dexter 4 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 καλησπερα παιδια! λοιπον.....εχω 2 λειτουργικα (windows7- ubuntu 11.10) το προβλημα ειναι το εξης.. bootarei πρωτα απο το ubuntu! το ερωτημα μου ειναι... πως θα το κανω να bootarei πρωτα τα windows και μονο οταν θελω εγω τα ubuntu??!! γιατι οπως εχουν τωρα τα πραγματα πρωτα ανοιγουν τα ubuntu εκτως και αν ειμαι απο πανω να αλλαξω σε windows! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 εγκατέστησε από το κέντρο λογισμικού ubuntu την εφαρμογή startup-manager και ρύθμισε μέσω αυτής το default λειτουργικό σύστημα. βίντεο στα ελληνικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dexter 4 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 να ρωτησω και κατι ακομα, αυτη η μπαρα (νομιζω λεγετε scroll bar) που μοιαζει με την μπαρα που εχουν τα mac στο κατω μερος της οθονης γνωριζει καποιος πως λεγετε και πως την κανω εγκατασταση?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 μήπως εννοείς το dock, launch bar; για να πειράξεις το unity (αν το χρησιμοποιείς) δες εδώ. για κάποιο άλλο dock/launch bar δες εδώ ή google it. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dexter 4 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 φιλε μου σε ευχαριστω πολυ! ακριβος αυτο εψαχνα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dexter 4 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 twiner φιλε μου εκανα αυτα που λεει στο βιντεο σχετικα με το ποιο λειτουργικο θα ξεκιναει το pc, αλλα ενω επελεξα τα windows οπως λεει στο video οταν κανω restart αυτο εχει πρωτη επιλογη τα ubuntu! μπορεις να βοηθησεις η οποιος αλλος μπορει!??! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 δεν ξέρω γιατί δεν δούλεψε ας πάμε όμως κατευθείαν στο ψητό: 1. στο αρχικό μενού με τα λειτουργικά συστήματα, μέτρα σε ποιά καταχώρηση είναι το windows ξεκινώντας το μέτρημα από το μηδέν από πάνω προς τα κάτω. δηλαδή π.χ.: 0 το Ubuntu, 1 μια άλλη καταχώρηση του Ubuntu 2 το windows. Σημειώνεις τον αριθμό. Π.χ. στην παραπάνω περίπτωση το 2. 2. άνοιξε ένα terminal και copy+paste+enter την εντολή >gksudo gedit /etc/default/grub στο αρχείο που θα ανοίξει (αφού βάλεις τον κωδικό σου) βρες τη γραμμή: GRUB_DEFAULT=0 και άλλαξε το μηδέν στον αριθμό που αντιστοιχεί το windows (π.χ. το 2) 3. σώσε και κλείσε το αρχείο 4.και copy+paste+enter στο terminal: >gksudo update-grub Μόλις τελειώσει κάνε επανεκκίνηση και δες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dexter 4 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 twiner φιλε μου πικρα!!! στο default_grub=6 ηταν ηδη ετσι, (προφανος το startup manager εκανε δουλιτσα) αλλα και παλι οταν κανω επαννεκινιση το laptop αν δεν αλλαξω εγω λογισμικο με τα βελακια ανοιγει με τα ubuntu 11.10! τι να κανω απελπιζομαι, ειμαι ενα βημα πριν τα σβησω!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 τότε δοκίμασε μόνο την εντολή 4. ή σβήστα καλύτερα. αλλά μάλλον θα πιάσει το update-grub. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dexter 4 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 θα πρεπει να μου δειχνει τα windows πρωτα στο τερματικο?? αν ναι αυτο δεν συμβαινει, δειχνει παλι το ubintu!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 όχι δεν έχει σχέση. δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω σ'αυτό το θέμα. Καλή επιτυχία! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 παλιός κλασσικός και ωραίος grub αλλά δεν έχω ιδέα πως το βάζεις σε ubuntu (και αν θα μπορέσεις να ξηλώσεις το grub 2) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Artemis Fowl Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 "dexter 4" ανέβασε κάπου τα αρχεία /etc/default/grub και /boot/grub/grub.cfg να τα δούμε. Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις την εφαρμογή αυτή (αν δεν έχεις πρόβλημα να εγκαταστήσεις εφαρμογή KDE) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα