nikoskon Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Αν θες να φτάσεις το KFL+ στα 6ml μάλλον κάτι τέτοιο θες... http://www.steamtuners.gr/products/atomisers/kayfun-lite/c57-tanks/81-st-plus-nano
akpe Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 show-off/κάγκουρας mode on:έρχεται βίντεο ριβιού σύντομα 4
nikoskon Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Πολύ ντουμανάτος ο SMOK ωρέ! Για το Q Class θέλω οπωσδήποτε review γιατί είμαι ανάμεσα σε SX Mini Q-Class Lost Vape Triade (DNA200) 1
akpe Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Γενικά δεν είμαι ο κατάλληλος να κρίνω αφού αφενός δεν έχω χρησιμοποιήσει πλακέτα DNA200, αφετέρου δεν είμαι (ακόμα) αυτό που λέμε power user Καλύτερα να εμπιστευτείς κάποιον που τα έχει χρησιμοποιήσει και τα δύο, έστω που ξέρει ακριβώς τι να προσέξει Όντως ντουμανάτος! Και, αν και η Τ8 έχει μικρότερη ροή αέρα από τον Cleito (λογικό, έχει 4 διπλές παράλληλες αντιστάσεις, όχι σαν τη τετραπλή που'χει πηγάδι στο κέντρο) βγάζει πολλαπλάσιο ντουμάνι.Η γεύση πολύ πιο καθαρή, ξερή (για καπνικό), ατμός μέχρι τα 100W που παίζω τώρα αρκετά χλιαρός! More soon
nikoskon Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Γενικά δεν είμαι ο κατάλληλος να κρίνω αφού αφενός δεν έχω χρησιμοποιήσει πλακέτα DNA200, αφετέρου δεν είμαι (ακόμα) αυτό που λέμε power user Καλύτερα να εμπιστευτείς κάποιον που τα έχει χρησιμοποιήσει και τα δύο, έστω που ξέρει ακριβώς τι να προσέξει Όντως ντουμανάτος! Και, αν και η Τ8 έχει μικρότερη ροή αέρα από τον Cleito (λογικό, έχει 4 διπλές παράλληλες αντιστάσεις, όχι σαν τη τετραπλή που'χει πηγάδι στο κέντρο) βγάζει πολλαπλάσιο ντουμάνι. Η γεύση πολύ πιο καθαρή, ξερή (για καπνικό), ατμός μέχρι τα 100W που παίζω τώρα αρκετά χλιαρός! More soon Με τον Smok έχει αγοράσει ατμομηχανή απλά δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ακόμα! Εχω προσωπική εμπειρία από τον συγκεκριμένη και τον θεωρώ εξαιρετική επιλογή παρέα με Aromamizer Supreme. Μπόμπα λέμε! Για το Q-Class τώρα, όλες οι γνώμες βοηθάνε ασχέτως τύπου χρήστη! Ποιός καθορίζει τα κριτήρια άραγε του Power Vaper; (Ρητορικό) 1
akpe Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Π.χ. για εμένα είναι κάποιος που όντως καταλαβαίνει διαφορά στις καμπύλες ρύθμισης του SXi-Q, που θέλει την παραμετροποίηση μέχρι λεπτομέρειας, που γενικώς έχει απαιτήσεις από το μοντάκι για να ευχαριστιέται το άτμισμα αλλιώς τον ξενίζει. Προσωπικά δεν είμαι ακόμα τόσο απαιτητικός, ναι μεν κατάλαβα αμέσως διαφορά στο άτμισμα μου π.χ. ερχόμενος από το Cuboid αλλά δεν έχω ακόμα μπει στη λεπτομέρεια
