FarCry Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Ιδια ποιοτητα και απλα δεν θα εκμεταλλευεται την αναβαθμισμενη αναλυση. δε θα ειναι ιδια ποιοτητα θα ειναι χειροτερη γιατι στα εναπομειναντα πιξελς που δεν εκμεταλευεται θα εμφανιστουν διπλα πραγματα. ειναι σαν να τρεχεις ενα game στο pc σου σε 800χ600 και σε 1920 σε οθονη 1920. εχει χειροτερη ποιοτητα προφανως. εκτος αν καταλαβα κατι λαθος
kostaks3 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δώρο ο μεγενθυντικός φακός. ΕΛΙΩΣΑΑΑΑ!!!! Δεν ξερω αν θα προχωρησει παντως
Haldol Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Είναι στιγμές σαν κι αυτήν που λέω ότι μακάρι να ήταν λίγο πιο πρόβατα ορισμένοι «σκεπτόμενοι χρήστες». Έτσι θα δέχονταν πιο εύκολα την αυξημένη ανάλυση, που από όποια άποψη και να το δούμε, είναι πάρα πολύ καλό. Αν είναι δυνατόν δηλαδή, για χάρη μερικών εφαρμογών που ίσως να μην νοιαστούν οι developers να τις «φρεσκάρουν» ή για χάρη μερικών κακογραμμένων ιστοσελίδων να μένουμε 5-6 χρόνια πίσω στις αναλύσεις των οθονών! Και στο iPhone 4 υπήρξε πρόβλημα στην αρχή. Αρκετές ήταν οι εφαρμογές που pixel-ιαζαν. Και; Μετά από κάποιους μήνες οι περισσότερες είχαν επιδιορθωθεί, ενώ για όσες δεν ασχολήθηκαν μαζί τους οι developers, μίλησε το χρονοντούλαπο τις ιστορίας και σβήστηκαν από το χάρτη. Έτσι θα γίνει και με το iPad 3 (όταν με το καλό βγει). Έτσι θα γίνει και για κάθε άλλο tablet. Android ή οποιασδήποτε άλλης πλατφόρμας.
haHa Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 δε θα ειναι ιδια ποιοτητα θα ειναι χειροτερη γιατι στα εναπομειναντα πιξελς που δεν εκμεταλευεται θα εμφανιστουν διπλα πραγματα. ειναι σαν να τρεχεις ενα game στο pc σου σε 800χ600 και σε 1920 σε οθονη 1920. εχει χειροτερη ποιοτητα προφανως. εκτος αν καταλαβα κατι λαθος Ειναι σαν να τρεχεις ενα παιχνιδι 800x600 στο pc σου σε οθονη 20" με αναλυση 800x600 και ξαφνικα αποκτησεις οθονη παλι 20" αλλα μεγαλυτερης αναλυσης. Αν το παιχνιδι δεν υποστηριζει μεγαλυτερη αναλυση, τοτε θα εχει ιδια ποιοτητα που ειχε με πριν στην 20" οθονη των 800x600. Κοινως τα παλια παιχνιδια θα εξακολουθουν να εχουν την ιδια ποιοτητα που ειχαν με πριν. Απλα τα καινουρια θα εκμεταλλευονται την νεα αναλυση και θα ειναι καλυτερα. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι τα παλια θα χειροτερευσουν, αφου ηδη δεν ηταν καλα αφου επαιζαν σε μικρη αναλυση. δε θα ειναι ιδια ποιοτητα θα ειναι χειροτερη γιατι στα εναπομειναντα πιξελς που δεν εκμεταλευεται θα εμφανιστουν διπλα πραγματα. Για να το καλαταβεις, σκεψου οτι τα τωρινα tablets με τις μικρες αναλυσεις εχουν μεγαλα πιξελ(μικρη ευκρινεια), κοινως ειναι σαν να τα εμφανιζουν "διπλα" οπως λες σε συσγκρισεη με τα tablets που θα βγουν. Ή σκεψου κατι αλλο: εχεις στον υπολογιστη σου μια φωτο μικρης αναλυσης, πχ 1024x768. Και εχεις 2 οθονες 20" : α) μια με αναλυση 1024x768 και β)μια με 2048x1536. Θελεις να προβαλεις αυτην την εικονα σε ολη την οθονη. Σε ποια οθονη θα εμφανιστει καλυτερα? Και στις 2 το ιδιο, μιας και ειναι χαμηλης αναλυσης και οι οθονες που εχουμε εχουν μεγαλυτερη ή ιση αναλυση αρα αρκουν στο να δειξουν ολα τα πιξελ της.
Ailuros Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Υποψιάζομαι ότι του το κάνεις πιο πολύπλοκο από ότι χρειάζεται γι' αυτό δυσκολεύεται να σε καταλάβει. FarCry, Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά αυτό που μάλλον σε μπερδεύει είναι ότι σε μια οθόνη PC για παράδειγμα όσο μεγαλύτερη η οθόνη τόσο μεγαλύτερη συνήθως και η ανάλυση. Στην εποχή των CRT οθονών μια 17άρα οθόνη είχε προτεινόμενη ανάλυση τα 1024*768 και μια 21" 1600*1200. Αν στην πρώτη έπαιζες ένα παιχνίδι στα 800*600 στην 17άρα ήταν μια χαρά στην 21άρα όντως ξεχωρίζανε τα pixels, αλλά είναι κυρίως παράμετρος που προκύπτει από την μεγαλύτερη επιφάνεια της οθόνης και όχι κάτι άλλο. Αν τώρα στην αντίθετη περίπτωση έχεις ένα iPad2@1024*768 με 10" οθόνη σε σύγκριση με ένα υποθετικό iPad3@2048*1536 πάλι με 10" οθόνη, ένα παιχνίδι που έχει ανάλυση μόνο 1024*768 γιατί ακριβώς πιστεύεις ότι θα φαίνεται χειρότερο στην δεύτερη περίπτωση εφόσον το μέγεθος της οθόνης δεν αλλάζει; (Χρησιμοποίησα το παράδειγμα CRT εσκεμμένα γιατί δεν υπάρχει 4:3 αναλογία στις σημερινές LCD οθόνες. Παράδειγμα είναι μόνο μπας και γίνει πιο κατανοητό.)
FarCry Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 α καταλαβα που ηταν το λαθος του σκεπτικου μου. πηρα τις οθονες των pc. αυτο που λες ισχυει και για τις TFT οχι μονο για τις CRT. αλλα στα tablets δεν ειναι κανονας οποτε δε θα εχει διαφορα thanks ολους για τις επεξηγησεις
hyperspaced Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Ναι, για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη σειρά τους, το ανθρώπινο μάτι έχει μια ορισμένη διακριτική ικανότητα. Η ικανότητα αυτή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η απόσταση, ο background φωτισμός, το χρώμα, η ικανότητα του ματιού κλπ. Ενδεικτικά ο παρακάτω **εμπειρικός** πίνακας, που συνδέει την απόσταση με τα dpi με δεδομένο ότι το υποκείμενο έχει 20/20 όραση. Distance dpi 36" 68 24" 101 18" 135 12" 203 8" 304 6" 405 Η ανάλυση που ισχυρίζονται οι εταιρείες είναι πάνω από τα 150 dpi. Όπως βλέπετε, σε μία απόσταση 12" η ανάλυση είναι οριακά ίση με τη διακριτική ικανότητα ενός αριστου ματιού, ενώ σε μεγαλύτερες αποστάσεις είναι άχρηστη. Καταλήγω στο ότι η αγορά των tablets και των smartphones είναι **τεράστια**. Κάθε εταιρεία σκαρφιζεται διάφορα τεχνάσματα για να πουλήσει, εκμεταλλευόμενη την άγνοια των καταναλωτών.
Ailuros Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Ναι, για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη σειρά τους, το ανθρώπινο μάτι έχει μια ορισμένη διακριτική ικανότητα. Η ικανότητα αυτή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η απόσταση, ο background φωτισμός, το χρώμα, η ικανότητα του ματιού κλπ. Ενδεικτικά ο παρακάτω **εμπειρικός** πίνακας, που συνδέει την απόσταση με τα dpi με δεδομένο ότι το υποκείμενο έχει 20/20 όραση. Distance dpi 36" 68 24" 101 18" 135 12" 203 8" 304 6" 405 Η ανάλυση που ισχυρίζονται οι εταιρείες είναι πάνω από τα 150 dpi. Όπως βλέπετε, σε μία απόσταση 12" η ανάλυση είναι οριακά ίση με τη διακριτική ικανότητα ενός αριστου ματιού, ενώ σε μεγαλύτερες αποστάσεις είναι άχρηστη. Σαφώς και έχει διαφορά η απόσταση στην οποία κρατάει κάποιος οποιαδήποτε φορητή συσκευή. Εξήγησαν αναλυτικά νομίζω σε ποιές περιπτώσεις υπάρχουν ορατά προτερήματα. Για όποιον έχει πραγματικά την απορία δεν έχει παρά να δοκιμάσει μια σύγκριση σε πραγματικό χρόνο. Καταλήγω στο ότι η αγορά των tablets και των smartphones είναι **τεράστια**. Κάθε εταιρεία σκαρφιζεται διάφορα τεχνάσματα για να πουλήσει, εκμεταλλευόμενη την άγνοια των καταναλωτών. Υπάρχουν κατηγορίες προιόντων για όλα τα πορτοφόλια σε όλες τις αγορές. Αν θεωρείς ότι οι αναλύσεις από smartphones μέχρι οθόνες PC ή τηλεοράσεις θα μείνουν στάσιμες κάνεις λάθος. ΄Οσο περνάει ο χρόνος θα μεγαλώνουν οι δυνατότητες σε οποιεσδήποτε φορητές συσκευές. Και θα γίνουν ειδικά όσων αφορά τα smartphones ακόμα πιο πολυχρηστικές μικρές φορητές συσκευές από ότι είναι σήμερα. Φτάνει να σκεφτείς σε πόσων ειδών εξωτερικές οθόνες θα μπορούσαν να συνδεθούν (ακόμα και ασύρματα στο μέλλον) και για πόσες χρήσεις. Αν κάποιος αγοράζει μια οποιαδήποτε τέτοια συσκευή επειδή πραγματικά του χρειάζεται μάλλον θα αποδειχτεί χρήσιμο εργαλείο. Από κει και πέρα πάντα θα υπάρχουν άλλοι που θα τα αγοράζουν για να κάνουν εντύπωση σε ανθρώπους που δεν χωνεύουν και άλλοι που θα μιλάνε για ξινά σταφύλια.
hyperspaced Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Υπάρχουν κατηγορίες προιόντων για όλα τα πορτοφόλια σε όλες τις αγορές. Αν θεωρείς ότι οι αναλύσεις από smartphones μέχρι οθόνες PC ή τηλεοράσεις θα μείνουν στάσιμες κάνεις λάθος. Στάσιμες δε θα παραμείνουν, και δε νομίζω ότι είπα, ούτε προκύπτει κάτι τέτοια από τα γραφόμενά μου. Όμως υπάρχουν κάποια ενδεικτικά όρια που παρέθεσα στον παραπάνω πίνακα, πέραν της κοινής γνώσης ότι "όσο πιο κοντά τόσο μεγαλύτερη ανάλυση". Παραπάνω από αυτά τα όρια, είναι απλά ανόητο. ΄Οσο περνάει ο χρόνος θα μεγαλώνουν οι δυνατότητες σε οποιεσδήποτε φορητές συσκευές. Και θα γίνουν ειδικά όσων αφορά τα smartphones ακόμα πιο πολυχρηστικές μικρές φορητές συσκευές από ότι είναι σήμερα. Φτάνει να σκεφτείς σε πόσων ειδών εξωτερικές οθόνες θα μπορούσαν να συνδεθούν (ακόμα και ασύρματα στο μέλλον) και για πόσες χρήσεις. Αν κάποιος αγοράζει μια οποιαδήποτε τέτοια συσκευή επειδή πραγματικά του χρειάζεται μάλλον θα αποδειχτεί χρήσιμο εργαλείο. Από κει και πέρα πάντα θα υπάρχουν άλλοι που θα τα αγοράζουν για να κάνουν εντύπωση σε ανθρώπους που δεν χωνεύουν και άλλοι που θα μιλάνε για ξινά σταφύλια. Όταν με το καλό τα tablet μπορούν να συνδεθούν ασύρματα στην 47" τηλεόραση τότε να μιλήσουμε για αυξημένες αναλύσεις. Μέχρι τότε, αυτοί που μιλάνε για ξινά σταφύλια θα έχουν και δίκιο. Επίσης νόμίζω ότι στην οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπεται στην πλειοψηφία να αγοράζει τίποτε χειρότερο από το best value for the buck. Top niche market προϊόντα είναι για τους πολύ λίγους.
Ailuros Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Στάσιμες δε θα παραμείνουν, και δε νομίζω ότι είπα, ούτε προκύπτει κάτι τέτοια από τα γραφόμενά μου. Όμως υπάρχουν κάποια ενδεικτικά όρια που παρέθεσα στον παραπάνω πίνακα, πέραν της κοινής γνώσης ότι "όσο πιο κοντά τόσο μεγαλύτερη ανάλυση". Παραπάνω από αυτά τα όρια, είναι απλά ανόητο. Για να το πάρουμε με απτό παράδειγμα σαφώς και κανένα μάτι δεν πρόκειται να δει διαφορά σε φορητή συσκευή κρατώντας την σε μια λογική απόσταση όταν το ppi είναι μεγαλύτερο από =/>200ppi. Σε αυτήν την περίπτωση το καλούμενο retina display της Apple στα 326 ppi είναι καθαρά θέμα marketing. Ωστόσο αν πάρεις ένα iPhone4/4s και το συγκρίνεις με προγενέστερα iPhones ή και το iPad με 132 ppi η διαφορά είναι ορατή. Τρισχειρότερα αν υπολογίσει κανείς την διαφορά μεγέθους της επιφάνεις οθόνης μεταξύ ενός iPhone4 και ενός iPad. Tα iPhone4 έχουν παραπάνω ppi από ότι χρειάζονται και τα iPad πολύ λίγο. Ο πραγματικός λόγος που τους βγήκε ως τώρα έτσι είναι τεχνικοί περιορισμοί μιας και η Apple ως τώρα δεν μπορούσε να βρει οθόνες υψηλότερης ανάλυσης στις ποσότητες που το χρειαζόταν για τα iPad. Ωστόσο υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη ευκρίνεια στα tablets γενικά. ΄Ενας λογικός τρόπος για να αυξηθεί είναι η μεγαλύτερη ανάλυση. Όταν με το καλό τα tablet μπορούν να συνδεθούν ασύρματα στην 47" τηλεόραση τότε να μιλήσουμε για αυξημένες αναλύσεις. Μέχρι τότε, αυτοί που μιλάνε για ξινά σταφύλια θα έχουν και δίκιο. Συνδέονται ήδη ενσύρματα σε εξωτερικές οθόνης. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο τα καινούργια tablets θα είναι στην πλειοψηφία τους με ανάλυση =/>1080p. Επίσης νόμίζω ότι στην οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπεται στην πλειοψηφία να αγοράζει τίποτε χειρότερο από το best value for the buck. Top niche market προϊόντα είναι για τους πολύ λίγους. Aν και αποφεύγω τις μικροπολιτικές συζητήσεις σαν το διάλο το λιβάνι, μπορώ να κάνω μια εξαίρεση. Μια πολύ καλή σημείωση για όσους απέκτησαν αυτά που κατέχουν με αδιευκρίνηστο τρόπο. Από την στιγμή που δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία, το πως ακριβώς θα διαχειριστώ προσωπικά ή οποιοσδήποτε άλλος τα οικονομικά μου δεν αφορά κανέναν. Αν το θέλεις και διαφορετικά προτιμώ να πάρει κάποιος π.χ. ένα high end tablet και ας μην του χρειάζεται οπωσδήποτε παρά να πετάξει χιλιάδες ευρώ σε λουλούδια σε νυχτερινό κέντρο. Προσωπικά μέχρι τώρα δεν μου χρειάστηκε ούτε προβλέπεται να μου χρειαστεί ένα tablet. Ωστόσο αυτό δεν μετριάζει το τεχνολογικό μου ενδιαφέρον για οτιδήποτε και ούτε το απαξιώνω σαν marketing τέχνασμα επειδή θεωρώ ότι μια αόριστη μαθηματική εξίσωση που δεν συνυπολογίζει όλους τους παράγοντες βγάζει και το σωστό αποτέλεσμα.
oldnew Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά, ότι δε βλέπεις διαφορα στην αναλυση πανω απο 200 ppi, δεν ισχύει με τίποτα. Ξέρω τι λεω. Το sgs2 με ppi> 200 και βλέπω διαφορα σε σχεση με razr που έχει λίγο μεγαλύτερη. Δεν είναι ότι φαίνονται τα pixel στο sgs2, αλλα κάτι φαίνεται ελαφρός. Ειδικά στο λευκό background. Στο razr δε φαίνεται τίποτα. Τα έβαλα διπλα διπλα και τα έκανα φυλο και φτερό. Τα ανελυσα σε κάθε είδος, βίντεο , ιντερνέτ κλπ. Απλα, δεν ειναι ΟΙ διάφορές. Υπάρχουν όμως. Επίσης στο iphone φαίνεται η καλητερη αναλυση που έχει εναντι και των 2 (Ότι προτιμω την οθόνη του sgs2, λογο μικρής οθόνης του iphone είναι αλλο θεμα) Τι λογο εχω να λεω ψέματα όταν εχω το sgs2; Και η όραση μου δεν ειναι η καλητερη. Και μειωπια εχω κλπ. Και αυτό παρολο που η τεχνολογία οθόνης του razr ειναι χειρότερη pentil pixel κλπ. Αλλα βλεπεις, τελικά η αναλυση υπερισχυει.. Και αλλος διπλα μου το ιδιο με μενα καταλαβε. Ότι δε βλεπεις διάφορα στην πραξη μετα τα 300 ειναι ποιο αληθινο. Παροτι ξαναλέω, βαριέμαι να ψάξω να βάλω λινκ, οι επιστημονες έχουν καταλήξει ότι διάφορα δε βλέπεις σίγουρα, πολυ παραπάνω. Καπου στα 500.
clav Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Πέρι ppi (εμπειρικά) το ελάχιστο που ανέχεται το μάτι είναι τα 300 ppi. Στα 600 δεν καταλαβαίνεις την διαφορά με την πραγματικότητα. Για δοκιμή scanάρετε > μετατρέψτε σε ασπρόμαυρο, (όχι σε αποχρώσεις του γκρι - δεν είναι εύκολο με μεροκάματο προγράμματα) και εκτυπώστε. Στα 600 θα ηρεμήσετε. Θα διαπιστώσετε ότι τα 300 είναι το ελάχιστο. Ο λόγος που οι περισότεροι δεν ενοχλούνται είναι επειδή δεν διαβάζουν ή τους καλύπτει το link που παρέθεσα που "τριπλασιάζει" τα ppi (εμένα με ενοχλεί για αυτό διαλέγω γραμματοσειρές που δεν χρειάζονται antialiasing.
hyperspaced Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Ωστόσο αν πάρεις ένα iPhone4/4s και το συγκρίνεις με προγενέστερα iPhones ή και το iPad με 132 ppi η διαφορά είναι ορατή. Τρισχειρότερα αν υπολογίσει κανείς την διαφορά μεγέθους της επιφάνεις οθόνης μεταξύ ενός iPhone4 και ενός iPad. Για τη σύγκριση iPhone 4/4s με iPhone, παίζουν φυσικά άλλοι παράγοντες, όπως νέα τεχνολογία της οθόνης (από το backlight μέχρι το reflective coating) αλλά και ο γραφικός επεξεργαστής που κάνει καλύτερη χρωματική διόρθωση. Δηλαδή, το αυτονόητο, δύο συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών με την ίδια ανάλυση θα δείξουν διαφορετικά αποτελέσματα. Δεν είναι τα ppi λοιπόν το μείζον. Για την οπτική ικανότητα του ανθρώπινου ματιού δείτε εδώ και εδώ. Συνδέονται ήδη ενσύρματα σε εξωτερικές οθόνης. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο τα καινούργια tablets θα είναι στην πλειοψηφία τους με ανάλυση =/>1080p. Για αυτούς, μπράβο τους, αν και προσωπικά δεν ξέρω πολλούς που το κάνουν αυτό. Προφανώς και η αναλογία θα ήταν η αντίστροφη αν η σύνδεση ήταν ασύρματη. Από την στιγμή που δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία, το πως ακριβώς θα διαχειριστώ προσωπικά ή οποιοσδήποτε άλλος τα οικονομικά μου δεν αφορά κανέναν. Αν το θέλεις και διαφορετικά προτιμώ να πάρει κάποιος π.χ. ένα high end tablet και ας μην του χρειάζεται οπωσδήποτε παρά να πετάξει χιλιάδες ευρώ σε λουλούδια σε νυχτερινό κέντρο. Αντιπαρέρχομαι το σχόλιό σου περί μικρο-πολιτικής συζήτησης. Η οικονομική κατάσταση είναι μείζον θέμα και τη βιώνουν οι περισσότεροι με μέγα θύμα τον τεχνολογικό τομέα. Ο καθένας βάσει των εμπειριών του κάνει το σχόλιό του, το οποίο δε μπορεί να θεωρηθεί επ' ουδενί μικρο-πολιτικών παρά μάλλον μητρο-πολιτικών διαστάσεων. Στο θέμα όμως: Προφανώς και δεν αφορά κανέναν το πως θα διαχειριστεί τα οικονομικά σου! Αυτό που εννοώ είναι ότι όντας κάποιος στην πλειοψηφία, δεν έχει χρήματα ΟΥΤΕ για high end tablet, ΟΥΤΕ για λουλούδια στα μπουζούκια. Δεν τίθεται θέμα επιλογής όπως κάποτε.
Ailuros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Για τη σύγκριση iPhone 4/4s με iPhone, παίζουν φυσικά άλλοι παράγοντες, όπως νέα τεχνολογία της οθόνης (από το backlight μέχρι το reflective coating) αλλά και ο γραφικός επεξεργαστής που κάνει καλύτερη χρωματική διόρθωση. Δηλαδή, το αυτονόητο, δύο συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών με την ίδια ανάλυση θα δείξουν διαφορετικά αποτελέσματα. Χρησιμοποίησα iPhone4 με iPad στην σύγκρισή μου. Οτιδήποτε i-φορητή συσκευή της Apple χρησιμοποιεί GPU IP από την Imagination Technologies και από το iPhone3G και μετά embedded GPU IP από ακριβώς την ίδια τεχνολογική γενιά SGX. Οι βασικές διαφορές μεταξύ SGX535 (iPhone3GS/iPad/iPhone4) και του SGX543MP2 (iPad2/iPhone4s) είναι στον αριθμό των πυρήνων (μιας και ο δεύτερος είναι διπύρηνη GPU) και στον αριθμό των μονάδων (κυρίως ALUs). Αν άλλαζε η GPU ίσως το παραπάνω με τις υποτιθέμενες χρωματικές διορθώσεις να είχε κάποια αξία. Εσωτερικά οι PowerVR επεξεργάζονται σε βάθος χρώματος 32bpp (on tile level/οn chip) ασχέτως αν πρόκειται ακόμα και για 16bpp target frame buffer precision. http://www.imgtec.com/powervr/insider/docs/PowerVR%20Series5%20Graphics.SGX%20architecture%20guide%20for%20developers.1.0.8.External.pdf (Σελίδα 20) Aμφότερα iPad έχουν ανάλυση 1024*768 με 132 ppi σε οθόνη 10" έναντι στα iPhone4/4s με ανάλυση 960*640 με 332 ppi και κάτω απ΄το μισό μέγεθος οθόνης. Θα πρέπει κάποιος να έχει εξαιρετικά κακή όραση να μην δει την διαφορά των 2. Δεν είναι τα ppi λοιπόν το μείζον. Για την οπτική ικανότητα του ανθρώπινου ματιού δείτε εδώ και εδώ. Δεν το αμφισβητώ. Ωστόσο υπάρχει ορατή διαφορά στα προαναφερόμενα παραδείγματα. Γι' αυτό τον λόγο προτείνω κιόλας μια σύγκριση σε πραγματικό χρόνο. Για αυτούς, μπράβο τους, αν και προσωπικά δεν ξέρω πολλούς που το κάνουν αυτό. Προφανώς και η αναλογία θα ήταν η αντίστροφη αν η σύνδεση ήταν ασύρματη. Πόσα tablets δεν συνδέονται ασύρματα σε εξωτερική οθόνη ακριβώς; Αντιπαρέρχομαι το σχόλιό σου περί μικρο-πολιτικής συζήτησης. Η οικονομική κατάσταση είναι μείζον θέμα και τη βιώνουν οι περισσότεροι με μέγα θύμα τον τεχνολογικό τομέα. Ο καθένας βάσει των εμπειριών του κάνει το σχόλιό του, το οποίο δε μπορεί να θεωρηθεί επ' ουδενί μικρο-πολιτικών παρά μάλλον μητρο-πολιτικών διαστάσεων. Θα μπορούσα να αμφισβητήσω και την πραγματική χρησιμότητα ενός tablet για ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής καθημερινότητας. Σε άλλες χώρες εργαζόμενοι σπαταλάνε αρκετές ώρες στην συγκοινωνία για να φτάσουν στην δουλειά τους και εκεί και ένας "e-book reader" είναι αρκετά χρήσιμος ειδικά για εκείνους που σε παλιότερα διάβαζαν μια στίβα εφημερίδες/έντυπα για να ενημερωθούν. Mε ένα tablet και γλυτώνει χώρο και του έρχονται φθηνότερες οι διαδικτυακές συνδρομές. Στο θέμα όμως: Προφανώς και δεν αφορά κανέναν το πως θα διαχειριστεί τα οικονομικά σου! Αυτό που εννοώ είναι ότι όντας κάποιος στην πλειοψηφία, δεν έχει χρήματα ΟΥΤΕ για high end tablet, ΟΥΤΕ για λουλούδια στα μπουζούκια. Δεν τίθεται θέμα επιλογής όπως κάποτε. Δυστυχώς εμείς οι Ελληνάρες μπορεί να μετριάσαμε αρκετοί αρκετά έξοδα, αλλά παραπάνω παράλογα φαινόμενα εξακολουθούν να υφίστανται και είναι φορές πιο προκλητικό να βλέπω να πετάνε ακόμα χιλιάδες ευρώ σε λουλούδια σε ανταποκρίσεις από νυχτερινά κέντρα στα δελτία ειδήσεων παρά κάποιος να δώσει 5-6 κατοστάρικα για ένα gadget. Είμασταν και είμαστε θύματα του υπερκατανωλισμού μας (χωρίς αυτό να ευθύνεται άμεσα για τα οικονομικά χάλια της χώρας). Εξακολουθούν να υπάρχουν πάρα πολλοί που ψωμί δεν έχουμε να φάμε αλλά ραπανάκια για την όρεξη. Ο μέσος ΄Ελληνας δεν είναι "φτωχός" ούτε στις μέρες μας. Παράλογη διαχείριση στα οικονομικά μας έχουμε συνήθως και δυστυχώς είναι φαινόμενο που επεκτείνεται και σε κυβερνητικά επίπεδα. Μεγάλο κεφάλαιο και τραγικά εκτός θέματος εδώ. Απλά δεν θα μπω προσωπικά ποτέ στον κόπο να κρίνω τον γείτονά μου γιατί αγόρασε Χ προιόν που δεν χρειάζεται ουσιαστικά με λεφτά που συνήθως δεν έχει για να εντυπωσιάσει ανθρώπους που δεν χωνεύει. Αργά ή γρήγορα ανάγκα και Θεοί πείθονται.
digekas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Εξαρτάται κυρίως από το τι αγοράζει κάποιος και γιατί. Δυστυχώς πολλοί αγόραζαν μόνο και μόνο για την επίδειξη και αυτό το έχουν παραδεχτεί οι ίδιοι σε πολλά threads και εδώ στο insomnia αφού πέρα από το επιφανειακό του πράγματος αδυνατούσαν να δικαιολογήσουν την αγορά τους. Εκεί λοιπόν που ο άλλος στεκόταν στο θεαθήναι έτρωγε το κράξιμο που του άρμοζε, κράξιμο αντίστοιχο με την επιδειξιομανία του οπότε και αντιλαμβανόταν ότι πλέον με το να πετάει την συσκευή έξω, οι υπόλοιποι γελούσαν με τα χάλια του, όχι επειδή η συσκευή μπορεί να μην ήταν καλή, αλλά γιατί κόστιζε 170 και αυτός την αγόραζε 500+. Εκεί ήταν η διαφορά, βλέπετε τα καταναλωτικά προϊόντα που απευθύνονταν στο ευρύ κοινό όφειλαν να έχουν τιμές τέτοιες που το κέρδος να προερχόταν από τον μεγάλο αριθμό πωλήσεων. Όταν λοιπόν πάνε οι εταιρίες να δημιουργήσουν εντυπώσεις του στυλ όλοι πρέπει να έχουν από ένα smartphone των 500+ ευρώ, εκεί όχι μόνο επιτρέπεται το κράξιμο αλλά επιβάλλεται κιόλας, μπας και καταλάβει ο μέσος Έλληνας ότι δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση να δώσει τον μισό ή και ολόκληρο τον μισθό του για να αγοράσει μία συσκευή που το πραγματικό της κόστος είναι το 1/3 της τιμής πώλησής της και όπως έπεφτε κράξιμο για τις cayenne που ξαφνικά η ψωροκώσταινα απέκτησε δρόμους για μεγάλα και γρήγορα αυτοκίνητα, όπως έπεφτε κράξιμο για τις λοιπές ανεγκέφαλες σπατάλες για τσάντες των 700+ και αντίστοιχα για υποδήματα ή για τα καλάθια με τα λουλούδια (μαζεμένα από νεκροταφεία και σκουπισμένα από την πίστα), πεταμένα λεφτά σε σκυλάδικα με 150 ευρώ το μπουκάλι και ένα ξεβράκωτο μωρό στην πίστα που φρόντισαν τα κανάλια, τα ριάλιτι και οι μεσημεριανές εκπομπές να κάνουν "πρώτο θέμα", έτσι όπως έπεφτε κράξιμο σε όλα αυτά, έτσι έπεφτε και στα υπερτιμημένα gadget που δεν χρειαζόταν το ευρύτερο σύνολο όταν το ποσό που έπρεπε να καταβάλει ερχόταν σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες του και το πραγματικό κόστος της συσκευής. Αλλά οι αμόρφωτοι και απαίδευτοι έτσι λειτουργούσαν, έτσι συμπεριφερόντουσαν, αν το έβλεπαν στον γείτονα έπρεπε να αποδείξουν ότι και αυτοί μπορούν να έχουν την βλακεία στο ίδιο επίπεδο, ανεξάρτητα αν έμεναν στο ενοίκιο, ανεξάρτητα αν θα έπρεπε να πληρώνουν ένα μισθό για την δόση του αυτοκινήτου, ανεξάρτητα αν είχαν βγάλει 15 πιστωτικές, είχαν και από 10 εορτοδάνεια και διακοποδάνεια... αφού με το στενό τους μυαλό έλεγαν "αφού τα έχουν οι άλλοι, ας τα έχω και εγώ, μπας θα μπορέσουν να τα πληρώσουν και οι άλλοι;;;" Αυτό ήταν το μοντέλο κύριοι που προσπάθησαν και τελικά πέρασαν στον μέσο Έλληνα που την αξία την βρήκε στα υλικά αγαθά και φυσικά ο ίδιος χάθηκε σε ανελέητο κυνήγι αγοράς της ευτυχίας, μίας εξαιρετικά πρόσκαιρης ευτυχίας που τον έκανε junkie για να ξαναγοράσει σύντομα και να πάρει και πάλι την δόση του και τώρα που έγιναν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα θα δείτε πως θα χτυπήσει το σύνδρομο στέρησης γιατί πάντα το φθινόπωρο/χειμώνα πουλούσαν που ο άνθρωπος περιοριζόταν στο κλεινόν άστυ μέχρι να έρθει η άνοιξη και το καλοκαίρι για να τα αφήσει όλα αυτά στην άκρη. Από την άλλη βέβαια υπήρχαν πολλοί οι οποίοι είχαν την οικονομική άνεση και μεγάλο σπίτι να αγοράσουν και εξοχική κατοικία να έχουν και πολυτελές αυτοκίνητο και σκάφος και τα gadget τους και, και, και, αλλά αυτοί ήταν το 2-3% του πληθυσμού (και πολύ λέω) και ο λόγος που τα είχαν όλα αυτά ήταν επειδή το υπόλοιπο 97-98% ήταν ευχαριστημένο με τον τρόπο ζωής που είχε, δεν έβλεπαν λοιπόν ότι μόλις δημιουργούσαν οι εταιρίες αυτές τις τεχνητές ανάγκες στο ευρύτερο σύνολο τότε οι εταιρίες θα άδειαζαν τα πορτοφόλια του κόσμου οπότε και αυτοί που ζούσαν από την εκμετάλλευση αυτού του ευρύτερου συνόλου δεν θα έβρισκαν τίποτα για να πάρουν. Τώρα όπως σφίγγεται ο μέσος Έλληνας σφίγγονται και αυτοί, αλλά τώρα είναι αργά, βλέπετε όταν τα λέγαμε αυτά πριν 3 χρόνια, προσπαθούσαν να δουν από που θα πιαστούν για να δικαιολογηθούν και τι ευκολότερο από το να πείσουν τους εαυτούς τους ότι αυτοί είναι τόσο θαυμαστοί όσο και οι επιλογές τους οπότε και για αυτό τους ζηλεύουν ή απλά είναι haters όσοι κατέκριναν την στάση και τον τρόπο ζωής τους, πόσο μάλλον το ότι δεν είχαν δικαίωμα να τους κρίνουν ή όπως έλεγαν να κάνουν οι άλλοι κουμάντο στο δικό τους πορτοφόλι, επειδή τους έκοβε το ότι η αρνητική κριτική τους χάλαγε την "μόστρα". Τώρα βέβαια είναι αργά. Η εύκολη ζωή της πόλης έγινε δύσκολη, 1εκ οι επίσημοι άνεργοι, η χώρα σε ύφεση και χωρίς προοπτική ανάπτυξης και το γιατί έχει αναφερθεί αρκετές φορές και εμείς εδώ συνεχίζουμε να συζητάμε για gadget των 500+ ευρώ και η συζήτηση κακό δεν κάνει, καλό κάνει, αρκεί να είναι σε θέση ο άλλος να ξεχωρίσει την ανάγκη για γνώση και ενημέρωση από την υπερκαταναλωτική μανία και να ξέρει πότε χρειάζεται το κάθε τι, πόσο πραγματικά στοιχίζει και αν αξίζει να το αγοράσει, αυτά τουλάχιστον μπας και γίνει αντιληπτό το ότι τα χρήματα που έχουμε στο πορτοφόλι μας ήρθαν από τα πορτοφόλια των συμπατριωτών μας και αν τα δικά τους αδειάσουν φεύγοντας τα χρήματα στο εξωτερικό χωρίς να επιστρέψουν ως συνάλλαγμα τότε φυσικό επακόλουθο είναι και το δικό μας πορτοφόλι σε σύντομο χρονικό διάστημα να αδειάσει και αυτό και με άδειο πορτοφόλι θα πέσει ακόμα πιο χαμηλά η αγορά, θα χαθούν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας και γενικότερα θα οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη ύφεση και η πορεία είναι φθίνουσα μέχρι του σημείου που θα αντιληφθούμε τι ήταν αυτό που μας οδήγησε μέχρι εδώ και αν ο κόσμος είναι σε θέση να δουλέψει και να προσφέρει τότε γιατί δεν μπορεί να το κάνει. Αυτά τα ολίγα από εμένα, όπως πάντα, με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα