Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρονικό τσιγάρο

hyrytama

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν έχω αγοράσει ακόμα νικοτίνη.

Απλά την Δευτέρα θα προμηθευτώ μερικά λίτρα 100% καθαρή VG και έχω και κάποια αρώματα.

Το ποσοστό αρωμάτων είναι ενδεικτικό.

Έχουμε λοιπον

1000ml VG base 0mg nicotine

100ml flavors

και θέλουμε να φτιάξουμε υγρό 100ml 80VG/20PG 3mg nic με 15% flavors.

Τί περιοκτικότητας και σύστασης βάση νικοτίνης θέλουμε;

Στο παράδειγμά σου χρειάζεται μια βάση νικοτίνης pg για να αναμείξεις μαζί με τη σκέτη vg. Υπάρχουν αρκετοί liquid calculators στο νετ, κάνε ένα google να βρεις κάποιο που θα σε βολέψει με υπολογισμούς δοσολογίας.

Έχε υπόψιν ότι και τα αρώματα είναι διαλυμένα σε vg ή pg, οπότε αν μιλάμε για ποσοστό 15% τότε αναλόγως τη βάση στην οποία διαλύθηκαν στην τελική σύσταση θα προστεθεί με έμμεσο τρόπο 15% παραπάνω vg ή pg ανάλογα. Αν για παράδειγμα βάλεις σε 100ml 42,5%pg, 42,5%vg και 15%άρωμα, τότε αν το άρωμα είναι διαλυμένο σε pg η τελική αναλογία του υγρού θα είναι 57,5%pg και 42.5%vg.

Aν βάλει και άρωμα όμως δε θα είναι 6άρα. Με 5% άρωμα βγαίνει κάτι τέτοιο. Αν ανέβει σε άρωμα θα πέσει κι άλλο.

Nicotine base (PG/VG) 83.33 Flavor 1 (PG) 5 VG 8.33 PG 3.33
Nicotine strength 5mg/ml

Δες εδώ γιατί αν δεν ξέρεις τι νικοτίνη θα πάρεις δε μπορώ να στο βγάλω. Απλά άλλαξε κάτω αριστερά το % σε mg/ml

http://www.steam-engine.org/juice.asp

Δίκιο έχεις, κι εγώ ατμίζω με 9άρα βάση και προσθέτοντας το άρωμα μου βγαίνει 8.κάτι, ενδεχομένως και κάτω από 8 αν η δοσολογία του αρώματος είναι υψηλή. Δε με ενοχλεί ιδιαίτερα πάντως, καλύτερα να συμβιβαστείς με λίγο χαμηλότερο ποσοστό αν βρίσκεις τη βάση στο ποσοστό που θέλεις, παρά να κάνεις περαιτέρω υπολογισμούς και μαγειρέματα αγοράζοντας περισσότερες βάσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Σκεφτομαι να δοκιμασω να φτιαξω μονος μου τα υγρα και εχω κανει μια μικρη ερευνα σχετικα με το τι χρειαζομαι, αλλα εχω καποιες αποριες που πιθανον να μπορειτε να μου τις λυσετε. Απο οτι εχω καταλαβει χρειαζομαι τα παρακατω:

1) Μια βαση PG, μια βαση VG, και μια βαση με νικοτινη κατα προτιμηση 50% PG/50% VG για ευκολια στη μιξη.

- Ποσα ml προτεινετε να παρω απο την καθε μια, ποσα mg νικοτινης (σκοπευω για 6mg το καθε υγρο) και ποιες μαρκες να κοιταξω?

2) 1-3 συριγγες διαφορετικων ml(1-5-10ml), μπουκαλακια (10-20-30-50ml).

- Τα μπουκαλακια να ειναι πλαστικα ή γυαλινα? Σκεφτομαι μηπως το πλαστικο απελευθερωσει καμια ουσια αν το βαλω σε ζεστο νερο. Επισης χρειαζεται καποιο αλλο εργαλειο (γαντια, δοχειο κτλ?)

3) Αρωματα που ζηταει η καθε συνταγη.

Απο που συμφερει να αγοραζω? Απο Ελλαδα ή απο καποιο ευρωπαικο vendor?

Τα παραπανω που εγραψα ειναι οτι χρειαζομαι ή λειπει κατι? Συμφερει να παρω καποιο starter kit? Ευχαριστω εκ των προτερων. :-)

Υ.Γ. Εκανα search το θεμα αλλα εχασα την μπαλα με τοσες σελιδες. Συγχωρεστε με αν εχουν ειπωθει τα ιδια ξανα και ξανα.

