silver1982 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.Το πρόβλημα μου ειναι με τον σκληρό που αναφέρεται και στο τίτλο και μάλλον φταίει ο adaptoras.Ο αρχικός αντάπτορας που είχα κάηκε και έβαλα έναν αλλο με output 12v/2A.Εδω Link βλέπω ότι θέλει οutput 12V/3A/24Watt. Αυτή την στιγμή ο σκληρός ανάβει και λειτουργεί μετά απο πολλές προσπάθειες αλλίως δεν μπορει να τον αναγνωρίσουν σωστά τα windows,usb cable/ac cable και usb θύρα ειναι εντάξη οπότε λογικά φταίει o μετασχηματιστής.Που μπορώ να βρω κάποιον με τα ίδια χαρακτηριστικά και ποια η διαφορα σε έναν 12V/3A/24watt με 36Watt. Ευχαριστώ προκαταβολικά
nikos903 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Welcome Στην αρχή δούλευε με αυτόν τον μετασχηματιστή; Σε άλλο PC δεν τον βλέπει; HDsentinel έβαλες για να δεις τι λέει για τον δίσκο όταν τον βρει; Εγγύηση δεν έχει ε; Ο αρχικός μετασχηματιστής υπάρχει; Μετασχηματιστή μπορείς να βρεις σε κατάστημα με ηλεκτρονικά... Έχουν ότι τάσεις θες... Διαφορές είναι οτι ο 12V/3A/36W βγάζει περισσότερη ενέργεια(+50%) απο τον 12V/2A/24W, έτσι μπορεί να τροφοδοτήσει πιο ενεργοβόρα "συστήματα". Αυτοκόλλητο τίποτα δεν έχει απάνω του ο δίσκος να γράφει πόσο ρεύμα θέλει;
silver1982 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Welcome Στην αρχή δούλευε με αυτόν τον μετασχηματιστή; Και τώρα δούλεψε μετα απο 30 φορές άνοιξε κλείσε διαφορετικά μου τον εμφανίζει στις συσκευές με θαυμαστικό για λίγο,στον υπολογιστή μου δεν υπάρχει καθόλου ενώ στην διαχείριση μου εμφανίζει αυτό το παράθυρο Σε άλλο PC δεν τον βλέπει; το ίδιο ακριβώς κάνει και σε άλλες συσκευές HDsentinel έβαλες για να δεις τι λέει για τον δίσκο όταν τον βρει; και αυτά όταν τον αναγνωρίζει : Εγγύηση δεν έχει ε; Ο αρχικός μετασχηματιστής υπάρχει; Είναι εκτός εγγύησης και δυστυχώς δεν έχω τον αρχικό μετασχηματιστή αλλα και στο link πιο πάνω λεει τα χαρακτηριστικά του output Αυτοκόλλητο τίποτα δεν έχει απάνω του ο δίσκος να γράφει πόσο ρεύμα θέλει; Στην είσοδο του ac cable γράφει 12V και είναι ο WD5000H032
nikos903 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Χαμός... Κατέβασε το data lifeguard για Win και τρέξε το και αυτό να δεις τι θα σου πει. Αφου τον βρήκε το sentinel άστο. Και τώρα δούλεψε μετα απο 30 φορές άνοιξε κλείσε διαφορετικά μου τον εμφανίζει στις συσκευές με θαυμαστικό για λίγο,στον υπολογιστή μου δεν υπάρχει καθόλου ενώ στην διαχείριση μου εμφανίζει αυτό το παράθυρο Στην αρχή εννοούσα αμα δούλευε, όταν πρωτοέβαλες τον άλλο μετασχηματιστή, μετά που κάηκε ο παλιός. Όχι τώρα τελευταία, τώρα τελευταία... 30 φορές... Τα αρχεία σου τα έχεις πάρει απο τον δίσκο πιστεύω ε; Αν ναι, μπορείς να του κάνεις ένα φορμάτ (όχι το γρήγορο) έτσι για αρχή. Μετά κάνε του το διαμέρισμα που θέλει να δεις αμα συνεχίσει να το ζητάει... το ίδιο ακριβώς κάνει και σε άλλες συσκευές Είναι εκτός εγγύησης και δυστυχώς δεν έχω τον αρχικό μετασχηματιστή αλλα και στο link πιο πάνω λεει τα χαρακτηριστικά του output Άρα αφου δεν έχεις την εγγύηση να χάσεις στην χειρότερη ανοίγεις το κουτί και παίρνεις τον δίσκο μέσα στο PC σου και οτι κάτσει.... Άμα με το παραπάνω format - δημιουργία partition δεν γίνει κάτι κάνε και το surface test (Read/Write και θα σβηστούν όλα) που σου λέει το hdsentinel να δεις αμα έχει χτυπήσει μπιέλα ή απλά κάτι δεν πάει καλά (πρέπει να τον έχει δει όμως τον δίσκο κανονικά για να γίνει αυτό). Στην είσοδο του ac cable γράφει 12V και είναι ο WD5000H032 Ναι, τάση την ξέρουμε, το ρεύμα είναι το θέμα... Στο site λέει 12 Volts 3.0 Amps 24 Watts το οποίο είναι λίγο παράξενο αν σκεφτείς οτι με 12volt στα 3A παίρνεις 36W και όχι 24... Βέβαια μπορεί να είναι τυπογραφικό λάθος γιατί και δίπλα 36 έχει σαν προτεινόμενο... Εμένα πάντως μου μυρίζει πλακέτα κουτιού :/ Κακή μυρωδιά... Μετά απο αυτά υπάρχει περίπτωση να βγάλεις τον δίσκο να τον συνδέσεις στο PC εσωτερικά;
silver1982 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Ναι ευτυχώς έχω κρατήσει back up τα πιο σημαντικά,και στις αρχές δούλευε κανονικά.Το θέμα είναι οτι αυτός ο μετασχηματιστής δίνει 2Α αντι για 3Α που είναι το προτεινομενο.Για αρχη θα του κάνω ενα scandisk kai defragment.Δυστυχώς έχω λάπτοπ οπότε μόνο αν έπερνα μια άλλη εξωτερική θήκη.Βέβαια για αρχή θα ψάξω να βρώ έναν καινούργιο adaptora.
washcloud Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μ' αρέσει που το συζητήσατε τόσο. Ο μετασχηματιστής δεν αρκεί. Πας σ' ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά (με τον δίσκο μαζί για επι τόπου δοκιμή), τους λες τα χαρακτηριστικά, τον δοκιμάζεις, τον αγοράζεις, τέλος. Επίσης, παίζει να έκανες πατάτα με τον "λίγο" μετασχηματιστή, και ίσως να χρειαστεί να κάνεις ανάκτηση αρχείων, απ' ό,τι βλέπω.
nikos903 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Τρέξε του αυτήν την εντολή καλύτερα chkdsk f: /f /b αλλα θα πάρει ώρα... Βέβαια και το read test του sentinel δεν θα ήταν κακό... Όταν τελειώσει με αυτά δες πόσους χαλασμένους τομείς θα βγάλει το sentinel. Βγάλε και τον δίσκο απο το κουτί να δεις οτι όλα τα καλώδια είναι σωστά στην θέση τους αμα μπορείς. Γενικά πάντως ένας δίσκος περίπου 1.5-2Α ΜΑΧ να χρειαστεί, αυτός που έχεις παίζει επειδή είναι και εξωτερικός να θέλει λιγότερο, θα γράφει απάνω του άμα τον ανοίξεις, βέβαια θέλει ότι γράφει εκεί + λίγο που θα κάψει το κύκλωμα. Κάνε τα φορμάτ πρώτα και μετά πας για κουτί... Μπορεί να έχει και θέμα πιο κάτω ο δίσκος και να το δεις με chkdsk, άμα είναι τίγκα στους χαλασμένους τομείς... Μ' αρέσει που το συζητήσατε τόσο. Ο μετασχηματιστής δεν αρκεί. Πας σ' ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά (με τον δίσκο μαζί για επι τόπου δοκιμή), τους λες τα χαρακτηριστικά, τον δοκιμάζεις, τον αγοράζεις, τέλος. Επίσης, παίζει να έκανες πατάτα με τον "λίγο" μετασχηματιστή, και ίσως να χρειαστεί να κάνεις ανάκτηση αρχείων, απ' ό,τι βλέπω. Λες; Πόσο να κάψει ένας δίσκος... Anyway... Τροφοδοσία...
silver1982 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές θα ανεβάσω μερικα SS μετά απο τα τεστ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα