Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενταξει ειναι υποκειμενικο το θεμα, αλλα με το μηχανικο η πρωτη τζουρα που θα παρεις θα ειναι διαφορετικη απο την τελευταια, δεν μπορω να καταλαβω πως βολευει καποιους αυτο... κουβεντα κανουμε... να ΄χαμε να λεγαμε...

• Απαντ. 11,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

@discoboyminimal Η αληθεια ειναι οτι εκτος του στυλ ουτε εγω βλεπω καποιο θετικο..Η αισθηση οντως ειναι πολυ καλη του να κρατας το μηχανικο απο το να κρατας μια γκουμουτσα αλλα Δεν μπορω ουτε να καταλαβω τι παραπανω δινει απο ενα ηλεκτρονικο,ουτε το τι τδιαφορα μπορει να εχει ενα απλο των 50 ευρω με ενα purge των 300 ,ωστε να δικαιολογειται η περιουσια που δινεις..Αλλα βρηγα το coilart mage με τον ατμοποιητη του και 2 vtc5a(με καμια 10αρια κυκλους η καθεμια) με 45 ευρω απο φιλο,και ηθελα να δοκιμασω..Οποτε τωρα απλα πειραματιζομαι για να δω τι συρμα πρεπει να βαλω για να παιξει οπως πρεπει

Δημοσ.

Οπτικα και εμενα μαρεσει περισοοτερο μια σωληνα, εχει βγει ενα μοντακι που θελω να παρω καποια στιγμη το οποιο ειναι σωληνα μονομπαταρη και μπορει να αλλαξεις και τα watt ,

Uwell Nunchaku 80W

Δημοσ.

ε ναι φαντασου οτι θεωρητικα  η μπαταρια ξεκιναει απο τα 4.2 volt (+vdrop που εχεις αναλογος τα υλικα του μηχανικου +το vdrop της αντιστασης). με την πρωτη πρωτη τζουρα εσυ εχεις στον ατμο ~4v και οσο ρουφας τοσο πεφτουν τα volt.

εμενα με βολευει μεχρι ενα σημειο. οταν αρχησεις να κουβαλας ομως 3 χ 18650 για να βγαζεις την μερα και καθε τρεις και λιγο αλλαζεις μπαταρια , σε κοσμο , εξω , στη δουλεια κλπ.. κατανταει μη πρακτικο.

το μονο θετικο που εχει ειναι τα 'καλυτερα' ρευματα γιατι περνεις καθαρο dc. ενω ακομα και στις TOP πλακετες , (dna ,yihi) δεν μπορουν να φτασουν αυτο το επιπεδο (οχι οτι το καταλαβαινεις βεβαια..)

απο τα παλια mod , που εβγαζαν pwm ναι εχουν καλυτερη τζουρα τα μηχανικα. αλλα απο τα συγχρωνα με dc-dc converter , δεν νομιζω να μπορεις να ξεχωρισεις διαφορα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Karamol3golas είπε

@discoboyminimal Η αληθεια ειναι οτι εκτος του στυλ ουτε εγω βλεπω καποιο θετικο..Η αισθηση οντως ειναι πολυ καλη του να κρατας το μηχανικο απο το να κρατας μια γκουμουτσα αλλα Δεν μπορω ουτε να καταλαβω τι παραπανω δινει απο ενα ηλεκτρονικο,ουτε το τι τδιαφορα μπορει να εχει ενα απλο των 50 ευρω με ενα purge των 300 ,ωστε να δικαιολογειται η περιουσια που δινεις..Αλλα βρηγα το coilart mage με τον ατμοποιητη του και 2 vtc5a(με καμια 10αρια κυκλους η καθεμια) με 45 ευρω απο φιλο,και ηθελα να δοκιμασω..Οποτε τωρα απλα πειραματιζομαι για να δω τι συρμα πρεπει να βαλω για να παιξει οπως πρεπει

26αρη awg , 24αρη ισως. kanthal , ss. η μετα πας σε nichrome ni80 , parallel. γενικα με αυτες τις μπαταριες (τον ατμο δεν τον ξερω) μπορεις να παιξεις και καλο θα ηταν με μηχανικο σε ευρος 0.4-0.5 με 0.8Ω μαξ.

επισης προσοχη στις μπαταριες. αν εχουν κανα σκισιματακι στο wrap , δεν την χρησιμοποιεις. κατευθειαν re-wrap. δεν θες αυτο το πραγμα να βραχυκυκλωσει στα χερια σου

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, discoboyminimal είπε

26αρη awg , 24αρη ισως. kanthal , ss. η μετα πας σε nichrome ni80 , parallel. γενικα με αυτες τις μπαταριες (τον ατμο δεν τον ξερω) μπορεις να παιξεις και καλο θα ηταν με μηχανικο σε ευρος 0.4-0.5 με 0.8Ω μαξ.

επισης προσοχη στις μπαταριες. αν εχουν κανα σκισιματακι στο wrap , δεν την χρησιμοποιεις. κατευθειαν re-wrap. δεν θες αυτο το πραγμα να βραχυκυκλωσει στα χερια σου

Σε builds ομως με τετοιο ευρος ohm δεν αργει ακομα περισσοτερο το ramp up(γιατι εχω δοκιμασει παλαιοτερα και θυμαμαι να βαζω 5+βολτ σε τετοια build..)?Το μονο που μου φανηκε καλο ειναι prallel 24αρι ss430 10 σπειρες που βγηκε κοντα στα 0.19..Θεωρητικα το n80 ιδιες σπειρες και διαμετρο παραλληλο θα βγει κοντα στα 0.25 που μου φαινεται καλα..Εκτος αν δεν ισχυει το 1ο που λεω..Ο ατμοποιητης παιζει σαν τον tsunami/kennedy,παρομοιο ντεκ και αερα..

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Karamol3golas είπε

Σε builds ομως με τετοιο ευρος ohm δεν αργει ακομα περισσοτερο το ramp up(γιατι εχω δοκιμασει παλαιοτερα και θυμαμαι να βαζω 5+βολτ σε τετοια build..)?Το μονο που μου φανηκε καλο ειναι prallel 24αρι ss430 10 σπειρες που βγηκε κοντα στα 0.19..Θεωρητικα το n80 ιδιες σπειρες και διαμετρο παραλληλο θα βγει κοντα στα 0.25 που μου φαινεται καλα..Εκτος αν δεν ισχυει το 1ο που λεω..Ο ατμοποιητης παιζει σαν τον tsunami/kennedy,παρομοιο ντεκ και αερα..

οχι απαραιτητα, τα Ω δεν λενε και πολλα, το παχος του συρματος, το coil και το υλικο κανουν την ολη διαφορα.

ας πουμε εγω τωρα τελευταια παιζω πολυ με ni80. 0.4mm με παραλληλη αντισταση και 4mm πυρηνα. το ramp up , ειναι πολυ καλο σε σχεση με single coil (ss, kanthal) των 26awg και κατω.

ξεκινα με παραλληλο και βλεπεις. νομιζω θα σου κατσει καλα.

επισης εχε στο νου σου οτι οι μπαταριες που εχεις ειναι καλες 25Α continuous. αλλα μπορουν και burst 30-35A. εγω ομως δεν θα επαιζα κατω απο 0.15Ω σ αυτες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, discoboyminimal είπε

οχι απαραιτητα, τα Ω δεν λενε και πολλα, το παχος του συρματος, το coil και το υλικο κανουν την ολη διαφορα.

ας πουμε εγω τωρα τελευταια παιζω πολυ με ni80. 0.4mm με παραλληλη αντισταση και 4mm πυρηνα. το ramp up , ειναι πολυ καλο σε σχεση με single coil (ss, kanthal) των 26awg και κατω.

ξεκινα με παραλληλο και βλεπεις. νομιζω θα σου κατσει καλα.

επισης εχε στο νου σου οτι οι μπαταριες που εχεις ειναι καλες 25Α continuous. αλλα μπορουν και burst 30-35A. εγω ομως δεν θα επαιζα κατω απο 0.15Ω σ αυτες.

Και γω κατι τετοιο σκεφτομουν,βασικα δεν θα ηθελα κατω απο 0.17-0.18 που ειναι τα 25amp για δικους μου λογους..Επισης μια ερωτηση που δεν βρισκω πουθενα απαντηση..Στα συρματα με μεταβλητη αντισταση λογω θερμοκρασιας,μετραω την αντισταση πριν η μετα τιο dry burn?Γιατι καποιες αρχικα εχουν 0.13 και μετα 0.18..Θεωρητικα αν αφηξσω το coil να κρυωσει θα ξαναπεσει,αλλα ο χρονος για να ξαναπαει τοσο ειναι μηδαμηνος,ειναι αμελητεος ομως?

Δημοσ.

να σου πω την αληθεια δεν ξερω.

γενικα μετραω κρυα την αντισταση πριν το dry burn σε κανθαλ.κανεις dry burn σε ni80?εγω δεν κανω σε κανενα αλλο εκτος του κανθαλ πλεον.

στα συρματα που παιζει αρκετα η τιμη αντισταση τους σε αναλογια με την θερμοκρασια τους , πρωτα τα στηνω , μετα τα βαμβακωνω και μετα τα ποτιζω. στην συνεχεια τα μετραω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, discoboyminimal είπε

να σου πω την αληθεια δεν ξερω.

γενικα μετραω κρυα την αντισταση πριν το dry burn σε κανθαλ.κανεις dry burn σε ni80?εγω δεν κανω σε κανενα αλλο εκτος του κανθαλ πλεον.

στα συρματα που παιζει αρκετα η τιμη αντισταση τους σε αναλογια με την θερμοκρασια τους , πρωτα τα στηνω , μετα τα βαμβακωνω και μετα τα ποτιζω. στην συνεχεια τα μετραω

Στο κανθαλ δεν αλλαζει ετσι και αλλιως,η αν αλλαξει ελαχιστα..Στο ν80 και το ss θελει επισης dry burn για να δεις για hotspot κλπ,απλα κανεις σε πολυ λιγα βατ,κατ εμε κοντα στα 2 βολτ,ισα ισα να αρχιζει να βγαζει καπνο οταν κανεις pulse ..Το φτιαχνεις και αρχικα παιρνει ενα χρυσο χρωμα,ανεβαζεις λιγο τα βατ,ξανακανεις dry burn και παιρνει ενα μπλε χρωμα,που εκει παιρνεις την καλη γευση(η εστω και στο χρυσο..)..αν μαυρισει την εκαψες πολυ..

Αυτο το βιντεο τα λεει αρκετα καλα

https://www.youtube.com/watch?v=c9C1JJOshB8&t

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια.  Ενας φιλος μου πουλαει ενα μοντακι με al85 και zeus atomizer  30 €.  Ειναι σε καλη κατάσταση  αλλα το θεμα μου ειναι,  αξιζει να δωσω αυτα τα λεφτα για αυτο το μοντακι; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Επεξ/σία από Lolipos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εισαι αρχαριος ναι αξιζει ο διας για πρωτος επισκευασιμος αλλα μολις μπεις λιγο στη επισκευασιμη φαση παιζει να θελεις κατι καλυτερο σε γευση.

@Karamol3golas εγω την υπολογιζω αφου εχει μπει το βαμβακι μεσα. Δε ξερω αν ειναι σωστο βεβαια.

Επεξ/σία από nrkmaiden
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Lolipos είπε

Καλησπερα παιδια.  Ενας φιλος μου πουλαει ενα μοντακι με al85 και zeus atomizer  30 €.  Ειναι σε καλη κατάσταση  αλλα το θεμα μου ειναι,  αξιζει να δωσω αυτα τα λεφτα για αυτο το μοντακι; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Ο ατμοποιητης είναι σχετικά κομπλέ.

Το μοντακι από την άλλη δεν είναι και ότι καλύτερο. Αν το έχει σε καλή κατάσταση, οκ. Αλλά γενικά να ξέρεις ότι δεν είναι και πολύ αξιόπιστο.

Επεξ/σία από panossar95
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα φωτα σας παιδια:

Μετα απο 2+ χρονια με το pico & Nautilus Mini με 1.8 αντιστασεις, ειπα να αναβαθμιστω.

Μου εδωσαν (με εξαιρετικες συστασεις) τον Vaporesso VeCo Tank με 0.4 & 0.5 αντιστασεις.

Και οι δυο αντιστασεις μου καινε τα χειλια, το στομιο ειναι πολυ κοντα στην βαση, και η γευση σαν λαδι χαλια μαυρα. Η δε καταναλωση στα υψη = ασυμφορη.

Τα υγρα ειναι PULP και στον Ναυτιλο ηταν εξαιρετικα ολα. Μειωσα και τα watt και λιγο βελτιωθηκε το θεμα, αλλα δεν λυθηκε.

Ετσι τον παροπλισα τον Vaporesso και πισω στα παλια.

Στο μαγαζι μου ειπαν οτι ειναι αδυνατα ολα αυτα,  και οτι εχουν πουλησει εκατονταδες με μηδεν προβληματα.

Αν καποιος μπορει να σχολιασει .... καμια ιδεα .... κατι ...

Ευχαριστω.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...