Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρονικό τσιγάρο

hyrytama

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τι να σου πω.... αν ειχα τον μερλιν ευχαριστως να στα επαιρνα και να στα εστελνα,

προκειμενου να κανεις δουλεια σου, αλλα ετσι χυμα στο κυμα τι να σου παρω και τι να σου στειλω?

Το κοστος τα 10 ρινκς ειναι 1 ευρω και 2 το ταχυδρομειο, αλλα χωρις δειγμα?

οποτε δεν ειναι οικονομικο το θεμα αλλα δεν ξερω τι να παρω :)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπερα, σκεφτομαι να αγορασω το mod της joyetech evic vtc mini αλλα τι πραγμα ειναι αυτο!!!! Στο efun.top το βρισκω 14$ (12.5€) και απο Ελλαδα το λιγοτερο που βρισκω ειναι 45€. Λετε να το παραγγειλω απο εκει? Δεν εχω ξαναπαρει απο Κινα...το κοστος ειναι τοσο μικρο που και τελωνιο να κωλησει και να πληρωση φορους κλπ παλι με συμφερει, νομιζω...Ξερετε καποιο φτηνο μερος απο Ελλαδα?

Γνωρίζει κανένας παιδιά που μπορώ να βρω o_ring για τον merlin mini;

Ξαχνω έξω μέσα και τίποτα

Μόνο μην με βαζεται να κόβω από φλατζες ;)

https://www.vapingbest.com/merlin-mini-replacement-o-rings-sealing-5packs-p-1454

Λεει 5 πακετα και χωρις μεταφορικα. Επικοινωνησε μαζι τους να δεις.

• Like 1

Για να κανουμε ενα γκαλοπ για τους προχωρημενους: Ποτε αλλαζετε το coil? Το πατε χρονικα? Γευστικα? Το πλενετε μια δυο φορες και το κρατατε κι αλλο οταν μειωθει  η γευση? Γιατι χρειαζεται η αλλαγη επιστημονικα?
(Με αφορμη το ζιρκονιο και οτι επειδη δεν εχω βαμβακι και βαριεμαι να παω να παρω κραταω το παλιο coil 2 μερες τωρα  :ph34r: )

Αναλογα το υγρο, αμα εχει γευσεις λιγο γλυκες, οι αντιστασεις πανε 3-4 μερες,

εχω φιλο που κανει σκετη βαση, και τον βγαζει και 10 μερες.

Δεν νομιζω να υπαρχει στανταρ νουμερο.

• Like 1

Εγω παρελαβα την πεμπτη τον merlin mini σαν πρωτο μου επισκευασιμο (ειχα τον cubis pro). Αρχικες εντυπωσεις η ομορφια του και η ποιοτητα κατασκευης (και οτι ειναι φθηνος βεβαια). Το drip tip που εχει ενω ειναι delrin πολυ καλης ποιοτητας, παρα ειναι χοντρο για mtl. Αλλαξα με την μια το εξαρτημα που περναει ο αερας με το πιο στενο (που ειναι για mtl) και βλεποντας ενα βιντεακι στα γρηγορα για το πως στηνω αντισταση και βαμβακι εκανα την πρωτη μου δοκιμη. Το αποτελεσμα ηταν αυτο:

twLvw9k.jpg

Χρησιμοποιησα συρμα kanthal 30ga και προσπαθησα να βγαλω 1.8ohm με ενα calculator. Τελικα βγηκε 1.6+ αλλα οκ. Το θεμα ειναι οτι τα καταφερα με την 1η και κωλοχαρηκα. Ε την αλλη μερα καηκε το βαμβακι... Το καθαριζω και το ξαναστηνω. Μου βγηκε χειροτερο απο την 1η φορα και πηγε στα 1.9+ ohms. Το καλο ειναι οτι μεχρι στιγμης δεν εχει καει το βαμβακι, ΑΛΛΑ καθε φορα που παιρνω τζουρα σκαει. Μπορει να με διαφωτισει καποιος γιατι γινεται αυτο και τι φταιει?

αυτο.

δεν υπαρχει στανταρ ημερομηνια αλλαγης. παιζει ρολο ο ατμοποιητης , το παχος του συρματος , τα watt και το υγρο.

δηλαδη , σιγουρα την αλλαζεις αν καταλαβεις διαφορα στη γευση απο το daily vape σου.γιατι οξειδωνετε και το μεταλλο απο καποια στιγμη και μετα.οσο και να το καθαρισεις , brand new δεν θα γινει ποτε.

btw εχω πλυντηριο υπερηχων , εβαζα παλιοτερα τα coils και τα καθαριζα, και νομιζω πως το πλυμενο coil , οσο το πλενεις , τοσο χειροτερη γευση θα σου δινει με τον καιρο .οχι γιατι δεν καθαριζει , αλλα γιατι το kanthal οξειδωνετε.και λογικα κανει και κακο στη υγεια ολο αυτο.

πλεον απλα το αλλαζω και εχω το κεφαλι μου ησυχο

μετα , νταξει , ειπαμε οχι και καθε μερα νεο coil νεο βαμβακι.αλλα μια φορα την βδομαδα ειναι καλα σε υγρα που εχουν παραξενα (σκουρα) χρωματα.(ισως και πιο συχνα , ειναι σχετικο αυτο)

σε σκετη βαση που κανω συχνα , εχουν πολυ μεγαλυτερη διαρκεια γιατι το υγρο ειναι πολυ πιο καθαρο και δεν αφηνει υπολειμματα.

ολα αυτα για kanthal. σε ss , titanium , nickel δεν ξερω τι ακριβως παιζει και ποσο μπορεις να το χρησιμοποιησεις .

εγω εχω καθιερωσει τα απογευματα σαββατου , σε rebuild , των ατμο. 30 λεπτα και ολοι ειναι brand new ;)

Το καλο ειναι οτι μεχρι στιγμης δεν εχει καει το βαμβακι, ΑΛΛΑ καθε φορα που παιρνω τζουρα σκαει. Μπορει να με διαφωτισει καποιος γιατι γινεται αυτο και τι φταιει?

καλοριζικος .

καταρχην νομιζω οτι εχεις πολυ ψιλο σιρμα.

καταδευτερον , δοκιμασε να κανεις micro coil , σε διαμετρο 2.5-3 και περνα το βαμβακι καλα. ουτε σφηχτα ουτε χαλαρα.

επισης μην σε νοιαζουν τοσο τα Ω. με 1.9 που εισαι , ειναι λιγο ψιλα πιστευω.

προσπαθησε να κανεις 1.2 με 1.6 αλλα παρε και τουλαχιστον 28χιλιοστα σιρμα. 30 πιστευω ειναι ιδανικο και 32 και 35 χιλιοστα θα κανουν δουλεια για mtl

καλοριζικος .

καταρχην νομιζω οτι εχεις πολυ ψιλο σιρμα.

καταδευτερον , δοκιμασε να κανεις micro coil , σε διαμετρο 2.5-3 και περνα το βαμβακι καλα. ουτε σφηχτα ουτε χαλαρα.

επισης μην σε νοιαζουν τοσο τα Ω. με 1.9 που εισαι , ειναι λιγο ψιλα πιστευω.

προσπαθησε να κανεις 1.2 με 1.6 αλλα παρε και τουλαχιστον 28χιλιοστα σιρμα. 30 πιστευω ειναι ιδανικο και 32 και 35 χιλιοστα θα κανουν δουλεια για mtl

Σε ευχαριστω. Φαντασου εχω παρει και 32ga. Ευτυχως εχω και ενα 28αρι, οποτε θα δοκιμασω με αυτο.

Σε διαμετρο 3 το εκανα, αλλα με το βαμβακι δεν μπορω να υπολογισω ποσο να κοψω, με αποτελεσμα να στουμπωνει στο περασμα και να μου χαλαει το σχημα του συρματος (και παλευω μετα να το ισιωσω). Απλα φοβαμαι μην το κοψω λεπτο και δεν "γεμιζει" την αντισταση. Θα μαθω, που θα παει.

το βαμβακι θελει να το πλαθεις σαν ψωμακι. δεν χρειαζεται πολυ πιεση. ισα ισα απλα να σχηματιστει.

τωρα αν δεις οτι το βαμβακι που εβαλες ειναι λιγο , κοψε μια πολι μικρη λοριδα και προσθεσε την στην υπαρχουσα. μεχρι να φτασεις το επιθυμητο παχος για να γεμισεις την αντισταση.

η αντισταση κουνιεται και χαλαει γιατι , προσπαθεις να βαλεις πολυ βαμβακι η το σιρμα ειναι αρκετα λεπτο και δεν αντεχει καθολου πιεση.

ξαναδοκιμασε με πιο χοντρο σιρμα και με το τροπο που σου ειπα απο πανω για το βαμβακι.

αν ακομα σου κουνιεται η αντισταση δοκιμασε να την 'στειλωσεις' με ενα τσιμπιδακι απο την αντιθετη που τραβας για να μην κουνιεται.

επισης μαθε να κανεις micro coil. πολυ λιγοτεροι μπελλαδες ;)

• Like 1

Discoboy ωραια και γω καπως ετσι ειμαι, αν και λογω dripper το βαμβακι αμα βγαλει 3ημερο ειμαι ικανοποιημενος. Πλυσιμο εννοουσα την ωρα που αλλαζεις βαμβακι και ειναι το coil σκετο, dry fire να καψει οτι υπολοιματα εχει πανω και να πυρωσει καλα και μετα περασμα κατω απο την βρυση πλαγιαστο δεν μπορω να το εξηγησω αλλα νομιζω καταλαβαινεις. Ετσι δεν μενει πανω κανενα υγρο (μεχρι για βαρυ καπνικο, σοκολατα κλπ δεν ξερω) και σκεφτομουν τι αλλο παιζει ρολο. Λογικα η οξειδωση ειναι λες? Λες και χανει το κραμα την ικανοτητα του να διατηρησει θερμοτητα θα το περιεγραφα.

Εγω παρελαβα την πεμπτη τον merlin mini σαν πρωτο μου επισκευασιμο (ειχα τον cubis pro). Αρχικες εντυπωσεις η ομορφια του και η ποιοτητα κατασκευης (και οτι ειναι φθηνος βεβαια). Το drip tip που εχει ενω ειναι delrin πολυ καλης ποιοτητας, παρα ειναι χοντρο για mtl. Αλλαξα με την μια το εξαρτημα που περναει ο αερας με το πιο στενο (που ειναι για mtl) και βλεποντας ενα βιντεακι στα γρηγορα για το πως στηνω αντισταση και βαμβακι εκανα την πρωτη μου δοκιμη. Το αποτελεσμα ηταν αυτο:

twLvw9k.jpg

Χρησιμοποιησα συρμα kanthal 30ga και προσπαθησα να βγαλω 1.8ohm με ενα calculator. Τελικα βγηκε 1.6+ αλλα οκ. Το θεμα ειναι οτι τα καταφερα με την 1η και κωλοχαρηκα. Ε την αλλη μερα καηκε το βαμβακι... Το καθαριζω και το ξαναστηνω. Μου βγηκε χειροτερο απο την 1η φορα και πηγε στα 1.9+ ohms. Το καλο ειναι οτι μεχρι στιγμης δεν εχει καει το βαμβακι, ΑΛΛΑ καθε φορα που παιρνω τζουρα σκαει. Μπορει να με διαφωτισει καποιος γιατι γινεται αυτο και τι φταιει?

Αυτό το θέμα με τα σκασιματα τα έχω και εγώ φίλε μου όταν έχω ανοιχτές της σπείρες.

Έχω δοκιμάσει με ανοιχτές σπείρες άπειρους τρόπους να βάλω το βαμβάκι και το αποτέλεσμα σε όλους τους επισκευασιμους που έχω είναι πάντα σκασιματα (σε άλλους μεγάλα και σε άλλους μικρά)

Η λύση είναι μόνο micro coil ,όπως πρότεινε και ο φίλος με προσοχή τώρα το άναμμα της μην έχει γεύση καμενου ...

Ο merly θέλει γενικά μπόλικο βαμβάκι και μάλιστα στα λουκια ώστε να μην έχεις διαρροές.

Το τελευταίο να ρίχνεις καμιά ματιά αν τα βαμβάκια είναι μέσα στα λουκια πριν από γεμισμα γιατί φεύγουν από την θέση τους με αποτέλεσμα να τρέχουν τα υγρά σαν βρύση :)

Προσωπικά σύρμα βάζω η 26 η 27 micro coil σε 2.5 πυρήνα 6,7 στροφές .

Εγω πάλι που χρησιμοποιείω μονό Κλάπτον πραγματικά ξεχναω να αλλάξω σύρμα περίπου κάθε Κυριακή έχω αλλαγή βαμβάκι κάνω και ένα dry burn και είναι εντάξει παλιότερα που ήμουν με νίκελ σχεδόν μαζί με το βαμβάκι έβαζα και σύρμα άντε να το καθαριζα μια φορά.

Όταν λες με τον ντριπερ άντε να βγάλει τρεις μέρες γιατί βρομιζει πολύ και δεν αποδίδει γεύση ή σου κάνει split back συνέχεια οποτε θέλει αλλαγή.

Τι μακριά φίλε μου ...400 χιλιόμετρα και κάτι ψιλά το υπολογίζω (Λάρισα)

Ευχαριστώ πάντως ;)

Πάρε ενα παχύμέτρο μέτρα εξωτερική διάμετρο του ατμοποιητη και εσωτερική διάμετρο απο το τζαμακι καθως και πάχος αμα έχω αυτά τα νούμερα πολύ ευχαρίστως να σου τα αγοράσω και να στα στείλω.

• Like 1

@tornado @ palasd καταρχήν μόνο και μόνο για την πρότασή σας ευχαριστώ πολύ.

Έψαξα και βρήκα τέλικα τα origs και είναι αυτά που παραθέτω:

Merlin: m2.5×3mm grubs.

Three 5 x 1 mm

One 8 x 1 mm

One 12 x 1 mm

One 14 x 1 mm

Two 20 x 1.2 mm

Δίπλα σε κάθε διάσταση αναφέρει και τα τεμάχια που πέρνει ο ατμ.

Το λιγκ που τα βρήκα είναι εδώ https://www.e-cigarette-forum.com/forum/threads/merlin-by-augvape-and-roxy.739679/page-141

Αν κάποιος φίλος είναι κοντά και μπορεί να μου κάνει την εξυπηρέτηση να μου στείλει ένα ΠΜ ώστε να κανονίσουμε την αγορά τους (θα χρειαστώ για 4 αλλαγές τουλάχιστον).

Φυσικά τα χρήματα (έστω και ψιλά) τα στέλνω είτε με paypal είτε σε τραπεζικό λογαριασμό.

(Αυτό είναι άσχετο με το κέρασμα που χρωστάω ;) )

Ευχαριστώ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...