Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποίησα iPhone4 με iPad στην σύγκρισή μου. Οτιδήποτε i-φορητή συσκευή της Apple χρησιμοποιεί GPU IP από την Imagination Technologies και από το iPhone3G και μετά embedded GPU IP από ακριβώς την ίδια τεχνολογική γενιά SGX. Οι βασικές διαφορές μεταξύ SGX535 (iPhone3GS/iPad/iPhone4) και του SGX543MP2 (iPad2/iPhone4s) είναι στον αριθμό των πυρήνων (μιας και ο δεύτερος είναι διπύρηνη GPU) και στον αριθμό των μονάδων (κυρίως ALUs). Αν άλλαζε η GPU ίσως το παραπάνω με τις υποτιθέμενες χρωματικές διορθώσεις να είχε κάποια αξία. Εσωτερικά οι PowerVR επεξεργάζονται σε βάθος χρώματος 32bpp (on tile level/οn chip) ασχέτως αν πρόκειται ακόμα και για 16bpp target frame buffer precision. http://www.imgtec.com/powervr/insider/docs/PowerVR%20Series5%20Graphics.SGX%20architecture%20guide%20for%20developers.1.0.8.External.pdf (Σελίδα 20)

Aμφότερα iPad έχουν ανάλυση 1024*768 με 132 ppi σε οθόνη 10" έναντι στα iPhone4/4s με ανάλυση 960*640 με 332 ppi και κάτω απ΄το μισό μέγεθος οθόνης. Θα πρέπει κάποιος να έχει εξαιρετικά κακή όραση να μην δει την διαφορά των 2.

Αναφέρομαι στις χρωματικές διορθώσεις λόγω τεχνολογίας πάνελ και όχι στο εσωτερικό βάθος επεξεργασίας γραφικών.

Είναι ακριβώς η ίδια τεχνολογία πάνελ και οπίσθιου φωτισμού σε όλα τα μοντέλα iPhone? Είναι η ίδια μεταξύ iPhone και iPad ? Γιατί αν δεν είναι, οποιαδήποτε σύγκριση είναι άκυρη.

Να το πάμε και αλλιώς αν θες. Το iPhone 5 φημολογείται ότι θα έχει 4" οθόνη. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτομάτως η τεχνολογία "retina" που εκτός άλλων έχει 330+ ppi θα πέσει στα 250ppi, γιατί οι διαστάσεις σε pixel θα μείνουν ίδιες. Εσύ τώρα τί λες, να λανσάρει νέο προϊόν με χειρότερη εικονα από το προηγούμενο; Η ίδια εικόνα θα είναι.

Όπως λοιπόν έγραψα στο αρχικό μου σχόλιο, για απόσταση 12" (30cm) τα 200-210 ppi φτάνουν και περισσεύουν.

Ε, αυτό το 330ppi, εγώ δεν το πληρώνω!

Πόσα tablets δεν συνδέονται ασύρματα σε εξωτερική οθόνη ακριβώς;

Απ' ότι ξέρω τα iPad θέλουν ειδική συσκευή (apple tv αν δεν κάνω λάθος), τα samsung θέλουν συγκεκριμένα (πανάκριβα) μοντέλα τηλεόρασης Samsung κοκ. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιο ενιαία υποστηριζόμενο πρότυπο ασύρματης μετάδοσης π.χ. WHDI.

Θα μπορούσα να αμφισβητήσω και την πραγματική χρησιμότητα ενός tablet για ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής καθημερινότητας. Σε άλλες χώρες εργαζόμενοι σπαταλάνε αρκετές ώρες στην συγκοινωνία για να φτάσουν στην δουλειά τους και εκεί και ένας "e-book reader" είναι αρκετά χρήσιμος ειδικά για εκείνους που σε παλιότερα διάβαζαν μια στίβα εφημερίδες/έντυπα για να ενημερωθούν. Mε ένα tablet και γλυτώνει χώρο και του έρχονται φθηνότερες οι διαδικτυακές συνδρομές.

Ακριβως. Δε χρειάζεται high end tablet με 330ppi όμως !

Δυστυχώς εμείς οι Ελληνάρες μπορεί να μετριάσαμε αρκετοί αρκετά έξοδα, αλλά παραπάνω παράλογα φαινόμενα εξακολουθούν να υφίστανται και είναι φορές πιο προκλητικό να βλέπω να πετάνε ακόμα χιλιάδες ευρώ σε λουλούδια σε ανταποκρίσεις από νυχτερινά κέντρα στα δελτία ειδήσεων παρά κάποιος να δώσει 5-6 κατοστάρικα για ένα gadget. Είμασταν και είμαστε θύματα του υπερκατανωλισμού μας (χωρίς αυτό να ευθύνεται άμεσα για τα οικονομικά χάλια της χώρας). Εξακολουθούν να υπάρχουν πάρα πολλοί που ψωμί δεν έχουμε να φάμε αλλά ραπανάκια για την όρεξη. Ο μέσος ΄Ελληνας δεν είναι "φτωχός" ούτε στις μέρες μας. Παράλογη διαχείριση στα οικονομικά μας έχουμε συνήθως και δυστυχώς είναι φαινόμενο που επεκτείνεται και σε κυβερνητικά επίπεδα. Μεγάλο κεφάλαιο και τραγικά εκτός θέματος εδώ.

Απλά δεν θα μπω προσωπικά ποτέ στον κόπο να κρίνω τον γείτονά μου γιατί αγόρασε Χ προιόν που δεν χρειάζεται ουσιαστικά με λεφτά που συνήθως δεν έχει για να εντυπωσιάσει ανθρώπους που δεν χωνεύει. Αργά ή γρήγορα ανάγκα και Θεοί πείθονται.

Ο μέσος εργαζόμενος παίρνει 800 ευρώ το μήνα, χωρίς να συνυπολογιστούν οι 1Ε+6 άνεργοι. Αν το συνυπολογίσουμε, ο μεσαίος (median) μισθός είναι 400 ευρώ.

Ο μέσος εργαζόμενος δε μπορεί να δώσει 500-600 ευρώ για ένα gadget ή 800 ευρώ για ένα τηλέφωνο (δηλαδή ΕΝΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ !!!!!) γιατί πολύ απλά ...ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ !! Εκτός αν ζει (τον ζουν) με τους γονείς του...

Οι ανταποκρίσεις από νυχτερινά κέντρα στα δελτία ειδήσεων είναι μια αποσπασματική εικόνα της πραγματικότητας. Οι απεικονιζόμενοι ουδεμία σχέση έχουν με τα προηγούμενα.

@digekas

+1

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να το πάμε και αλλιώς αν θες. Το iPhone 5 φημολογείται ότι θα έχει 4" οθόνη. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτομάτως η τεχνολογία "retina" που εκτός άλλων έχει 330+ ppi θα πέσει στα 250ppi, γιατί οι διαστάσεις σε pixel θα μείνουν ίδιες. Εσύ τώρα τί λες, να λανσάρει νέο προϊόν με χειρότερη εικονα από το προηγούμενο; Η ίδια εικόνα θα είναι.

Όπως λοιπόν έγραψα στο αρχικό μου σχόλιο, για απόσταση 12" (30cm) τα 200-210 ppi φτάνουν και περισσεύουν.

Και το iPhone 4 λεγόταν ότι θα έχει 4" οθόνη. Μετά και το iPhone 4S. Ε, τώρα ήρθε και η σειρά του iPhone 5, σωστά;

Η Apple δε πρόκειται να βάλει 4" οθόνη στη συσκευή. Οι 3,5" είναι ιδανικές για τον περισσότερο κόσμο. Ίσως όχι για τους power users, αλλά ποιος χέσ__κε γι αυτούς; Αυτοί ας πάρουν Galaxy S II. Το target group της Apple είναι η πλειοψηφία του κόσμου, που θέλει ένα βολικό smartphone με πάρα πολλές δυνατότητες, εύκολο στη χρήση, όμορφο και με μία... "λουξ" αύρα. Ε αυτοί δε θέλουν μεγάλες συσκευές.

Και ένας λόγος ακόμα για τον οποίο το επόμενο iPhone -όπως και να λέγεται- δε θα πάρει οθόνη 4" είναι η Retina Display.

Περηφανευόταν τόσο καιρό για την οθόνη με τα 326 ppi, της αφιέρωσε το μισό keynote στην παρουσίαση, ακούμπησε ένα σκασμό λεφτά για να την προωθήσει ως "η καλύτερη οθόνη evah" και λες να την... πετάξει στα σκουπίδια;

:mrgreen:

Δημοσ.

Και το iPhone 4 λεγόταν ότι θα έχει 4" οθόνη. Μετά και το iPhone 4S. Ε, τώρα ήρθε και η σειρά του iPhone 5, σωστά;

Η Apple δε πρόκειται να βάλει 4" οθόνη στη συσκευή. Οι 3,5" είναι ιδανικές για τον περισσότερο κόσμο. Ίσως όχι για τους power users, αλλά ποιος χέσ__κε γι αυτούς; Αυτοί ας πάρουν Galaxy S II. Το target group της Apple είναι η πλειοψηφία του κόσμου, που θέλει ένα βολικό smartphone με πάρα πολλές δυνατότητες, εύκολο στη χρήση, όμορφο και με μία... "λουξ" αύρα. Ε αυτοί δε θέλουν μεγάλες συσκευές.

Και ένας λόγος ακόμα για τον οποίο το επόμενο iPhone -όπως και να λέγεται- δε θα πάρει οθόνη 4" είναι η Retina Display.

Περηφανευόταν τόσο καιρό για την οθόνη με τα 326 ppi, της αφιέρωσε το μισό keynote στην παρουσίαση, ακούμπησε ένα σκασμό λεφτά για να την προωθήσει ως "η καλύτερη οθόνη evah" και λες να την... πετάξει στα σκουπίδια;

:mrgreen:

Ότι στοίχημα θέλετε ότι η apple θα βγάζει iphone κοντά στις 4 ίντσες. Τώρα αν είναι 3.9 δεν ξέρω.

Μη εκπλαγητε μάλιστα αν αργότερα (όχι στο επόμενό )

βγάλει και 4.3 ίντσες χωρις κεντρικό κουμπι. Τα smartphone αργα αλλα σταθερά γίνονται αυτό που καμουφλάρισμενα ειναι. Pc τσέπης.

Ολο και περισσότερο ο ΜΕΣΟΣ χρήστης μετακινηται απο τις 3.5 στις 4 ίντσες. Θα συνεχίζει να καλύπτει όσους θέλουν 3.5 ίντσες με το 4s, και θα καλύπτει τους υπόλοιπους με το νεο. Παντα θα βγάζει και μικρότερό iphone.

Τώρα σε τι αναλυση θα το βγάλει δεν ξέρω. Το πιθανότερο στην ιδία με χαμηλότερο ppi στην αρχή, για να έχει κάτι να διορθώνει στο μέλλον, δηλ στο iphone 6. Έτσι και αλλιώς η apple εξελισει χαρακτηριστικά αργα για να πουλάει συσκευές.

android.png

Δημοσ.

Ότι στοίχημα θέλετε ότι η apple θα βγάζει iphone κοντά στις 4 ίντσες. Τώρα αν είναι 3.9 δεν ξέρω.

βγάλει και 4.3 ίντσες χωρις κεντρικό κουμπι. Τα smartphone αργα αλλα σταθερά γίνονται αυτό που καμουφλάρισμενα ειναι. Pc τσέπης.

Ολο και περισσότερο ο ΜΕΣΟΣ χρήστης μετακινηται απο τις 3.5 στις 4 ίντσες. Θα συνεχίζει να καλύπτει όσους θέλουν 3.5 ίντσες με το 4s, και θα καλύπτει τους υπόλοιπους με το νεο. Παντα θα βγάζει και μικρότερό iphone.

Αυτό είναι λογική Samsung / HTC, όχι λογική Apple.

Η Apple δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει πολλές συσκευές. Ούτε δύο διαφορετικά iPhone, ούτε iPad με 10" και με 7" οθόνη, ούτε τίποτα παρόμοιο. Δε το έκανε ποτέ για να το κάνει τώρα - απλά δε λειτουργεί έτσι. Για κανένα προϊόν της.

Τώρα σε τι αναλυση θα το βγάλει δεν ξέρω. Το πιθανότερο στην ιδία με χαμηλότερο ppi στην αρχή, για να έχει κάτι να διορθώνει στο μέλλον, δηλ στο iphone 6. Έτσι και αλλιώς η apple εξελισει χαρακτηριστικά αργα για να πουλάει συσκευές.

Με τη μετάβαση από iPhone 3GS σε iPhone 4 ο αριθμός των pixels τετραπλασιάστηκε. Από τα 320×480 (153.600 pixels) διπλασιάστηκε για κάθε πλευρά. Έγινε 640×960, δηλαδή 614.400 pixels.

Για ποιο λόγο; Γιατί δεν ανέβασαν απλά λίγο την ανάλυση, αλλά την τετραπλασίασαν;

Διότι προσέφερε έναν πάρα πολύ εύκολο τρόπο στους προγραμματιστές για να «διορθώσουν» τις εφαρμογές τους, αλλά κυρίως διότι εξυπηρετούσε πάρα πολύ στο scaling (για όσες εφαρμογές δεν ήταν έτοιμες για 640×960). Αποτέλεσμα αυτού η μετάβαση στη νέα ανάλυση ήταν χωρίς προβλήματα.

Για να γινόταν ξανά κάτι τέτοιο, θα έπρεπε η ανάλυση να πάει στα 1280×1920 pixels. Σε κινητό. Σκέψου απλά τι GPU θα χρειαζόταν μετά η συσκευή για να τρέξει ικανοποιητικά 3D games. Σκέψου και τι αυτονομία θα είχε η συσκευή.

Και η Apple δεν πρόκειται να βγάλει προς τα έξω συσκευή που να μην είναι polished. Συνεπώς, μέχρι να υπάρξουν οι τεχνικές δυνατότητες για να τετραπλασιαστεί ξανά η ανάλυση, πολύ απλά δεν θα αυξηθεί. Όχι από την Apple τουλάχιστον.

Εάν θα πάει το επόμενο iPhone στις 3.7" δε ξέρω. Πιθανό, εάν αλλάξουν λίγο το σχέδιο ώστε να μικρύνει το πλαίσιο της οθόνης. Αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα να βγάλει παντοφλο-κινητό, με καμιά οθονάρα 4.3" ή και παραπάνω, όπως βγάζουν άλλες εταιρείες. Μιλάμε για την Apple.

Δημοσ.

Η apple ηδη κυκλοφορεί 2 συσκευες.. iphone 4 και 4s.

Δε σταμάτησε να παράγει το 4, ούτε πρόκειται να σταματήσει να παράγει το 4s όταν βγάλει αλλο με μεγαλύτερη οθόνη. Θα εκπλαγω αν δε βγάλει αλλο με μεγάλη οθόνη. Έχει φαει ηδη κράξιμο ακόμα και απο super apple fan. Πραγματικά δεν την παίρνει...

Το θεμα με τις αναλύσεις υπάρχουν λύσεις..

Εδω προώθησαν το siri ως τη σούπερ ντουπερ εξέλιξή στην ιστορία των smartphone, (μια εφαρμογή που ΥΠΗΡΧΕ ηδη στο applestore......), και γεμίσανε τα φόρουμ των apple users με σούπερ σχολια. Τους το εγραφες και δε σε πίστευαν. Λες να έχει πρόβλημα να διαφημισει μια μεγαλύτερη οθόνη σχεδόν ιδίας αναλυσης με μικρότερό ppi; Το μέγεθος μετράει. Ολοι θα θέλανε και μεγαλύτερη αναλυση, αλλα θα συμβιβαστούν με την ιδία (μεχρι καποιο επόμενό iphone ). Άλλωστε δε θα πέσει τόσο πολυ το ppi. Μια χαρά θα είναι.

android.png

Δημοσ.

Μα δεν είναι άλλη συσκευή. Είναι απλά η παλιά γενιά της υπάρχουσας. Όποια είναι η σχέση του Galaxy S με το Galaxy S II (και σε λίγο καιρό με το Galaxy S III) αυτή είναι και μεταξύ iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S.

Να το εξηγήσω καλύτερα; Άλλο αυτοκίνητο: VW Polo, VW Golf, VW Passat. Άλλη γενιά ίδιου αυτοκινήτου: VW Polo '05, VW Polo '10.

Για μένα βέβαια το έχει ξεφτυλίσει που έχει ακόμα διαθέσιμη συσκευή 2+ ετών. Εντάξει, την αμέσως προηγούμενη γενιά καλά κάνεις και την πουλάς, το iPhone 3GS γιατί;

Το αν την παίρνει να μείνει σε αυτή τη διάσταση οθόνης το δείχνουν οι πωλήσεις, όχι το αν γκρινιάζουν μερικοί fans (ή haters, ανάλογα το... πάθος). Και σε αυτό το θέμα πάει πάρα πολύ καλά. Εφόσον το προϊόν σου εμπορικά σκίζει, για ποιο λόγο να κάνεις μια ριψοκίνδυνη κίνηση η οποία θα ωφελήσει μόνο τους power users (οι οποίοι και δεν αποτελούν το target group σου);

Για το αν και οι απλοί χρήστες πηγαίνουν πλέον προς τις 4" θα το βρεις με έναν πολύ απλό τρόπο. Πάρε μία συσκευή των 4,3" και πήγαινε σε ένα μέρος με πολύ κόσμο μαζεμένο. Π.χ. σε μια στάση λεωφορείου. Δείξ' τους τη συσκευή και ζήτησέ τους έναν λόγο για τον οποίο δε θα την επέλεγαν. Μη σου κάνει εντύπωση αν πολλοί τη χαρακτηρίσουν μεγάλη.

Δημοσ.

Μα δεν είναι άλλη συσκευή. Είναι απλά η παλιά γενιά της υπάρχουσας. Όποια είναι η σχέση του Galaxy S με το Galaxy S II (και σε λίγο καιρό με το Galaxy S III) αυτή είναι και μεταξύ iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S.

Να το εξηγήσω καλύτερα; Άλλο αυτοκίνητο: VW Polo, VW Golf, VW Passat. Άλλη γενιά ίδιου αυτοκινήτου: VW Polo '05, VW Polo '10.

Για μένα βέβαια το έχει ξεφτυλίσει που έχει ακόμα διαθέσιμη συσκευή 2+ ετών. Εντάξει, την αμέσως προηγούμενη γενιά καλά κάνεις και την πουλάς, το iPhone 3GS γιατί;

Το αν την παίρνει να μείνει σε αυτή τη διάσταση οθόνης το δείχνουν οι πωλήσεις, όχι το αν γκρινιάζουν μερικοί fans (ή haters, ανάλογα το... πάθος). Και σε αυτό το θέμα πάει πάρα πολύ καλά. Εφόσον το προϊόν σου εμπορικά σκίζει, για ποιο λόγο να κάνεις μια ριψοκίνδυνη κίνηση η οποία θα ωφελήσει μόνο τους power users (οι οποίοι και δεν αποτελούν το target group σου);

Για το αν και οι απλοί χρήστες πηγαίνουν πλέον προς τις 4" θα το βρεις με έναν πολύ απλό τρόπο. Πάρε μία συσκευή των 4,3" και πήγαινε σε ένα μέρος με πολύ κόσμο μαζεμένο. Π.χ. σε μια στάση λεωφορείου. Δείξ' τους τη συσκευή και ζήτησέ τους έναν λόγο για τον οποίο δε θα την επέλεγαν. Μη σου κάνει εντύπωση αν πολλοί τη χαρακτηρίσουν μεγάλη.

Δεν εχω καταλαβει που διαφωνούμε, εκτός της πρόβλεψης μου ότι το επόμενό iphone θα έχει 3.8-4 ίντσες οθόνη.

Τι ρολο παίζει αν ειναι νεα η παλαια συσκευή; Αυτό που λεω είναι ότι θα εξακολουθήσει να βγάζει το 4s.

Παλαιο, νεο πεστο όπως θες. Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει περίπτωσή να μην εξακολουθησει να βγάζει συσκευή 3.5 ίντσες για τους λογους που περιγραφείς και άλλους πολλούς.

Και εγώ πριν 2 χρονια αν μου έλεγες να πάρω 4.3 ίντσες θα γελαγα. Σημερα δεν υπάρχει περίπτωσή να πεσω παρακάτω. Δεν έχεις παρατηρήσεις ποσες συσκευες με 4+ ίντσες βγαίνουν πλεον;

Οι πωλήσεις είναι μια περίεργη ιστορία. Μια χαρά παει εκεί η apple, και θα εξακολουθησει να παει μια χαρά για αρκετό καιρο ακόμα, ακόμα και αν δεν κανει απολύτως τίποτα και βγάζει το 4s για τα επόμενα 2 χρονια.

Anyway κανείς δεν είναι μάντης, θα περιμένουμε και θα δουμε. Και στο 4s, ειμουν 95% βέβαιος θα έβγαινε με 4 ιτσες και διαψευστηκα. Αυτή τη φορα ειμαι 99.99% βεβαίος για το 5.

Υπάρχει κανένα σχετικό στοίχημα να παιξω όλα τα λεφτά μου; :)

Φυσικά έχουμε βγει offtopic προ πολου, αν και έχει ενδιαφέρον νομίζω.

android.png

Δημοσ.

Αναφέρομαι στις χρωματικές διορθώσεις λόγω τεχνολογίας πάνελ και όχι στο εσωτερικό βάθος επεξεργασίας γραφικών.

Είναι ακριβώς η ίδια τεχνολογία πάνελ και οπίσθιου φωτισμού σε όλα τα μοντέλα iPhone? Είναι η ίδια μεταξύ iPhone και iPad ? Γιατί αν δεν είναι, οποιαδήποτε σύγκριση είναι άκυρη.

Ναι είμαι σίγουρος ότι οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις panel θα οδηγήσουν σε τόσο μεγάλες διαφορές ευκρίνειας υφών για παράδειγμα σε τρισδιάστατο.

Κρατάω το κρατούμενο.

Πάμε λοιπόν με το κρατούμενο. Από την στιγμή που δέχομαι ότι ένα καλό μάτι δύσκολα θα διακρίνει διαφορές πάνω από 200ppi και στα 230 ή 220 να κατέβει πάλι δεν θα θα υπάρξει ορατή διαφορά. Ισχυρίστηκα και το επανέλαβα αρκετές φορές ότι η διαφορά μεταξύ οτιδήποτε >200 και 130+ppi είναι άμεσα ορατή και ειδικά όταν για τα δεύτερα πρόκειται για tablet με μεγαλύτερη οθόνη και ελαφρώς μεγαλύτερη ανάλυση όπως στο iPhone.

Σε αντιδιαστολή λοιπόν με το τι πληρώνει και δεν πληρώνει ο καθένας προσωπικά, εγώ αρνούμαι πεισματικά να πληρώσω τα 132ppi ενός οποιουδήποτε iPad.

Απ' ότι ξέρω τα iPad θέλουν ειδική συσκευή (apple tv αν δεν κάνω λάθος), τα samsung θέλουν συγκεκριμένα (πανάκριβα) μοντέλα τηλεόρασης Samsung κοκ. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιο ενιαία υποστηριζόμενο πρότυπο ασύρματης μετάδοσης π.χ. WHDI.

http://www.apple.com/ipad/accessories/

κάτω από Apple digital AV adaptor. Εδώ και τα πρώτης γενιάς smartphones είχαν καλώδια σύνδεσης και αυτό πριν χρόνια.

Ακριβως. Δε χρειάζεται high end tablet με 330ppi όμως !

΄Οχι φυσικά. Οτιδήποτε πάνω από 200 αρκεί. Σε αντιδιαστολή χρειάζεται όπως και δήποτε να είναι πάνω απ'το γελοίο σημερινό 132 της Apple στα iPads. Aν οποιοδήποτε μελλοντικό iPad θα έχει ανάλυση 2048*1536 χωρίς να αλλάξουν οι διαστάσεις της οθόνης όπως στα σημερινά iPads τότε να είσαι σίγουρος ότι το ppi δεν θα είναι καν στα 300. Aπλά αρκετά μεγαλύτερο από τα 132 σήμερα και πάνω από τα επιθυμητά 200. To πόσο ακριβώς είναι σχετικά αδιάφορο.

Ο μέσος εργαζόμενος παίρνει 800 ευρώ το μήνα, χωρίς να συνυπολογιστούν οι 1Ε+6 άνεργοι. Αν το συνυπολογίσουμε, ο μεσαίος (median) μισθός είναι 400 ευρώ.

Πως γίνεται να βγαίνει ο μέσος όρος να ΕΙΝΑΙ στα 400 ευρώ όταν το επίδομα ανεργίας είναι στα 450+ και για άνεργο με 1 ανήλικο παιδί στα 500+; ΄Οχι ότι αλλάζει τίποτα τρομακτικό αλλά θα δούμε παρακάτω...

Ο μέσος εργαζόμενος δε μπορεί να δώσει 500-600 ευρώ για ένα gadget ή 800 ευρώ για ένα τηλέφωνο (δηλαδή ΕΝΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ !!!!!) γιατί πολύ απλά ...ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ !! Εκτός αν ζει (τον ζουν) με τους γονείς του...

Τότε δεν μπορεί ούτε να πάρει μια τηλεόραση ανάλογης ή χαμηλότερης τιμής ή οτιδήποτε άλλο. Υπάρχουν και δόσεις εν ώρα ανάγκης. Εδώ ο καθένας ιεραρχεί τις ανάγκες του και όχι οτιδήποτε μέχρι 600 ευρώ δεν είναι κάτι απλησίαστο ακόμα και για τον μέσο εργαζόμενο. Εάν και εφόσον κρίνει ο καθένας ότι του χρειάζεται πραγματικά μια οποιαδήποτε συσκευή.

Οι ανταποκρίσεις από νυχτερινά κέντρα στα δελτία ειδήσεων είναι μια αποσπασματική εικόνα της πραγματικότητας. Οι απεικονιζόμενοι ουδεμία σχέση έχουν με τα προηγούμενα.

@digekas

+1

Πάλι καλά που δεν μου είπες ότι απλά το φαντάστηκα. Το ανέφερα ως πολύ πιο παράλογο και προκλητικό φαινόμενο εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης. ΄Οσων κι αν έχει μειωθεί η κίνηση στα νυχτερινά μαγαζιά το φαινόμενο εξακολουθεί να υπάρχει και αν και λιγότεροι από ότι παλιότερα οι κύριοι ή κυρίες που εξακολουθούν να σπαταλάνε τόσο άσκοπα τα χρήματά τους προφανώς δεν ανήκουν στους μέσους εργαζόμενους. Το πιθανότερο είναι να υποφέρουν χάρη σε αυτούς την μέρα μέση εργαζόμενοι είτε με πρόσθετες μειώσεις μισθών ή με απολύσεις. ΄Οχι δεν έχουν σχέση άμεση αλλά επαναλαμβάνω ότι μπροστά σε τέτοια φαινόμενα το να δώσει κανείς 6 κατοστάρικα σε ένα gadget έστω κι αν τα μάζεψε μετά κόπων και βασάνων είναι πταίσμα μπροστά σε αυτό.

android.png

Και να αλλάξει η ανάλυση η διαφορά δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε σχέση με τα σημερινά 960*640.

Για το PC τσέπης συμφωνώ απόλυτα. Δεν έχει σχέση με Apple και πριν το πει κανείς πρόκειται καθαρά για marketing video: http://youtu.be/B-RuuD2gR-c

Η Texas Instruments παρουσίασε πρωτότυπο του OMAP5 στην CES. Kάποια ή κάποιες συσκευές θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος της χρονιάς οι περισσότερες όμως πρώτο εξάμηνο 2013.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...