Alejandro Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Στον παλιό υπολογιστή μου είχα περάσει τα XP με CD και είχα μια άδεια χρήσης. Εκείνος ο υπολογιστής έχει παροπλιστεί και ανακυκλωθεί εδώ και χρόνια! Τώρα παρουσιάστηκε ανάγκη να περάσω τα XP σε έναν άλλο υπολογιστή. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ίδια άδεια ή θα μου τα βρει παράνομα; Αν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, από πού μπορώ να αγοράσω άδεια για XP;
antonl Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Αν το δισκάκι είναι κάποιο retail Windows XP disk, το εγκαθιστάς άφοβα. Αυτό στο οποίο σε περιορίζει είναι να υπάρχει μόνο μία εγκατάσταση ενεργή. Αν είναι κάποια OEM/DSP έκδοση, κανονικά δε μπορείς να τα περάσεις σε άλλα pc. Με μια μικρή επιφύλαξη αυτά μπας και μου διαφεύγει κάτι.
Alejandro Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Αν το δισκάκι είναι κάποιο retail Windows XP disk, το εγκαθιστάς άφοβα. Αυτό στο οποίο σε περιορίζει είναι να υπάρχει μόνο μία εγκατάσταση ενεργή. Αν είναι κάποια OEM/DSP έκδοση, κανονικά δε μπορείς να τα περάσεις σε άλλα pc. Με μια μικρή επιφύλαξη αυτά μπας και μου διαφεύγει κάτι. Τι εννοείς "ενεργή εγκατάσταση"; Το serial έχει χρησιμοποιηθεί μια φορά σε υπολογιστή που πλέον δεν υπάρχει/λειτουργεί. Το δισκάκι είναι ΟΕΜ και είχε αγοραστεί σκέτο, χωρίς υπολογιστή.
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Αν εχει περασει καιρος απο την τελευταια εγκατασταση το πιο πιθαν να εισαι ενταξει.
Alejandro Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Αν εχει περασει καιρος απο την τελευταια εγκατασταση το πιο πιθαν να εισαι ενταξει. Έχουν περάσει περίπου 4 χρόνια. Δεν είναι όμως λίγο ασαφές αυτό το κριτήριο; Δεν αμφισβητώ, απλά απορώ.
antonl Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Τι εννοείς "ενεργή εγκατάσταση"; Το serial έχει χρησιμοποιηθεί μια φορά σε υπολογιστή που πλέον δεν υπάρχει/λειτουργεί. Το δισκάκι είναι ΟΕΜ και είχε αγοραστεί σκέτο, χωρίς υπολογιστή. Εννοώ ότι αν είναι retail, δε μπορεί να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα το ίδιο key σε 2 pc. Κανονικά η OEM άδεια δε μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο pc και OEM key μπορεί να δωθεί μόνο με την αγορά υπολογιστή. Πρακτικά δεν ξέρω αν έχεις πρόβλημα.
alexzzz Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Κανονικά η OEM άδεια δε μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο pc και OEM key μπορεί να δωθεί μόνο με την αγορά υπολογιστή. Πρακτικά δεν ξέρω αν έχεις πρόβλημα. Και πρακτικά δεν έχεις.
antonl Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Και πρακτικά δεν έχεις. Yep, κι εγώ αυτό πιστεύω αλλά δεν ξέρω τι παίζει αν είχαν γίνει X online ενεργοποιήσεις με συγκεκριμένο hardware και τώρα πάει να τα ενεργοποιήσει με άλλο.
alexzzz Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Yep, κι εγώ αυτό πιστεύω αλλά δεν ξέρω τι παίζει αν είχαν γίνει X online ενεργοποιήσεις με συγκεκριμένο hardware και τώρα πάει να τα ενεργοποιήσει με άλλο. 1 φορά έχω ακούσει για πρόβλημα από γνωστό μου που μόλις έμαθε πως κάνουμε format έκανε για ψύλλου πήδημα. Στα 20 format μέσα σε ένα μήνα δεν το άφηνε να τα ενεργοποιήσει άλλο ηλεκτρονικά παρά μόνο με τηλέφωνο.
spinemm Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Yep, κι εγώ αυτό πιστεύω αλλά δεν ξέρω τι παίζει αν είχαν γίνει X online ενεργοποιήσεις με συγκεκριμένο hardware και τώρα πάει να τα ενεργοποιήσει με άλλο. Απλα την κανει μεσω τηλ και στην ερωτηση πως και γιατι τους λεει οτι εκανε αναβαθμιση σε καποια απο τα Parts του Η/Υ!!
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Προχωρα αφοβα...Δεν θα εχεις προβλημα!!!
At0m0 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Στον παλιό υπολογιστή μου είχα περάσει τα XP με CD και είχα μια άδεια χρήσης. Εκείνος ο υπολογιστής έχει παροπλιστεί και ανακυκλωθεί εδώ και χρόνια! Τώρα παρουσιάστηκε ανάγκη να περάσω τα XP σε έναν άλλο υπολογιστή. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ίδια άδεια ή θα μου τα βρει παράνομα; Αν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, από πού μπορώ να αγοράσω άδεια για XP; Εξαρτάται από το πόσες φορές είχες κάνει αλλαγή hardware στον παλιό H/Y. 1) Αν δεν τον είχες πειράξει ποτέ και απλά τον "σούταρες", τότε ναι, μπορείς να κάνεις νέα εγκατάσταση σε εντελώς νέο hardware και θα σου κάνει ενεργοποίηση κανονικά. 2) Αν στον προηγούμενο Η/Υ είχες αλλάξει π.χ. CPU ή motherboard ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή που τα XP την θεώρησαν "σημαντική" και έχουν κάνει ήδη δεύτερη ενεργοποίηση, τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα νόμιμο με αυτό το CD. Λοιπές ενεργοποιήσεις που ζήτησαν τα XP στον παλιό Η/Υ χωρίς σημαντική αλλαγή στο hardware δεν μετράνε. Αν νομίζεις ότι σε εμπίπτεις στην περίπτωση (1) και παρόλα αυτά μετά την νέα εγκατάσταση δεν σου κάνει ενεργοποίηση, τότε, κάτι δεν ξέρεις για τον παλιό σου Η/Υ ή κάπου αλλού έχει ήδη χρησιμοποιηθεί αυτό το CD. Τα παραπάνω ισχύουν σίγουρα (δοκιμασμένο) για OEM CDs. Επίσης, φήμες λένε ότι ισχύει αυτό που γράφει ο "spinemm". Δεν έχω προσωπική πείρα σε αυτή την διαδικασία καθώς δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα μπορούσα με άνεση να πω τηλεφωνικά σε κάποιον ότι π.χ. "μα εγώ άλλαξα μόνο μια κάρτα γραφικών και τώρα δεν μου κάνει ενεργοποίηση" και να έχω πάρει νέο Η/Υ Διόρθωση Αντί για "Αν νομίζεις ότι σε εμπίπτεις στην περίπτωση (2)" το σωστό είναι "Αν νομίζεις ότι σε εμπίπτεις στην περίπτωση (1)" Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2012 από At0m0
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Επίσης, φήμες λένε ότι ισχύει αυτό που γράφει ο "spinemm". Δεν έχω προσωπική πείρα σε αυτή την διαδικασία καθώς δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα μπορούσα με άνεση να πω τηλεφωνικά σε κάποιον ότι π.χ. "μα εγώ άλλαξα μόνο μια κάρτα γραφικών και τώρα δεν μου κάνει ενεργοποίηση" και να έχω πάρει νέο Η/Υ Στην τηλεφωνικη ενεργοποιηση δεν μιλας με ανθρωπο αλλα με "μηχανη" που σου λεει κι ολας οτι δεν γινεται συλλογη προσωπικων πληροφοριων !!!!!
Alejandro Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Εξαρτάται από το πόσες φορές είχες κάνει αλλαγή hardware στον παλιό H/Y. 1) Αν δεν τον είχες πειράξει ποτέ και απλά τον "σούταρες", τότε ναι, μπορείς να κάνεις νέα εγκατάσταση σε εντελώς νέο hardware και θα σου κάνει ενεργοποίηση κανονικά. 2) Αν στον προηγούμενο Η/Υ είχες αλλάξει π.χ. CPU ή motherboard ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή που τα XP την θεώρησαν "σημαντική" και έχουν κάνει ήδη δεύτερη ενεργοποίηση, τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα νόμιμο με αυτό το CD. Λοιπές ενεργοποιήσεις που ζήτησαν τα XP στον παλιό Η/Υ χωρίς σημαντική αλλαγή στο hardware δεν μετράνε. Αν νομίζεις ότι σε εμπίπτεις στην περίπτωση (2) και παρόλα αυτά μετά την νέα εγκατάσταση δεν σου κάνει ενεργοποίηση, τότε, κάτι δεν ξέρεις για τον παλιό σου Η/Υ ή κάπου αλλού έχει ήδη χρησιμοποιηθεί αυτό το CD. Τα παραπάνω ισχύουν σίγουρα (δοκιμασμένο) για OEM CDs. Επίσης, φήμες λένε ότι ισχύει αυτό που γράφει ο "spinemm". Δεν έχω προσωπική πείρα σε αυτή την διαδικασία καθώς δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα μπορούσα με άνεση να πω τηλεφωνικά σε κάποιον ότι π.χ. "μα εγώ άλλαξα μόνο μια κάρτα γραφικών και τώρα δεν μου κάνει ενεργοποίηση" και να έχω πάρει νέο Η/Υ Τη συγκεκριμένη άδεια την είχα χρησιμοποιήσει μια φορά όταν τα εγκατέστησα πρώτη φορά και δεν θυμάμαι καν αν του είχα κάνει κάποιο format. Σίγουρα όμως δεν είχα αλλάξει ούτε επεξεργαστή, ούτε μητρική. Είμαι δηλαδή στην 1η περίπτωση που αναφέρεις. Να συμπεράνψ δηλαδή ότι η ίδια άδεια ισχύει για 2 ενεργοποιήσεις σε διαφορετικά μηχανήματα; Όπως και να έχει θα το δοκιμάσω και βλέπουμε... Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα