deadwar Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα σας. Είμαι τεχνικός και μου παρουσιάστηκε η 1τη μου δουλειά και αυτό είναι εγκατάσταση δικτύου σε ξενοδοχείο σχετικά μεγάλο. Αυτο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι. Τι θα χρειαστώ έτσι ώστε να έχει ίντερνετ όλο το ξενοδοχείο,ασφάλεια και σταθερότητα. Θα είναι το κλασικό ασύρματο δίκτυο. Ρωτάω εδώ γιατί είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει σίγουρα κάποιος πιο έμπειρος μιας και ειναι η 1τη μου δουλειά και όσο να ναι ένα άγχος το έχω και δεν θέλω να τα σκα@@@@!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Παιζει ρολο το τι θες να κανεις, καθως το καθε ξενοδοχειο εχει αλλες απαιτησεις. Θα ειναι ανοιχτο το wifi? Οποιος συνδεεται θα εχει απευθειας ιντερνετ η θα πρεπει να κανει http login για να αποκτησει προσβαση στο διαδικτυο? Και τι ειδους προσβαση θα αποκτα? Για ποση ωρα? Με τι bandwidth? Σε τι υπηρεσιες (ports)? Σε τι περιεχομενο σελιδων (πχ μπορει να θες να μπλοκαριστουν οι ροζ)? Φανταζομαι οτι δε θα θελες οποιος αποκτα προσβαση στο διαδικτυο να μπορει να βαρυφορτωνει την γραμμη με torrents και να σερνεται ολο το υπολοιπο ξενοδοχειο, ακομα και στο φορτωμα http. Aρα, ισως χρειαστει να στησεις radius server/active directory κλπ. Αν το wifi θα ειναι απλα κλειδωμενο με κωδικο, αυτος θα παραμενει για παντα ο ιδιος η θα αλλαζει καθε λιγο? Ολα αυτα εχουν να κανουν με το τι προτεινες ως δυνατοτητες και τι συνενοηθηκες με αυτον που σου εδωσε το project. Απο κει και περα θα παιξεις με wpa2-psk encryption, αν βαλεις encryption. Tα κοντινα AP θα τα βαζεις να εχουν διαφορα τουλαχιστον 6 καναλιων μεταξυ τους. Aπο συσκευες ολα εξαρτωνται απο το τι ειναι διατεθιμενοι αυτοι να ξοδεψουν. Για φθηνα πραγματα πας σε tp link, για πιο ακριβα πας σε cisco/linksys τυπου MIMO. Θα πρεπει να μελετησεις και την καλωδιωση. Που θα τοποθετηθουν switch ωστε οι αποστασεις μεχρι το τελευταιο AP να μην ειναι απαογορευτικες, ποσα AP θα τοποθετησεις ωστε το δικτυο σου να εχει επαρκες σημα σε ολα τα σημεια αλλα παραλληλα να ειναι optimized και να μην πηζει στο utp traffic (καλα ειναι να εχεις εως 24 καλωδιωμενες τερματικες συσκευες σε ενα δικτυο), η να μην πηζει στις παρεμβολες του ενος AP πανω στο αλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα