Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το λοιπον βαζω καλωδιο στην κιθαρα και συνδεω κατευθειαν στο pc ...

απο το guitar rig ακουω μονο στατικο θορυβο οτι και να κανω, οτι ρυθμισεις και αν βαλω...

οποτε η ερωτηση ειναι:

παιζει να μην εχω πατησει κατι στο guitar rig ή χρειαζομαι κατι σε hardware...?

thanks

Δημοσ.

Δεν χρειάζεσαι κανένα ίντερφεις. Απλά σιγουρέψου ότι έχεις ρυθμίσει την κάρτα ήχου σου να "ακούει" από το line in και όχι από την είσοδο του μικροφώνου σου (δεξί κλικ στο εικονίδιο με το ηχειάκι στην τάσκμπαρ -> ρυθμίσεις ηχογράφησεις ή κάτι τέτοιο). Το guitar rig το τρέχεις stand alone ή σαν vst plugin σε κάποιο sequencer (πχ Nuendo, Cubase κλπ)?

Δημοσ.

Δεν χρειάζεσαι κανένα ίντερφεις. Απλά σιγουρέψου ότι έχεις ρυθμίσει την κάρτα ήχου σου να "ακούει" από το line in και όχι από την είσοδο του μικροφώνου σου (δεξί κλικ στο εικονίδιο με το ηχειάκι στην τάσκμπαρ -> ρυθμίσεις ηχογράφησεις ή κάτι τέτοιο). Το guitar rig το τρέχεις stand alone ή σαν vst plugin σε κάποιο sequencer (πχ Nuendo, Cubase κλπ)?

τα παντα εχω κανει σε ρυθμισεις και σε ολες τις τρυπες το εχω βαλει [το καλωδιο]

αλλα οσο και να γρατζουναω το κιθαρονι δεν υπαρχει ηχος [στην καλυτερη στατικος θορυβος]

ναι το GR ειναι standalone

οποτε ξαναρωταω

υπαρχει περιπτωση να μην εχω πατησει τα καταληλα κουμπια...? :fear:

Δημοσ.

Πάμε με τη σειρά:

1) Είσαι σίγουρος ότι μαγνήτες/καλώδιο/ποτενσιόμετρα είναι οκ; Δηλαδή σε ενισχυτή η κιθάρα σου παίζει κανονικά;

2) Ο αντάπτορας από μεγάλο καρφί σε μικρό είναι και αυτός τσεκαρισμένο ότι δεν έχει πρόβλημα; Σύνδεσε κάποια άλλη πηγή ήχου για να το τσεκάρεις.

3) Στα windows είναι ενεργοποιημένο το line in (μπλε υποδοχή) στην ηχογράφηση;

4) Παίζεις με ASIO drivers ή τους απλούς της κάρτας σου;

Δημοσ.

Πάμε με τη σειρά:

1) Είσαι σίγουρος ότι μαγνήτες/καλώδιο/ποτενσιόμετρα είναι οκ; Δηλαδή σε ενισχυτή η κιθάρα σου παίζει κανονικά;

2) Ο αντάπτορας από μεγάλο καρφί σε μικρό είναι και αυτός τσεκαρισμένο ότι δεν έχει πρόβλημα; Σύνδεσε κάποια άλλη πηγή ήχου για να το τσεκάρεις.

3) Στα windows είναι ενεργοποιημένο το line in (μπλε υποδοχή) στην ηχογράφηση;

4) Παίζεις με ASIO drivers ή τους απλούς της κάρτας σου;

1) δεν εχω ενισχυτη

2) ειναι μεγαλο καρφι που γινεται μικρο [με εναν κυκλο στο]

3 τα παντα ολα [ετσι και αλλιως αναγνωριζει το line in αυτοματα]

4) οταν κλικαρω το asio, νεκρωνουν τα παντα στο GR και με αφηνει να διαλεξω μονο απο τα device του GR

Δημοσ.

Άρα ακόμα δεν ξέρουμε αν το πρόβλημα είναι στην κιθάρα σου, στο καλώδιο, στον αντάπτορα, στις ρυθμίσεις των windows ή στις ρυθμίσεις του GR... Nice. Προσπάθησε με διάφορους τρόπους να τσεκάρεις ένα ένα τα επί μέρους ότι δουλεύουν (πχ πήγαινε κιθάρα-καλώδιο σε φίλο σου με ενισχυτή και τσέκαρε ότι παίζει), για να δούμε γιατί δεν δουλεύει.

Δημοσ.

Άρα ακόμα δεν ξέρουμε αν το πρόβλημα είναι στην κιθάρα σου, στο καλώδιο, στον αντάπτορα, στις ρυθμίσεις των windows ή στις ρυθμίσεις του GR... Nice. Προσπάθησε με διάφορους τρόπους να τσεκάρεις ένα ένα τα επί μέρους ότι δουλεύουν (πχ πήγαινε κιθάρα-καλώδιο σε φίλο σου με ενισχυτή και τσέκαρε ότι παίζει), για να δούμε γιατί δεν δουλεύει.

εσυ σε asio το εχεις ή shared...?

Δημοσ.

Εγώ είμαι σε μακ. =ρ

Γενικά καλό είναι να δουλεύεις σε ASIO, εφόσον υποστηρίζεται από την κάρτα σου. Αν δεν έχει η κάρτα σου ASIO drivers, υπάρχει και το ASIO4all.

Δημοσ.

Εγώ είμαι σε μακ. =ρ

Γενικά καλό είναι να δουλεύεις σε ASIO, εφόσον υποστηρίζεται από την κάρτα σου. Αν δεν έχει η κάρτα σου ASIO drivers, υπάρχει και το ASIO4all.

σταδιαλα :-(

Δημοσ.

Μαλλον φταιει το ανταπτορακι με ενα μαυρο κυκλο (Mono) γιατι συνηθως οι καρτες ηχου των PC εχουν προβλημα με το 1 κυκλο (Μono) και δεχεται με 2 κυκλους δηλ Stereo

Αν εχεις παρατηρησει οταν αγοραζεις μικροφωνα για PC βλεπεις οτι εχουν στο 3,5mm jack εχει δυο μαυρους κυκλους.

Οποτε αγορασε καλου κακου ανταπτορακι απο 6,3mm Jack μεγαλο σε 3,5mm Stereo, ξερω οτι δεν ειναι Stereo η πηγη της κιθαρας αλλα θα παιξει κανονικα.

Και καλου κακου δες αν εισαι οκ στις ρυθμισεις ASIO4ALL δες το screenshot αν θες

post-124882-0-70378900-1326290693_thumb.jpg

Δημοσ.

Σωστά όλα αυτά, απλά αντί για microphone επιλέγεις παντού το line input (line in - αυτό με τον γαλάζιο δακτύλιο). Τώρα για τον στέρεο αντάπτορα δεν το είχα ξανακούσει, εγώ πάντα με μόνο δούλευα, αλλά δεν χάνεις τίποτα φοβέρο (<1 ευρώ) να δοκιμάσεις.

Δημοσ.

Καλου κακου ας το δοκιμασει και στην κοκκινη θυρα που ειναι για microphone γιατι μπορει τοιχον το σημα εισοδου στην κιθαρα να ειναι παρα πολυ χαμηλο και το line in μπορει τοιχον να μην το ενισχυσει πολυ το σημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...