1. Δεν χρειάζεται να είναι 50-50 η νικοτινούχα σου, ό,τι και να 'ναι βολεύει αν πάρεις και τις 2 μηδενικές μαζί.
Μάρκα ο καθένας θα σου πει και άλλη, δοκίμασε και πάρε ό,τι θες.

2. Προτιμότερο είναι να είναι γυάλινα. Εγώ πάλι χρησιμοποιώ πλαστικά γιατί είναι σχεδόν τσάμπα και τα βρίσκεις παντού.

3. Εγώ αγοράζω από το The Chosen Few (Βούλγαρος), γιατί έχει τεράστια ποικιλία, τις καλύτερες τιμές με διαφορά και σε 2 μέρες είναι στην πόρτα σου.

Με αυτά που ανέφερες, μια χαρά είσαι, έτοιμος να μαγειρέψεις.

15% το λες και overkill :P

Γύρω στο 5% βάζω για μονά αρώματα και 7% σε μίξεις.

H νικοτίνη σου πόσα mg/ml είναι και τι ποσοστό vg/pg; είναι 3mg 80/20 απο μόνη της;

Έχει πολλές συνταγές που φτάνουν και το 25% σε αρώματα. Πολλά αρώματα, ειδικά της TPA/TFA που είναι και η πιο δημοφιλής ετιαρία, δεν τα καταλαβαίνεις καν σε ποσοστό 5%. Για μένα ένα μέσο ποσοστό σε τέτοια αρώματα/συνταγές είναι το 15-17%, από 20% και πάνω αποφεύγω συνταγές όσο καλές κριτικές και αν έχουν γιατί όντως νιώθω πως κάπου "μπουκώνει" το υγρό και το θεωρώ όντως υπερβολή. Πάντως 5% μάλλον πολύ κάτω του μέσου όρου είναι.

Δε χρειάζεται να πάρεις ξεχωριστές βάσεις pg/vg (φαντάζομαι εννοείς μηδενικές), εκτός αν θες με τα κατάλληλα μαγειρέματα να φέρεις το υγρό σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό από vg/pg. Απλά αγόρασε μια νικοτινούχα βάση της αρεσκείας σου και πρόσθεσε το συμπυκνωμένο άρωμα σύμφωνα με τα ποσοστά που δίνει ο κατασκευαστής.

Αφού θες 50/50 και ατμίζεις με 6άρα νικοτίνη δε θα δυσκολευτείς να βρεις βάση με τέτοια ποσοστά μιας και είναι πολύ κοινή για τις περισσότερες εταιρίες. Τα μπουκαλάκια καλύτερα να είναι γυάλινα και για την ακρίβεια σκούρα-καφέ, έχουν περισσότερη αντοχή στον χρόνο και προστατεύουν καλύτερα τα υγρά σε περίπτωση έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες.

Αυτή είναι ψιλο-μπακαλίστικη μέθοδος όμως. Πρώτον, σε αποτρέπει από το να φτιάξεις πολύπλοκες συνταγές με πέραν του ενός αρώματα και κατά δεύτερον, πάντα η νικοτίνη σου και το ποσοστό vg/pg σου θα βγαίνει αλλοιωμένο από την στιγμή που προσθέτεις άρωμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσεις τέτοια βάση, 1000 φορές καλύτερα να μάθεις πως φτιάχνονται κανονικά τα υγρά και να είσαι άνετος με τις πράξεις γιατί όλο και κάπου θα χρειαστεί να κάνεις μια μίξη/αραίωση στην πορεία.

Δεν έχω αγοράσει ακόμα νικοτίνη.

Απλά την Δευτέρα θα προμηθευτώ μερικά λίτρα 100% καθαρή VG και έχω και κάποια αρώματα.

Το ποσοστό αρωμάτων είναι ενδεικτικό.

Έχουμε λοιπον

1000ml VG base 0mg nicotine

100ml flavors

και θέλουμε να φτιάξουμε υγρό 100ml 80VG/20PG 3mg nic με 15% flavors.

Τί περιοκτικότητας και σύστασης βάση νικοτίνης θέλουμε;

Όπως είπα και παραπάνω, οποιαδήποτε πάνω από 3άρα μας κάνει. Πάρε μια 6άρα π.χ., μια 12άρα, ο,τιδήποτε.

Από την στιγμή που έχεις και (μεγάλες) ποσότητες μηδενικών βάσεων, το να φτιάξεις Ο,ΤΙ ποσοστό vg/pg και νικοτίνης θες, είναι πανεύκολο.

Γενικά, και το ξαναλέω επειδή είναι σημαντικό, αν έχουμε 1 μηδενική vg, 1 μηδενική pg και ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ νικοτίνη, μπορούμε να φτιάξουμε Ό,ΤΙ υγρό θέλουμε (με κατώτερη νικοτίνη όμως από αυτήν που διαθέτουμε, δεν γίνεται π.χ. να έχουμε βάση 3άρα και να φτιάξουμε 6άρι υγρό).

Επίσης, με το να ΜΗΝ αγοράζετε π.χ. μηδενική PG ή νικοτινούχα που να περιέχει και vg και pg, απλά δυσκολεύετε τον εαυτό σας με περισσότερες πράξεις και πονοκεφάλιασμα.

Αν έχετε τις 2 καθαρές μηδενικές σας και μια νικοτινούχα 100% vg, οι πράξεις είναι γελοίες και δεν θέλετε καν κομπιουτεράκι, στο μυαλό σας τις κάνετε.

Το μπέρδεμα ξεκινάει αν π.χ. "έχω μια νικοτινούχα 70vg/30pg και μόνο 130 ml σκέτης vg και θέλω να βγάλω υγρό...τάδε". Πέραν του ότι μπορεί και να μην γίνεται καν αυτό που ζητάτε, είναι τσάμπα πονοκεφάλιασμα, συνήθως ΓΙΝΕΤΑΙ, αλλά γιατί να μπλέκεις έτσι;

Ας πάρουμε το παράδειγμα του Nikoskon:

Έχει σκέτη vg, τα αρώματα του, θέλει να βγάλει 80/20 υγρό 3άρι με 15% άρωμα.

Ας υποθέσουμε πως πάει και αγοράζει μια 18άρα νικοτινούχα βάση 50/50

και πως αποφασίζει να φτιάξει 30 ml υγρού.

Ε, αυτό είναι αδύνατον. Τα ml νικοτίνης που χρειάζεται (5) για να πετύχει τον στόχο του + τα ml του αρώματος που χρειάζεται (4.5) κάνουν αδύνατον το υγρό να βγει 80/20.

Μπορεί να βγει 75/25, αλλά γιατί να μην μπορούμε να φτιάξουμε αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε;

Για την ιστορία, αν θέλαμε να βγει 75/25 το υγρό με αυτά που αναφέραμε, θα θέλαμε:

5 ml νικοτινούχας βάσης.

4.5 ml αρώματος.

0.5 ml μηδενικής pg.

20 ml μηδενικής vg.

5+4.5+0.5+20=30 ml υγρού.

5χ18=90mg νικοτίνης σε 30 ml υγρού, δηλαδή 3mg/ml.

ml pg: 2.5+4.5+0.5=7.5 στα 30 ml υγρού, δηλαδή 25%.

ml vg: 2.5+20=22.5 στα 30 ml υγρού, δηλαδή 75%.

• Like 1

Έχει πολλές συνταγές που φτάνουν και το 25% σε αρώματα. Πολλά αρώματα, ειδικά της TPA/TFA που είναι και η πιο δημοφιλής ετιαρία, δεν τα καταλαβαίνεις καν σε ποσοστό 5%. Για μένα ένα μέσο ποσοστό σε τέτοια αρώματα/συνταγές είναι το 15-17%, από 20% και πάνω αποφεύγω συνταγές όσο καλές κριτικές και αν έχουν γιατί όντως νιώθω πως κάπου "μπουκώνει" το υγρό και το θεωρώ όντως υπερβολή. Πάντως 5% μάλλον πολύ κάτω του μέσου όρου είναι.

Συνταγές προφανώς λες για βάζω 5+αρώματα + πρόσθετα που κυκλοφορούν στο recipes. Αν θες να φτιάξεις πχ μπανάνα ή rydouble δεν βάζεις 15% δεν πα να λένε.

• Like 1

Νομίζω το βρήκα!!!!!

http://makemyvape.co.uk/index.php?route=information/calc

Υπάρχει και το vape tool apk το οποίο εκτός από το σύρμα έχει και για τα υγρά.

Ακριβώς τα ίδια αποτελεσματατα είχα και στην εφαρμογή apk αλλ και σε αυτό που έδωσες Νικό.

Το μόνο κακό που βρήκα στο δικό σου :) ότι στην νικοτηνη δεν έχει επιλογή για 50/50 pg/vg (μία τέτοια 20mg είχα αγοράσει )

• Like 1

Υπάρχει και το vape tool apk το οποίο εκτός από το σύρμα έχει και για τα υγρά.

Ακριβώς τα ίδια αποτελεσματατα είχα και στην εφαρμογή apk αλλ και σε αυτό που έδωσες Νικό.

Το μόνο κακό που βρήκα στο δικό σου :) ότι στην νικοτηνη δεν έχει επιλογή για 50/50 pg/vg (μία τέτοια 20mg είχα αγοράσει )

Δεν εχω android γμτ μου! :) Εχω iPhone! thx παντως!

http://e-liquid-recipes.com/create μπορεί να γίνομαι κουραστικός αλλά για εμένα  είναι το καλύτερο  σάιτ για υπολογισμούς 

όσο για ποσοστά αρώματος μιν 10 % και μέχρι 16% για τέσσερα αρώματα tpa capella 

• Like 1

Για πείτε μια λογική τιμή για να δώσω τα παρακάτω όλα μαζί
Vtc two mini 75W μαζί με θήκη, κουτί κλπ σε κατάσταση σχεδόν καινούργιο
Kangertech top tank σε άριστη κατάσταση με το κουτί του κλπ ολα
Aspire k3 ενα τανκ δουλεμένος
Μπαταρία LG κίτρινη
Εξωτερικό φορτιστή

Να ρωτήσω και εγώ κάτι, σχετικό και άσχετο μαζί

Αν έχω 10ml με 0,3 νικοτίνη

Και 10ml με 0,6 νικοτίνη

Και ανακατέψω 2x10ml με 0,3 νικοτίνη + 10ml με 0,6νικοτίνη το νέο διάλυμα που παίρνω είναι 30ml με πόση νικοτίνη?

Ρε παιδιά έχω τελειώσει το λύκειο 23 χρόνια :cry: και αδυνατώ να βρω τον τύπο

Ξέρει κανείς πως το υπολογίζουμε ?

:wacko:

το πρώτο έχει 3 mg ανά ml και το δεύτερο 6

άρα σύνολο έχεις 2x3x10 + 6x10 = 120 mg νικοτινη στα 30 ml

το καινούριο θα είναι 120/30= 4mg ανά ml

• Like 3

Παιδια καλησπερα σκεφτομαι να παρω ηλεκτρονικο τσιγαρο, δοκιμασα απτον ξαδερφο μου και μαρεσε πολυ και μετα που εκανα τσιγαρο μου βρωμαγε και με χαλασε στην γευση... Καπνιζω 7 χρονια και σκεφτομαι να το γυρισω οχι για να τα κοψω τελειως απλα για να το δοκιμασω και οσο παει... Ο ξαδερφος μου εχει αυτο iStick Pico Mega Kit Eleaf & Melo 3... Κανει γυρω στα 63 στο σκρουτζ... Απλα θελω να ρωτησω τι συντηρηση εχει μετα αλλαζεις δλδ μονο αντιστασεις και υγρο η θελει και κατι αλλο?? Το συγκεκριμενο ειναι καλο? Εετε να προτεινεται κατι αλλο ??

Ξεκίνησα και εγώ το ηλεκτρονικό πρόσφατα με istick pico + melo 3

Το istick καλό, Δεν ξέρω ωστόσο αν υπάρχει καλύτερο σ αυτά τα χρήματα αλλά το melo δεν μου άρεσε παρόλο που μ αρέσει να κάνω πνευμονικές τζούρες. Μου προκαλούσε ότι και να έκανα πάρα πολύ βήχα

Για μένα για αρχή τουλάχιστον κοίτα για διαφορετικό ατμοποιητή, αν τραβήξεις ότι τράβηξα και εγώ θα ξενερώσεις πολύ

Πήρα και τον cubis pro που θα στον πρότεινα καθώς μ αρέσει πάρα πολύ και η γεύση που δίνει και ο ατμός και σχεδόν μηδενικός βήχας πλέον αλλά έχει πάρα πολλές διαρροές οπότε και σε αυτόν έχω μια Α ταλαιπωρία...

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Βασεις απο που προτεινετε να παρω? Για μπουκαλακια και συριγγες λεω να παρω απο fasttech αλλα δεν ξερω αν θα ειναι καλης ποιοτητας.

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Βασεις απο που προτεινετε να παρω? Για μπουκαλακια και συριγγες λεω να παρω απο fasttech αλλα δεν ξερω αν θα ειναι καλης ποιοτητας.

Ποιος ο λόγος να πάρεις μπουκαλάκια και σύριγγες από Κίνα; Πάνε στο φαρμακείο της γειτονιάς σου, 20 cents έχουν οι σύριγγες και 30-40 cents τα μπουκαλάκια.

Βάσεις νικοτινούχες φτηνές εγώ πήρα από http://www.cleansmoke.gr/

Μηδενικές από http://www.dpharmacy.gr/

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...