Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το λινκ εδω : http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

Εχω μπερδευτει. Εχει 2 αρχεια που απο την περιγραφη φαινονται ομοια. Το ενα ειναι ομως 30mbs παραπανω. Ποιο ειναι το σωστο; Εχω Windows Vista 64bit.

Δημοσ.

Το λινκ εδω : http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

Εχω μπερδευτει. Εχει 2 αρχεια που απο την περιγραφη φαινονται ομοια. Το ενα ειναι ομως 30mbs παραπανω. Ποιο ειναι το σωστο; Εχω Windows Vista 64bit.

Δε μας λες το hardware ids να σου βρούμε το οδηγό που θες ; :rolleyes:

http://laptop-driver.blogspot.com/2009/12/how-to-check-hardware-id.html

Δημοσ.

Πως θα το καταλαβεις απο το hardware ids; Το ιδιο ονομα εχουν και τα δυο αρχεια.

HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0275&SUBSYS_104D3F00&REV_1000

HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0275&SUBSYS_104D3F00

Δημοσ.

Αν καταλαβα ποια χρχεια εννοεις καλα, τα μικρα ειναι οι drivers ενω τα μεγαλυτερα εχουν επιπλεον λογισμικο (δεν ξερω τι ειναι αυτο - ισως καποιος player, μικτης, equal....) Παντα χρησιμοποιω τα μικρα

Δημοσ.

Οχι, βασικα τα αρχεια που ειναι μικρα εχουν μονο drivers για ενα λειτουργικο (32 ή 64 bit ), ενω τα μεγαλα αρχεια υποστηριζουν και τις 2 εκδοσεις.

Γνωριζει καποιος, γιατι δε μου εμφανιζεται το εικονιδιου του Realtek audio manager; Εχω windows 7 64bit. Δε ξερω εαν παιζει ρολο που στις συσκευες ηχου, υπαρχει και το Nvidia HD audio και μαλιστα αρκετες φορες.. Δε ξερω εαν χρειαζεται κιολας.

Δημοσ.

Εσύ θα κατεβάσεις αυτό που λέγεται "64bits Vista, Windows 7 Driver only (Executable file)" και έχει μέγεθος 54205k. Είναι το δεύτερο στη σειρά. Μπορείς βέβαια να κατεβάσεις το μεγάλο, που υποστηρίζει και τις 32bit και τις 64bit εκδόσεις και θα εγκατασταθεί αυτόματα αυτή που πρέπει.

Το εικονίδιο Realtek πού δεν σου εμφανίζεται, στην taskbar; Αν ναι, τότε πήγαινε στο control panel με classic view και θα το δεις. Άνοιξέ το και κάνε ένα τικ στην επιλογή που έχει, για να εμφανίζεται στην taskbar. Αν δεν σου εμφανίζεται ούτε στο control panel τότε αυτό οφείλεται ότι έχεις εγκατεστημένους τους generic audio drivers για Realtek των Windows. Όταν βάλεις τους τρέχοντες R2.67 drivers θα εμφανιστεί.

Το Nvidia HD Audio είναι η συσκευή ήχου της κάρτας γραφικών σου, που στέλνει ήχο μέσω καλωδίου HDMI. Αυτόνομη κάρτα ήχου είναι και αυτή και μην σε απασχολεί που είναι πολλές φορές στον device manager, διότι έτσι πρέπει να είναι...

Αυτά.

Δημοσ.

Δεν ειχα τους generic, αλλα τους ακριβως προηγουμενους απο τους τωρινους drivers. Ποτε δε μου εχει εμφανιστει ο manager και δε ξερω το γιατι! Ακομα και στο φακελο της realtek που πηγα, το αρχειο δε ανοιγει!

Καποτε ειχα διαβασει οτι ο manager δε δουλευει στα windows7 64bit, αλλα δε θυμαμαι και πολυ καλα. Παντως στο google δε βρηκα κατι σχετικο.

Δημοσ.

Πως θα το καταλαβεις απο το hardware ids; Το ιδιο ονομα εχουν και τα δυο αρχεια.

HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0275&SUBSYS_104D3F00&REV_1000

HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0275&SUBSYS_104D3F00

Βάση του VEN ID DEV ID , ψάχνοντας εδώ μπορείς να βρεις τον οδηγό , εσύ έχεις

VEN_10EC&DEV_0275 και ψάχνεις βάση αυτού , vaio είναι ο υπολογιστής σου ( τι μοντέλο ) ; Τελικά

vista 64 bit ή win 7 64 bit έχεις ; Μπορείς να δοκιμάσεις αυτόν

http://www.x-drivers.com/catalog/drivers/sound_cards/companies/realtek/models/alc275/23009.html

κατεβάζεις με internet explorer και πας και τρέχεις το αρχείο από εκεί που το αποθήκευσες !!

:rolleyes:

Δημοσ.

Δεν ειχα τους generic, αλλα τους ακριβως προηγουμενους απο τους τωρινους drivers. Ποτε δε μου εχει εμφανιστει ο manager και δε ξερω το γιατι! Ακομα και στο φακελο της realtek που πηγα, το αρχειο δε ανοιγει!

Μια χαρά δουλεύει σε W7 64bit.

Ξαναγράφω: Πήγαινε στον πίνακα ελέγχου, πάτα προβολή κατά μεγάλα εικονίδια (πάνω δεξιά), επέλεξε "Διαχείρηση ήχου HD της Realtek", πάτα το εικονίδιο με το <<i>> κάτω δεξιά και επέλεξε "εμφάνιση εικονιδίου στην γραμμή ενημερώσεων".

ΥΓ. Εγώ πάντως το έχω ανενεργό.

Δημοσ.

Σου λεω οτι δε λειτουργει! Και πριν μηνες παλι προσπαθουσα να το δουλεψω, αλλα τιποτα!

Ειμαι σιγουρος οτι δε λειτουργει στο συγκεκριμενο λαπτοπ. Και ενα ποστ που λεει το ιδιο :

Fishon, you can't have a panel with surround options as you posted because the F is stereo only.
Δημοσ.

Ποια λυση; Για το εικονιδιο δεν υπαρχει λυση, τουλαχιστον για το λαπτοπ μου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...