Προς το περιεχόμενο

macbook ssd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

χμμμμ απ' οτι είδα όμως ( δεν ξέρω μήπως κάνω λάθος ) εμένα πρέπει να χρησιμοποιεί και τα δυο slot δλδ 2gb + 2gb οπότε αν πάρω 4gb θα πρέπει να αφαιρέσω μια

οπότε πάει στα 6gb ή έχετε να προτείνετε καμία άλλη λύση ?

Δημοσ.

Να ρωτησω και εγω κατι,

θέλω να βάλω ssd σε macbook pro που εχει 320gb

πως μεταφέρω τα lion και τα λοιπά πράγματα στον ssd??

Ρίξε μια ματιά εδώ. :)

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμενα δεν ξερω αν το γραφω στο σωστο τοπικ αλλα με αφορμη τον ssd ειπα να το ποσταρω εδω...

Εχω ενα macbook aluminum late2008 ο τυπος που μου τον πουλησε τον σεπτεμβρη μου ειπε οτι εχει αφαιρεσει το dvd και εχει βαλει στην θεση του hdd 320gb.του ειχα πει οτι δδεν με πειραζει αρκει να μη βγαζει προβληματα.Μου ειπε οτι ισα ισα παει σφαιρα με lion...οντως το μηχανημα παρα πολυ καλο και παρα πολυ γρηγορο.Στον ενα μηνα πατωντας να τον ανοιξω μου κολλησε στο loading κατω απο το γκρι μηλαρακι κατα την εκκινηση...Δεν ξανανοιξε..αναγκαστηκαμε με φιλο να το ξαναφορμαρουμε εφοσον χρειαστηκα και εξωτερικο dvd(...)anyway..ολα καλα και παλι μεχρι που τα χριστουγεννα το ξαναπαθαινει.Παλι δεν ανοιγε,αυτη τη φορα καθολου..αναγκαστηκαμε επειδη δεν ειχαμε εξωτερικο dvd να βγαλουμε τον ssd και να τον βαλουμε σε αλλο pc να τον φορμαρουμε και να του περασοσυμε εκει το λογισμικο και μετα παλι back to the macbook..Ολα καλα και παλι ...για κανα μηνα...χτες για ΤΡΙΤΗ φορα πηγα να τον ανοιξω και παλι κολλησε στο loading και το γκρι μηλαρακι..Το θεμα είναι ότι και τις πρωτες δυο φορες που ειχε προβλημα αλλα και αυτη κατα τη διαρκει του φορματ μας εβγαζε οτι το προβλημα το εχει ο ssd (this disk cannot be repaired κ αλλα τετοια...)ο εξτρα hdd που υποτιθεται οτι ηταν η "μοντα" τπτ...και παλι λοιπον πιστευω οτι ειναι ο ssd και ελεγα να κανω καμια κινηση να τον αλλαξω.Γραφω εδω μηπως εχετε καποια ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει η' ποια θα ηταν καλυτερη λυση για να γλυτωσω απο τα σχεδον μηνιαια κρασαρισματα...(ο ssd einai Kingston 64gb) εχετε να προτεινετε κατι αλλο?

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας και συγγνωμη για το εκτενες ποστ.

Φιλικα,

Στάλα.-

Δημοσ.

Από το Νοέμβριο έχω αλλάξει στο macbook που έχω (late 2008 aluminum) σκληρό δίσκο και ram. Συγκεκριμένα αντικατέστησα τον σκληρό δίσκο με ένα SSD m4 της crucial και με 4 gb ram πάλι της Crucial. Το μηχάνημα έγινε καινούριο!!! Δουλεύει άψογα τόσους μήνες χωρίς το παραμικρό πρόβλημα (φτου να μην το ματιάσω). Ο ssd ήταν η καλύτερη αναβάθμιση που θα μπορούσα να κάνω. Πολύ ικανοποιημενος από τις επιδόσεις του m4!!! Πλέον ούτε που σκέφτομαι να το αλλάξω για ένα πιο καινούριο ή πιο δυνατό. Τις αλλαγές τις έκανα μόνος μου, και όλα δούλεψαν τέλεια. Συστήνω ανεπιφύλακτα crucial και από άποψη εξυπηρέτησης!!

Δημοσ.

Καλησπερα ευχαριστω για την απαντηση.Ποσα gb ηταν ο ssd που εβαλες? και ποσο εκανε απο που τον πηρες?

πήρα τον crucial m4 SSD 128GB (μετά ξεφεύγαμε σε τιμές). Η αγορά έγινε από το site της crucial http://www.crucial.com, εχω αγοράσει και άλλες φορές από εκεί και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Ασφαλές site, άψογη εξυπηρέτηση και ιδανικά προϊοντα και υπηρεσίες για κατόχους mac.

Δημοσ.

στελνουν ελλαδα με free shipping απευθειας απο το site??? Ποσο σου πηγε? γυρω στα 148 ευρω?

Exω ακουσει οτι γενικα ειναι παρα πολυ καλοι oi crucial.

Θα δω αν μπορεσω να τα περασω αρχικα στον hdd και δεν εχω προβλημα και αν δεν πετυχει μαλλον απο εκει θα αγορασω.Ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

στελνουν ελλαδα με free shipping απευθειας απο το site??? Ποσο σου πηγε? γυρω στα 148 ευρω?

Exω ακουσει οτι γενικα ειναι παρα πολυ καλοι oi crucial.

Θα δω αν μπορεσω να τα περασω αρχικα στον hdd και δεν εχω προβλημα και αν δεν πετυχει μαλλον απο εκει θα αγορασω.Ευχαριστω πολυ!

Tα μεταφορικά, ήταν λίγα (σχετικά και με την αξία του ssd), πολύ λίγα θα έλεγα. Για την ακρίβεια 7 λίρες Αγγλίας. Η αποστολή έγινε με UPS Express και το έλαβα πάρα πολύ σύντομα. Θυμάμαι είχα δώσει 210 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Πολύ ευχαριστημένος με τον crucial. Είχα κάνει ερευνα αγοράς πριν προχωρήσω και είχα δει ότι μετά το firmware 009 είχαν αυξηθεί οι επιδόσεις του. Επίσης είχα διαβάσει (όπως και διαπίστωσα) ότι είναι πολύ σταθερός και δεν παρουσίαζε προβλήματα. Επίσης, συνεργάζεται άψογα με το mac os x και με τον ελεγκτή SATA (θα τρέχει 3 gbs κανονικά χωρίς πρόβλημα) ενώ γίνεται άνετα και η αναβαθμιση του firmware σε αντίθεση με κάποιους άλλους ssd οπως ο ocz vertex, που αν και έχει φοβερές επιδόσεις έχει κάποια ζητήματα με το mac os, κυρίως ως προς την αναβάθμισή του (τουλάχιστον τότε που έκανα την έρευνα). Το μόνο ζήτημα (όπως με όλους τους third party ssd για το mac os x) είναι το trim, το οποίο βέβαια με την καινούρια έκδοση του trim enabler δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...