Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Θέλω τα φώτα σας σε ένα θεματάκι. Έχω ένα desktop με το οποίο φοράει GTS 250, 4gb RAM και AMD 4core.

Τον τελευταίο μήνα όταν φορτώνω κάποιο παιχνίδι, League of Legends - Skyrim etc, μετά από κανα 5λεπτο πέφτουν κατακόρυφα τα FPS και γενικά σέρνεται το παιχνίδι. Έτσι μου πάει το μυαλό στην κάρτα γραφικών.

Φορτώνω GPU-Z και βλέπω τις εξής θερμοκρασίες, idle: 75-77 βαθμούς και όταν φορτώνω παιχνίδι φτάνει μέχρι 105-106 βαθμούς. Το φαν σε idle mode να δουλεύει στο 8% (λίγο δεν είναι?), ενώ όταν ανεβάζει θερμοκρασία η GPU δουλέυει μέχρι τα 100%.

Ποιες ήταν οι ενέργειες μου?

1.) Ανοίγω case, καθαρίζω fans.

2.) Κατεβάζω latest drivers.

3.) Κατεβάζω EVGA Precision για να αυξήσω μόνιμα το fan speed στο 100%

Αποτέλεσμα? Σε idle mode, με 100% το φαν, η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από 76 βαθμούς, το οποίο δεν το βρίσκω λογικό..

Τι μπορεί να φταίει? Τα έπαιξε το φαν και δεν κάνει την δουλειά που πρέπει? Τα έφτυσε η θερμοαγώγιμη πάστα?

Σημειωση: Η κάρτα δεν έχει γίνει overclock.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

αφου καθαρισες το ανεμιστηρα της τοτε καλο ειναι να της βαλεις και καινουργια παστα.σιγουρα θα δεις βελτιωση.οσον αφορα τον ανεμιστηρα που λειτουργει χαμηλα,κατεβασε το msi afteburner και βαλτον να λειτουργει στο auto.αν παλι λειτουργει χαμηλα τοτε αυτο το προγραμμα σου δινει και τη δυνατοτητα να φτιαξεις διαφορα προφιλ λειτουργιας της καρτας και συνεπως και λειτουργιας του ανεμιστηρα.οποτε φτιαχνεις πχ ενα προφιλ να λειτουργει ο ανεμιστηρας στο 70%και καθε φορα που παιζεις καποιο παιχνιδι και επιλεγεις αυτο το προφιλ.

Δημοσ.

αφου καθαρισες το ανεμιστηρα της τοτε καλο ειναι να της βαλεις και καινουργια παστα.σ.οσον αφορα τον ανεμιστηρα που λειτουργει χαμηλα,κατεβασε το msi afteburner και βαλτον να λειτουργει στο auto.

Κατέβασα το Precision της EVGA που κάνει την ίδια δουλειά και από automatic που ήταν (sto 8% idle) το πήγα manually στο 90-100% αλλά και πάλι δεν ίδια διαφορά, δεν έπεσε κάτω από 76 βαθμούς..

Δημοσ.

Δηλαδή είναι πιθανό όλη αυτή η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας τον τελευταίο μήνα να οφείλεται στην πάστα?

Ή μήπως είναι κάτι σκοτεινότερο? :devil:

Δημοσ.

Δηλαδή είναι πιθανό όλη αυτή η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας τον τελευταίο μήνα να οφείλεται στην πάστα?

Ή μήπως είναι κάτι σκοτεινότερο? :devil:

Δεν χάνεις και τίποτα να αλλάξεις πάστα, θα έχεις -10 βαθμούς σίγουρα. Με 2-3 ευρώ ξεμπέρδεψες.

Δημοσ.

Το θέμα είναι οτι δεν το έχω ξανακάνει και το ψιλοφοβάμαι.

Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερα δύσκολο. Καθαρίζεις καλά την παλιά πάστα με ένα χαρτί, βάζεις μικρή ποσότητα από την καινούρια και την απλώνεις ομοιόμορφα όπως δείχνει στο βίντεο στην επιφάνεια.

Δημοσ.

Μάλιστα.. Δηλαδή η καλή πάστα μπορεί να σου δώσει μέχρι και -10 βαθμούς? :confused:

Στην καλύτερη των περιπτώσεων ναι, στην χειρότερη -5 βαθμούς :-)

Δημοσ.

Μάλιστα. Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Βέβαια το PC είναι ακόμα στην εγγύηση όποτε μπορεί να το εκμεταλλευτώ και να το στείλω Πλαίσιο, γιατί παίζει και το θεμα να χάσω την εγγύηση αν πειραχτεί η κάρτα από εμένα.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα πάστας, ακόμα και αν την αλλάξεις δεν θα δεις ουσιαστική διαφορά. Το πιθανότερο είναι να μην "πατάει" σωστά στην βάση της κάρτας ο ανεμιστήρας. Οι "κανονικές" idle θερμοκρασίες είναι 40-45 κελσίου, όχι 75.

Από τη στιγμή που είναι εντός εγγύησης, μην το σκέφτεσαι καν - πακέτο στο Πλαίσιο :)

Δημοσ.

Ναι αλλά μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ενα χρόνο δεν παρουσίασε το παραμικρό, παρα μόνο τώρα τελευταία.

Δημοσ.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων ναι, στην χειρότερη -5 βαθμούς :-)

Μακαρι να ηταν ετσι φιλε μου.μακαρι.στην καλυτερη των περιπτωσεων 5 βαθμους<(και αυτο εαν εχει ξεραθει τελειως η εαν ηταν μαλακας αυτος που την εβαζε στο εργοστασιο) και στην χειροτερη 0 βαθμους διαφορα θα ελεγα εγω.

Tmark οταν επαιζες με το ανεμιστηρακι με το Evga precision απο 8% που ηταν οταν το πηγες 100% παρατηρησες διαφορα στον θορυβο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...