offline Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 ειναι καμμενη λογικα. ο δισκος δεν εχει χτυπισει πουθενα, απλα μια μερα δεν ηθελε να μπουταρει και παρεδωσε πνευμα ενω ητανε 3 μηνες αγορασμενος και εγω αφελης οπως παντα δεν ειχα την παραμικρη υποψια μπακαπ να εχω το κεφαλι μου ησυχο. γυρνωντας τον στο καταστημα μου ειπανε σου τον αλλαζουμε κλασσικα (3ηφορα το παθαινω :/ μεγαλη ιστορια) αλλα τα δεδομενα σου ξεχνατα... η αν τον ανοιξεις ξεχνατην εγγυηση. επαγγελματισμος θα ελεγα.. ενιγουει απευθυνομαι στο φορουμ μπας και υπαρχει κανενας αλλος τροπος να τραβηξω εξω καποια αρχεια και να τα μπακαπαρω σε καποιο ασφαλες αποθηκευτικο μεσο χωρις να μου πιουν το αιμα οι εταιριες. αν καποιος εχει το ιδιο μοντελο να μου δανεισει την πλακετα ας πουμε και αν θελει καποια λεφτα, οκ, η καποιος που του εχει χτυπησει ο ιδιος αλλα η πλακετα την παλευει να μου την πουλησει ξερω γω. η αυτο που ακουσα οτι αν ειναι παρομοια εστω η πλακετα εστω με διαφορετικη χωρητικοτητα, παραπανω παντα, τοτε με ενα ειδος προγραμματισμου μπορει να νιωσει. αυτα. αν μπορει να βοηθησει καποιος! α το μοντελο ειναι 3ος του 2011, ευχαριστω!
defacer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δεν μπορώ να βοηθήσω, αλλά ένα σχόλιο θα το κάνω: 3η φορά και δεν έχεις μάθει τίποτα μέχρι τώρα;
washcloud Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 ^ Ε μην τον "κοπανάς" και 'συ - ένα ποστ "λύσης" περιμένει εναγωνιώς ο φουκαράς... (Συμφωνώ ότι κάθε "χτύπημα" θα του βάλει περισσότερο μυαλό, αλλά αφού κι από μόνος του δείχνει να έχει καταλάβει το μέγεθος της μαλακίας του να εμπιστεύεται κανείς ΕΝΑ και μόνο μέσο -κι ας είναι κι ολοκαίνουριο- μην τον ξεθεώσουμε...) ...Οφλάιν, δεν ξέρω πού τα άκουσες τα περί "προγραμματισμού", αλλά ακόμη κι αν ισχύουν, είναι σε άλλα επίπεδα (=δεν πρόκειται να βρεις κάποιον που να ξέρει τί και πώς. Δεν τον κόβω κι όλας, αλλά είμαι στο τσακ). Δε χαρντ φακτς αρ : πρέπει να βρεις ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ δίσκο (ολόιδιο μοντέλο, πχ WD160JS-26GH7J0) που να έχει ολόιδια πλακέτα - και πάλι υπάρχει μια επιφύλαξη για το αν το firmware της θα ταιριάζει, καθώς στους σχετικά πρόσφατους δίσκους, ξέρω πως υπάρχει η τάση το f/w να κουβαλάει "μοναδικά στοιχεία" που αφορούν τον κάθε δίσκο. Δεν ξέρω πόσο όντως στην πράξη παίζει αυτό, και για ποιούς δίσκους -εταιρίες/μοντέλα- αλλά απλά στο λέω για να ξέρεις σαν τί να περιμένεις, και φυσικά τί να ψάξεις να βρεις. Καθώς, ένας τόσο νέος δίσκος, αφ' ενός θα είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί (ως donor πλακέτας εννοώ), κι αφ' ετέρου αν βρεθεί μάλλον θα χρειαστεί να τα σκάσεις γερά, ειδικά στις μέρες μας με τις τιμές των δίσκων (αλλά και των parts των - PCB καλή ώρα) να έχουν πάει στα ουράνια. Γνώμη μου πρώτη λοιπόν, είναι αν δε θα κλάψεις πολύ για τα δεδομένα, να τον δώσεις γι' αντικατάσταση. Αν μάλιστα τα περισσότερα είναι πράγματα που μπορείς να ξαναβρείς, ούτε να το σκέφτεσαι. ΑΝ όμως έχεις λόγο να το παλαίψεις να βρεις πλακέτα να δοκιμάσεις, υπάρχει στις Μονάδες Αποθήκευσης, sticky thread για προσφορά αλλά και ζήτηση δίσκων/πλακετών. Κάνε ένα ΚΑΛΟ ποστ (πλήρες μοντέλο δίσκου και πλακέτας), και γράψε τί ακριβώς περιμένεις/προσφέρεις (από την αιώνια ευγνωμοσύνη σου έως χρήμα ή whatever), χωρίς απαραίτητα να δηλώσεις και "αριθμούς"... Παρομοίως να κάνεις και σε παρόμοια thread που υπάρχουν τουλάχιστον σε TheLab.gr και ADSLgr.com. Ειδικά στο Λαμπ υπάρχει ένας τύπος που φαίνεται να έχει πράμμα πολύ, και να το διαθέτει (ιδέα δεν έχω αν το κάνει επί αντιτίμου ή όχι). Αν ποστάρεις, και αν έχει κάτι σχετικό, don't worry, θα γράψει κι αυτός (αν δε γράψει, δεν έχει κάτι). Παράλληλα βάλε αγγελίες, και εδώ αλλά και αλλού (κατά βάση στα προαναφερθέντα μέρη), αναζήτησης ή πλακέτας, ή και ολόκληρου του δίσκου. Και σίγουρα ψάξου και eBay (έχεις-δεν έχεις σχετικούς λογαριασμούς, από Paypal μέχρι τραπεζικούς). Για να δεις αν/και τί υπάρχει διαθέσιμο... Έχε κατά νου, πρώτα να βρεις κάτι με σχετικά λίγα λεφτά (αν δε βρεθεί κάποιος να εξυπηρετήσει τζάμπα). Διότι εκτός του ότι μπορεί τελικά αυτό που θα βρεις να ΜΗΝ σου κάνει δουλειά (το "προσωπικό" f/w που λέγαμε, ή και κάποια ασυμβατότητα στα μοντέλα), υπάρχει και περίπτωση το πρόβλημα στον δίσκο σου να βρίσκεται σε μικροηλεκτονικά που υπάρχουν εντός του, και να σου κάψει -ω ναι- και την νέα πλακέτα...) Τέλος, αν είσαι Αττική, δοκίμασε να επικοινωνήσεις με Datalabs πχ, που απ' όσο ξέρω, προσφέρουν δωρεάν διάγνωση/εκτίμηση κόστους (όπως και κάποιες άλλες). Αν ισχύει, παν' τους τον, και άκου το κουστούμι που προσφέρουν να σου ράψουν, κι αν είναι τίποτε στα όρια της τσέπης σου, σκέψου το. O,TI πάντως και να κάνεις, μην το κάνεις βιαστικά, αλλά μελετημένα. Ειδικά αν περιλαμβάνει να δώσεις χρήμα.
offline Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 ειναι μεγαλη ιστορια οπως ειπα, ο ρωτος δισκος ηταν εξωτερικος και χτυπησε κατω απο μπερδεμενο καλωδιο καθως περναγε ενας φιλος, ο δευτερος οταν πηρα αλλον ενα να κανω μπακαπ, και λιγο πριν κανω το μπακαπ εφυγε εξω απο την θηκη, υποτηθετε οτι ειχε κλειδωσει μεσα σε αυτη την θηκη με κλειδαριας 'ασφαλειας' και ομως μια στιγμη τον βλεπω να πεφτει απο 10 εκατοστα αντε 15. τελικα αρχισε να τα φτηνει και υστερα απο συμβουλη ειδικου, 'αν τον βλεπει σε αλλο πισι μην ανησυχεις, τον φωτρωσα σε αλλο πισι τον εβλεπε. μετα μου ειπε 'αν τον ειδε μια φορα, θα τον ξαναδει οποτε χαλαρα με ενα διαθεσιμο πισι αραξε και κανε μπακαπ με την ησυχεια σου. ε, δεν τον ξαναειδε κανενα πισι. ε και απο τοτε προσεχω μην χτυπησει κανενας δισκος ουτε σε 1 εκατοστο αλλα αυτο το τελευταιο δεν το περιμενα ποτε ομως. και το αποκορυφωμα? του ειχα κανει μπακαπ. αλλα την προηγουμενη μερα το εσβησα για να μεταφερω ολα τα αρχεια στο c και να κανω μπακαπ στα παντα εκ νεου....βεβαια εσωσα καποια αρχεια που ειχαν περασει στον αλλο δισκο με ανακτηση απο προγραμμα αλλα δεν ηταν αρκετο.. αυτη την στιγμη εχω κανει μπακαπ πολλα γιγα λεμε σε dvd dl, δεν παει αλλο! φιλε μου washcloud σε ευχαριστω για την βοηθεια να σαι καλα! θα ακολουθησω τις συμβουλες σου μακαρι να βγαλω ακρη και αν μαθω περισσοτερες πληροφοριες για τον 'προγραμματισμο' θα το αναφερω εδω!
washcloud Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 ...τα είπες λίγο μπερδεμένα... Ο δίσκος που "δεν τον ξαναείδε πισί", έχει αρχεία που έχει και ο Black με το πρόβλημα στην πλακέτα...; Αν ναι (κι αν όντως μιλάμε δηλαδή για 2 διαφορετικούς δίσκους), πες μπας και βγάλουμε άκρη με τον "δεν τον ξαναείδε"....
offline Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 οχι. ο δεν τον ξαναειδε ειναι ο δευτερος δισκος που χαλασε απο χτυπημα σε υψος 10 εκατοστων και εχει και αυτος καποια αρχεια που χρειαζομαι. ο τριτος ειναι με το προβλημα στην πλακετα και ανεφερα οτι ενας αλλος 4ος δισκος ειχε καποια αρχεια απο αυτον τα οποια τα εσβησα την προηγουμενη μερα πριν χαλασει ο 3ος.. ετσι εκανα ανακτηση στον 4ο και πηρα καποια αρχεια το οποιο κανενας ειδικος δεν ειχε την φωτιση να μου προτεινει και ειναι απλη και λογικη σκεψη πιστευω αν καποιος εχει χασει αρχεια και αυτα τα αρχεια εχουν περασει απο αλλο δισκο μπορει να σωσει καποια. οποιος δεν το εχει κανει ας το κανει δεν εχει τιποτα να χασει.
washcloud Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 ...πάντως δε σε βλέπω να ποστάρεις ζητώντας πλακέτα, ούτε εδώ, ούτε στα άλλα φόρα που είπα. Και δεν λες αν θες βοήθεια με τον "δεν" (αλλά είπες ότι έχει αρχεία που θες).
offline Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 ...πάντως δε σε βλέπω να ποστάρεις ζητώντας πλακέτα, ούτε εδώ, ούτε στα άλλα φόρα που είπα. Και δεν λες αν θες βοήθεια με τον "δεν" (αλλά είπες ότι έχει αρχεία που θες). φιλε μου βρηκα πλακετα προσφατα ειχα κατι θεματακια πιο σοβαρα και ετρεχα, τωρα εσκασα ενα κατοσταρικο να αγορασω ιδιο δισκο, αλλα και παλι τζιφος, δεν βρηκα ακρη με το θεμα αυτο. του φορεσα την πλακετα, και εβγαζε ερρορ, κολαγε, και συνδεοντας τον εξωτερικα τελικα τον ειδε σε περιβαλλον γουιντοους, ζητησε να κανει ινιτιαλαιζ, μα ουτε αυτο δεν μπορεσε να κανει, οποτε κατεληξα στο συμπερασμα οτι μπορει να μην 'χτυπαει' ο δισκος, αλλα ειναι το προβλημα πιο σοβαρο απο πλακετα....?
washcloud Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Κοίτα. Με τους νέους δίσκους, ακόμα και πλακέτα πανομοιότυπη να βρεις (όπως βλέπω ότι σου είχα γράψει όταν άνοιξες το θρεντ), ενδέχεται να μην ταιριάζει το firmware. Σε αυτήν την περίπτωση, η μόνη λύση είναι η μεταμόσχευση του τσιπ που έχει το fimware, στην καινούρια πλακέτα. Αλλά είναι διαδικασία που θέλει τον "ειδικό" της... Κατά τ' άλλα, ένας δίσκος μπορεί να έχει πρόβλημα είτε με την πλακέτα, είτε με τις κεφαλές εντός του (και να "χτυπάει"), είτε όμως και με κάποια άλλα μικροηλεκτρονικά που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Το θέμα είναι ότι απ' τη στιγμή που έφτασες στο σημείο και πήρες και νέο δίσκο, αλλά γιατρειά δεν βρήκες, το μόνο που μένει είναι να τον δώσεις σ' εξειδικευμένη εταιρία που για ν' ανακτήσει τα δεδομένα, θα σου πάρει πολλά κατοστάρικα. Αξίζουν τόσο τα περιεχόμενα...;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα