Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό δεν έχει σχέση με το άλλο τόπικ που άνοιξα,

http://www.insomnia.gr/topic/432807-garmin-handheld-gps-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82/

μιλάμε για ξεχωριστή αγορά..

Έχω δει να πουλάνε usb dongles που λένε ότι είναι δέκτες GPS. Δηλαδή αυτό το συνδέω σε κάποιο laptop/netbook και μπορώ να βγω έξω να το χρησιμοποιήσω κανονικά σαν GPS είτε σαν πλοηγό μέσα από το αυτοκίνητο είτε έξω στην εξοχή για εντοπισμό κάποιου σημείου μέσω συντεταγμένων; Κάνουν δουλειά;

Πρέπει λογικά να εγκαταστήσω κάποια εφαρμογή στο netbook, έτσι; Τέτοιες υπάρχουν δωρεάν ή έστω "δωρεάν"; Ή πρέπει να τα σκάσω; Μπορώ πχ να περάσω εφαρμογή και χάρτες MLS Destinator στο netbook και να το χρησιμοποιώ κανονικά;

Έχουν διαφορά στην ισχύ (πόσο καλά πιάνει το σήμα από τους δορυφόρους εννοώ) ή στην ακρίβεια από τα standalone GPS της αγοράς; Μήπως φαίνεται αυτό από κάποια χαρακτηριστικά της συσκευής;

Αν έχει κάποιος κάτι τέτοιο, ας με διαφωτίσει.. Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αυτό δεν έχει σχέση με το άλλο τόπικ που άνοιξα,

http://www.insomnia.gr/topic/432807-garmin-handheld-gps-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82/

μιλάμε για ξεχωριστή αγορά..

Έχω δει να πουλάνε usb dongles που λένε ότι είναι δέκτες GPS. Δηλαδή αυτό το συνδέω σε κάποιο laptop/netbook και μπορώ να βγω έξω να το χρησιμοποιήσω κανονικά σαν GPS είτε σαν πλοηγό μέσα από το αυτοκίνητο είτε έξω στην εξοχή για εντοπισμό κάποιου σημείου μέσω συντεταγμένων; Κάνουν δουλειά;

Πρέπει λογικά να εγκαταστήσω κάποια εφαρμογή στο netbook, έτσι; Τέτοιες υπάρχουν δωρεάν ή έστω "δωρεάν"; Ή πρέπει να τα σκάσω; Μπορώ πχ να περάσω εφαρμογή και χάρτες MLS Destinator στο netbook και να το χρησιμοποιώ κανονικά;

Έχουν διαφορά στην ισχύ (πόσο καλά πιάνει το σήμα από τους δορυφόρους εννοώ) ή στην ακρίβεια από τα standalone GPS της αγοράς; Μήπως φαίνεται αυτό από κάποια χαρακτηριστικά της συσκευής;

Αν έχει κάποιος κάτι τέτοιο, ας με διαφωτίσει.. Ευχαριστώ

Εστω...δωρεαν υπαρχουν και θελουν εγκατασταση στον φορητο.Για αξιοπιστια δεν ξερω γιατι δεν εχω προσωπικη εμπειρια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πηρα αυτο

http://www.ebay.com/itm/Globalsat-BU-353-USB-GPS-Receiver-SIRF-III-Navigation-/280773042590?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item415f60a19e

δεν προλάβα να το δοκιμασω παρα πολυ αλλα οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικες.

το συγκεκριμενο ειναι με το chipset SIRF III.

Εχει πολυ καλη ευαισθησια και πιανει σημα ακομα και σε κλειστο χωρο(εξαρταται βεβαια).

Επισης οι χρονοι εκκινησης ειναι πολυ μικροι. απο cold start μεσα σε 1 λεπτο μπορει να βρει σημα.

Το δοκιμασα με google earth και δουλευει αψογα.

θα επαιρνα κατι σε τετοιο

http://www.ebay.com/itm/Globalsat-USB-GPS-Receiver-Dongle-ND-100s-SIRF-III-Laptop-/130622575256?pt=GPS_Devices&hash=item1e69b65298

αλλα προτιμησα το προηγουμενο γιατι σου δινει και κανα μετρο καλωδιο , ειναι αδιαβροχο και εχει και μαγνητη απο πισω.

Ουσιαστικα ειναι οτι ακριβως εχουν και τα αυτονομα GPS απλα αυτο σου δινει την δυνατοτητα να το χρησιμοποιησεις σε οτι προγραμμα θες.

Μπορεις και με ειδικα προγραμματα να κατεβασεις offline data στις συντεταγμενες που θελεις απο google earth και εχεις κανονικο στιγμα.

Σε καποιο προγραμμα navigator δεν το δοκιμασα ακομα αλλα πιστευω θα δουλευει εξισου καλα.

Δημοσ.

Έχω ήδη παραγγείλει το 2ο που έγραψες (το ND-100s).. Όταν μου έρθει θα το δοκιμάσω και θα πω εντυπώσεις.. Έχω βρει κάτι βιντεάκια που το χρησιμοποιούν σε συνδυασμό με το IGO, καλό φαίνεται. Ελπίζω να μην έχει τραγικές απαιτήσεις από resources, γιατί θα χρησιμοποιηθεί με netbook 2ετίας..

Δημοσ.

Και εγω σε netbook το εβαλα... 1.6GHz Atom 1G RAM

οχι τιποτα απο resources... τουλαχιστον το δικο μου...

οι drivers ειναι μια απλη "μεταφραση" δεδομενων , τιποτα το βαρυ δλδ.

δεν καταλαβαινεις οτι υπαρχει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...