johnyb98 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Χαίρετε. Το σενάριο έχει ως εξής: Από χθες το βράδυ, κατά τις 20:00, στο modem-router της Level1, το μοντέλο FBR-1461, το λαμπάκι broadband (της γραμμής) ανάβει κανονικά. Η γραμμή συγχρονίζει όπως παντού μετά από περίπου 20 δευτερόλεπτα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνει verify τα username & password. Το πρόβλημα (απ' ό,τι έχω καταλάβει) είναι στο encapulation. Μπαίνοντας χθες για πρώτη φορά στα settings του router, ήταν: Encapulation:PPPoE LLC. Κοίταξα όλα τα άλλα settings και άρχισα να κάνω δοκιμές αλλάζοντάς τα, μήπως και κάνω το verify. Με κανένα setting δεν έγινε το verify παρά μόνο με το encapulation. Βάζοντάς του τιμή: Encapulation:PPPoE VC-Mux το verify έγινε. Σήμερα το πρωί, μόλις άνοιξα το router, πάλι τα ίδια. Το λαμπάκι της γραμμής άναψε, το verify δεν έγινε. Μπήκα και πάλι στα settings. Το encapulation ήταν όπως το είχα αφήσει χθες το βράδυ:PPPoE VC-Mux. Το άλλαξα σε PPPoE LLC και το verify έγινε. Αλλά, όπως καταλαβαίνετε, δε μπορώ να κάνω συνέχεια αυτή τη δουλειά !! Σκέφτηκα, πρωτού ανεβάσω το post, να αφήσω 2-3 ημέρες, να ανοιγοκλείνω το router μήπως σταθεροποιηθεί. Αλλά, είπα να πάρω και μία ακόμη άποψη από σας. Τί λέτε; Υ.Γ. Τί είναι το encapulation; Ευχαριστώ !!
SPANK Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Το standar που βάζουμε ειναι το LLC τώρα σε μερικούς δουλεύει και με το VC-Mux. Τώρα με το LLC ποσο σου εχει κρατήσει ?
johnyb98 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Τώρα με το LLC ποσο σου εχει κρατήσει ? Απ' όσο θυμάμαι, από τότε που έχω το router (4 περίπου χρόνια) δεν το 'χω αλλάξει. Με LLC το δουλεύω.
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 α.το κανονικο ειναι ειτε Pppoe/llc ειτε Pppoa /vcmux. το Pppoe/vc και Pppoa/llc ειναι λιγο off. επισης πλεον ολα τα dslam αντε με εξαιρεση κανα παλιο του οτε που ειναι adsl και οχι adsl2+ παιζουν pppoe/llc. α.hard reset το ρουτερ και ξαναδοκιμασε το παλι.β.vpi 8 vci 35.μην τα βαλεις στο auto αν δινει τετοια επιλογη. επισης το βασικο.οταν μπεις ιντερνετ κατεβασε firmware update για τον ρουτερ. μπορει το ρουτερ να τα παιζει μπορει να εγινε κανα update sto dslam και να εβγαλε καμια ασυμβατοτητα η να αργει να σηκωσει Ppp για αυτο ειπα κοιτα για firmware update.
johnyb98 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Όσο για τα VPI και VCI τα έχω στις σωστές τιμές manually. Δεν έκανα ούτε h/w reset, ούτε firmware update. Είπα να περιμένω 2-3 ημέρες να δω αν θα σταθεροποιηθεί μόνο του. Μπορεί να είχε <<φάει>> κανένα κόλλημα το router και να στρώσει. Όπως και έγινε. Οι προτάσεις σου mod περί h/w reset και firmware update ήταν ό,τι θα ακολουθούσε αν δεν είχα αποτέλεσμα <<παίζοντας>> αυτές τις 2 φορές με το encapulation. Αλλά, ευτυχώς, είχα. Το update το φυλάω για άλλη φορά. Μπορεί να μου χρειαστεί στο μέλλον και όχι τώρα. Ας κρατάω μία πισινή. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις !
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 για μενα το firmware update Καντο No matter what.δεν ειναι μονο για αυτο το θεμα.θα δεις γενικα καλυτερη συμπεριφορα μπορει και πιο καλο συγχρονισμο.αν το ειχες παρει πχ 5 μηνες πιο μετα θα ειχε πιο Νεο firmware .οποτε γιατι να μην το περασεις εσυ?σε ποσοστο 1 στα 1000 να εχω κανει firmware update se router και μετα να επαιξε χειροτερα.οποτε ριξτο.και αν εχεις θεμα που δεν θα εχεις μπορεις να ξαναβαλεις το παλιο.αλλα γενικα ισως δεις αλλαγες προς το καλο.καλυτερη συμπεριφορα.αν υπαρχει βεβαια πιο νεο firmware
johnyb98 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 ερώτησις:με το firmware update τα settings του router πάνε στα defaults? Οπότε, να καρτήσω ένα settings backup και να κάνω μετά το update ένα restore να μην παιδεύομαι? Ή δεν επηρεάζονται?
SPANK Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δεν ξέρω στο συγκεκριμένο router αλλα στο δικό μου μπορείς να περάσει το firmware και να μην χάσει τα settings που έχεις. Καλύτερα ομως να κρατήσεις ενα backup και να το κάνεις με την ησυχία σου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 ερώτησις:με το firmware update τα settings του router πάνε στα defaults? Οπότε, να καρτήσω ένα settings backup και να κάνω μετά το update ένα restore να μην παιδεύομαι? Ή δεν επηρεάζονται? sto 99,9 τις 100 δεν επηρεαζονται.αλλα τυπικα α.παρε ενα backup.β.αν δεν σου ειναι κοπος το ξανασεταρεις απο την αρχη.εγω γενικως το εχω σαν κολλημα οταν κανω firmware update μετα να κανω reset defaults και να το ξανασεταρω manual μετα. Δεν ξέρω στο συγκεκριμένο router αλλα στο δικό μου μπορείς να περάσει το firmware και να μην χάσει τα settings που έχεις. Καλύτερα ομως να κρατήσεις ενα backup και να το κάνεις με την ησυχία σου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο εσυ εχεις ρουτερ α class
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα