Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Στις επομενες μερες θα γινει συγκεντρωση υπαλληλων με τα αφεντικα για να συζητησουμε γιαυτο το θεμα.Ειμαστε περιπου 20 υπαλληλοι(τους αλλους 20 τους εδιωξε σιγα σιγα εδω κ 5 χρονια)κ ακουγεται οτι θα δουλευουμε ανα 2 η 3 μερες την εβδομαδα αφου η δουλεια εχει πεσει παρα πολυ.Αποτι ξερω ο εργοδοτης εχει το δικαιωμα να το κανει για 9 μηνες.

Ειμαι 12 χρονια εκει ολα μια χαρα,καλος μισθος,ψιλοκαλο το κλιμα αλλα ηρθε κ η σειρα μας.Εχω ψιλο αγχωθει γιατι με 500 κατι ευρω δεν παιζει να τα βγαζω περα.

Το συζητησαμε μεταξυ μας κ λεμε να μην υπογραψει κανεις τετοια συμβαση.Βεβαια θα παμε κ στην επιθεωρηση εργασιας κ δικηγορους για λεπτομερειες κ συμβουλες.

Αν δεν υπογραψουμε τι παιζει?Σας εχει συμβει κατι τετοιο(ελπιζω οχι)Αν κ φοβαμαι οτι στην τελικη ο καθενας θα κοιταξει την παρτυ του γιατι αλλους μπορει να βαλει πενθημερο κ να υπογραψουν κ αλλοι θα φανε τον :fear:

Δημοσ.

Φανταζομαι οτι στην καλη περιπτωση που μαζικα θα αρνηθειτε να δεχθειτε την εκ περιτροπης εργασια, τοτε θα σας πει οτι εχει πλεοναζον προσωπικο και θα αρχισει βαρβατες απολυσεις και οποιον παρει ο χαρος. Ακομα χειροτερα μπορει να σας πει κατι σε στυλ "οκ εγω για πληρη απασχοληση χρειαζομαι τα μισα ατομα, αποφασιστε μεταξυ σας ποιοι θα φυγουν". Εχει τυχει σε γνωστο μου και οντως βαλαν τους ιδιους τους εργαζομενους να συζητησουν το ποιος θα απολυθει λογω πλεοναζοντος προσωπικου...

Ολα αυτα στα πλαισια του κλασικου "αν δεν κανω κατι τωρα, τοτε θα κλεισει η επιχειρηση και θα χασουμε ολοι τη δουλεια μας"/"αυτη ειναι η τελευταια επιλογη" κλπ.

Δεν ξερω κατα ποσο συμφερει μεσο/μακροπροθεσμα μια τετοια κινηση απο μερους σας. Απτην αλλη καποιοι, οπως εσυ δε θα βγαινουν αν πατε σε εκ περιτροπης , οποτε... Σε καθε περιπτωση, δεδομενης της καταστασης στην Ελλαδα, καλα ειναι να σκεφτεσαι με βαση το σεναριο της απολυσης που οπως λες τσιμπησαν και καμια 20ρια συναδελφοι σου ηδη. Συνεπως καλυτερα εργασια κι ας ειναι και εκ περιτροπης, παρα ανεργια.

Δημοσ.

Δε λες παλι καλα που θα δουλευεις 2-3 μερες... Εγω δουλευω με το ελαστικο ( ??? ) 5-6 μερες με 17-20 ωρες / βδομαδα................................................................................. Εχει τυχει να κατσω στη δουλεια μονο 1 ωρα (ενω θελω πηγαινε-ελα 30 λεπτα)

Τωρα αν τα βγαζεις με 500.. Οχι και πολυ καλα

Δημοσ.

να πω την αληθεια εχω μια προταση για αλλου αλλα λιγοτερα λεφτα,το θεμα ειναι μην χασω τα δικαιωματα μου σε αυτην την εταιρια.

οι 20 πρωην συναδελφοι αλλοι πηραν την αποζημιωση ολη αλλοι πηραν ψευτοαποζημιωση.μερικοι το κυνηγησαν δικαστικα κ δικαιωθηκαν.

Εχει τυχει σε γνωστο μου και οντως βαλαν τους ιδιους τους εργαζομενους να συζητησουν το ποιος θα απολυθει λογω πλεοναζοντος προσωπικου...

αυτοι που φυγαν πηραν αποζημιωση?

Δε λες παλι καλα που θα δουλευεις 2-3 μερες... Εγω δουλευω με το ελαστικο ( ??? ) 5-6 μερες με 17-20 ωρες / βδομαδα................................................................................. Εχει τυχει να κατσω στη δουλεια μονο 1 ωρα (ενω θελω πηγαινε-ελα 30 λεπτα)

κακια φαση...κουραγιο κ υπομονη φιλε

Δημοσ.

αυτοι που φυγαν πηραν αποζημιωση?

Eνας εφυγε. Και εφυγε "οικειωθελως" επειδη τον "αναγκασαν" οι υπολοιποι εργαζομενοι να φυγει ως πιο οικονομικα ευκαταστατο απο αυτους.

Δεν γνωριζω για αυτο που με ρωτας να σου πω.

Δημοσ.

τον αναγκασαν? τι εχουμε να δουμε ακομα...

Συγκεντρωσε ο εργοδοτης τους εργαζομενους και ειπε το κλασικο ποιημα οτι για Χ,Υ λογους πρεπει αμεσα να απολυθει ενα ατομο και επειδη δε θελει να φανει κακος η να αδικησει καποιον εργαζομενο, διοτι με ολους ειναι δεμενος και τους εκτιμα, προτιμα να αποφασισουν οι ιδιοι ποιο ατομο θα φυγει. Τους εδωσε διωρια δυο ημερων.

Ε μετα ακολουθησαν συζητησεις τυπου:

Εγω τρεχω 2 δανεια αν χασω το μισθο παω φυλακη

Εγω εχω 3 παιδια αν χασω τη δουλεια θα πεινασουν

Εγω εχω το πατερα μυο αρρωστο και δε θα μπορει να συνεχισει την ταδε θεραπεια κλπ

Ε ενας-δυο ειχαν την αξιοπρεπη ειλικρινεια να πουν "και να απολυθω τι να κανω, θα περασω 1-2-3 μηνες με οτι εχω στην ακρη και θα κοιταξω να βρω αλλη δουλεια".

Ε οπως καταλαβαινεις την επομενη μερα ηταν ο πλουσιος της παρεας, και αν τολμουσε να πει "δε γινεται να φυγω" θα τον βλεπαν ολοι οι αλλοι με "τις παραπανω αναγκες" με μισο ματι.

Το τραγικο απλως ειναι οτι ο εργοδοτης εβαλε τους εργαζομενους να αποφασισουν.

Δημοσ.

Μια εταιρια που ειχε 40 υπαλληλους, και κοντευει να μεινει με 10, δυστυχως δε βλεπω να εχει και πολυ μελλον, ειτε με εκ περιτροπης, ειτε με απ' ευθειας απολυσεις.

Οποτε η γνωμη μου, ειναι να αρνηθεις, μπας και σε διωξουν και παρεις αποζημειωση, και να πας στην επομενη εστω και με λιγοτερα, αν τουλαχιστον βλεπεις οτι η επομενη εχει καποιο μελλον.

Δημοσ.

Δυσκολη περιπτωση. Δεν ξερω πως παει η δουλεια σας για να πω τη γνωμη μου. Απλα θα πω οτι απο τη στιγμη που δεν βγαινεις οικονομικα με τα 500 κατι να πας στην αλλη δουλεια που σε ζητανε και ας παιρνεις λιγοτερα (αλλα περισσοτερα απο την τωρινη σου). Αφου εχεις αυτη τη δυνατοτητα τοτε με κλειστα τα ματια αρπαζεις αυτην την "ευκαιρια".

12 χρονια ε? Ολοκληρη ζωη μιλαμε...πολυ δυσκολα...

Δημοσ.

Ολα αυτα στα πλαισια του κλασικου "αν δεν κανω κατι τωρα, τοτε θα κλεισει η επιχειρηση και θα χασουμε ολοι τη δουλεια μας"/"αυτη ειναι η τελευταια επιλογη" κλπ.

Συγκεντρωσε ο εργοδοτης τους εργαζομενους και ειπε το κλασικο ποιημα οτι για Χ,Υ λογους πρεπει αμεσα να απολυθει ενα ατομο και επειδη δε θελει να φανει κακος η να αδικησει καποιον εργαζομενο, διοτι με ολους ειναι δεμενος και τους εκτιμα, προτιμα να αποφασισουν οι ιδιοι ποιο ατομο θα φυγει. Τους εδωσε διωρια δυο ημερων.

σε φαση οτι του καθε εργοδοτη του τρεχουν απο τα μπατζακια και λεει το κλασσικο ετσι γιατι εχει βιτσια...του αρεσει να το λεει εναπραμα.

μα τις χιλιες μπανανιες!

Δημοσ.

Ετσι οπως το θετεις νομιζω σας συμφερει να δεχτειτε το εκ περιτροπης

Και μπορεις να βρεις και κατι αλλο παρτ-time παραλληλα

Δημοσ.

Παιδες αν διαβασετε ειπα οτι μιλησαμε μεταξυ μας κ ειπαμε η ολοι η κανενας(το αμφιβαλω βεβαια)

Περιμενουμε να γινει αυτη η συγκεντρωση να δουμε τι θα μας πει κ βλεπουμε.

Οντως 12 χρονια ειναι πολλα,12 χρονια τον εξυπηρετουσα με αμοιβη βεβαια αλλα αυτος εβγαζε μυρια κ τωρα μας φερεται ετσι.τωρα κ κατι μηνες αργει να μας πληρωσει κ οπως ειπα πριν την καλοκαιρινη αδεια δεν εχουμε πληρωθει.Απτην αλλη αφου δεν εχει δουλεια τι να κανει κ αυτος...

Δεν νομιζω να παει για κλεισιμο η εταιρια απλα θα κρατησει αυτους που του συμφερει,ετσι νομιζω...

Δημοσ.

σε φαση οτι του καθε εργοδοτη του τρεχουν απο τα μπατζακια και λεει το κλασσικο ετσι γιατι εχει βιτσια...του αρεσει να το λεει εναπραμα.

μα τις χιλιες μπανανιες!

Δεν ειπα αυτο. Απτην αλλη δυσκολα δεχομαι τον καθε εργοδοτη να το παιζει drama queen οταν η επιχειρηση του δεν παει καλα, για να εχει ευκολα πατηματα για περικοπες/απολυσεις/καθε ειδους "ΖΗΤΙΑΝΙΕΣ τις λεω εγω" απο τους υπαλληλους του. Τοσα χρονια που πηγαινε καλα δεν νομιζω να το διαλαλουσε στους εργαζομενους του με αναλογους τροπους των απολυσεων, πχ θεαματικες αυξησεις μισθων η ΕΣΤΩ paid υπερωριες. Σωστα?

Συνεπως Ελληνας εργοδοτης και drama queen ειναι de facto γραφικο και εκνευριστικο.

*Υπαρχουν ΠΑΝΤΟΤΕ εξαιρεσεις εργοδοτων, ευτυχως.

• Like 1
Δημοσ.

Ετσι οπως το θετεις νομιζω σας συμφερει να δεχτειτε το εκ περιτροπης

Και μπορεις να βρεις και κατι αλλο παρτ-time παραλληλα

κατι τετοιο σκεφτομουν κ εγω αλλα..

Δημοσ.

Αποτι ξερω ο εργοδοτης εχει το δικαιωμα να το κανει για 9 μηνες.

Αγαπητέ δυστυχώς χωρίς τη συγκατάθεσή σας μπορεί πλέον να γίνει αυτό.

Τα πράγματα είναι χειρότερα απ' ότι φαντάζεσαι, διότι το άρθρο 2 του Ν.3846/2010 όπως αυτό ισχύει σήμερα μετά τις τροποποιήσεις, μιλάει για 9 μήνες μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Δηλαδή αν σας επιβάλλει την εκ περιτροπής για 9 μήνες από τον Απρίλιο του 2012, μπορεί να τη συνεχίσει μέχρι και τον Σεπτέμβρη του 2013 δηλαδή 18 συνεχόμενους μήνες για σένα και όχι 9.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και να τους χαιρόμαστε.

ps. εκ περιτροπής σημαίνει κανονικό 8άωρο, απλά λιγότερες μέρες τη βδομάδα. Δεν έχει να κάνει με μερική απασχόληση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...