Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρες σε όλο το forum. Θέλω να αγοράσω ένα νέο laptop. Αυτό που θέλω δεν είναι προτάσεις. Απλά ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να προσέξω στην αγορά, όσον αφορά την κάρτα γραφικών του υπολογιστή. Αυτό που κάνω είναι να παίζω κάνα παιχνιδάκι και επίσης το βασικό είναι ότι θα το χρειαστώ για να τρέχω βαρία προγράμματα για την σχολή μου (όπως τελευταία έκδοση του autocad). Αυτό που ΔΕΝ θέλω είναι να σέρνεται ο υπολογιστής και να μην μπορεί να αντέξει τέτοιου είδους βαριά προγράμματα. Επίσης πόσο ρόλο παίζει το μέγεθος αυτόνομης μνήμης της κάρτας γραφικών (π.χ. 1GB είναι αρκετό).? Γενικά είναι αυτό που έχει σημασία ή προτιμάται μια συγκεκριμένη κατηγορία VGA σε τέτοιες περιπτώσεις?

Δημοσ.

εγω θα σου ελεγα να δεις για καποιον 2πυρινο επεξεργαστη (i3,i5) και για ram στα 4 GB.Τωρα για καρτα γραφικων τουλαχιστον 512MB και πανω

Δημοσ.

Επίσης έχε υπόψη πως το μέγεθος της μνήμης της κάρτας γραφικών δεν είναι καθοριστικός παράγοντας για την απόδοσή της και δε μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα αυτό. Δηλ. μια κάρτα με 1GB μπορεί να είναι πιο αργή από μια με 512MB.

Δημοσ.

Καλημέρες σε όλο το forum. Θέλω να αγοράσω ένα νέο laptop. Αυτό που θέλω δεν είναι προτάσεις. Απλά ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να προσέξω στην αγορά, όσον αφορά την κάρτα γραφικών του υπολογιστή. Αυτό που κάνω είναι να παίζω κάνα παιχνιδάκι και επίσης το βασικό είναι ότι θα το χρειαστώ για να τρέχω βαρία προγράμματα για την σχολή μου (όπως τελευταία έκδοση του autocad). Αυτό που ΔΕΝ θέλω είναι να σέρνεται ο υπολογιστής και να μην μπορεί να αντέξει τέτοιου είδους βαριά προγράμματα. Επίσης πόσο ρόλο παίζει το μέγεθος αυτόνομης μνήμης της κάρτας γραφικών (π.χ. 1GB είναι αρκετό).? Γενικά είναι αυτό που έχει σημασία ή προτιμάται μια συγκεκριμένη κατηγορία VGA σε τέτοιες περιπτώσεις?

εγω σου προτεινω καποιον i7 ή i5 δευτερης γενιας (sandy bridge) 4 γιγα μνημη (μπορεις να τα κανεις 8 με 25 ευρω) και πανω

και καρτα γραφικων πας σε αυτονομη τα μοντελα που παιζουν κυριωσ ειναι

για 15αρια laptop

Radeon HD 6470M (δεν κανει για παιχνιδια)

AMD Radeon HD 6490M (ζοριζεται στα παιχνιδια)

NVIDIA GeForce GT 525M (αξιοπρεπεις επιλογη)

AMD Radeon HD 6630M (αξιοπρεπεις επιλογη)

NVIDIA GeForce GT 540m (αξιοπρεπεις επιλογη)

AMD Radeon HD 6770M η καλυτερη επιλογη σε 15αρι

ειναι με σειρα απο τη χειροτερη στην καλυτερη

γενικοτερα η 525 , 6630M και 540 ειναι για χαλαρο gaming

ενω η 6770 ειναι για πιο απαιτιτικους

η μνημη δεν παιζει ρολο μπορει να δεις ενα λαπτοπ με NVIDIA GeForce GT 525M με 2 γιγα μνημη και ενα με AMD Radeon HD 6770M με 1 γιγα μνημη

αυτο με την AMD Radeon HD 6770M για παιχνιδια ειναι πολυ καλυτερο απο αυτο με την 525

το chip της καρτας παιζει ρολο οχι η μνημη προσοχή

αν σκεφτεσαι να πας σε 17αρι πες μου να σ στειλω τα μοντελα με τις καρτες γραφικων παι παιζουν στην αγορα.

για παιχνιδια υπαρχουν και συγκεκριμενα μοντελα αλλα αναιβαινει πολυ η τιμη

Δημοσ.

εγω σου προτεινω καποιον i7 ή i5 δευτερης γενιας (sandy bridge) 4 γιγα μνημη (μπορεις να τα κανεις 8 με 25 ευρω) και πανω

και καρτα γραφικων πας σε αυτονομη τα μοντελα που παιζουν κυριωσ ειναι

για 15αρια laptop

Radeon HD 6470M (δεν κανει για παιχνιδια)

AMD Radeon HD 6490M (ζοριζεται στα παιχνιδια)

NVIDIA GeForce GT 525M (αξιοπρεπεις επιλογη)

AMD Radeon HD 6630M (αξιοπρεπεις επιλογη)

NVIDIA GeForce GT 540m (αξιοπρεπεις επιλογη)

AMD Radeon HD 6770M η καλυτερη επιλογη σε 15αρι

ειναι με σειρα απο τη χειροτερη στην καλυτερη

γενικοτερα η 525 , 6630M και 540 ειναι για χαλαρο gaming

ενω η 6770 ειναι για πιο απαιτιτικους

η μνημη δεν παιζει ρολο μπορει να δεις ενα λαπτοπ με NVIDIA GeForce GT 525M με 2 γιγα μνημη και ενα με AMD Radeon HD 6770M με 1 γιγα μνημη

αυτο με την AMD Radeon HD 6770M για παιχνιδια ειναι πολυ καλυτερο απο αυτο με την 525

το chip της καρτας παιζει ρολο οχι η μνημη προσοχή

αν σκεφτεσαι να πας σε 17αρι πες μου να σ στειλω τα μοντελα με τις καρτες γραφικων παι παιζουν στην αγορα.

για παιχνιδια υπαρχουν και συγκεκριμενα μοντελα αλλα αναιβαινει πολυ η τιμη

Τα είπες όλα, +1. Αν είσαι ένας περιστασιακός gamer, τότε η 540m με 1GB μνήμη, σου είναι υπέραρκετη. Για επεξεργαστή, ένας διπύρηνος i5 είναι πολύ καλή, και οικονομική λύση, σε σχέση με τον τετραπύρηνο i7, που θα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια.

Αν θέλεις προτάσεις για λάπτοπ, μπορείς να μας πείς.

Δημοσ.

Το AutoCAD (ποια έκδοση; ) πως σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις; Αν ασχοληθείς με 2D σχέδιο, τότε σου κάνει μια "κανονική" κάρτα γραφικών με μνήμη γύρω στο 1GB. Αν θέλεις να ασχοληθείς με 3D σχέδιο, τα πράγματα αλλάζουν...

Δημοσ.

Το AutoCAD (ποια έκδοση; ) πως σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις; Αν ασχοληθείς με 2D σχέδιο, τότε σου κάνει μια "κανονική" κάρτα γραφικών με μνήμη γύρω στο 1GB. Αν θέλεις να ασχοληθείς με 3D σχέδιο, τα πράγματα αλλάζουν...

η μνημη παιζει μεγαλο ρολο στο autocad

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Βασικά το παιχνίδι δεν με καίει και τόσο, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην έχω προβλήματα στο autocad που ξέρω ότι θα το χρησιμοποιήσω, ή σε άλλα απαιτητικά προγράμματα που μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσω στην πορεία. Τώρα για 2D ή 3D σχέδιο, δεν γνωρίζω ακόμη συγκεκριμένα τι θα χρειαστεί να κάνω..

δηλαδή..?

Δημοσ.

Δυστυχως για βαρια χρηση autocad θες ενα συνολικα αρκετα βαρβατο συστημα. Ειδικα η ραμ και ο επεξεργαστης πρεπει να πετανε. Αν ελεγες και το budget που διαθετεις θα βοηθουσε

Δημοσ.

Δυστυχως για βαρια χρηση autocad θες ενα συνολικα αρκετα βαρβατο συστημα. Ειδικα η ραμ και ο επεξεργαστης πρεπει να πετανε. Αν ελεγες και το budget που διαθετεις θα βοηθουσε

για μενα κοιτα καποιον i7 ραμ ακομα και 4 γιγα να εχει μπορεις να βαλεις αλλα 4 με 25 ευρω ειναι πανευκολο

απλα δωσε καποιο οριο χρηματων για να σου πουμε 3-4 επιλογες να διαλεξεις

Δημοσ.

Κατι τετοιο νομιζω ειναι καλη λυση http://www.msystems.gr/index.php?category=1142&product=13410

σε 15αρι θα ελεγα αν μπορεις να ξεπερασεις λιιιιιιιγο το οριο και να δεις κατι τετοιο http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=13314 που εχει και ι7

Για βαρια χρηση 3d παντως δεν ξερω κατα ποσο αρκουν αυτα

Δημοσ.

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0652276&catid=010200

πες μας σε ποια σχολη εισαι και για τι σκοπους το θελεις το autocad .. παντως με τον υπολογιστη που βλεπεις παραπανω εγω μια χαρα την κανω την δουλεια μου στο autocad το καινουργιο 2012 και το inventor της autodesk δουλευει μια χαρα χωρις κολληματα ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...