xlomo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 λοιπόν, έχω ένα Droppable div και θέλω διαφορετικά Draggable divs το καθένα από τα οποία να έχει δικό του title, Μπορεί κάποιος να μου δείξει πως από το drop event μπορώ να δω πιο ακριβώς draggable div χρησιμοποιήθηκε ? το site του jquery δεν βοήθησε καθόλου. και σε ό,τι παραδείγματα έχω δει υπάρχει μόνο 1 droppable div και 1 draggable. Πραγματικά το write less do more μότο του Jquery απλά είναι ανέκδοτο.
defacer Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Εγώ πάλι νομίζω ότι το site βοηθάει: http://jqueryui.com/demos/droppable/ Events => drop This event is triggered when an accepted draggable is dropped 'over' (within the tolerance of) this droppable. In the callback, $(this) represents the droppable the draggable is dropped on. ui.draggable represents the draggable. Με συγχωρείς αλλά δε φταίει το jQuery για τα δικά σου shortcomings. Όλοι θα προτιμούσαμε να διαβάζει τη σκέψη μας και να γράφει μόνο του κώδικα αλλά δε χρειάζεται να γινόμαστε αχάριστοι.
xlomo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 To παράδειγμα είναι με 1 draggable div, και ναι είναι κατανοητό, αν όμως προσθέσω δευτερο το drag-drop effect σε αυτό δεν δουλεύει.
defacer Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Επίσης να προσθέσω και το πώς μπορείς μόνος σου να ανακαλύψεις τι πρέπει να κάνεις ακόμα κι αν δεν το λέει το documentation. Πας στη σελίδα με το online demo και βλέπεις ότι το droppable συντάσσεται όπως λέει στο παράδειγμα: >$(function() { $( "#draggable" ).draggable(); $( "#droppable" ).droppable({ drop: function( event, ui ) { // blah blah we don't care } }); }); Ανοίγεις κονσόλα και το αντικαθιστάς με δικό σου κώδικα δίνοντας >$("#droppable").droppable({ drop: function() { console.log (arguments); }}); Κάνεις ένα drop και βλέπεις ότι το drop callback σου έχει πάρει 2 arguments. Κάνεις expand να δεις τι έχουν μέσα αυτά τα 2 και what do you know? Edit: Απο κει και πέρα δεν ξέρω γιατί δεν δουλεύει αυτό που περιγράφεις. Προφανώς κάτι κάνεις λάθος, γιατί έχω κάνει ο ίδιος ένα image management interface με δύο droppables, δυναμικό αριθμό draggables, δυνατότητα μεταφοράς από το ένα droppable στο άλλο και reordering μέσα στο ίδιο droppable και δούλευε μια χαρά.
xlomo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 defacer είμαι νέος στο web και χωρίς IDE η υπομονή μου εξαντλείται γρήγορα. Το έλυσα το πρόβλημα με τα πολλαπλά div με το να δηλώσω στα div ίδια κλάση και να την κάνω draggable (κάτι που θα επρεπε να δείχνει το site αντί για το παράδειγμα με το draggable id) Η κονσόλα που δείχνεις στο screenshot από τι browser είναι ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα