Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Banana Split για γλυκό

Israel Captain για καπνικό πήρα

Αλλά δεν ξέρω πως να τα αφήσω να ωριμάσουν/δέσουν... Καμια ιδέα;

Το μπανανα καλο, το αλλο δεν το εχω δοκιμασει. Γενικα τα βαζω σε ενα ταπερακι αφου εχω κουνησει κανα 5λεπτο με χλιαρο νερο και τα αφηνω να κατσουν κανα 15λεπτο, υπαρχουν απειροι τροποι απ οτι εχω τσεκαρει απλα για μενα ο πιο αποδοτικος ειναι αυτος,

αν θες διαβασε και αυτο, εχει πολυ καλα ινφο Link.png Site: λινκ

• Απαντ. 11,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Banana Split για γλυκό

Israel Captain για καπνικό πήρα

Αλλά δεν ξέρω πως να τα αφήσω να ωριμάσουν/δέσουν... Καμια ιδέα;

αναλογος.αν τα αρωματα εχουν alcohol τοτε καλο ειναι να τα αφηνεις ν αναπνεουν για να ξεθυμενει το αλκοολ.

αν εχεις κρεμες κλπ , καλο θα ηταν να τα αφηνεις σφραγισμενα καμια βδομαδα , με 1-2 κουνηματακια την μερα.

τωρα αν βιαζεσαι παραπανω , μπορεις να τα κανεις ενα ζεστο προς καυτο μπανιο , 2-3 λεπτων , κουνιμα , ξανα και ξανα και ξανα.. για κανα 30λεπτο. θα βοηθησει πολυ και μπορει σε 1-2 μερες να ειναι ετοιμο.

εγω οταν τα κανω ζεστο μπανιο , τοτε τα ανοιγω και το καπακι , να αεριζονται λιγο.

ολα αυτα ειναι ενδεικτικα , ειναι αναλογος τι συνταγες κανεις. τα αρωματα που επελεξες δεν τα ξερω. και ουτε ξερω ποσο πολυπλοκη ειναι η συνταγη που θες να κανεις.

ολη η ιστορια ειναι , να δωσεις λιγη 'ενεργεια' στο υγρο για να μπορεσει να οριμασει πιο γρηγορα.

οπως οταν κανεις καφε και αφου ριξεις το νερο , σπαταλας ενεργεια με το κουταλι/μιξερ για να ανακαταυτουν τα συστατικα ετσι και μετα υγρα μας. πρεπει να τα βοηθησεις λιγο.

το πολυ , μπορει να τα καταστρεψει ομως. να ξερεις.

+++ EXPERIMENTAL +++

εχω βαλει ειδικο πλαστικο σκευος σε φουρνο μικροκυματων , με μικρη σκαλα στον φουρνο , λιγο λιγο λιγο λιγο , μεχρι να ζεσταθει αρκετα το υγρο μου. αφου ζεσταθηκε , το εβγαλα , το κουνησα.

εκανα την διαδικασια 2-3 φορες.

μου φανηκε οτι το υγρο ετοιμαστηκε μεσα σε 30 λεπτα αντι να περιμενω 5 μερες.

εκει το εχεις ανοιχτο το μπουκαλακι , να περνει αερα , και εγω σε καθε 'φουρνια' του αλλαζα και σκευος.

----- EXPERIMENTAL -----

Δημοσ.

Καλημέρα...ποιο να πάρω?

Το eGo AIO Joyetech Starter Kit 1500mah η το Pharmacig Blister Kit CE5 BDC

Το aio πηρα ειναι πολυ καλο. Στο προτεινω. Το δοκιμασαν κι επαθαν πλακα φιλοι καιρο ατμιστες που εχουν τα αλλα τα πολυβολα.
Δημοσ.

Το pharmacig έχει ατμοποιητή CE5, τεχνολογία (και εμπειρία ατμίσματος) τετραετίας και βάλε... πήγαινε με τα χίλια στο ΑΙΟ ;)

• Like 1
Δημοσ.

Το πήρα..καλό φαίνεται.να ρωτήσω την αντίσταση κάθε πότε την αλλάζετε?

Όταν φίλε μου αρχίζεις να μην καταλαβαίνεις γεύση πέταξε την.Φυσικα αν σου έρθει καμένη γεύση ,και πάλι την πετάς.

Εγώ πριν από 5 ημέρες την αλλαξα και μόνο την πρώτη μέρα πήρα φουλ γευση-αρωμα από το υγρό (αγρινιο ) ,μετά μου φαίνεται σαν άχυρο... :(

Υπομονή μέχρι να μου έρθει το mod..

Δημοσ.

Σοβαρά..κάθε εβδομάδα?

Ο άλλος στο μαγαζί είπε περίπου 20 μέρες.

Τι είναι το mod?

Ανάλογο την ποσότητα ή υγρού που πινεις φίλε μου :)

Έτσι είναι το σωστό αλλαγή αναλογα με την ποσότητα ml υγρου που καταναλώνει.

,Τώρα για mod ηλεκτρονικό (άσχετος και εγώ) κοίτα λίγες σελιδες προς τα πίσω και θα δεις.

Δημοσ.

Σοβαρά..κάθε εβδομάδα?

Ο άλλος στο μαγαζί είπε περίπου 20 μέρες.

Τι είναι το mod?

εαν κανεις ενα γεμισμα την ημερα το πολυ μια εβδομαδα με 10ημερες(και οι 10 μερες ειναι παρα πολυ).Αν ακουμπησεις με οδογλυφιδα τα συρματακια της αντιστασης θα δεις οτι θα βγαζει μαυριλες απο καμενο υγρο που εχει συσσορευτει στην αντισταση οποτε θελει αλλαγη.

Εαν δεν εχει καει μπορεις να το τραβηξεις και να συνεχησεις να την χρησιμοποιεις αλλα εγω για λογους υγειας και γευσης δεν θα το προτινα

Αν καταλαβα εννοει οχι μοντ αλλα ατμοποιητη με επισκευασιμη(στην επισκευασιμη αντισταση αντι να την περνεις και να την βιδωνεις, φτιαχνεις το coil/συρμα σε σπειρες βαζεις εσυ το βαμβακι και την τοποθετεις σε βαση) ειναι πιο μπελαλιδικο αλλα στον καταλληλο ατμοποιητη εχει πολυ καλυτερη γευση οπως και ρυθμιζεις εσυ τα ohm οπου θελεις +οτι ειναι πολυ πιο οικονομικο αφου το συρμα βγαινει 1-2 ευρω τα 5 μετρα και το βαμβακι περνεις σημερα και ξαναγοραζεις σε 6μηνες

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα. Ειμαι χρονια καπνιστης (περιπου 10) και καπνιζω στριφτα. Τωρα τελευταια σκεφτομαι να το γυρισω σε ηλεκτρονικο και θα ηθελα αν σας ειναι ευκολο να μου πειτε λιγο την γνωμη σας οσοι κανετε καιρο.

Επισης θα ηθελα να μου πειτε λιγο πως λειτουργει το ολο θεμα γιατι γνωριζω ελαχιστα. Ευχαριστω :)

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα. Ειμαι χρονια καπνιστης (περιπου 10) και καπνιζω στριφτα. Τωρα τελευταια σκεφτομαι να το γυρισω σε ηλεκτρονικο και θα ηθελα αν σας ειναι ευκολο να μου πειτε λιγο την γνωμη σας οσοι κανετε καιρο.

Επισης θα ηθελα να μου πειτε λιγο πως λειτουργει το ολο θεμα γιατι γνωριζω ελαχιστα. Ευχαριστω :)

Οι περισσότεροι ενθουσιασμένοι είμαστε. Κάνει δουλειά και δεν σου λείπει το τσιγάρο καθόλου.

Θέλει να αφιερώσεις λίγη ώρα να βρεις κάτι που να σε βολέψει, έχει 100άδες συσκευές και άλλες είναι καλές, άλλες είναι χάλια.

Αν προσπαθήσεις να κάνεις την μετάβαση με μια συσκευή των 20 και 25 ευρώ ή απλά πάρεις ένα υγρό στην τύχη επειδή στο προτείνει ο κάθε τυχαίος πωλητής που βαριέται, υπάρχει περίπτωση να απογοητευτείς. Αν το ψάξεις λίγο το θέμα και πάρεις μια πιο ποιοτική συσκευή, πας δοκιμάσεις μερικά υγρά και βρεις 1-2 γεύσεις που σου αρέσουν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην ξανακαπνίσεις ποτέ.

Πλέον οι συσκευές έχουν εξελιχθεί πολύ και έχουμε τεράστια ποικιλία, σε καλές τιμές. Χιλιάδες γεύσεις υπάρχουν και σε υγρά.

Το πως λειτουργεί είναι απλό, έχεις μια συσκευή που βάζεις μέσα το υγρό αναπλήρωσης σου και αυτή το μετατρέπει σε ατμό που ρουφάς. Η συσκευή δουλεύει με μία μπαταρία και τα 2 κομμάτια, ατμοποιητής και μπαταρία, ενώνονται μεταξύ τους.

Έχει πολλά και διαφορετικά είδη ατμοποιητών και πολλά και διαφορετικά είδη μπαταριών. Το που καταλήγει ο καθένας συνήθως γίνεται με δοκιμές αρκετών διαφορετικών συσκευών, αν και οι περισσότεροι καταλήγουμε να το βλέπουμε σαν χόμπι και να έχουμε έναν στρατό από πολλές διαφορετικές συσκευές.

Επειδή οι τιμές, ειδικά αν παραγγέλνεις από έξω και δεν τα παίρνεις από Ελληνικά καταστήματα, είναι αρκετά χαμηλές, 20-30 ευρώ μια συσκευή, και επειδή εξοικονομείς και αρκετά χρήματα μιας και δεν καπνίζεις, λες ας πάρω και αυτό, ας πάρω και εκείνο και τελικά μαζεύονται.

Αξίζει σίγουρα μια προσπάθεια, αρκεί να το ψάξεις λίγο και να μην πας τελείως στην τύχη.

• Like 3
Δημοσ.

ιδια αισθηση με το τσιγαρο δεν εχει τιποτα.Μπορει με επιτυχια να σε ξεγελασει ωστε να μην καπνισεις επειδη εχει νικοτινη και λογο κινησης και του ατμου θα ξεχνιεσαι.Αφου ξεκινας να καθαριζεις απο πισσα κτλ δεν θα θες να ξανακανεις ...λογικα.

Μετα ειναι μονο η θεληση σου (οπου δεν χρειαζεται και πολυ)

Το ηλεκτρονικο μετα ειναι και λιγο αναζητηση αλλα εχουν σφιχτη τζουρα αλλα λιγο πιο ανοιχτη αλλα πιο ζεστο ατμο αλλα πιο χλιαρο αλλα εχουν καλυτερη γευση αλλα πιο ουδετερη αλλα αυτα σταδιακα ισως να αρχισεις να τα ψαχνεις.

Οι γευσεις ειναι απειρες και υπαρχει οτι θες απο καφε,σε κιουι,γαλα,παστα,σοκολατα,ρεντμπουλ,κρασι, οπου καποιες που θα κανεις στην αρχη μετα απο ενα δυο μηνες δεν θα θες να τις βαλεις στο στομα σου και αυτες που ελεγες μπλιαξ θα σε ενθουσιαζουν.

Αυτα εγω το ειχα ξεκινησει επειδη τα πνευμονια να "γουργουριζουν" και σταματησα με επιτυχια...αυτα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καταρχην να πω οτι προτεινω τον baator για moderator. ;)

εχει βοηθησει τον καθενα εδω μεσα ξεχωριστα και προσωπικα.

τωρα στο θεμα του παιδιου,

οπως προειπαμε , μπορεις νας δεις για τις ακολουθες δυο , οικονομικες συσκευες.

1) Joytech AIO (ειναι μια μπαταρια , μαζι με ενσωματομενο ατμοποιητη , εχει μετρια προς καλη λειτουργεια - γευση , και ειναι οτι πρεπει για εναν αρχαριο)(αν σου πεσει και σπασει , αγοραζεις νεο , δεν επισκευαζεται τιποτα , το πετας)

2) Istick pico + cubis? η +nautilus x. ( εδω εχουμε μια μπαταρια αποσπομενη ,που μπορεις ν αλλαξεις και μονος σου την 18650 και σαν συνεπια εχει μεγαλη αυτονομια . και η συσκευη εχει πολυ προχο ρυθμισεις , που σημαινει μπορει να σε καλύψει και στην συνεχεια) (και μετα εχουμε 2 ατμοποιητες , τον cubis και τον nautilus x, που μπορεις να ξεκινησεις με εναν απο τους 2. σαν χρηση ειναι ευκολοι) (αυτο αν σου πεσει και σπασει κατι , εχει για τα παντα ανταλακτικα)

στο δευτερο πακετο εχεις την δυνατοτητα να αναβαθμισεις οτιδηποτε , οποιαδηποτε στιγμη. θες μεγαλητερη / αλλη μπαταρια ? κρατας τον ατμοποιητη , αλλαζεις μπαταρια. θες να παρεις 2ο-3ο ατμοποιητη ? τους περνεις και τους βιδωνεις οτι ωρα θες πανω στη μπαταρια σου (βασικα δεν λεγετε μπαταρια αλλα λεγετε mod, και το mod , εσωτερικα εχει μια Li-ion μπαταρια , τα λεω για να μην μπερδεψουμε τους ορους.)

το πρωτο βγαινει φθηνο απο ελλαδα περι τα 20-30 ευρο?

το δευτερο ισως χτυπησει 100ρικο.

απο εξω ειναι τελειως διαφορετικη φαση. μπορει να τα βρεις μεχρι και -50% κατω.

και τελος σου μενουν μονο τα υγρα.

πας σε ενα ΜΕΓΑΛΟ μαγαζι , με ονομα , και δοκιμαζεις μερικα ποιοτικα υγρα για αρχη. οχι πολλα λιγα λιγα. ας πηγαινεις και 2-3 μερες πρωι απογευμα. ας πινεις και καφε εκει (δεν κανω πλακα , ετσι γινεται)

και βρισκεις και το υγρο σου , και ξεκινας αυτη τη πολυ πιο υγιεινη απο το κανονικο τσιγαρο μεθοδο.

Επεξ/σία από discoboyminimal
  • Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...