Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με δύο διαφορετικά υγρά(άλλη μάρκα,άλλη περιεκτηκότητα νικοτίνης και vg/pg το καθένα) και μου το έκανε και τις δύο φορές.

Όταν το πάω πχ. στα 17watt,σταματάει να "μπουκώνει"(το έχω και αυτό το πρόβλημα,άλλες φορές ρουφάω και βγάζει ατμό ενώ άλλες όχι) και λειτουργεί πιο ομαλά,αλλά σταγόνες εξακολουθεί να πετάει.

Επειδή αυτή τη στιγμή δεν το έχω μπροστά μου για να σας πω για τα volt,αργότερα που θα το έχω θα ενημερώσω.

Σύρμα έχω kanthal(έτοιμες αντιστάσεις όμως).Υγρό τώρα έχω αυτό: http://www.e-smokers.gr/shop/ygra-anaplirwsis/e-liquids/liqua-mix-10ml-banana-cream/

• Απαντ. 11,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ξεβίδωσε τον ατμοποιητή σου από τη βάση κλείσε το στόμιο καλά με μία χαρτοπετσέτα και τίναξέ τον όπως κατεβάζουμε το θερμόμετρο να φύγει τυχόν υπερβολική ποσότητα υγρού που βρίσκεται στο χώρο της αντίστασης.

Αν συνεχίζει να το κάνει τότε φταίει ή το υγρό ή η το πιο πιθανό η αντίσταση.Βάλε μία με λίγα watt π.χ. 0,5 ,  0,6 ή 0,7 που αρπάζουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Edit.Το παραπάνω είναι ένα καλό τιπ για να καθαρίζει ο χώρος ειδικά κάτω από την αντίσταση από υγρό που συσωρεύεται καμιά φορά στην εισαγωγή αέρα γουργουρίζει ο ατμοποιητής όταν εισπνέουμε και μας νευριάζει. :)

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά τα υγρά της liqua δεν είναι και τα τοπ αλλά δεν νομίζω να φταίει αυτό. Κάτι παίζει με τα βατ/βολτ σου. Όταν μας πεις τα βολτ ίσως βρούμε το θέμα. Περιμένουμε :)

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι.

Στα 15watt που προσπαθώ να ατμίζω,γράφει 5.05v.

Μείωσα στα 7 watt όπως μου προτείνατε και έγραφε 3.24v.Στα 7 watt,κατά 90% το πρόβλημα διορθώθηκε.Μένει ένα 10% να το χρησιμοποιήσω περισσότερο χρόνο για να επιβεβαιώσω τελικά αν δεν πετάει καθόλου υγρό.Δηλαδή,να ατμίζω στα 7watt;

Να σημειώσω επίσης,αν έχει σημασία,πως όταν το ξανά πήγα στα 15watt(μετά τα 7watt) τα βολτ ήταν 4,74 και όχι 5.05 που ήταν αρχικά.

• Like 1
Δημοσ.

Πηγαίνετε το εκεί που θα γράφει 4βολτ. Εκεί είναι το σωστό κανονικά. Να παίζεις από 3.80 μέχρι 4.00 και λίγο παραπάνω. Για αυτό μάλλον είχες το πρόβλημα. Τα 5 ήταν πάρα πολύ. Πρέπει να είσαι γύρω στο 11-12 για δοκίμασε να δεις και αστο όταν θα λέει 4 βολτ. :) Ελπίζω να βοηθησαμε. Ενημέρωσε μας πάλι όταν θα είσαι στα 4 βολτ για το πώς συμπεριφέρεται το μοντακι σου να δούμε. Τα 7watt είναι πολύ λίγο στα 3.20 βολτ, δε θα καίγεται σωστά, δε θα καταλαβαίνεις και πολύ τι καπνίζεις μαλλον

Δημοσ.

Πηγαίνετε το εκεί που θα γράφει 4βολτ. Εκεί είναι το σωστό κανονικά. Να παίζεις από 3.80 μέχρι 4.00 και λίγο παραπάνω. Για αυτό μάλλον είχες το πρόβλημα. Τα 5 ήταν πάρα πολύ. Πρέπει να είσαι γύρω στο 11-12 για δοκίμασε να δεις και αστο όταν θα λέει 4 βολτ. :) Ελπίζω να βοηθησαμε. Ενημέρωσε μας πάλι όταν θα είσαι στα 4 βολτ για το πώς συμπεριφέρεται το μοντακι σου να δούμε. Τα 7watt είναι πολύ λίγο στα 3.20 βολτ, δε θα καίγεται σωστά, δε θα καταλαβαίνεις και πολύ τι καπνίζεις μαλλον

ειναι πολυ υποκειμενικο αυτο που λες. μπορει να στησεις 1.5Ω αντισταση και να θες 7-8-9 volt για να παιξει σωστα!

εχει να κανει με το σιρμα χρησιμοποιησες (παχος, υλικο η πλεξιμο). οποτε το να λεμε 4.2 ειναι το ιδανικο , ειναι λιγο 'μυθος' και λαθος.

για μενα δεν υπαρχουν σωστα και λαθος Ω/V/A/W . σε στησιμο που δεν γνωριζω , απλα ξεκιναω απο χαμηλα και το ανεβαζω σταδιακα να δω της επιδωσεις / αντοχες του καθε setup.

επισης αλλος παραγοντας ειναι το mod. οποτε εσυ με το ιδιο ακριβως setup μπορει να το παιζεις με +5watt η και παραπανω(λογο αναξιοπιστιας της πλακετας , που δινει χαλια ρευματα) για να παρεις το ιδιο αποτελεσμα

eg1dlx.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Ναι δεν έχεις άδικο αλλά υποθέτω ότι θα έχει απλό σύρμα στον ατμοποίητη αυτόν. Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες. Παίζουν πολλά ρόλο.

• Like 1
Δημοσ.

Την καλησπερα μου και απο μενα και χρονια πολλα σε ολους. Λοιπον. Μιας και σιχαινομαι το τσιγαρο μιας και ςιχα κανει παλια και η καρδια μου ειχε λιγοτερους παλμους, αποφασισα να καβατζωσω το AIO του αδερφου μου. Θελω να το εχω οσο πιο "αγνο" γινεται. Θα το εχω χωρις νικοτινη. Απλα θελω να το εχω ετσι για παρεα και για την γευση και θα το χρησιμοποιω μονο οταν βγαινω για εναν καφε η ποτο. Οχι σπιτι δηλαδη.

Ειδα οτι υπαρχουν με προπυλαινογλυκολη και γλυκερινη. Τι πιστευετε οτι ειναι πιο ασφαλες απο αυτα τα 2? Το εχει ψαξει καποιος?

Ειδα παντως οτι πολλοι το γυρνανε σε γλυκερινη μιας και λενε οτι ειναι πιο ασφαλες συστατικο απο το pg

• Like 1
Δημοσ.

Καλώς τον και Χρόνια Πολλά. :)

Καταρχήν δεν άρχισες καλά.Με 0 νικοτίνη το βλέπω σε 5-6  μέρες να ξαναπηγαίνει στον αδελφό σου.

Πάρτε ένα υγράκι με 9 ή 12 mg (νικοτίνη έτσι τη λένε) να καταλάβεις ότι ατμίζεις.Δε θα σε σκοτώσει τουλάχιστον όπως κάνει καθημερινά το συμβατικό τσιγάρο.

Υγρά βάλε 50 - 50 αν δε σε πειράζουν.Απλά κάποιοι χρησιμοποιούν τη γλυκερίνη για περισσότερο ατμό άλλοι την προπυλ... για καλίτερο χτύπημα.Εγώ πάντα έβαζα 50 - 50.

Α και αφού το είχε ο αδελφός σου βάλε τουλάχιστον μία καινούργια αντίσταση γιατί η παλιά μπορεί να τα είχε παίξει και να ατμίζεις π.χ. καμένο. 

Δημοσ.

Πρωτα απ ολα σε ευχαριστω πολυ.

Εννοειται οτι η αντισταση θα αλλαχθει. Αφου ειναι παλια.

Για την νικοτινη τωρα. Δεν ειπα θα με σκοτωσει προς θεου, απλα οκ, ειμαι λιγο ψειρας σε οτι εχει να κανει με υγεια. Θα μου πεις "ρε μεγαλε μην παιρνεις καν ηλεκτρονικο τοτε και κατσε οπως εισαι" :P

Ελεγα να το ξεκινησω χωρις νικοτινη και βλεπουμε στην πορεια. Οποτε λες να το κανω 50-50

Δημοσ.

Ο παππούς πιθανώς δεν διάβασε καλά το πρώτο ποστ σου και νομίζει ότι πας να κόψεις το τσιγάρο.

Από την στιγμή που δεν καπνίζεις και δεν είσαι εθισμένος στην νικοτίνη, δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο να εθιστείς.

Βασικά δεν καταλαβαίνω γιατί να αρχίσεις καν ηλεκτρονικό, αλλά γούστο σου και καπέλο σου. Νικοτίνη πάντως από την στιγμή που δεν καπνίζεις, ΔΕΝ έχεις λόγο να βάλεις στο υγρό σου.

Από 'κει και πέρα, όλα τα υγρά έχουν και vg και pg, δεν είναι κάποιοι που κάνουν το ένα και κάποιοι που κάνουν το άλλο. Σε διαφορετικά ποσοστά υπάρχουν και τα 2 συστατικά μέσα στο υγρό, για αυτό και αναφέρουμε συνέχεια "εγώ κάνω 50/50 υγρό, εγώ κάνς 70/30, κτλ.". Πέρα από κάποιες (ελάχιστες) περιπτώσεις που κάποιος είναι αλλεργικός στην προπυνελογλυκόλη και τον πειράζει πολύ, οπότε αναγκαστικά κάνει μόνο 100% vg υγρά, οι υπόλοιποι κάνουμε υγρά που περιέχουν και τα 2 συστατικά που αναφέρεις.

Η κουβέντα δεν έχει νόημα εξαρχής βέβαια, την μεγαλύτερη ζημιά ΑΝ κάτι την κάνει, είναι τα αρώματα και όχι η γλυκερίνη ή η προπυλενογλυκόλη. Το πιο "ασφαλές" θεωρητικά θα ήταν να κάνεις σκέτη βάση, δηλαδή κάποιο υγρό που περιέχει μόνο vg & pg.

Ξανά, πρακτικά δεν έχει λογική αυτό, άτμισμα χωρίς νικοτίνη και χωρίς αρώματα...ποιος ο λόγος; Να βλέπεις τα συννεφάκια ατμού να βγαίνουν; Κάποιος που κατάφερε και έριξε την νικοτίνη στο μηδέν, θα σου έλεγε π.χ. πως ακόμα με βοηθάει κάπως σαν συνήθεια και τουλάχιστον απολαμβάνω τις γεύσεις, κάποιος που κάνει νικοτίνη αλλά σκέτη βάση, θα έλεγε τα ψιλο-φοβάμαι τα αρώματα και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι είναι εντελώς ακίνδυνα.

Αλλά για μένα μη καπνιστής να κάνει μηδενική σκέτη βάση δεν έχει κανένα νόημα.

(Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι ντε και καλά τα αρώματα κάνουν κακό, απλά αν μπούμε στην συζήτηση τι είναι πιο ασφαλές, vg, pg ή αρώματα επειδή θέλω να 'μαι όσο πιο safe γίνεται, τα αρώματα κόβεις πρώτα).

• Like 3
Δημοσ.

Σωστός.Ναι δεν πρόσεξα ότι δεν καπνίζει.

Και εγώ τα έχω κόψει όλα σχεδόν πέντε χρόνια αλλά έχω ένα που κάνω δοκιμές υγρών που φτιάχνω για τα παιδιά μου.

Με νικοτίνη μέσα το χρησιμοποιώ μία στις τόσες απλά δεν πάω ατμό κάτω.

Έτσι παφ πουφ για πλάκα να μυρίζω τον ατμό αν έχω κάνει καλή μίξη. :-D ..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...