Προς το περιεχόμενο

Kerbal Space Program

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βάλε οπωσδήποτε στον πύραυλο κάτω από την κάψουλα και έναν σταθεροποιητή S.A.S. Τον ενεργοποιείς με το "T" για να μένει πιο σταθερός όταν αλλάζεις πορεία. Οι srb είναι καλοί για να ανεβάζεις μικρούς δορυφόρους γιατί είναι φθηνοί. Για το μέγεθος του πυραύλου σου χρειάζεσαι έναν κεντρικό και δύο πλαϊνούς για να μπεις σε τροχιά. Άρχισε να φλέγεται καθώς ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα εντός της ατμόσφαιρας και είχε μεγάλη τριβή.

Γενικά πάντως για κυκλική τροχιά στη φορά της περιστροφής της γης στα 10.000 μέτρα αρχίζεις να γυρνάς τον πύραυλο σταδιακά μέχρι τις 45 μοίρες προς την ανατολή για να παίρνει εκτός από ύψος και οριζόντια επιτάχυνση. Όταν φτάσεις το Apoapsis γύρω στα 100.000 μέτρα το γυρνάς τελείως στις 90 μοίρες παράλληλα με τον kerbal και κλείνεις τις μηχανές όταν το Periapsis γίνει τουλάχιστον 75.000 για να είναι εκτός ατμόσφαιρας. Μετά ρυθμίζεις την τροχιά όπως θες, καίγοντας στο Apoapsis για να αυξήσεις το Periapsis και αντίστροφα.

• Like 1
  • Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τελικά ζήλεψα με εσάς εδώ και το ξανάπιασα το παιχνιδάκι μετά από 2 χρόνια και μάλιστα ξεκίνησα το career.
Η αλήθεια είναι ότι σε σύγκριση με τότε, είναι η μέρα με την νύχτα, έχει γίνει ακόμη πιο διασκεδαστικό! 

και at last!!! τότε δεν το είχα καταφέρει αλλά τώρα πάτησα στην Σελήνη (ή στο Mun τέλος πάντων  :-D

εδώ προσεγγίζοντας το Mun

post-219261-0-14414800-1409562101_thumb.jpg

εδώ ο Jebediah χαρούμενος ως συνήθως (κυρίως γιατί δεν έσκασε σαν καρπούζι κατά την προσελήνωση)

post-219261-0-92183400-1409562139_thumb.png

εδώ έχοντας τοποθετήσει την σημαία (διάλεξα της nasa από τις έτοιμες, αν πίστευα ότι θα τα κατάφερνα θα έφτιαχνα μια custom :P ) 

post-219261-0-85844200-1409562422_thumb.jpg

• Like 2
Δημοσ.

όχι το γύρισα, δεν άφησα τον Jebediah πίσω! :-D

Μου πήρε 1 αποτυχημένη προσπάθεια  :ph34r:  και μετά 2 καύσεις:

Μία καύση για να μπώ σε τροχιά 25-28k km γύρω απο το φεγγάρι, ώστε να μαζέψω reports για να πάρω science.

Ύστερα σχεδίασα στο orbit map τον οικονομικότερο ελιγμό: άλλη μια καύση 12-16" (αν θυμάμαι καλά) κοντά στην περίαψη της τροχιάς μου, ώστε να ξεφύγω και να με τραβήξει η βαρυτική έλξη του Kerbin, υπολόγισα το περίγειο της νέας τροχίας να είναι <60.000km, μέσα στην ατμόσφαιρα δηλαδή οπότε και με τράβηξε η βαρύτητα.

Στο τέλος μου έμεινε και 1" extra καύσιμο B)

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βλέποντας κάτι video με καμμένους να πηγαίνουν στο Mun με τον τρόπο του Apollo 11, αποφάσισα να καώ εντελώς και να το προσπαθήσω! B)

Εδώ στιγμές πριν την εκτόξευση. Στο σκάφος προσάρμοσα και ένα μικρό rover για βοήθεια στην εξερεύνηση αργότερα (δεν υπήρχε στο Apollo 11).

post-219261-0-06383700-1410432157_thumb.jpg

Μετά τα 10.000m αρχίζω στροφή 45μοιρών.. ο Jebediah κατενθουσιασμένος, ο Bob και ο Bill όχι και τόσο! :-D

post-219261-0-33533000-1410432295_thumb.png

Σε τροχιά γύρω από τον Kerbin, κυκλική στα ~85-90km

post-219261-0-03513500-1410432448_thumb.jpg

Κάνω καύση ώστε να μεγαλώσω την τροχιά. Αφήνω τον Kerbin πίσω μαζί και τον πύραυλο.

Πλέον μένει μόνο η σεληνάκατος, το Service Module και το Command Module.

post-219261-0-71096300-1410432658_thumb.png

Ώρα για το πιο δύσκολο μέρος του ταξιδιού. :fear:

Όσο πλησιάζω προς το φεγγάρι παίρνω κατακόρυφη θέση (με βοηθάει για την συνέχεια), χωρίζω το σκάφος στα δύο. Με το RSC απομακρύνομαι ελαφρώς από την σεληνάκατο προς τα πάνω, κλείνω το RSC και μόνο με το SAS περιστρέφομαι 180 μοίρες

post-219261-0-80555200-1410433162_thumb.png η φωτογραφία αυτή είναι από προηγούμενη προσπάθεια που δεν τα κατάφερα :ph34r:

Έτσι θα ενώσω το command module με την σεληνάκατο.

post-219261-0-19139700-1410433219_thumb.jpg (μόλις τα docking port πλησιάσουν αρκετά, ενώνονται μόνα τους σαν μαγνήτες)

Μόλις με τραβήξει η βαρύτητα του Mun, ενεργοποιώ την μηχανή του Command/Service Module και κάνω καύσεις ώστε να μπω σε τροχιά ~25km. Επίσης μεταφέρω με EVA τους αστροναύτες στην σεληνάκατο.

Ο Jebediah μένει πίσω σε τροχιά, μιας και έχει πάει ήδη μια φορά στο φεγγάρι. Σειρά των Bob και Bill (a.k.a. Expendables :devil: )

post-219261-0-21937600-1410433575_thumb.jpg

Η σεληνάκατος κατέβηκε επιτυχώς, χωρίς θύματα! :-D

post-219261-0-35267800-1410433661_thumb.jpg

Δυστυχώς καθώς έριξα το rover στην επιφάνεια έσπασε το ένα ροδάκι και η αστάθειά του οδήγησε στο πρώτο τροχαίο στο Mun από τον Bob :cry:

post-219261-0-30069300-1410433728_thumb.jpg

Το Apollo style πολύ πιο ακριβό σε σχέση με την πρώτη μου προσελήνωση, σε καύσιμα και υλικά μέρη. Το σκάφος είναι μεγαλύτερο, πολύπλοκο. Επίσης χίλια δυό πράγματα μπορούν να πανε στραβά - όπως και πήγαν στις αποτυχημένες προσπάθειές μου :ph34r: - ειδικά στο undocking/docking, ένα λάθος καταστρέφει την αποστολή.

Τώρα μένει να επιστρέψω στον Kerbin.. δηλαδή να συναντήσω το Command Module με τον Jeb σε τροχιά γύρω από το Mun, να συνδεθώ επιτυχώς, να περάσω τους αστροναύτες στο κύριο όχημα και να γυρίσω πίσω... oh well, ίσως ο Bill κ ο Bob να μείνουν λίγο παραπάνω εκεί :devil:

• Like 4
Δημοσ.

Μπράβο, άριστη εκτέλεση. Όπως είπες δεν πολυφτουράει σε θέμα κόστους. Εγώ έχω βάλει σε τροχιά γύρω από το Mun μια πλατφόρμα καυσίμων και laboratory για επεξεργασία του science πριν επιστρέψουν οι αποστολές στον Kerbin. Και εγώ τους παρατούσα χρόνια αν δεν έφταναν τα καύσιμα αλλά έβαλα ένα mod με προμήθειες (TAC life support) και πάνε αυτά...

Δημοσ.

Βλέποντας κάτι video με καμμένους να πηγαίνουν στο Mun με τον τρόπο του Apollo 11, αποφάσισα να καώ εντελώς και να το προσπαθήσω! B)

Εδώ στιγμές πριν την εκτόξευση. Στο σκάφος προσάρμοσα και ένα μικρό rover για βοήθεια στην εξερεύνηση αργότερα (δεν υπήρχε στο Apollo 11).

Μετά τα 10.000m αρχίζω στροφή 45μοιρών.. ο Jebediah κατενθουσιασμένος, ο Bob και ο Bill όχι και τόσο! :-D

Σε τροχιά γύρω από τον Kerbin, κυκλική στα ~85-90km

Κάνω καύση ώστε να μεγαλώσω την τροχιά. Αφήνω τον Kerbin πίσω μαζί και τον πύραυλο.

Πλέον μένει μόνο η σεληνάκατος, το Service Module και το Command Module.

Ώρα για το πιο δύσκολο μέρος του ταξιδιού. :fear:

Όσο πλησιάζω προς το φεγγάρι παίρνω κατακόρυφη θέση (με βοηθάει για την συνέχεια), χωρίζω το σκάφος στα δύο. Με το RSC απομακρύνομαι ελαφρώς από την σεληνάκατο προς τα πάνω, κλείνω το RSC και μόνο με το SAS περιστρέφομαι 180 μοίρες

attachicon.gifundock.png η φωτογραφία αυτή είναι από προηγούμενη προσπάθεια που δεν τα κατάφερα :ph34r:

Έτσι θα ενώσω το command module με την σεληνάκατο.

attachicon.gifdock.jpg (μόλις τα docking port πλησιάσουν αρκετά, ενώνονται μόνα τους σαν μαγνήτες)

Μόλις με τραβήξει η βαρύτητα του Mun, ενεργοποιώ την μηχανή του Command/Service Module και κάνω καύσεις ώστε να μπω σε τροχιά ~25km. Επίσης μεταφέρω με EVA τους αστροναύτες στην σεληνάκατο.

Ο Jebediah μένει πίσω σε τροχιά, μιας και έχει πάει ήδη μια φορά στο φεγγάρι. Σειρά των Bob και Bill (a.k.a. Expendables :devil: )

Η σεληνάκατος κατέβηκε επιτυχώς, χωρίς θύματα! :-D

Δυστυχώς καθώς έριξα το rover στην επιφάνεια έσπασε το ένα ροδάκι και η αστάθειά του οδήγησε στο πρώτο τροχαίο στο Mun από τον Bob :cry:

Το Apollo style πολύ πιο ακριβό σε σχέση με την πρώτη μου προσελήνωση, σε καύσιμα και υλικά μέρη. Το σκάφος είναι μεγαλύτερο, πολύπλοκο. Επίσης χίλια δυό πράγματα μπορούν να πανε στραβά - όπως και πήγαν στις αποτυχημένες προσπάθειές μου :ph34r: - ειδικά στο undocking/docking, ένα λάθος καταστρέφει την αποστολή.

Τώρα μένει να επιστρέψω στον Kerbin.. δηλαδή να συναντήσω το Command Module με τον Jeb σε τροχιά γύρω από το Mun, να συνδεθώ επιτυχώς, να περάσω τους αστροναύτες στο κύριο όχημα και να γυρίσω πίσω... oh well, ίσως ο Bill κ ο Bob να μείνουν λίγο παραπάνω εκεί :devil:

Τρομερή προσπάθεια.

Μόλις τελειώσω το fine tuning με την 295Χ2 που πηρα την Δευτέρα, θα το ξαναπιάσω.

georg σε campaign παίζεις ή simulation;

Δημοσ.

Τελικά τα κατάφερα και τους γύρισα πίσω!!

Έβαλα την σεληνάκατο σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι και μετά μου πήρε αρκετή ώρα, κόπο και καύσιμα για να κάνω το rendezvous/dock στο command module.

post-219261-0-62870300-1410533724_thumb.png

@grotenfrod είδα το TAC life support σε διάφορα βίντεο και έχει τρομερό ενδιαφέρον, αλλά με το ζόρι που έφαγα για το rendezvous των δύο σκαφών νομίζω ότι δεν θα μου μείνει κανένας Kerbal ζωντανός αν το περάσω!

@Apoll Έχω ξεκινήσει το career, όπου σταδιακά μαζεύεις science points και ξεκλειδώνεις νέα κομμάτια

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...