Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια αν μπορειτε βοηθηστε αμεσα!

Εχω σττον σταθερο μου ενα δισκο 1tb που ειναι περασμενα τα windows και τα παντα και υπηρχε μεσα αλλος ενας με συνδεση ide τον οποιο ομως επειδη θελω να αποσυνδεσω για να τον δωσω. Οταν λοιπον αποσυνδεω τον ide που φενεται οτι δεν εχει τιποτα μεσα δεν ξεκιναει ο υπολογιστης και βγαζει σφαλμα στην αρχη λεγοντας:

insert system disk, disk boot failure η κατι τετοιο.

μπορειτε να μου πειτε γιατι? πρεπει να τον αποσυνδεσω αμεσα τον ide.

επισης μεσα απο τα windows δεν με αφηνει να του κανω διαμορφωση.

ευχαριστω

Δημοσ.

μηπως πρεπει να αλλαξης μια ρυθμιση στο bios

που οταν ξεκιναει να ο υπολογιστης να διαβαζει αυτων πρωτα ;

και μετα των αλλων για να ξεκινησει ;

Δημοσ.

ποια ρυθμιση ακριβως? εχω βαλει παντως σαν first boot τον αλλον που εχει τα windows και τα παντα.

ενω αυτος ειναι αδειος γιατι χρειαζεται για να ξεκινανε τα windows??

Δημοσ.

Αυτό συμβαίνει λογικά επειδή ο bootloader/bootsector βρίσκεται στον IDE. Προφανώς όταν εγκατέστησες τα windows ήταν συνδεδεμένος εκεί και τα windows τα περάσαν σ αυτόν. Πιθανόν να φτιάχνει με κάτι του στυλ fixmbr/fixboot από recovery console αλλά περίμενε επιβεβαίωση κι από καναν άλλον.

Δημοσ.

Μπα Αντώνη, λογικά τα Win τα έβαλε μετά, παίρνοντας τον νέο δίσκο. Αν είχε και στον IDE Win και δεν του άνοιγαν αυτά, τότε ναι θα έπαιζε αυτό που λες.

Αυτό που λέει ο Δημήτρης είναι λογικά - απλώς μάλλον (ενώ το υποστηρίζει) είναι θέμα boot order του BIOS, και πρέπει να το ξανακοιτάξει (βασικά, το μήνυμα δεν δείχνει ότι δεν βρίσκει loader, αλλά μέσο).

jmallen3, τί μήνυμα σου βγάζει δλδ όταν προσπαθείς να τον φορμάρεις;

Δημοσ.

Επειδή μάλλον δεν ήμουν σαφής. Υπέθεσα ότι είτε είχε είτε δεν είχε λειτουργικό στον IDE κάποια στιγμή κουμπώνει τον SATA. Στο BIOS order έχει αφήσει τον IDE σαν first boot device και περνάει τα windows στον SATA. Ο bootloader/bootsector γράφεται στον IDE ενώ το OS μπαίνει στον SATA. Κάτι τέτοιο είχα πάθει πριν χρόνια.

Δημοσ.

το έλυσα τελικα παιδια. περασα το easybcd και του εβαλα να γραψει τα αρχεια του boot στον αλλο σκληρο και οκ τωρα δεν υπαρχει προβλημα. antonl ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια κατι σαν αυτο που ειπες ηταν

Δημοσ.

Στο BIOS order έχει αφήσει τον IDE σαν first boot device και περνάει τα windows στον SATA. Ο bootloader/bootsector γράφεται στον IDE ενώ το OS μπαίνει στον SATA.

Τί σχέση έχει η σειρά εκκίνησης συσκευών του ΒΙΟS με το που περνάει τα Win...; Όπου τα περάσει, σ' εκείνον τον δίσκο γράφεται κι ο loader (και στη χειρότερη επηρρεάζει και τυχόν άλλον υπάρχοντα loader που υπάρχει σε άλλον τυχόν υπάρχοντα δίσκο που τυχόν έχει Win...)

Δε σε πιάνω...

Δημοσ.

Τί σχέση έχει η σειρά εκκίνησης συσκευών του ΒΙΟS με το που περνάει τα Win...; Όπου τα περάσει, σ' εκείνον τον δίσκο γράφεται κι ο loader (και στη χειρότερη επηρρεάζει και τυχόν άλλον υπάρχοντα loader που υπάρχει σε άλλον τυχόν υπάρχοντα δίσκο που τυχόν έχει Win...)

Δε σε πιάνω...

Εγώ πέρασα τα win7 σ έναν 640άρη. Αν όμως ξεκουμπώσω τον 320άρη που χα αρχικά τα winXP, δεν κάνει boot ό,τι κι αν κάνω με το boot order του BIOS.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...