PCharon Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δηλαδή την ευκρίνεια σε πολύ μικρά φόντα. Δεν είναι σωστό αυτό που λες, δεν αυξάνεται η ανάλυση ανά εικονιζόμενη περιοχή, αλλά μικραίνει η εικονιζόμενη περιοχή. Τα μικρά φόντα θα... φαίνονται μικρότερα. Οθόνη είναι, όχι εκτυπωτής, έχει άλλο νόημα το dpi. Πολύ μεγάλο dpi σε οθόνη δεν είναι θετικό, γι αυτό εξάλλου ψάχνουμε μεγαλύτερες οθόνες στην ίδια ανάλυση (άρα μικρότερο dpi), για να βλέπουμε τη λεπτομέρεια πιο άνετα και να μη στραβωνόμαστε! Δες για παράδειγμα την αρχική του forum του insomnia Destop Version, σε iphone 1-2-3g-3gs και σε iphone 4-4S.Ποιά σου φαίνεται πιο ευκρινής??? Οταν εχω στα χέρια μου iphone απο 4άρι και πάνω σπάνια χρειάζεται να χρησιμοποιήσω web version. Ακόμα και οριζόντια χωρίς zoom in με εχω πιάσει να διαβάζω χωρίς να κουράζομαι. Και αυτό σε 3,5"!!! Έχω ακριβώς την ανάποδη αίσθηση. Ευκρινές σε οθόνη σημαίνει αυτό που διακρίνεται ευκολότερα. Μεγάλο dpi οδηγεί είτε σε κινήσεις zoom, είτε σε μεγενθυντικό φακό, είτε σε πονοκέφαλο... (χωρίς να αναφέρω το πρόβλημα ακρίβειας στο touch πχ σε διπλανά URL links) Εδώ κανά notebook 16" βλέπεις με υψηλή ανάλυση και τυφλώνεσαι και λες πως δε βολεύει, πόσο μάλλον στις 10 ίντσες. Στη 42" τηλεόραση που έχω όταν τη βάζω σε 1920Χ1080 από τα 3 μέτρα με κουράζει πολύ για χρήση ως PC monitor και για να δω άνετα πρέπει να πάω κάτω από το 1,5 μέτρο ή να τη βάλω σε απλό HD (1280X720).
FarCry Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δεν είναι σωστό αυτό που λες, δεν αυξάνεται η ανάλυση ανά εικονιζόμενη περιοχή, αλλά μικραίνει η εικονιζόμενη περιοχή. Τα μικρά φόντα θα... φαίνονται μικρότερα. Οθόνη είναι, όχι εκτυπωτής, έχει άλλο νόημα το dpi. Πολύ μεγάλο dpi σε οθόνη δεν είναι θετικό, γι αυτό εξάλλου ψάχνουμε μεγαλύτερες οθόνες στην ίδια ανάλυση (άρα μικρότερο dpi), για να βλέπουμε τη λεπτομέρεια πιο άνετα και να μη στραβωνόμαστε! μα αυτος ειναι ο λογος που οι εφαρμογες ειναι independent resolution και κανουν scaling
PCharon Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Ναι, αλλά εγώ έχω στο νου μου κι άλλα πράγματα, πχ το web browsing.
FarCry Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 γιατ ο web browser δεν κανει font scaling? αφου εχει αλλαγη του text size
PCharon Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Μόνο fonts έχουν οι ιστοσελίδες; Να έχουμε υψηλή ανάλυση για να κάνουμε scaling/zoom σε όλα τα γραφικά μας για να τα βλέπουμε, WTF, μόνο εγώ το βλέπω παράξενο;
sppoulis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Εμένα πάλι με απασχολεί περισσότερο το θέμα της ενέργειας (μπαταρία) παρά οι πυρήνες... Πραγματικά θα τρελαινόμουν θετικά αν έβλεπα ένα tablet έστω και διπήρυνο αλλά με 8 -10 ώρες αυτονομίας ακόμα και όταν παίζεις ένα android game! Βλέπω συνεχώς αλματώδη εξέλιξη σε επίπεδο hardware τόσο που δεν προλαβαίνει καν να ωριμάσει η κάθε μια τεχνολογία και στο επίπεδο της κατανάλωσης ενέργειας είτε δεν προχωρούν τόσο γρήγορα (όσο τουλάχιστον έχω την αίσθηση ότι προχωράει το hardware) ή απλώς τα νέα σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας περνάνε σε δεύτερη μοίρα...
21century Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Μεγάλες αναλύσεις αλλα και μεγάλες τιμές οποτε μιλάμε για μεγάλο πανηγύρι σας λέω...
FarCry Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Μόνο fonts έχουν οι ιστοσελίδες; Να έχουμε υψηλή ανάλυση για να κάνουμε scaling/zoom σε όλα τα γραφικά μας για να τα βλέπουμε, WTF, μόνο εγώ το βλέπω παράξενο; εγω παντως ειχα στο μυαλο μου τα games
DeareN Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Αυτο παλι που πλεον δεν προλαβαινουμε να πιασουμε στα χερια μας ενα tablet πχ asus prime και ανακοινωνεται κατι (απο την ιδια εταιρια) με καλυτερα χαρακτηριστικα εγω δεν το καταλαβαινω.. τουλαχιστον μεχρι την ελευση των windows 8 δεν ξαναεπενδυω σε tablet.. ξευτιλα...
xctaek21 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μην ανησυχειτε οι developers κάπως θα βρουν να αξιοποιήσουν τους 16 πυρήνες
oldnew Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Τα παραπάνω dpi (μεχρι ένα οριο) μονο καλο ειναι. Η εικόνα φαίνεται καλητερη. Παντα. Μη το ψάχνετε παραπάνω. Με τις αναλυσεις που ανακοινωσανε και πχ 10 ίντσες οθόνη, ειναι άψογα.
grnrg Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Στη 42" τηλεόραση που έχω όταν τη βάζω σε 1920Χ1080 από τα 3 μέτρα με κουράζει πολύ για χρήση ως PC monitor και για να δω άνετα πρέπει να πάω κάτω από το 1,5 μέτρο ή να τη βάλω σε απλό HD (1280X720). Εχεις σκεφτει να μεγαλωσεις αυτο που δειχνουν τα win του homePC σου χωρις να αλλαξεις την αναλυση? Δε φταινε ουτε οι αναλυσεις ουτε τα εικονιδια. Συνηθως κατι δεν γνωριζουμε και μας φταινε ολα τα αλλα εκτος απο μας... Το ιδιο θα κανουν και στα tablet. Θα μεγαλωσουν τα εικονιδια και τις γραμματοσειρες, δεν θα αλλαξει κατι στα μεγεθη, αλλα θα αλλαξουν πολλα στην ποιοτητα εικονας... Καλα κανουν!
oldnew Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Εχεις σκεφτει να μεγαλωσεις αυτο που δειχνουν τα win του homePC σου χωρις να αλλαξεις την αναλυση? Πεστα.. Εκεί ακριβώς ειναι το θεμα για όσους διαμαρτύρονται. Μπερδεύουν το υψηλό dpi, με μικρότερα εικονίδια κλπ. Δεν έχει σχεση το ένα με το αλλο απόλυτη. Πχ με go launcher, ριθμιζεις τα παντα. Μέγεθος εικονιδίων, γραμματοσειράς, ποσα εικονίδια οριζόντια, καθετα κλπ, ανεξαρτήτως ανάλυσής. Δηλαδή εγώ μπορεί να εχω μεγαλύτερο dpi και αναλυση, και μεγαλύτερα εικονίδια απο κάποιον αλλο με μικρότερα dpi. Επίσης κάθε εφαρμογή έχει τις δικιες της ρυθμίσεις. Πχ η εφαρμογη insomnia, με τέτοια αναλυση , θα ρυθμίσεις μεγάλα γράμματα.
st2 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 το θεμα ειναι να γινονται τα tablets οσο γινεται πιο ξεκουραστα στο ματι να μην εχουν προβλημα με τον ηλιο και να κραταει η μπαταρια αυτα ειναι που τους δυσκολευουν ολα τα αλλα γινονται κανεις τις ρυθμισεις σου και εισαι κομπλε
yiannis_1 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δεν είναι σωστό αυτό που λες, δεν αυξάνεται η ανάλυση ανά εικονιζόμενη περιοχή, αλλά μικραίνει η εικονιζόμενη περιοχή. Τα μικρά φόντα θα... φαίνονται μικρότερα. Οθόνη είναι, όχι εκτυπωτής, έχει άλλο νόημα το dpi. Πολύ μεγάλο dpi σε οθόνη δεν είναι θετικό, γι αυτό εξάλλου ψάχνουμε μεγαλύτερες οθόνες στην ίδια ανάλυση (άρα μικρότερο dpi), για να βλέπουμε τη λεπτομέρεια πιο άνετα και να μη στραβωνόμαστε! Έχω ακριβώς την ανάποδη αίσθηση. Ευκρινές σε οθόνη σημαίνει αυτό που διακρίνεται ευκολότερα. Μεγάλο dpi οδηγεί είτε σε κινήσεις zoom, είτε σε μεγενθυντικό φακό, είτε σε πονοκέφαλο... (χωρίς να αναφέρω το πρόβλημα ακρίβειας στο touch πχ σε διπλανά URL links) Man τι λες??? Δε βγάζω νόημα πραγματικά. Μια στάνταρ Web σελίδα ολόκληρη στις ίδιες ίντσες δείχνει το ίδιο μεγάλη (ανεξαρτήτος ανάλυσης). Απλά όσο αυξάνεται το ppi οι πολύ μικροί χαρακτήρες, που επαναλαμβάνω είναι εξίσου μικροί και στην Α συσκευή με μικρό ppi και στην B συσκευή με μεγάλο ppi, θα απεικονίζονται σωστά μόνο στην Β συσκευή. Συσκευή touch εχεις χειριστεί ποτέ; Aυτό που λες μου δίνει την αίσθηση πως τα εχεις μπερδέψει λίγο με την οθόνη του υπολογιστή, οπου όσο αυξάνεις την ανάλυση μικραίνουν τα φόντα και χωράνε περισσότερα πράγματα μες στο ίδιο σε " κάδρο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα