Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει ακομα το παγιο του ΟΤΕ?

Ειμαι συνδρομητης της HOL εδω και 4 χρονια, εχω συνδεση 24mbps χωρις καποια προσφορα ομιλιας στο σταθερο(δεν με ενδιαφερει αλλωστε) και πληρωνω 26ευρω το μηνα. Πριν ενα χρονο αν θυμαμαι καλα, ειχε μια προσφορα που σου εδεινε 2,3 μηνες δωρο αν εκανες μια απο τις προσφορες που διαφημιζε. Τελος παντων, αυτη η προσφορα ισχυει μονο αν ανηκες σε καποια αλλη εταιρεια και πηγαινες σε καποιο προγραμμα της ΗΟL(ουτε καν για τους νεους χρηστες, που απλα δεν ειχα συδρομη καπου). Απο τοτε ξενερωσα, και γενικα εχω ξενερωσει και με την γραμμη τελευταια γιατι μου κανει πολλα ναζια και αποφασησα να την κανω.

Βρηκα στον ΟΤΕ αυτην την φοιτητικη προσφορα,

http://www.conn-x.gr/Default.aspx?MenuID=139

11,50 ευρω για τους πρωτους 6 μηνες, και αργοτερα 16,50 ευρω.

Ηθελα να ρωτησω, υπαρχει ακομα το παγιο ΟΤΕ?Και αν ναι, ποσο ειναι καθε μηνα? Γιατι αν το παγιο οτε ειναι πανω απο 10ευρω το μηνα, τοτε προφανως δεν υπαρχει λογος να μπω σε ολη αυτην την φασαρια.

Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχει. Είναι 15,27+ΦΠΑ για pstn.

Δηλαδή 18,78 ευρώ.

19 ευρώ πλήρωνα στη wind για τηλέφωνο χωρίς χρόνο ομιλίας και 24mbit internet (έπιανα 11 βέβαια, αλλά μια χαρά)

Δημοσ.

Ναι και είναι 15 ευρώ το μήνα. Αλλά με τα προγράμματα με τις προσφορές μπορεί να σου έρθει και λιγότερο απ ότι πληρώνεις τώρα, δεν ξέρω πως πάει ακριβώς, πήγαινε και ρώτα στον ΟΤΕ αν το ψάχνεις. Αλλά το πάγιο υπάρχει.

Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχει. Και υπάρχει σε κάθε εταιρεία, άσχετα από το παραμυθάκι «χωρίς πάγιο ΟΤΕ» που πουλάνε όλες. Και στη HOL δηλαδή που είσαι, πάλι πληρώνεις πάγιο στον ΟΤΕ.

Δημοσ.

ναι, το ξερω οτι παντου υπαρχει, απλα συνηθως οι αλλες εταιρειες το ενσωματωνουν στην τιμη το παγιο.

Πραγματι εχει καλες προσφορες. Δινω 50/2μηνες (25 μηνα) 24mbs(~19) + απεριοριστο τηλ

Χωρις παγιο;δηλαδη μεσα στην τιμη κ το παγιο;

Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχει. Και υπάρχει σε κάθε εταιρεία, άσχετα από το παραμυθάκι «χωρίς πάγιο ΟΤΕ» που πουλάνε όλες. Και στη HOL δηλαδή που είσαι, πάλι πληρώνεις πάγιο στον ΟΤΕ.

Κάτσε ρε Χαλντόλ,

δηλαδή η wind από μένα έβγαζε 0,22 το μήνα; και πλήρωνε κανονικά για λογαριασμό μου το πάγιο στον ΟΤΕ;

Δε νομίζω.

Άσε που παλιότερα είχα forthnet 16 ευρώ το μήνα. Δηλαδή κάτω από το πάγιο του ΟΤΕ.

Αυτά που λες δε γίνονται.

Δημοσ.

Κάτσε ρε Χαλντόλ,

δηλαδή η wind από μένα έβγαζε 0,22 το μήνα; και πλήρωνε κανονικά για λογαριασμό μου το πάγιο στον ΟΤΕ;

Δε νομίζω.

Άσε που παλιότερα είχα forthnet 16 ευρώ το μήνα. Δηλαδή κάτω από το πάγιο του ΟΤΕ.

Αυτά που λες δε γίνονται.

Δεν είναι ίδια η τιμή λιανικής και χονδρικής, όπως σε οποιοδήποτε προϊόν.

Εσένα ο ΟΤΕ σε χρεώνει 18€ (τιμή λιανικής) ενώ την Wind την χρεώνει ~8€ (τιμή χονδρικής). Μπορεί να θυμάμαι λάθος το ποσό, αλλά είναι κάτω από 10€ σίγουρα.

Δημοσ.

Για να μην απαντησω απολυτα και φανω αγενης....ας το θεσω σε ερωτημα λοιπον.Εγω που ειμαι στην Forthnet και πληρωσα το ιντερνετ (μια και εξω για να ξεμπερδευω) και εχω μηδενικο παγιο δηλαδη μονο οτι μιλησω θα πληρωσω.Σε αυτη λοιπον την περιπτωση που δεν το χρησιμοποιω το σταθερο και μου ερχεται μηδενικος λογαριασμος ποιος τα πληρωνει στον οτε συμφωνα με το παραπανω μηνυμα αυτα τα 8 ευρω που ειναι η χονδρικη διαφορων εταιριων;;;;;;;;;;;;

Δημοσ.

Απ' ότι κατάλαβα έχεις το προπληρωμένο πακέτο ADSL της Forthnet που κοστίζει ~215€ για ένα χρόνο; Αν ναι, μάντεψε τι περιλαμβάνεται στην τιμή.

:P

Αν έχεις κάτι άλλο και δε κατάλαβα σωστά, μια επεξήγηση θα βοηθούσε.

Δημοσ.

Οι εναλλακτικες εταιριες δεν εχουν παγιο; Δηλαδη εαν δεν ακουμπησετε το τηλεφωνο και το ιντερνετ δεν θα ερθει ο λογαριασμος σταθερα οπως εχει ηδη συμφωνηθει; Το δικτυο εχει κοστος συντηρησης, δεν ειναι ακριβως πεταξαμε ενα καλωδιο και οπου κατσει. Οι εναλλακτικοι αρκετες φορες δινουν υπηρεσιες κατω του κοστους γιατι δεν εχουν τεχνικους να πληρωσουν για υποστηριξη και γιατι ελπιζουν οτι θα μεινει ο πελατης, σε μια τελικη εαν δεν παει καλα το πλανο θα χρεοκοπησουν αφηνωντας τεραστια χρεη στον διαχειριστη του δικτυου, οπως εχει γινει αρκετες φορες στο παρελθον.

Πρακτικα δεν σε νοιαζει πως το λεει η καθε εταιρια. Δες τι δινεις σημερα για ποιες υπηρεσιες. Πηγαινε σε ενα καταστημα ΟΤΕ και ζητησε τις ιδιες υπηρεσιες και μαθε ποιο ειναι το κοστος.

Θα ειναι σιγουρα πιο υψηλο (υπαρχει και η ΕΕΤΤ που φροντιζει για αυτο), οποτε εσυ θα κρινεις εαν αξιζει η διαφορα κοστους για την διαφορα ποιοτητας.

Δημοσ.

Απ' ότι κατάλαβα έχεις το προπληρωμένο πακέτο ADSL της Forthnet που κοστίζει ~215€ για ένα χρόνο; Αν ναι, μάντεψε τι περιλαμβάνεται στην τιμή.

:P

Αν έχεις κάτι άλλο και δε κατάλαβα σωστά, μια επεξήγηση θα βοηθούσε.

Προφανως γνωριζεις επι του θεματος και θα ηθελα να το αναλυσουμε για να μαθω και εγω τι παιζει.Ναι αυτο το πακετο εχω και εχει περασει ο χρονος και συνεχιζω κανονικα.Πληρωνω αυτα τα 18,19,20 (δε θυμαμαι ακριβως το ποσο) που ειναι μονο του ιντερνετ και μετα μονο οτι αλλο και εαν μιλησω.δε βλεπω καποιο παγιο σε αυτο περα του ποσου του ιντερνετ.Τωρα εαν αυτοι εκ των εσω χρεωνουν 15 το ιντερνετ για παραδειγμα και 5 ευρω παγιο, ε αυτο δεν μπορουμε να το ξερουμε και δεν μας νοιζει στην τελικη.Συμφωνα λοιπον με την τιμολογιακη τους πολιτικη κανουν ακριβως αυτο που διαφημιζουν.ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΙΟ ΟΤΕ λενε και βλεπω εγω στην τελικη αυτο που πρεπει να πληρωσω στον λογαριασμο στο τελος.Διαφορα σε ευρω αρκετα μεγαλη.

Παντως οπως και να χει για να μην ξεφευγουμε πιστευω οτι και ενα παγιο να ζητανε ολοι δεν με ενδιαφερει αρκει να προσφερουν και υπηρεσιες οπως γινεται για παραδειγμα στα κινητα και στα προγραμματα κινητης που σου λενε οτι με τοσα ευρω μιλας τοση ωρα.ενω στον ΟΤΕ η χοντραδα ειναι οτι σου λενε πρηρωσε λιγο αερα ετσι και βλεπουμε απο κει και μετα.

Δεν ξερω αν με πιανεις αλλα θα θελα την γνωμη σου πανω σε αυτα.

Παντα φιλικα....

Δημοσ.

Για να μην απαντησω απολυτα και φανω αγενης....ας το θεσω σε ερωτημα λοιπον.Εγω που ειμαι στην Forthnet και πληρωσα το ιντερνετ (μια και εξω για να ξεμπερδευω) και εχω μηδενικο παγιο δηλαδη μονο οτι μιλησω θα πληρωσω.Σε αυτη λοιπον την περιπτωση που δεν το χρησιμοποιω το σταθερο και μου ερχεται μηδενικος λογαριασμος ποιος τα πληρωνει στον οτε συμφωνα με το παραπανω μηνυμα αυτα τα 8 ευρω που ειναι η χονδρικη διαφορων εταιριων;;;;;;;;;;;;

Πλήρωσες ανάλογα με την επιδότηση 140 (για ανέργους) εώς 215 (γενική) τα πάγια ενός χρόνου. Από αυτά τα χρήματα τα 80-100 πάνε στον οτέ (από την forthnet) και τα υπόλοιπα τα κρατάει η forthnet.

Tεχνικά οπότε υπάρχει πάγιο του ΟΤΕ, αλλά όχι σε εσένα , αλλά στη forthnet , και όχι σε τιμές λιανικής αλλά χονδρικής. Πρακτικά ωστόσο έχεις και εσύ δίκιο ότι αυτό αφορά αυτούς τους 2 και όχι εσένα οπότε εσύ δεν έχεις διαφορά και πέρνεις την υπηρεσία σου σε τιμή που είναι σαν τον ΟΤΕ μείον το πάγιο - χωρίς πάγιο ΟΤΕ οπότε, και επειδή προπληρώνεις έχεις ακόμη χαμηλώτερη τιμή

Δημοσ.

Μα αυτό ακριβώς έγραψα στο πρώτο μου post.

Στο λογαριασμό φυσικά και δε βλέπεις κάποιο πάγιο υπέρ του ΟΤΕ. Περιλαμβάνεται όμως στην τιμή. Από τα 20€ (π.χ.) που πληρώνεις, τα 8€ πηγαίνουν στον ΟΤΕ. Απλά εσύ δε το μαθαίνεις ποτέ.

Αυτό που με ενοχλεί (και γι αυτό κάθομαι και το λέω κάθε φορά) είναι η κοροϊδία σε όλο αυτό. Σου λένε ότι δεν πληρώνεις πάγιο ΟΤΕ ενώ... το πληρώνεις. Και απλά το ενσωματώνουν στην τιμή της υπηρεσίας αντί να το γράφουν ξεκάθαρα στο λογαριασμό. Φυσικά δε σε αφορά (αρκεί που γνωρίζεις την τελική τιμή της υπηρεσίας) αλλά εγώ προσωπικά ενοχλούμαι που μου λένε ότι «δεν πληρώνω πάγιο ΟΤΕ» ενώ το πληρώνω κανονικά.

Επίσης το πάγιο δεν είναι αέρας. Στην ουσία νοικιάζεις από τον ΟΤΕ (εσύ ή ο πάροχός σου) ένα ζεύγος καλωδίων χαλκού για να έχεις υπηρεσίες τηλεφωνίας ή/και internet. Δεν είναι αέρας - είναι μίσθωση μέσου! Σκέψου όταν παίρνεις ταξί τι γίνεται: πληρώνεις «ταρίφα» μόνο και μόνο επειδή θα χρησιμοποιήσεις το ταξί (το μέσο). Αντίστοιχα, πληρώνεις πάγιο στον ΟΤΕ επειδή σου δίνει το καλώδιό του. Έπειτα, για κάθε χιλιόμετρο, (ή αντίστοιχα στις τηλεπικοινωνίες, για κάθε κλήση) χρεώνεσαι παραπάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...