάλη μου απογοήτευση όλες οι επιδόσεις του υπολογιστή ήταν πεσμένες! Εκεί που είχα 7.3 αξιολόγηση με τον προηγούμενο επεξεργαστή που ήταν και 4πυρηνος, με τον 1055Τ τα 7αρια τον αξιολόγησαν με 6.9, τις ραμ από 7.5 πέσανε και αυτές στο 6.9, η κάρτα γραφικών έπεσε και αυτή από 7.9 σε 7.8. Έτρεξα και το vandage μπας και κάνει λάθος η αξιολόγηση των 7 αλλά και εκεί το σύστημα μου από 20200 περίπου πήρε 17200 μαρκς. Που μπορεί να οφείλεται αυτή η πτώση της απόδοσης του υπολογιστή από την αλλαγή του επεξεργαστή από 4πυρηνο σε 6πυρηνο? κανονικά δεν θα έπρεπε να έπιανε παραπάνω? ή έστω και το ίδιο με πριν μιας και ακόμα οι 6πυρηνοι δεν είναι ευρέως διαδεδομένοι. Εννοείται ότι έβαλα πάλι πάνω στο σύστημα τον 4πυρηνο. Φταίει η μητρική? Πάντως το παλικάρι που μου τον πούλησε τον δέχτηκε πίσω και τον ευχαριστώ ακόμα και από εδώ, μέσα από το φορουμ.

Δημοσ.

Μπορει να δικαιολογειται ως εξης : αν το Χ προγραμμα εχει 4 threads και οι δυο πυρηνες καθονται τοτε λογικό ειναι ενας τετραπυρηνος με μεγαλύτερη συχνοτητα λειτουργίας να τρεχει καλύτερα.

μια σκεψη καταθετω...

Δημοσ.

Το σκεφτηκα αυτο που λες αγαπητε μου, αλλα δεν νομιζω οτι τα 200MHz λιγοτερα που εχει ο καθε πυρηνας του 1055 απο τον αντιστοιχο του 945 να δικαιολογουσε τοσο μεγαλη πτωση της αποδοσης, ακομα και εαν δουλευαν οι 4 πυρηνες του 1055. Εδω μιλαμε για υποβαθμιση! Οχι για αναβαθμιση. Φταει η μητρικη? δεν ειναι για 6πυρηνο μιας και ειχε κυκλοφορησει πριν βγουν στην αγορα οι 6πυρηνοι και με αναβαθμιση της bios απλώς τους δουλευει και αμιγως τους υποστηριζει...τι να πω, απογοητεύτηκα παρα πολυ. Ενταξει, δεν περιμενα να εβλεπα και τις τρελες διαφορες απο τον 945 σε παιχνιδια και αλλες εφαρμογες...αλλα οχι και αυτο το πραγμα, καθετη πτωση της αποδοσης ολων των επιμερους συσκευων.

Δημοσ.

καλα δεν ιεναι και καμια σημανυικη πτωση αποδοσης. Αυτοι οι δεικτες δεν ειναι γραμμικοι

ισως να φταιει και το bios

Δημοσ.

Εννοειται! Το τελευταιο bios εχω πανω! και μαλιστα συμφωνα παντα με το site της msi λεει οτι υποστηριζει μεχρι και τον 1100T η μητρικη μου, με το τελευταιο bios! Ετσι λεει. και τους 95 και τους 125watt επεξεργαστες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...