discoboyminimal Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 παιδια δεν θελω να σας χαλασω ...αλλα ειχα 4 mod με sx πλακετες.απο τις πρωτες μεχρι και την 350j. απο dna , ειχα μονο 2 , μια 40αρα και μια 200αρα. τα εχω δουλεψει ολα , και τα εχω ψαξει αναλυτικα..και βγαινω στο συμπερασμα οτι και οι 2 ειναι κορυφη πλακετες.. αλλα για να απαντησω στον νικο , αν στισεις (για tc mode μιλαω) σωστα τις ρυθμισεις με escribe , τοτε η dna υπερεχει σε tc. επισης σε watt mode , θα πω μονο οτι η sx δινει και pwm. ενω η dna μονο dc. ετσι νομιζω οτι υπερεχουν λιγο οι dna. για μενα , αν ηταν να επελεγα κατι , θα επελεγα με γνωμονα τον ογκο-εμφανιση. εμενα που δεν με πειραζει να ειναι λιγο γκουμουτσα , θα πηγαινα σε 3χ18650. εσενα αν σου φαινεται καπως , πανε για το sxq που ειναι πιο μικρο. btw , εγω ψαχνω το συγκεκριμενο τανκ του kfl+ γιατι ειναι μικρο - διαφανες και ομορφο (και δεν αλλαζεις τιποτα απο την καμιναδα - που συμαινει οτι δεν αλλαζει η γευση) δεν το θελω για να περνει παραπανω υγρο (2-3 ml να χωραει αυτο που λεω) το ειχα δει παλια σε e-smokers το συγκεκριμενο , αλλα δεν τα φερνει πλεον. 1
nikoskon Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Disco αυτή τη στιγμή με το iPV5 μπορώ να πω πως είναι το καλύτερο mod για TC που έχει περάσει από τα χέρια μου. Με αφορμή αυτό λοιπόν τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση στην YiHi. Ωστόσο θέλω να δοκιμάσω κάτι από Evolv μεριά και το Triade είναι πανέμορφο το άτιμο.
discoboyminimal Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Disco αυτή τη στιγμή με το iPV5 μπορώ να πω πως είναι το καλύτερο mod για TC που έχει περάσει από τα χέρια μου. Με αφορμή αυτό λοιπόν τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση στην YiHi. Ωστόσο θέλω να δοκιμάσω κάτι από Evolv μεριά και το Triade είναι πανέμορφο το άτιμο. Κ εγω καπως ετσι ημουν..χαχα το καλο πλεον ειναι οτι η evolv εριξε τιμες , και περνεις πλακεταρες και mod 3ων κατασκευαστων , σε πολυ καλες τιμες απ οτι παλαιοτερα . εκτος απο τις τιμης τα χαρμοσυνα , εχουμε και διαφορετικους σχεδιασμους , αφου δεν αναλαμβανει μονο 1ας την σχεδιαση , αλλα διαφορες εταιριες
gkarabid Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Καλημερα σε όλους. Διαβάζω εδώ και καιρό για κοντάκια με 50w αλλά με 150-200 w και αναρωτιέμαι για ποιο λόγο χρειάζονται τόσο πολύ ενέργεια? Παράδειγμα στο δικό μου εVTC mini 75w με τον Toptank mini και δουλεύοντας κεφαλές με watt το έχω συνέχεια από 22,5 - με 25w (25w max της κεφαλής). Το mod που πήρε ο φίλος (μεγιες) SX Mini Q-Class είδα ότι κοστίζει τουλάχιστον από Ελλαδα κοντά στα 200 ευρώ ,και δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει από κάποιο άλλο ή από το δικό του με μέση τιμή τα 50€.
akpe Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Τα watt έχουν άμεση σχέση με την εξέλιξη των μοντ. Αφού σιγά σιγά τα μοντάκια των δύο μπαταριών έγιναν το στάνταρ, σου λένε θα το διαφημίσουμε ως 200ρι καθαρά για το hype. Βέβαια κάποια από αυτά δεν πιάνουν καν τα 200 (I'm looking at you sigelei) αλλά λεπτομέρειες. Για τη χρήση τους τώρα, κάποιοι ατμοποιητές (Cleito, TFV4/8) χρειάζονται περισσότερα για να αποδώσουν, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως θα λειτουργούν μονίμως στο τέρμα, μιλάμε για 60-80 περίπου (εκτός από την 8πλη του TFV8 που δεν έχω ιδέα γιατί της δώσανε ταβάνι τα... 260W! Πάνω από τα 120 δε μπορώ να την πάω) Τα πιο ακριβά μοντάκια (SXM, DNA200 για παράδειγμα) το μόνο που προσφέρουν πέρα από το αντικειμενικό του design (εντελώς όμως, για εμένα π.χ. το Cuboid είναι πιο όμορφο από το Reuleaux) είναι «ποιοτική» πλακέτα με αισθητά καλύτερη απόδοση τόσο σε λειτουργία watt όσο πολύ περισσότερο σε έλεγχο θερμοκρασίας, και βέβαια κάποια σιγουριά όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής. Για τον μέσο ατμιστή δεν είναι τόσο απαραίτητα, ειδικά αν δεν είναι από τους γκατζετάκηδες που αλλάζουν μοντάκια σαν τα πουκάμισα (been there done that) Να εξηγήσω κάτι για να μην παρεξηγηθώ, τουλάχιστον όπως το εννοώ εγώ: Ως «μέσο» εννοώ τον ατμιστή που ξεκίνησε το άτμισμα για να κόψει το τσιγάρο, που έχει βρει αυτό που του ταιριάζει και δεν θέλει να ψάχνει συνέχεια από εδώ και από εκεί. Αν στη συνέχεια αποφασίσει να το κάνει κάτι σαν χόμπι (όπως το έχουμε κάνει πολλοί) ε εκεί θα αρχίσει να γίνεται πιο απαιτητικός, να ψάχνεται κ.λπ.Μετά έχεις και το hype, δεν είναι και λίγο, με τη διαφορά ίσως πως σε αντίθεση με παρόμοιο hype σε εταιρείες κατασκευής smartphone για παράδειγμα, έστω και για τους λίγους απαιτητικούς οι πλακέτες αυτές όντως δουλεύουν καλύτερα και δεν δουλεύουν απλά τους καταναλωτές (shots fired ).Το σκεπτικό μου προσωπικά, όπως και όταν είχα πάρει το M ήταν το εξής: Θα πάρω κάτι που θα με ικανοποιεί στο 200% (και μελλοντικά, εξου και τα περί power vaper προηγουμένως) αντί να αλλάζω μοντάκι κάθε δίμηνο. Είχα ήδη εξαιρετικά θετική εμπειρία από το Μ οπότε πήγα κατευθείαν εκεί. Περί απόδοσης, θα κάνω μια σύγκριση στα γρήγορα -χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλω να σνομπάρω το Cuboid- (ακόμα το χρησιμοποιώ): Ο ίδιος ατμοποιητής (Cleito) στα ίδια watt (58.4) είχε αισθητή διαφορά στα δύο μοντάκια: Όχι πως προηγουμένως ήταν άσχημα, απλά πρόσεξα σημαντική βελτίωση, κυρίως στη γεύση. Στης Joyetech εκτός του ότι διάβαζε την αντίσταση όσο ήθελε (γνωστό θέμα της πλακέτας, από 0.02Ω έως και 0.2Ω παραπάνω, που σε TC παίζει μεγάλο ρόλο) για το αποτέλεσμα που έπαιρνα στο SXQ για να το πάρω στο Cuboid ήθελα περίπου 8-10W παραπάνω, με ρίσκο βέβαια να φάω καμένο/vacuum lock. Ακόμα μεγαλύτερη διαφορά, το λες μέρα με τη νύχτα, είχα προσέξει μεταξύ του πρώτου SX Mini και του iStick 40W σε έλεγχο θερμοκρασίας όταν είχα τον Τρίτωνα (με τις ni200). Με το 40ρι ήμουν έτοιμος να τον πετάξω. Προς το παρόν δεν ατμίζω σε TC βέβαια αλλά θα δω μήπως χτυπήσω καμιά SS316 ή νικελίου για τον Cubis για να κάνω κάτι παρόμοιο. 1
gkarabid Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Οκ για την ποιότητα κατασκευής το καταλαβαίνω απολυτα αλλά υλικά το ένα άλλο το άλλο ,αλλά για την δυνημη σε watt δεν μπορώ να το.χωνεψω.Υπαρχει περίπτωση δύο mod να βγάζουν και τα δύο (ρυθμιζόμενα) από 50w και να έχουν διαφορά μεταξύ τους; Δηλαδή το φθηνό mod θα δώσει λιγότερα από 50w ή κάτι άλλο! Υπάρχουν κεφαλές από ατμοποίητες που αντέχουν ή θέλουν πάνω από 60 watt για σωστό ατμισμα ; Ρωταω απλως για να μάθω παιδιά και όχι να κανω τον νταβατση στην τσέπη καθενός. Ο καθένας μας με την τρελα-χομπι του 2
akpe Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Οκ για την ποιότητα κατασκευής το καταλαβαίνω απολυτα αλλά υλικά το ένα άλλο το άλλο ,αλλά για την δυνημη σε watt δεν μπορώ να το.χωνεψω.Υπαρχει περίπτωση δύο mod να βγάζουν και τα δύο (ρυθμιζόμενα) από 50w και να έχουν διαφορά μεταξύ τους; Δηλαδή το φθηνό mod θα δώσει λιγότερα από 50w ή κάτι άλλο! Δεν θα δώσει λιγότερα ακριβώς, εξαρτάται από την πλακέτα (από τα όσα διαβάζω, καθώς δεν έχω τις ηλεκτρολογικές γνώσεις να το τεκμηριώσω) και όταν μπλέκουμε με έλεγχο θερμοκρασίας τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά. Στον τρίτωνα για παράδειγμα τον οποίο είχα φάει με το κουτάλι με τις κεφαλές ni200, στο Μ με ρύθμιση στα 35W, 220-250 βαθμούς, είχα ικανοποιητικότατο αποτέλεσμα. Στο istick στους 250 βαθμούς (δεν μπορούσα να ρυθμίσω W, τα ανεβοκατέβαζε αυτόματα αλλά αν θυμάμαι καλά έπαιζε κάπου μεταξύ 30-40) είχα πολύ πιο «αδύναμη» γεύση και ατμό. Έπρεπε να ανεβάσω στους 280 βαθμούς, όπου ξεπερνούσε τα 45w και συχνά πυκνά έπαιρνα πλαστικίλα στη γεύση. Στον Cleito που τον έχω εύκαιρο, ατμίζοντας στο Cuboid στα 58W μου δίνει παρόμοια εμπειρία (γεύση, θερμοκρασία και ποσότητα ατμού) με τα 49-50W στο SXQ. Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο είναι θέμα πιο σταθερών ρευμάτων ή όχι αλλά η διαφορά είναι αισθητή. Υπάρχουν κεφαλές από ατμοποίητες που αντέχουν ή θέλουν πάνω από 60 watt για σωστό ατμισμα ; Atlantis, Cleito, TFV4/5, Arctic, Crown, to name a few, οι κεφαλές των οποίων αποδίδουν τα μέγιστα γύρω στα 50-60 (και παραπάνω). Εξαρτάται και τι θεωρεί κάποιος «σωστό» και τι τον ικανοποιεί, για παράδειγμα οι 0.4 του Cleito έπαιζαν άνετα και στα 25W (τον δοκίμασε φίλος που αγόρασε το πρώτο μου cuboid, έπαθα πλάκα). Απλά εννοείται με ελάχιστη γεύση και ατμό επιπέδου Nautilus. Όχι πως είναι άσχημο αυτό (για τον ατμό εννοώ) απλά ο ατμοποιητής δεν είναι φτιαγμένος για τόσο χαμηλά, θέλει γύρω στα 40 και πάνω για να αποδώσει. Ρωταω απλως για να μάθω παιδιά και όχι να κανω τον νταβατση στην τσέπη καθενός. Ο καθένας μας με την τρελα-χομπι του Γιεπ, δεν παρεξηγώ, no worries 1
discoboyminimal Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Οκ για την ποιότητα κατασκευής το καταλαβαίνω απολυτα αλλά υλικά το ένα άλλο το άλλο ,αλλά για την δυνημη σε watt δεν μπορώ να το.χωνεψω.Υπαρχει περίπτωση δύο mod να βγάζουν και τα δύο (ρυθμιζόμενα) από 50w και να έχουν διαφορά μεταξύ τους; Δηλαδή το φθηνό mod θα δώσει λιγότερα από 50w ή κάτι άλλο! Υπάρχουν κεφαλές από ατμοποίητες που αντέχουν ή θέλουν πάνω από 60 watt για σωστό ατμισμα ; Ρωταω απλως για να μάθω παιδιά και όχι να κανω τον νταβατση στην τσέπη καθενός. Ο καθένας μας με την τρελα-χομπι του συζητηση να κανουμε ξερεις τι ειναι το εναλλασομενο και συνεχες ρευμα? το δίκτυο του σπιτιου εχει ac. o υπολογιστης και το κινητο σου λειτουργουν με dc. για να σε δωσω να καταλαβεις. το συνεχομενο (dc) ειναι μια ευθεια γραμμη.το παλμικο ειναι μια κυματομορφη, που προσομοιώνει το dc. οταν περνεις , ρευμα dc των 5v , τοτε το ρευμα θα παραμεινει 5v καθ ολη την διαρκεια. οταν ομως θες να παρεις ρευμα των 5v με pwm , (παλμικο) τοτε θα περνεισ 5.2v στο πανω μερος της κυματομορφης και 4.8v στο κατω μερος της κυματομοργης. ο μεσος ορος ειναι 5v. τα φθηνα mod για πολλους λογους εχουν pwm ρευματα.ετσι οταν εσυ ρυθμιζεις 5v (20w σε 1.5αντισταση παραδειγμα) τοτε θα περνεις πολυ γρηγορα(η ταχυτητα της αλλαγης αυτης δηλαδη) απο 5.2 εως και 4.8 , αυξομιονοντας. εχω παρατηρησει , πως σε παλιοτερα mod , μου εκαιγε της αντιστασεις πολυ πιο γρηγορα ο pwm τροπος , απο τον dc.(itaste mvp2) οποτε εχει διαφορα στην λειτουργεια ενα mod οταν ζητας 50w pwm και 50w dc-dc. η dna δινει σε ολο το φασμα των watt , dc, καθαρο. πολλες yihi δινουν dc απο τα 3.6v και πανω.και ειτε δεν κανουν stepdown (δεν σου δεινει κατω απο 3.6v) ειτε σου δεινει κατω των 3.6 με pwm. σε ελεγχο θερμοκρασιας , διαβασα οτι (καποιες?) yihi δινουν pwm μονο. για τα istick και τα joytech(και ολες τις υπολειπες πιο φθηνες μαρκες) , πιστευω 99% οτι δινουν μονο pwm. το pwm ειναι φθηνος τροποσ να δωσεις ρευμα ,ενω το dc-dc ειναι πιο περιπλοκοσ. τωρα δεν ειναι μονο αυτο που κανει ενα mod να διαφερει απο ενα αλλο στα ιδια watt. η πλακετες , διαβαζουν διαφορετικα τις αντιστασεις. καποιες ειναι ακριβειας ,καποιες διαβαζουν οτι νανε. αυτο σημαινει οτι σου δινουν και οτι νανε ρευματα (ασχετος dc-dc , pwm) επισης αλλη μια διαφορα ειναι στο power managment , ειναι το efficiency. οταν μια πλακετα εχει 92% και μια αλλη εχει 97% efficiency , τοτε αν υποθεσουμε οτι στην ποιοτητα των ρευματων , τα πανε εξισου καλα , η πλακετα με το μεγαλυτερο eff. θα κρατησει παραπανω ανοιχτη με την ιδια μπαταρια. 2
invisiblesurfer Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Παιδες, δύο ερωτήσεις με δύσκολες απαντήσεις, από έναν "συμβατικό" χρήστη ηλεκτρονικού τσιγάρου (αγοράζω ετοιμες αντιστάσεις και δεν θέλω ντουμανια): 1) Ποιό ηλεκτρονικό mod θα προτεινατε που να δέχεται 2 μπαταρίες; Ταξιδεύω συχνά και χρειάζομαι αυτονομία. Είχα ένα VTC αλλά χάλασε το κουμπί ατμισματος και γιαυτό θέλω να αποφυγώ αυτή τη μάρκα. 2) Δουλεύω τον Cubis γιατί δεν έχει διαρροές. Πολύ μέτρια γεύση όμως, και καίει συχνα αντιστάσεις. Ο προηγούμενος ατμοποιητης ήταν ο Kanger και έτρεχε υγρό ασταμάτητα. Ποιον ατμοποιητη θα προτεινατε που δεν έχει διαρροές και δίνει καλή γεύση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις