Προς το περιεχόμενο

εξωτερικος σκληρος

panagiotisspu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα παιδια εχω ενα ιμακ εχω συνδεση εναν εξωτερικο σκληρο τν διαβαζει,βλεπω τα αρχεια μου κανονικα..θελω να περασω καποια καινουργια αλλα δεν τα περναει,θελω να διαγραψω κατι αλλα δεν το διαγραφει γιατ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν εχεις ορεξη να βοηθησεις βοηθας ...αλλιως της ειρωνειες σου αλλου....παρε και +1 απο εμενα ...για την αμεση απαντηση σου

Δε σε ειρωνεύεται. Πραγματικά αυτό είναι το πρόβλημα.

Οι σκληροί δίσκοι φορμάρονται την πρώτη φορά που τους χρησιμοποιείς (είτε είναι προ-φορμαρισμένοι) σύμφωνα με κάποιο σύστημα τακτοποίησης αρχείων (δε θα μπω σε λεπτομέρειες). Για τα Windows το σύστημα αυτό είναι το NTFS. Για τα Mac νομίζω λέγεται Mac OS Extended (ή κάπως έτσι).

Τα Mac μπορούν να διαβάσουν δίσκους φορμαρισμένους σε NTFS, αλλά δεν μπορούν να τους τροποποιήσουν, παρά με τη βοήθεια εξτρά λογισμικού που υπάρχει για αυτή ακριβώς τη δουλειά. Έχω καιρό να ασχοληθώ με αυτά τα προγράμματα, οπότε δεν ξέρω τι κυκλοφορεί σήμερα και τι είναι καλύτερο. Κάποια ήταν εμπορικά και κάποια δωρεάν. Ονόματα που θυμάμαι: NTFS-3G, Tuxera και άλλα τέτοια.

Είτε λοιπόν φορτώνεις ένα από αυτά τα προγράμματα και ο δίσκος λειτουργεί (αν και έχω ακούσει ότι σε κάποιους δημιουργούνται προβλήματα ή γενικά μειωμένες ταχύτητες), είτε φορμάρεις (διαγράφεις πλήρως το δίσκο και ξαναφτιάχνεις το σύστημα αρχειοθέτησης) το δίσκο ώστε να είναι συμβατός με Mac. Βέβαια, το τελευταίο συνεπάγεται ότι δε θα είναι συμβατός με Windows.

Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιείς για αυτό το τελευταίο είναι το Disk Utility (είναι στο Applications / Utilities, αλλά πιο εύκολο είναι να το βρεις γράφοντας το όνομά του στο Spotlight).

Δεν ειρωνεύτηκα. Το πρόβλημα είναι πιθανώς ότι ο δίσκος είναι ntfs, όπου το mac os έχει δυνατότητα μόνο ανάγνωσης κι όχι εγγραφής. Μερικά στικάκια έχουν διακοπτάκι που περιορίζει την εγγραφή, αλλά δεν έχω δει να υπάρχει κάτι τέτοιο στους δίσκους.

ετσι οπως το ειεπς σαν ειρωνια το πηρα..εξηγησε μιτ τι ακριβως να κανω..για να τν δεχτει το ιμακ..??και συγνωμη..

Τι λειτουργικό σύστημα έχεις στο mac; (10.6.X snow leopard ή 10.7.X lion); Υπάρχουν προγραμματάκια που εγκαθίστανται στο mac και κάνουν τη δουλειά... αλλά τα περισσότερα δεν είναι free... πχ αυτό http://www.macupdate.com/app/mac/26288/ntfs-for-mac-os-x

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...